שדרוג חשמל

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
sashakrik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

חברים, בשיחה עם חבר קרוב ושותף לתחביב הסטריאו עלה נושא החשמל, הוא טוען שחיבור ישיר ללוח החשמל נותן שיפור גדול בנקיון הצליל.
יש לי כבלי חשמל יעודיים לסטריאו אבל הקו חשמל משותף לכמה חדרים בקומה של הבית.
לדעתכם קו ישיר ללוח החשמל יתן שיפור או שגם ככה החשמל שמגיע מחברת החשמל "מלוכלך" וחבל על הזמן וההשקעה?
תודה!

בועזפז
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

גם אני חשבתי כמוך,אבל חבר קרוב עשה קו ישר למערכת אז גם אני עלתי על הגל,
נרכש פיוז אודיופלי מיגאל לסרי,הוזמן חשמלאי שלקח חצי יום רק להסביר לו מה אני רוצה.
נרכש שקע אודיופלי של Furutech,ועוד חצי יום עבודה של החשמלאי והעבודה הושלמה.
התוצאה מדהימה-שקט בסאונד,הדגשת פרטים שלא הודגשו לפני כן,דינמיות.
ממולץ מאוד ולא להיתעצל בגלל העבודה והליכלוך. :lol:
חובב סטריאו

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

חד משמעית כן, ורצוי גם לעשות את זה עם הכבלים הנכונים ולהתחבר להארקת יסודות של הבניין אם יש אחת כזו.
אגב, 30 מ' של כבל חשמל מאד איכותי (3 מוליכים 2.5 קוודראט, מצופים כסף ושזורים עם בידוד טפלון, הכל מסוכך), עולה כמו 2 כבלים "אודיופילים" של מטר אחד...

shmilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
שם מלא: מיכאל
קיבל תודות: 2 פעמים

קודם תתנצל אבל לענייננו

שליחה #4 

כעובד ח"ח גאה. אני אומר לך עם קבלות ואחריות ,שאיכות החשמל שאתה מקבל מהטובות בעולם והאמת גם שאין בעולם איכות ושירות טובים יותר. ואוסיף נ ק ו ד ה.

אבל אנו האודיופילים והאמת שיש אמת בכך שישנם כל מיני תנודות ,הרמוניות , רעשים, ועוד מינים ובאשין ולכן ישנם חברות שאכן מנצלות חולשה זאת שלנו.

כדאי לך מאוד מהשקע שאתה מחבר את המערכת לצאת אל מפצל איכותי שכולל בתוכו סינון ולפעמים גם יישור של כל ההפרעות וגם מייצב את התנודות. אצל המשווקים של מערכות האודיו יש מבחר אין סופי .

זה עושה את העבודה ומשפר וככל שהמערכת איכותית יותר ( לאו דווקא תקציבית) כך השיפור בא יותר לידי ביטוי.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #5 

נוכל לדבר על החשמל ללא סוף ,

דומה הדבר לוויכוח על כבלים .....

לדעתי , טוב אם תעשה חיבור ישיר ונפרד ללוח החשמל , להזיק זה לא יזיק ,
תוכל רק להרוויח,

הכל בכפוף לביצוע ע"י ובאמצעות חשמלאי מוסמך בלבד !!!

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

Re: קודם תתנצל אבל לענייננו

שליחה #6 

shmilo כתב:כעובד ח"ח גאה. אני אומר לך עם קבלות ואחריות ,שאיכות החשמל שאתה מקבל מהטובות בעולם והאמת גם שאין בעולם איכות ושירות טובים יותר. ואוסיף נ ק ו ד ה.

אבל אנו האודיופילים והאמת שיש אמת בכך שישנם כל מיני תנודות ,הרמוניות , רעשים, ועוד מינים ובאשין ולכן ישנם חברות שאכן מנצלות חולשה זאת שלנו.

כדאי לך מאוד מהשקע שאתה מחבר את המערכת לצאת אל מפצל איכותי שכולל בתוכו סינון ולפעמים גם יישור של כל ההפרעות וגם מייצב את התנודות. אצל המשווקים של מערכות האודיו יש מבחר אין סופי .

זה עושה את העבודה ומשפר וככל שהמערכת איכותית יותר ( לאו דווקא תקציבית) כך השיפור בא יותר לידי ביטוי.
...
כלקוח ( אתם קוראים לזה צרכן ) של חברת חשמל , עלי לציין כי אכן השירות הוא ללא דופי , גם ניתן לספור על יד אחת כמה הפסקות חשמל היו באיזורי ( אשדוד )

(b)

shineon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304

שליחה #7 

yairf כתב:חד משמעית כן, ורצוי גם לעשות את זה עם הכבלים הנכונים ולהתחבר להארקת יסודות של הבניין אם יש אחת כזו.
אגב, 30 מ' של כבל חשמל מאד איכותי (3 מוליכים 2.5 קוודראט, מצופים כסף ושזורים עם בידוד טפלון, הכל מסוכך), עולה כמו 2 כבלים "אודיופילים" של מטר אחד...
...
יאיר -

האם 2.5 קוודרט יספיקו? רוב החברים שהשקיעו בחשמל העבירו שלושה מוליכים נפרדים של 4 או 6 קוודרט, וללא כל סיכוך. שאלה נוספת - איפה משיגים את הכבל האיכותי שהזכרת?

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #8 

סיכוך או לא סיכוך בכבלי החשמל, הדעות נחלקות ויש המצדדים בזה ויש בזה.... האמת על הצנרת בקיר אי אפשר אפילו להמליץ לנסות ולראות... :D אז חייבים לקחת סיכון.

.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #9 

2.5 מספיק בהחלט, אתה מסה"כ מפעיל עם זה מערכת סטריאו, לא פס ייצור :D

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

חשמל בקיר לעומת חשמל מהקיר

שליחה #10 

בשבועות האחרונים גם אני עברתי תהליך שידרוג חשמל משמעותי מאד והשקעתי אלפי שקלים בכבלים ומפצלים. פרטים, אם זה רלוונטי/מעניין ,אשמח במסר אישי.

בשורה התחתונה, ממה שלמדתי וחקרתי באינטרנט אוכל להוסיף שבמקרה של העברת מוליך חשמל ארוך בקיר, אתה נכנס להרפתקאה מאד ניסיונית, ככל הנראה יקרה, ועם המון פרמטרים לא ידועים, שכן החומר שממנו עשוי המולך חשוב יותר מקוטרו. ישנם מוליכים שמיטיבים עם סאונד וישנם כאלו שלא.

אני יודע שחברת אויאדה היפנית למשל (oyaide) עושים מוליכים המיועדים להכנס בקיר ועולים כ- $90 למטר (!!!!). הבאסה הוא שניתן לקנותם רק בגלילים של 100 מ' ומעלה. לפיכך, גם בקניה קבוצתית מדובר על הרפתקאה יקרה מאד שתוצאותיה אינן ניתנות לחיזוי בעליל.

לעומת זאת, כבלי חשמל המתחברים ישירות לציוד מהקיר, כמו גם שקעים איכותיים, מסננים פסיביים וכו', ניתן בהחלט לבדוק לפני הקניה. אני יכול לאמר לך שאצלי הם עשו הבדלים משמעותיים.

אשמח להוסיף עוד מידע ספציפי לגבי חברות וכו'.
בכל מקרה, בהצלחה.

sashakrik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113

שליחה #11 

OK..
האמת היא שבהתחלה שקלתי לקנות מכשיר ש"מייצר את החשמל מחדש".
אני נגד כל הפילטרים למינהם, הם לא מועילים לתוצא ה הסופית, בד"כ הם רק מזיקים.
בועז, איזה כבל יש לך בקיר?.
איפה אני יכול לקנותכבל חשמל טוב לסטריאו שאפשר להכניס אותו לקיר? אבל אני לא רוצה להוציא 9000 דולר על 100 מטר שמתוכם 60 ישכבו לי במחסן.

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

כל שטיק כזה צריך לנסות.

שליחה #12 

הרשמים שלי מפילטרים היו הפוכים לחלוטין לשלך.
טוב, האמת שצריך להגדיר מה זה פילטר. משהו אומר לי שאנחנו מדברים על דברים קצת שונים.
אני מתכוון לזה:
http://www.revolutionpower.com/servlet/ ... dio/Detail

מוצר מגניב לחלוטין שעושה עבודה מפתיעה. כנ"ל השקעים שלהם בקיר. אתה מוזמן לשאול (מלשון להשאיל) לצורך ניסיון, אם אתה רוצה, ולקבל התרשמות נוספת.

דווקא עם מייצבים אקטיביים היו לי כמה התנסויות רעות. בעיקר מדובר על צמצום משמעותי בדינמיות. הכל צריך לנסות.

לגבי החשמל ב- $90 למטר - COUNT ME IN, מה שנקרא, אם תרצה לקנות משהו כזה.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”