התלבטות בין סטרימר ל HTPC
חשבתי לרכוש את הפופקורן אך מכיוון שיש לי זוג רמקולים (ולא סראונד) ומכיוון שחוץ מלצפות בסרטים אני גם מקשיב הרבה למוזיקה (ולכן אני אצטרך כרטיס קול טוב במיוחד), נראה לי שיתרונות הסטרימר קצת מתמוססים לי. מה אתם אומרים?
I choose not to run
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
היי אלמוג,
היתרונות של סטרימר הם:
אסתטיקה - יותר קל להסתיר קופסא בגודל של ממיר מאשר מחשב PC שמחובר לטלויזיה.
גודל פיזי - שוב זו קופסא קטנה יחסית.
לסטרימר יש גם אפשרות לניגון מוזיקה (אולם למיטב ידיעתי היא פחות טובה מהאפשרויות במחשב כי ה-Playlist options מצומצמים בהרבה).
השאלה העיקרית אם אתה רואה תכני HD כי שם לדעתי הבעייה - מחשב חלש ייתקשה להריץ סרטים בנפחים גדולים ולהתמודד עם נפח המידע הנדרש לפענוח בשנייה. ישנן אומנם דרכים לצמצום הבעייה אולם היא לא תעלם.
למחשב כמובן יש את יתרון שהוא רב תכליתי ואפשר להשתמש בו למשימות נוספות.
דעתי האישית היא שסטרימר עדיף על HTPC כי הוא יותר חזק (הפענוח נעשה בחומרה), קטן יותר וזול יותר.
שיהיה בהצלחה.
היתרונות של סטרימר הם:
אסתטיקה - יותר קל להסתיר קופסא בגודל של ממיר מאשר מחשב PC שמחובר לטלויזיה.
גודל פיזי - שוב זו קופסא קטנה יחסית.
לסטרימר יש גם אפשרות לניגון מוזיקה (אולם למיטב ידיעתי היא פחות טובה מהאפשרויות במחשב כי ה-Playlist options מצומצמים בהרבה).
השאלה העיקרית אם אתה רואה תכני HD כי שם לדעתי הבעייה - מחשב חלש ייתקשה להריץ סרטים בנפחים גדולים ולהתמודד עם נפח המידע הנדרש לפענוח בשנייה. ישנן אומנם דרכים לצמצום הבעייה אולם היא לא תעלם.
למחשב כמובן יש את יתרון שהוא רב תכליתי ואפשר להשתמש בו למשימות נוספות.
דעתי האישית היא שסטרימר עדיף על HTPC כי הוא יותר חזק (הפענוח נעשה בחומרה), קטן יותר וזול יותר.
שיהיה בהצלחה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם אתה מחובר רק לזוג רמקולים אז קשה לי להמליץ לך על מזרימדיה היות והשמעת פסי קול של סרטים בפורמט DTS תדרוש שמזרים המדיה יפענח אותו וישלח דרך היציאות האנלוגיות את הערוצים הסטיריאופונים.
בתיאוריה זה נשמע בסדר אבל הרבה מזרימי מדיה אינם מבצעים פענוח פנימי של DTS כי או שלא רכשו רשיון או שטרם עברו אישור מהחברה. אתה יכול לעבור על הביקורות של מזרימי המדיה הנמצאות בדביקים בפורום ה HDTV טכנולוגיה / מקורות ולבדוק אלו מביניהם מסוגלים לבצע DTS Downmix.
קשה לי גם להמליץ לך על HTPC היות ורוב ההנאה מחווית הקולנוע הביתית באה דווקא מהשמעת אודיו רב ערוצי והתחושה שהוא עוטף אותך - מה שאי אפשר להגיע אליו עם זוג רמקולים. לי אישית זה נשמע כמו השקעה לא קטנה של זמן וכסף כדי להגיע לתוצאה שמאוד דומה לנהיגה במכונית פאר תוך ישיבה על הרצפה כי התקמצנו על המושבים.
אם איכות האודיו הדו ערוצי דווקא כן חשובה לך בהשמעת מוזיקה, האם שקלת מזרימדיה ייעודי למוזיקה כמו ה Sqeezebox של Logitech?
בתיאוריה זה נשמע בסדר אבל הרבה מזרימי מדיה אינם מבצעים פענוח פנימי של DTS כי או שלא רכשו רשיון או שטרם עברו אישור מהחברה. אתה יכול לעבור על הביקורות של מזרימי המדיה הנמצאות בדביקים בפורום ה HDTV טכנולוגיה / מקורות ולבדוק אלו מביניהם מסוגלים לבצע DTS Downmix.
קשה לי גם להמליץ לך על HTPC היות ורוב ההנאה מחווית הקולנוע הביתית באה דווקא מהשמעת אודיו רב ערוצי והתחושה שהוא עוטף אותך - מה שאי אפשר להגיע אליו עם זוג רמקולים. לי אישית זה נשמע כמו השקעה לא קטנה של זמן וכסף כדי להגיע לתוצאה שמאוד דומה לנהיגה במכונית פאר תוך ישיבה על הרצפה כי התקמצנו על המושבים.
אם איכות האודיו הדו ערוצי דווקא כן חשובה לך בהשמעת מוזיקה, האם שקלת מזרימדיה ייעודי למוזיקה כמו ה Sqeezebox של Logitech?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מצד אחד אין לי כוונה להשלים את הסט של הרמקולים. אני נהנה מספיק גם מזוג רמקולים אחד. מצד שני ה sb לא יהיה טוב לי מכיוון שאני רוצה גם לצפות בסרטים והמכשיר מיועד רק למוזיקה. מה גם שלדעתי כרטיס קול איכותי כמו esi julia ששמתי עליו עין יתן לי תוצאה טובה יותר מאשר הSB וכנראה גם מהסטרימר במוזיקה.
I choose not to run
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
ה TVIX 6500 הוא נגן מוזיקה וגם מציג תמונות בצורה מעולה,
שום NMT לדעתי לא מסוגל לעשות את זה בצורה נורמאלית,
אם אין לך רסיבר קולנוע ביתי אז רק הפופקןרן (כרגע) בגלל יכולת ה DTS downmix שלו
אני מזמן נטשתי את ה HTPC לטובת הסטרימר למרות שאין לי מילה רעה על ה HTPC המפלצתי שלי
שום NMT לדעתי לא מסוגל לעשות את זה בצורה נורמאלית,
אם אין לך רסיבר קולנוע ביתי אז רק הפופקןרן (כרגע) בגלל יכולת ה DTS downmix שלו
אני מזמן נטשתי את ה HTPC לטובת הסטרימר למרות שאין לי מילה רעה על ה HTPC המפלצתי שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בוודאי שסטרימרים יודעים לנגן FLAC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.