בניית תיבה לרמקול
שלומות .
האם בזמן שאני בונה תיבה לרמקול , לדוגמא 18 ליטר עם פורט .
עובי העץ הוא 18 מ''מ עץ מלא . כמו כן התיבה מחוזקת בהרבה ברגים ודבק .
אבל העיניין הוא ששחכתי להדביק על העץ מבפנים את הספוג המיוחד הזה שקראתי איפשהוא שזה חובה .
האם זה קריטי ? כי הבאס מאוד ... BOOMY כזה , ואלה אלמנטים של מורל שידועים בזה שהם יורדים מאוד נמוך ...
האם בזמן שאני בונה תיבה לרמקול , לדוגמא 18 ליטר עם פורט .
עובי העץ הוא 18 מ''מ עץ מלא . כמו כן התיבה מחוזקת בהרבה ברגים ודבק .
אבל העיניין הוא ששחכתי להדביק על העץ מבפנים את הספוג המיוחד הזה שקראתי איפשהוא שזה חובה .
האם זה קריטי ? כי הבאס מאוד ... BOOMY כזה , ואלה אלמנטים של מורל שידועים בזה שהם יורדים מאוד נמוך ...
שלום
"הספוג "שהינך מחפש ניקרא צמר סלעים יש בצבע שחור ויש בצבע צהוב
הוא יודע יפה לרכך את הבס ,ולמנוע הידהוד,תוכל להשיגו בבתי מסחר
המתעסקים עם תקרות אקוסטיות ,עצה טכנית הצמר הסינטטי הלבן המקובל
בהרבה ארגזי רמקולים התוצאה נופלת בהרבה
בברכה
מלכי שמואל
WWW.MALKI-ELECTRONICS.COM
"הספוג "שהינך מחפש ניקרא צמר סלעים יש בצבע שחור ויש בצבע צהוב
הוא יודע יפה לרכך את הבס ,ולמנוע הידהוד,תוכל להשיגו בבתי מסחר
המתעסקים עם תקרות אקוסטיות ,עצה טכנית הצמר הסינטטי הלבן המקובל
בהרבה ארגזי רמקולים התוצאה נופלת בהרבה
בברכה
מלכי שמואל
WWW.MALKI-ELECTRONICS.COM
אני עובד עם רמקולים לרכב ברמת העיקרון
מורל היבריד II . הקרוס הוא של הרמקולים הנ"ל גם .
התיבה יצאה 18 ליטר עם פורט ענק . עשיתי אותו SLOT PORT שמשתמש בדופן כחלק מהפורט .
אני חושש שהתיבה לא עומדת בלחץ , המגבר הוא פיוניר A400 ואפילו בווליום 25% הבאס הזוי ביותר .
התיבה חזקה והשתמשתי בעץ מלא 18 מ"מ . יש מצב שזה לא מספיק ? מבפנים אין שום ספוג כנהוג ברמקולים ...
וגם כל המאמרים DIY של אנשים שבונים רמקולים ממליצים לשים ספוג בפנים ...
כמו כן במוזיקה שחורה היכן שהבאס שופע אני יכול להרגיש את הדפנות עץ רועדות אם אני שם את היד ...
התיבה יצאה 18 ליטר עם פורט ענק . עשיתי אותו SLOT PORT שמשתמש בדופן כחלק מהפורט .
אני חושש שהתיבה לא עומדת בלחץ , המגבר הוא פיוניר A400 ואפילו בווליום 25% הבאס הזוי ביותר .
התיבה חזקה והשתמשתי בעץ מלא 18 מ"מ . יש מצב שזה לא מספיק ? מבפנים אין שום ספוג כנהוג ברמקולים ...
וגם כל המאמרים DIY של אנשים שבונים רמקולים ממליצים לשים ספוג בפנים ...
כמו כן במוזיקה שחורה היכן שהבאס שופע אני יכול להרגיש את הדפנות עץ רועדות אם אני שם את היד ...
yairf
ההדהוד הפנימי יוצא מהתיבה כי הוא משפיע על הממבראנה של הרמקול ויוצא גם דרך הפורט (אם יש). תדר ההדהוד תלוי בגודל התיבה (שני הלוחות הרחוקים ביותר). אם התיבה קטנה נוצר הדהוד בתדר גבוה וזה באמת לא מוגדר כבאס, אבל בתיבה גדולה (או ארוכה) ההדהוד כבר מתרחש בתדרים יותר נמוכים. השאלה לאיזה תדר Diforce מתכוון כתדר באס?
ההדהוד הפנימי יוצא מהתיבה כי הוא משפיע על הממבראנה של הרמקול ויוצא גם דרך הפורט (אם יש). תדר ההדהוד תלוי בגודל התיבה (שני הלוחות הרחוקים ביותר). אם התיבה קטנה נוצר הדהוד בתדר גבוה וזה באמת לא מוגדר כבאס, אבל בתיבה גדולה (או ארוכה) ההדהוד כבר מתרחש בתדרים יותר נמוכים. השאלה לאיזה תדר Diforce מתכוון כתדר באס?
מוטי
Diforce
תלוי בגודל התיבה. יתכן שבתדרים המאד נמוכים זה לא יעזור משמעותית (כמו ש yairf ציין).
האוויר מטייל לחלק העליון של התיבה עובר לתחתון חוזר לעליון וכך כמה פעמים עד שהוא דועך. המרחק שהוא עובר קובע את התדר. כשאני בניתי רמקולים כתחביב הדבקתי חומר משכך (כדוגמת צמר סלעים) ב 5 דפנות התיבה אבל למעשה מספיק לרפד 3 מהן: אחורי, תחתון וצידי. צריך לקחת בחשבון שהוספת חומר משכך מקטין מעשית את נפח התיבה ואם התיבה מחושבת לפי הרמקול אז יש להגדיל אותה בהתאם.
כמעט בכל התיבות שיצא לי לראות את החלק הפנימי שלהן השתמשו במשכך זה או אחר. אפילו ביחידות הבאס שפירק לנו איתי בביקורות המושקעות שלו אפשר לראות שדפנות התיבה מרופדות בספוג.
תלוי בגודל התיבה. יתכן שבתדרים המאד נמוכים זה לא יעזור משמעותית (כמו ש yairf ציין).
האוויר מטייל לחלק העליון של התיבה עובר לתחתון חוזר לעליון וכך כמה פעמים עד שהוא דועך. המרחק שהוא עובר קובע את התדר. כשאני בניתי רמקולים כתחביב הדבקתי חומר משכך (כדוגמת צמר סלעים) ב 5 דפנות התיבה אבל למעשה מספיק לרפד 3 מהן: אחורי, תחתון וצידי. צריך לקחת בחשבון שהוספת חומר משכך מקטין מעשית את נפח התיבה ואם התיבה מחושבת לפי הרמקול אז יש להגדיל אותה בהתאם.
כמעט בכל התיבות שיצא לי לראות את החלק הפנימי שלהן השתמשו במשכך זה או אחר. אפילו ביחידות הבאס שפירק לנו איתי בביקורות המושקעות שלו אפשר לראות שדפנות התיבה מרופדות בספוג.
מוטי
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
גם סונקס לא רלוונטי פה. אני השתמשתי בזמנו ביריעות עופרת 2 מ"מ לכל אורך הדפנות, הרבה Bracing לכל אורך התיבה, וגם צמר זכוכית (צהוב ומגעיל) דחוס היטב במקומות שונית - בתחתית ובדפנות. לגבי הבאס - רק התאמה מחושבת היטב בין הדרייברים לתיבה ו-RC בהתאם לצורך (קרוס אקטיוי כמובן).
נסכם:
פחות או יותר עשית את כל הטעויות האפשריות.
אתה מערבב הרבה דברים שאין הכרח שילכו ביחד ומצפה לתוצאה מסוימת, וזה לא עובד כך לעולם....
רכיבים לאוטו צריכים לעבוד באוטו ולא בבית, מארזים בונים לפי תכניות שהוכיחו את עצמם לצרכים המסוימים ומחומרים המיועדים לכך. עץ מלא הוא לא בהכרח החומר המתאים למה שרצית, ואם צריך לבוא מילוי, אז צריך לבוא מילוי בדיוק באופן כמות וסוג שתוכננו לכך. וכו' וכו' וכו'...
מציע לך לבנות רמקולים מחדש, אחרי למידה של הנושא ולפי תכנית שהוכיחה את עצמה. כך הסיכוי שתהיה מבסוט רב יותר.
אם תשקיע יותר במה שיש לך כבר, איש לא יוכל להבטיח תוצאות כל שהן... ההשקעה, בעיקר זמן אבל גם כסף, עלולה לרדת לטמיון.
.
פחות או יותר עשית את כל הטעויות האפשריות.
אתה מערבב הרבה דברים שאין הכרח שילכו ביחד ומצפה לתוצאה מסוימת, וזה לא עובד כך לעולם....
רכיבים לאוטו צריכים לעבוד באוטו ולא בבית, מארזים בונים לפי תכניות שהוכיחו את עצמם לצרכים המסוימים ומחומרים המיועדים לכך. עץ מלא הוא לא בהכרח החומר המתאים למה שרצית, ואם צריך לבוא מילוי, אז צריך לבוא מילוי בדיוק באופן כמות וסוג שתוכננו לכך. וכו' וכו' וכו'...
מציע לך לבנות רמקולים מחדש, אחרי למידה של הנושא ולפי תכנית שהוכיחה את עצמה. כך הסיכוי שתהיה מבסוט רב יותר.
אם תשקיע יותר במה שיש לך כבר, איש לא יוכל להבטיח תוצאות כל שהן... ההשקעה, בעיקר זמן אבל גם כסף, עלולה לרדת לטמיון.
.
YRIF ידידי
התשובה שלי נועדה לאדם שלא יודע דבר !!!
נכון אני ואתה יודעים שיש הגדרה לתדר בס
אבל האדם הממוצע שמגדיר שהוא רוצה עוד
בס אין צורך להיתפלסף עימו הרבה ,
אוליי נציע לו
1--ארגז SUB
2--ארגז BASS
וככה וככה וככה !!!
והמבין יבין
בברכה
מלכי שמואל
התשובה שלי נועדה לאדם שלא יודע דבר !!!
נכון אני ואתה יודעים שיש הגדרה לתדר בס
אבל האדם הממוצע שמגדיר שהוא רוצה עוד
בס אין צורך להיתפלסף עימו הרבה ,
אוליי נציע לו
1--ארגז SUB
2--ארגז BASS
וככה וככה וככה !!!
והמבין יבין
בברכה
מלכי שמואל
כמו שנאמר - לא לוקחים סתם סט קומפוננט לרכב ותוקעים אותו בתיבה. הרבה יותר פשוט ויעיל ללכת
על קיט/תוכנית מוכנה שמישה בתחום ה DIY כבר עשה. את הבעיות האקוסטיות רמקול אחר לא הולך
לפתור...
על קיט/תוכנית מוכנה שמישה בתחום ה DIY כבר עשה. את הבעיות האקוסטיות רמקול אחר לא הולך
לפתור...