מגבר YAMAHA- למכור או להשאיר?
דודה שלי החליטה להביא לי את המערכת קולנוע ביתית שלה.
הרמקולים הם של JBL- הם 5.1 ולא נראה לי שהם שווים הרבה.. סאב 80 וואט זה לא חזק מספיק בשבילי P:
הרסיבר הוא yamaha rx-v596 הנה האתר שלו:
http://www.yamaha.com/yec/products/prod ... =ATTRIBUTE
עכשיו השאלה היא- האם הוא שווה משהו וכדאי לי להשאיר אותו לשימוש עתידי, או למכור אותו? כמה הוא שווה בכלל ביד ראשונה ושניה?
תודה מראש חבר'ה.
הרמקולים הם של JBL- הם 5.1 ולא נראה לי שהם שווים הרבה.. סאב 80 וואט זה לא חזק מספיק בשבילי P:
הרסיבר הוא yamaha rx-v596 הנה האתר שלו:
http://www.yamaha.com/yec/products/prod ... =ATTRIBUTE
עכשיו השאלה היא- האם הוא שווה משהו וכדאי לי להשאיר אותו לשימוש עתידי, או למכור אותו? כמה הוא שווה בכלל ביד ראשונה ושניה?
תודה מראש חבר'ה.
להשאיר אותו לשימוש עתידי?
לא נראה לי כדאי. הפורמטים מתחדשים והמכשיר מתיישן.
אם אתה לא מתכוון להשתמש בו אז עדיף שתמכור אותו.
מחירו ביד 2 באזור 1000 ש"ח +- 200 ש"ח. תוכל לעקוב אחר דגמים דומים רק שים לב לגיל המכשירים.
ארז
לא נראה לי כדאי. הפורמטים מתחדשים והמכשיר מתיישן.
אם אתה לא מתכוון להשתמש בו אז עדיף שתמכור אותו.
מחירו ביד 2 באזור 1000 ש"ח +- 200 ש"ח. תוכל לעקוב אחר דגמים דומים רק שים לב לגיל המכשירים.
ארז
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לדעתי השאר את המכשיר , אל תמכור אותו !!!
השאר את המכשיר , אל תמכור אותו ואל תחשוב שהוא מיותר !!!
ע"פ הנתונים בקישור שצירפת , יש למכשיר מאחור כניסות אודיו יעודיות לפורמטי העתיד ,
כלומר תוכל לחבר אליו לדוגמא נגן בלו ריי עם מפענחים Built In ( הנמצאים בנגן ) והוא ישמש כמגבר ליציאות הנ"ל .
כך אני עשיתי !!!
להלן הציטוט מנתוני המכשיר :
[left]6-CHANNEL INPUTS FOR EXTERNAL DECODER
The RX-V596's rear panel has input jacks to accommodate an external 6-channel decoder. So the receiver is ready for any other 5.1 channel format, should one be developed.[/left]
ע"פ הנתונים בקישור שצירפת , יש למכשיר מאחור כניסות אודיו יעודיות לפורמטי העתיד ,
כלומר תוכל לחבר אליו לדוגמא נגן בלו ריי עם מפענחים Built In ( הנמצאים בנגן ) והוא ישמש כמגבר ליציאות הנ"ל .
כך אני עשיתי !!!
להלן הציטוט מנתוני המכשיר :
[left]6-CHANNEL INPUTS FOR EXTERNAL DECODER
The RX-V596's rear panel has input jacks to accommodate an external 6-channel decoder. So the receiver is ready for any other 5.1 channel format, should one be developed.[/left]
רונן,
לא מדובר רק על האפשרות לחבר בלו ריי.
מדובר גם באפשרות להתחבר עם HDMI , שלא לדבר על איכות ההגברה...לא ברור מהתיאור אם יש לו PRE-OUT , שיכול להוסיף לו נקודות זכות...
אינני יודע מה הצרכים של השואל והאם הרסיבר הזה מספק את צרכיו או לא. על זה הוא צריך לענות.
אולי כדאי שפותח הפוסט ישתף אותנו בצרכיו?
ארז
לא מדובר רק על האפשרות לחבר בלו ריי.
מדובר גם באפשרות להתחבר עם HDMI , שלא לדבר על איכות ההגברה...לא ברור מהתיאור אם יש לו PRE-OUT , שיכול להוסיף לו נקודות זכות...
אינני יודע מה הצרכים של השואל והאם הרסיבר הזה מספק את צרכיו או לא. על זה הוא צריך לענות.
אולי כדאי שפותח הפוסט ישתף אותנו בצרכיו?
ארז
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
היה לי את הרסיבר, יש לו פרה אאוט לכל הערוצים.
רסיבר טוב מאוד ב-ק"ב, אם אלו הרמקולים, לא הייתי משדרג
רסיבר טוב מאוד ב-ק"ב, אם אלו הרמקולים, לא הייתי משדרג
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
אני רוצה להבין אותך ,כנסית HDMI אין לרסיבר הזה , והרי בלו ריי עם מפענח פנימי ,מוציא 7.1 אנאלוגי , אז איך בדיוק הוא מחבר אותם לרסיבר הזה שאין לו את האופציה הזו ?פ הנתונים בקישור שצירפת , יש למכשיר מאחור כניסות אודיו יעודיות לפורמטי העתיד ,
כך אני עשיתי !!!...
תודה
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- רונן
- חבר מכור קשה

אם אני מבין את שאלתך:bossgt6 כתב:אני רוצה להבין אותך ,כנסית HDMI אין לרסיבר הזה , והרי בלו ריי עם מפענח פנימי ,מוציא 7.1 אנאלוגי , אז איך בדיוק הוא מחבר אותם לרסיבר הזה שאין לו את האופציה הזו ?פ הנתונים בקישור שצירפת , יש למכשיר מאחור כניסות אודיו יעודיות לפורמטי העתיד ,
כך אני עשיתי !!!...
תודה...
אני חיברתי את נגן הבלו ריי למסך :
אני רואה HD ושומע "סטריאו" באמצעות כבל HDMI יחיד,
במקביל ובנוסף , חיברתי 5 כבלי אודיו מהנגן לכניסות היעודיות ברסיבר לצורך שמיעה
באמצעותו ובאמצעות 5 הרמקולים שלי ( קולנוע ביתי ) - אבל "רק 5.1 ( יש צורך להגדיר זאת בנגן ).
.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

או קיי , אבל אתה כתבת לו שזה ישמש אותו לפורמטי העתיד
- רונן
- חבר מכור קשה

כוונתי ( כוונת היצרן ) : 5 כניסות ברסיבר המיועדות לחיבורי אודיו ( אנלוגי ) לשימוש עתידי,bossgt6 כתב:או קיי , אבל אתה כתבת לו שזה ישמש אותו לפורמטי העתיד...
רוצה לומר ( לדוגמא ) :
את המגבר שלי Yamaha RX-V795 רכשתי לפני מספר שנים,
אז היה דולבי דיגיטל ו- DTS ( בלבד ),
בזמנו דיבר היצרן על העתיד,
אנחנו כעת בעתיד ( יחסית למועד בניית הרסיבר ) מפני שקיימים היום פורמטים שלא היו בעבר,
את הפורמטים החדשים , ניתן לחבר כעת לכניסות הייעודיות שהיצרן התכוון אליהם בעת שבנה את הרסיבר , בזמנו .
וכך עשיתי במקרה שלי .
- bossgt6
- חבר מביא חבר

רונן כתב:כוונתי ( כוונת היצרן ) : 5 כניסות ברסיבר המיועדות לחיבורי אודיו ( אנלוגי ) לשימוש עתידי,bossgt6 כתב:או קיי , אבל אתה כתבת לו שזה ישמש אותו לפורמטי העתיד...
רוצה לומר ( לדוגמא ) :
את המגבר שלי Yamaha RX-V795 רכשתי לפני מספר שנים,
אז היה דולבי דיגיטל ו- DTS ( בלבד ),
בזמנו דיבר היצרן על העתיד,
אנחנו כעת בעתיד ( יחסית למועד בניית הרסיבר ) מפני שקיימים היום פורמטים שלא היו בעבר,
את הפורמטים החדשים , ניתן לחבר כעת לכניסות הייעודיות שהיצרן התכוון אליהם בעת שבנה את הרסיבר , בזמנו .
וכך עשיתי במקרה שלי .
...
אבל גם הוא וגם אתה לא יכולים לשמוע את הפורמטים החדשים . אלא אם כן יש אופציית downmix מ 7 ל 5 בתוך הנגן , כמו שאני הבנתי - מי שאחראי לזה הוא הרסיבר ולא הנגן
שמעו, כרגע אני בן 20 בצבא וגר עם ההורים. אני משער שאני אשתמש בו רק אחרי השחרור כשאני אגור בבית משלי..
התכנון הוא שתהיה לי מערכת קולנוע ביתית של 5.1, והשימוש העיקרי יהיה סרטים ומשחקי וידאו ב- 5.1.
אבל בלי קשר, תמיד כדאי לשמור משהו שאני אוכל להשתמש בו בעתיד
התכנון הוא שתהיה לי מערכת קולנוע ביתית של 5.1, והשימוש העיקרי יהיה סרטים ומשחקי וידאו ב- 5.1.
אבל בלי קשר, תמיד כדאי לשמור משהו שאני אוכל להשתמש בו בעתיד
- bossgt6
- חבר מביא חבר

בסדר גמור , גם אני עם 5.1 ולא מתכוון לגדול , אבל עדיין יש אפשרות לשמוע כותרי בלו ריי {פרומטים חדשים} ושהמידע שאמור לעבור ל RS = סראונד אחורי , יוטמע בסראונד הרגיל של קונפיגורצית 5.1 כשאר הרסיבר מבצע את זה כמו שהבנתי , אבל על מנת שהרסביר יבצע את זה הוא צריך לקבל את כל המידע , וכל המידע יכול לעבור רק ב HDMI
או ב 7.1 אנאלוגי .
או ב 7.1 אנאלוגי .
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
זה הרסיבר הישן שלי - שכרגע אצל אחותי.
אם אתה לא בעלים של בלוריי, PS3 או סטרימר מתקדם - ו/או לא מתכנן ו/או צריך את הפורמטים החדשים - תשאר ותהנה...
כן - עדיף רסיבר חדש, ורמקולים ועוד כל מיני דברים - אבל חיים בהתאם למציאות - לא למה שכדאי.
אם אתה לא בעלים של בלוריי, PS3 או סטרימר מתקדם - ו/או לא מתכנן ו/או צריך את הפורמטים החדשים - תשאר ותהנה...
כן - עדיף רסיבר חדש, ורמקולים ועוד כל מיני דברים - אבל חיים בהתאם למציאות - לא למה שכדאי.