סאב בתיבת גליל או בתיבה מרובעת זו השאלה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #1 

חברים מה עדיף לדעתכם סאב עם תיבת גליל של SVS או סאב עם תיבה רגילה?
בפורום בתפוז פורסמה הודעה של בחור שרכש את הסאב בצורת גליל של SVS ,בגלל שיקולי מקום.

אחת התגובות בשרשור הייתה של אריאל אריאלי שידוע שמבין "קצת" בנושא האקוסטיקה , גלים ושאר ירקות.

לטענתו תיבה עגולה עדיפה.

"אחד מה"אויבים" באקוסטיקה הוא מקבילות.
לאלמנטים עגולים אין מקבילות ולכן צורה זו עדיפה."

עכשיו במקרה סאב זה זול מהרגיל בכ- 200$ ועלות המשלוח אמורה להיות זולה יותר כי הוא קל יותר.

לי אין בעיית מקום ולכן זה לא שיקול מבחינתי.

מה דעת המומחים בסוגיה?

תודה

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

היתרון בתיבה צילינדרית (מלבד שטח רצפה) הוא, שמדובר על פיתרון יותר עמיד ללחץ שיוצר הדרייבר
בזמן עבודה. אין (או יש הרבה פחות) flexing מאשר תיבה מלבנית סטנדרטית. החסרונות הם: התיבה
יחסית גבוהה ובולטת לעין, הגימור הוא אך ורק בד שחור והתיבה הרבה פחות קשיחה פיזית, כי היא
עשוייה בסופו של דבר מקרטון. אני לא רואה בזה חיסרון, עובדה שהתיבה לסאב שלי עשוייה מאותו
סוג של צילינדר.

kuden
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

זה נראה באתר שלהם שהתיבות המרובעות לינאריות לטווח ארוך יותר בתדרים הנמוכים מאשר הצילינדר, אני יודע שבדגם הפשוט הקופסא גם יורדת מעט נמוך יותר. אבל העמדה הרשמית היא שההבדלים הם קטנים מאוד וקשה מאוד להבחין בהבדל בין השניים בפועל, ככה שבהתחשב בכך שהזמנה לארץ של הצילינדר יכולה להיות זולה במעל 1000 שקל, זה שיקול משמעותי. אני העדפתי בסוף קופסא (לא של SVS אלא HSU) בעיקר בגלל שהיו לי יותר אופציות מיקום בחדר, בצילינדר הייתי מוגבל לנקודה אחת בלבד בחדר.
http://www.avtalk.co.uk//forumdisplay.p ... 97307&f=54 באתר הזה יש מדידות של שני הסאבים בכל התצורות שלהם.
דרך אגב, מניסיון שווה לך אולי לנסות להיראות מעט מתלבט ולבקש הנחה או לצרף איזה משהו שאתה רוצה (לדוגמא הכבלים האיכותיים או מד Spl) ללא תוספת תשלום.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”