החלפת מגבר Cambridge Audio 540R
-
izigold
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 108
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 0
המגבר הנ"ל נשרף לי בלי אפשרות סבירה לתיקון. חשבתי לקנות חדש מגירסה V3 הכוללת כניסות ויציאות HDMI. אבל, במחיר שלו אולי עדיף לחפש מגבר מודרני יותר (שלי בן יותר משנתיים)?
מה מומלץ לחפש? האם להשאר אם אותו מגבר בגרסה החדשה?
קראתי בפורומים שונים בחו"ל המלצות למגבר הנ"ל אך הוזכר יותר מפעם שהוא מתומחר גבוהה מידי למה שהוא נותן.
מה דעתכם?
מה מומלץ לחפש? האם להשאר אם אותו מגבר בגרסה החדשה?
קראתי בפורומים שונים בחו"ל המלצות למגבר הנ"ל אך הוזכר יותר מפעם שהוא מתומחר גבוהה מידי למה שהוא נותן.
מה דעתכם?
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
יש לי גם רסיבר כזה בן שנתיים, טפו, טפו, חמסה, חמסה ועובד כשורה. זה נכון שהוא מתחמם בהספקים גבוהים אבל אני לא רואה בזה שום בעיה אם כל הפתחים לא מלאים אבק ושומרים על מרווח של כ-10 ס"מ מעל למגבר. לא להניח עליו שום ציוד אחר.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
izigold
-
- חבר פעיל מאוד

הוא כבר היה מספר פעמים בתיקון אבל הבעיות לא נפתרות. הוא מתחממם גם בהספקים נמוכים מאד.
כרגע הוא מצליח לתפקד בקושי כמגבר סטריאו, כל אפשרות אחרת "משתגעת" אחרי חצי שעה עד שעה ועוברת לסטריאו עד שהצליל מפסיק.
השאלה אם באותו מחיר אני יכול לקנות מגבר שיתן יותר? או לקנות את הדגם החדש?
כרגע הוא מצליח לתפקד בקושי כמגבר סטריאו, כל אפשרות אחרת "משתגעת" אחרי חצי שעה עד שעה ועוברת לסטריאו עד שהצליל מפסיק.
השאלה אם באותו מחיר אני יכול לקנות מגבר שיתן יותר? או לקנות את הדגם החדש?
- chalmh
- חבר מביא חבר

אין דבר כזה שאי אפשר לתקן אותו. פנית למעבדת היבואן? אני ממש לא מקבל טענה שדין רסיבר מיתה לאחר שנתיים. אם אי אפשר לתקן רסיבר אחרי שנתיים והשימוש בו היה סביר במשך אותה תקופה אזי זה נשגב מבינתי. תודה שהדלקת לי "נורה אדומה".
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
izigold
-
- חבר פעיל מאוד

בדיון בעבר הועלה הרעיון של כיוון BIAS ועדיין לא נפתרה הבעיה.yairf כתב:לי אישית זה נשמע כמו כיוון BIAS, פרוצידורה פשוטה שאורכת 5 דקות, ה-BIAS הנוכחי גבוה מדי, מה שגורר התחממות כללית של המגבר, מה שגורם לרכיבים הדיגיטלים להשתגע. נראה לי קצת מוזר שלא עלו על הבעייה....
http://www.hometheater.co.il/vt57483.%D ... -azur-540R
מעניין אותי כרגע זה אם הייתם קונים היום את אותו מגבר או בתקציב דומה מחפשים מגברים אחרים?
בכל מקרה הוא משמש אותי כרגע כמגבר סטריאו במשרד לסירטונים ב-Youtube.
- chalmh
- חבר מביא חבר

izigold,
שאלת השאלות היא האם פנית למעבדת היבואן? מבלי להמעיט בערכן של מעבדות אחרות, סביר להניח שלמעבדת היבואן יש את הניסיון הרב ביותר לתיקון הבעיה.
אם לא, אזי כדאי שתפנה אליו לפני כל תהליך אחר. הבעיה על פניה צריכה להיות פתירה ובעלויות לא גבוהות יחסית. לא נראה לי שלאחר שנתיים עבודה מגבר כזה הולך לפח. אני מניח שלמעבדת היבואן יש את כל הידע והאמצעים לתיקון הבעיה.
שאלת השאלות היא האם פנית למעבדת היבואן? מבלי להמעיט בערכן של מעבדות אחרות, סביר להניח שלמעבדת היבואן יש את הניסיון הרב ביותר לתיקון הבעיה.
אם לא, אזי כדאי שתפנה אליו לפני כל תהליך אחר. הבעיה על פניה צריכה להיות פתירה ובעלויות לא גבוהות יחסית. לא נראה לי שלאחר שנתיים עבודה מגבר כזה הולך לפח. אני מניח שלמעבדת היבואן יש את כל הידע והאמצעים לתיקון הבעיה.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אישית אם הייתי בעליו של מגבר שבמשך שנתיים חווה בעיות התחממות חוזרות שדרשו את הבאתו למעבדת התיקונים ובסופם של שנתיים 0- שזה ממש לא הרבה בחייו של מגבר ביתי - אני נדרש לשקול רכישת מגבר חדש, זה היה די מוחק לי את אותו יצרן מרשימת האפשרויות לרכישה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- chalmh
- חבר מביא חבר

Catskinner,
יש לי בדיוק את אותו הדגם וגם הוא בן שנתיים. אין לי שום בעיות עם המגבר והוא עובד על בסיס יומיומי כמעט כל היום (אשתי מאזינה לרדיו במשך היום ובערב TV). המגבר אמנם חמים מעט (אני מעריך בסביבות 40 מעלות מכסימום מעל למכסה העליון ליד רכיבי ההספק. מעולם המגבר לא השתנק בשל חום יתר וגם השתמשתי בהספקי ווליום חזקים.
יתכן שיש כאן מקרה פרטי של תקלה שתיקונה לא "נוהל" נכון מלכתחילה ואולי גרם לדרדור המצב (השערה). קשה לי להאמין ש-CAMBRIDGE AUDIO לא מסוגלים לתקן תקלה מהסוג הזה (ואולי אני טועה).
ישנם דברים יותר מעצבנים במגבר הזה מאשר תקלת ההתחממות וזאת התצוגה העלובה שבקושי רואים מה כתוב עליה בחדר מואר כי המסך מבריק והתאורה הכחלחלה חלשה. כנ"ל הDVD שלהם.
יש לי בדיוק את אותו הדגם וגם הוא בן שנתיים. אין לי שום בעיות עם המגבר והוא עובד על בסיס יומיומי כמעט כל היום (אשתי מאזינה לרדיו במשך היום ובערב TV). המגבר אמנם חמים מעט (אני מעריך בסביבות 40 מעלות מכסימום מעל למכסה העליון ליד רכיבי ההספק. מעולם המגבר לא השתנק בשל חום יתר וגם השתמשתי בהספקי ווליום חזקים.
יתכן שיש כאן מקרה פרטי של תקלה שתיקונה לא "נוהל" נכון מלכתחילה ואולי גרם לדרדור המצב (השערה). קשה לי להאמין ש-CAMBRIDGE AUDIO לא מסוגלים לתקן תקלה מהסוג הזה (ואולי אני טועה).
ישנם דברים יותר מעצבנים במגבר הזה מאשר תקלת ההתחממות וזאת התצוגה העלובה שבקושי רואים מה כתוב עליה בחדר מואר כי המסך מבריק והתאורה הכחלחלה חלשה. כנ"ל הDVD שלהם.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מהסיפור של izigold אפשר לקבל שתי מסקנות חלופיות ואף אחת מהן לא מעודדת במיוחד.
(א) ל Cambridge Audio יש בעיה של QA לא אחיד. חלק מהמכשירים שלהם עובדים כמו שצריך וחלק לא ואי אפשר לדעת מראש מה תקבל.
(ב) הנציג בארץ חסר את היכולת לתקן מכשירים של Cambridge Audio שמתקלקלים.
אני אמנם חסיד של המימרה שאוסף אנקדוטות לא מהווה אוכלוסיה סטטיסטית אבל כצרכן הסיפור של izigold היה מדליק לי נורה אדומה.
דרך אגב, יש לי נגן DVD שלהם והכל נכון בקשר לתצוגה.
(א) ל Cambridge Audio יש בעיה של QA לא אחיד. חלק מהמכשירים שלהם עובדים כמו שצריך וחלק לא ואי אפשר לדעת מראש מה תקבל.
(ב) הנציג בארץ חסר את היכולת לתקן מכשירים של Cambridge Audio שמתקלקלים.
אני אמנם חסיד של המימרה שאוסף אנקדוטות לא מהווה אוכלוסיה סטטיסטית אבל כצרכן הסיפור של izigold היה מדליק לי נורה אדומה.
דרך אגב, יש לי נגן DVD שלהם והכל נכון בקשר לתצוגה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- chalmh
- חבר מביא חבר

Catskinner,
אם שמת לב, באחת התגובות שלי למעלה רשמתי שגם אצלי נדלקה מנורה אדומה.
עדיין חסרים פרטים כמו האם התיקון נעשה אצל היבואן, הסביבה בה נמצא המגבר (אוורור), אם תוקן, מה היתה הדיאגנוזה של המעבדה בתיקון שהם עשו.
אם אמנם המכשיר תוקן אצל היבואן והבעיה עדיין קיימת, עדיין נתונה האפשרות ללקוח לפנות בדוא"ל ליצרן האנגלי ולהגיש תלונה על חוסר שביעות רצון מהשרות ולראות כיצד תהא התגובה שלהם. אני מכיר לפחות מקרה אחד שיבואן (יבואן גדול) קיבל בראש בשל שירות לקוי (מבלי להיכנס לפרטים) והלקוח קיבל מכשיר חדש ותקין בלי וויכוחים מיותרים.
אם שמת לב, באחת התגובות שלי למעלה רשמתי שגם אצלי נדלקה מנורה אדומה.
עדיין חסרים פרטים כמו האם התיקון נעשה אצל היבואן, הסביבה בה נמצא המגבר (אוורור), אם תוקן, מה היתה הדיאגנוזה של המעבדה בתיקון שהם עשו.
אם אמנם המכשיר תוקן אצל היבואן והבעיה עדיין קיימת, עדיין נתונה האפשרות ללקוח לפנות בדוא"ל ליצרן האנגלי ולהגיש תלונה על חוסר שביעות רצון מהשרות ולראות כיצד תהא התגובה שלהם. אני מכיר לפחות מקרה אחד שיבואן (יבואן גדול) קיבל בראש בשל שירות לקוי (מבלי להיכנס לפרטים) והלקוח קיבל מכשיר חדש ותקין בלי וויכוחים מיותרים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
izigold
-
- חבר פעיל מאוד

המגבר היה בתיקון אצל היבואן וכנראה שהוא לא בר תיקון. נתקלתי בעבר בציודים שפשוט מסרבים לעבוד אחרי תקלה, זה קורה ולא צריך למרר ליבואן את החיים בגלל זה.
הוצע לי זיכוי מלא על התיקון ותנאי רכישה טובים למגבר אחר. מה שמעניין אותי הוא האם במחיר דומה ישנם מגברים שנותנים יותר. אני לא מצליח להחליט אם היום באותו תקציב הייתי קונה את אותו מגבר או בודק מה עוד יש בשוק.
באופן כללי אני מרוצה מהמגבר למרות שלא היו לי רמקולים שידעו לתת את מה שהמגבר הזה מסוגל לספק.
הוצע לי זיכוי מלא על התיקון ותנאי רכישה טובים למגבר אחר. מה שמעניין אותי הוא האם במחיר דומה ישנם מגברים שנותנים יותר. אני לא מצליח להחליט אם היום באותו תקציב הייתי קונה את אותו מגבר או בודק מה עוד יש בשוק.
באופן כללי אני מרוצה מהמגבר למרות שלא היו לי רמקולים שידעו לתת את מה שהמגבר הזה מסוגל לספק.