החלפת מגבר Cambridge Audio 540R

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
izigold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

המגבר הנ"ל נשרף לי בלי אפשרות סבירה לתיקון. חשבתי לקנות חדש מגירסה V3 הכוללת כניסות ויציאות HDMI. אבל, במחיר שלו אולי עדיף לחפש מגבר מודרני יותר (שלי בן יותר משנתיים)?

מה מומלץ לחפש? האם להשאר אם אותו מגבר בגרסה החדשה?

קראתי בפורומים שונים בחו"ל המלצות למגבר הנ"ל אך הוזכר יותר מפעם שהוא מתומחר גבוהה מידי למה שהוא נותן.

מה דעתכם?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

שנתיים זה נקרא אצלך הרבה?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

מה גרם לו להישרף?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

izigold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

yairf כתב:שנתיים זה נקרא אצלך הרבה?
...
זאת אומרת שכדאי לי להשאר עם דגם זהה? תארתי לעצמי ששנתיים אצלי ומשהוא כמו שנה לפני כן הוא יצא אז אולי כדאי לחשוב על מגבר אחר.

izigold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

chalmh כתב:מה גרם לו להישרף?
...
יום אחד הוא פשוט התחיל להתחמם ומאז אין אפשרות להשתמש בו מעל חצי שעה ברצף ואין אפשרות לתקן אותו.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

מה לגבי אחריות או אפילו תיקון רגיל אם האחריות פגה?
ארז

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

יש לי גם רסיבר כזה בן שנתיים, טפו, טפו, חמסה, חמסה ועובד כשורה. זה נכון שהוא מתחמם בהספקים גבוהים אבל אני לא רואה בזה שום בעיה אם כל הפתחים לא מלאים אבק ושומרים על מרווח של כ-10 ס"מ מעל למגבר. לא להניח עליו שום ציוד אחר.
חנן,

תחי המחרשה !!!

izigold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הוא כבר היה מספר פעמים בתיקון אבל הבעיות לא נפתרות. הוא מתחממם גם בהספקים נמוכים מאד.

כרגע הוא מצליח לתפקד בקושי כמגבר סטריאו, כל אפשרות אחרת "משתגעת" אחרי חצי שעה עד שעה ועוברת לסטריאו עד שהצליל מפסיק.

השאלה אם באותו מחיר אני יכול לקנות מגבר שיתן יותר? או לקנות את הדגם החדש?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אין דבר כזה שאי אפשר לתקן אותו. פנית למעבדת היבואן? אני ממש לא מקבל טענה שדין רסיבר מיתה לאחר שנתיים. אם אי אפשר לתקן רסיבר אחרי שנתיים והשימוש בו היה סביר במשך אותה תקופה אזי זה נשגב מבינתי. תודה שהדלקת לי "נורה אדומה".
חנן,

תחי המחרשה !!!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #10 

לי אישית זה נשמע כמו כיוון BIAS, פרוצידורה פשוטה שאורכת 5 דקות, ה-BIAS הנוכחי גבוה מדי, מה שגורר התחממות כללית של המגבר, מה שגורם לרכיבים הדיגיטלים להשתגע. נראה לי קצת מוזר שלא עלו על הבעייה.

izigold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

yairf כתב:לי אישית זה נשמע כמו כיוון BIAS, פרוצידורה פשוטה שאורכת 5 דקות, ה-BIAS הנוכחי גבוה מדי, מה שגורר התחממות כללית של המגבר, מה שגורם לרכיבים הדיגיטלים להשתגע. נראה לי קצת מוזר שלא עלו על הבעייה.
...
בדיון בעבר הועלה הרעיון של כיוון BIAS ועדיין לא נפתרה הבעיה.

http://www.hometheater.co.il/vt57483.%D ... -azur-540R

מעניין אותי כרגע זה אם הייתם קונים היום את אותו מגבר או בתקציב דומה מחפשים מגברים אחרים?

בכל מקרה הוא משמש אותי כרגע כמגבר סטריאו במשרד לסירטונים ב-Youtube. :) (או שאולי זה עצוב?)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

izigold,

שאלת השאלות היא האם פנית למעבדת היבואן? מבלי להמעיט בערכן של מעבדות אחרות, סביר להניח שלמעבדת היבואן יש את הניסיון הרב ביותר לתיקון הבעיה.
אם לא, אזי כדאי שתפנה אליו לפני כל תהליך אחר. הבעיה על פניה צריכה להיות פתירה ובעלויות לא גבוהות יחסית. לא נראה לי שלאחר שנתיים עבודה מגבר כזה הולך לפח. אני מניח שלמעבדת היבואן יש את כל הידע והאמצעים לתיקון הבעיה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #13 

אישית אם הייתי בעליו של מגבר שבמשך שנתיים חווה בעיות התחממות חוזרות שדרשו את הבאתו למעבדת התיקונים ובסופם של שנתיים 0- שזה ממש לא הרבה בחייו של מגבר ביתי - אני נדרש לשקול רכישת מגבר חדש, זה היה די מוחק לי את אותו יצרן מרשימת האפשרויות לרכישה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

Catskinner,

יש לי בדיוק את אותו הדגם וגם הוא בן שנתיים. אין לי שום בעיות עם המגבר והוא עובד על בסיס יומיומי כמעט כל היום (אשתי מאזינה לרדיו במשך היום ובערב TV). המגבר אמנם חמים מעט (אני מעריך בסביבות 40 מעלות מכסימום מעל למכסה העליון ליד רכיבי ההספק. מעולם המגבר לא השתנק בשל חום יתר וגם השתמשתי בהספקי ווליום חזקים.
יתכן שיש כאן מקרה פרטי של תקלה שתיקונה לא "נוהל" נכון מלכתחילה ואולי גרם לדרדור המצב (השערה). קשה לי להאמין ש-CAMBRIDGE AUDIO לא מסוגלים לתקן תקלה מהסוג הזה (ואולי אני טועה).
ישנם דברים יותר מעצבנים במגבר הזה מאשר תקלת ההתחממות וזאת התצוגה העלובה שבקושי רואים מה כתוב עליה בחדר מואר כי המסך מבריק והתאורה הכחלחלה חלשה. כנ"ל הDVD שלהם.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #15 

מהסיפור של izigold אפשר לקבל שתי מסקנות חלופיות ואף אחת מהן לא מעודדת במיוחד.

(א) ל Cambridge Audio יש בעיה של QA לא אחיד. חלק מהמכשירים שלהם עובדים כמו שצריך וחלק לא ואי אפשר לדעת מראש מה תקבל.

(ב) הנציג בארץ חסר את היכולת לתקן מכשירים של Cambridge Audio שמתקלקלים.

אני אמנם חסיד של המימרה שאוסף אנקדוטות לא מהווה אוכלוסיה סטטיסטית אבל כצרכן הסיפור של izigold היה מדליק לי נורה אדומה.

דרך אגב, יש לי נגן DVD שלהם והכל נכון בקשר לתצוגה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

Catskinner,

אם שמת לב, באחת התגובות שלי למעלה רשמתי שגם אצלי נדלקה מנורה אדומה.
עדיין חסרים פרטים כמו האם התיקון נעשה אצל היבואן, הסביבה בה נמצא המגבר (אוורור), אם תוקן, מה היתה הדיאגנוזה של המעבדה בתיקון שהם עשו.
אם אמנם המכשיר תוקן אצל היבואן והבעיה עדיין קיימת, עדיין נתונה האפשרות ללקוח לפנות בדוא"ל ליצרן האנגלי ולהגיש תלונה על חוסר שביעות רצון מהשרות ולראות כיצד תהא התגובה שלהם. אני מכיר לפחות מקרה אחד שיבואן (יבואן גדול) קיבל בראש בשל שירות לקוי (מבלי להיכנס לפרטים) והלקוח קיבל מכשיר חדש ותקין בלי וויכוחים מיותרים.
חנן,

תחי המחרשה !!!

izigold פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

המגבר היה בתיקון אצל היבואן וכנראה שהוא לא בר תיקון. נתקלתי בעבר בציודים שפשוט מסרבים לעבוד אחרי תקלה, זה קורה ולא צריך למרר ליבואן את החיים בגלל זה.

הוצע לי זיכוי מלא על התיקון ותנאי רכישה טובים למגבר אחר. מה שמעניין אותי הוא האם במחיר דומה ישנם מגברים שנותנים יותר. אני לא מצליח להחליט אם היום באותו תקציב הייתי קונה את אותו מגבר או בודק מה עוד יש בשוק.

באופן כללי אני מרוצה מהמגבר למרות שלא היו לי רמקולים שידעו לתת את מה שהמגבר הזה מסוגל לספק.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”