מאמר מעניין - הקרנה על מסך שחור
החברה מ cine4home עשו ניסוי ולקחו מקרן מאד בהיר (6000 לומן) והשתמשו בבד קנבס
שחור כמסך על מנת לראות אם אפשר לקבל תמונה טובה בחדר מואר גם יחסית למסכים
לבנים/אפורים וגם יחסית למסכים "שחורים".
התוצאות די מעניינות:
http://translate.google.com/translate?u ... n&ie=UTF-8
שחור כמסך על מנת לראות אם אפשר לקבל תמונה טובה בחדר מואר גם יחסית למסכים
לבנים/אפורים וגם יחסית למסכים "שחורים".
התוצאות די מעניינות:
http://translate.google.com/translate?u ... n&ie=UTF-8
איתי
הניסוי המתואר מאד מעניין. איך הגעת ללינק הזה
?
למרות שהכתיבה שם קצת מבולבלת בשבילי (כל מיני מילים בגרמנית, אני חושב) הרעיון די חזק. זה כמעט כמו להרכיב משקפיים כהות כשרואים סרט בפלאזמה ועל ידי כך משפרים את השחורים.
אני מבין שהרעיון שלהם זה לשפר את היחס אות לרעש שנוצר בזמן ההקרנה. האות זה האור מהמקרן והרעש זה האור הסביבתי בחדר. השיפור נעשה בעזרת הקרנה על מסך שחור. טוב לא בדיוק שחור כי שחור בהגדרה לא מחזיר אור בכלל, אבל כנראה שזה אפור כהה. מסך אפור כהה מקטין נאמר 90 אחוז מהאור הסביבתי אבל מקטין גם 90 אחוז מהאור של המקרן, אז לשם כך הגדילו את תאורת המקרן פי 10 ובכך פיצו על החזר האור הנמוך של המסך. יחס הקונטראסט האמיתי בסביבה מוארת השתפר פי 10 לערך.
כמו שכתבת, עכשיו אנחנו צריכים מקרן של 6000 לומן. כמה חשמל זה? איזה גודל של מאוורר צריך? כל כמה זמן נאלץ להחליף נורה במקרן?

הניסוי המתואר מאד מעניין. איך הגעת ללינק הזה
למרות שהכתיבה שם קצת מבולבלת בשבילי (כל מיני מילים בגרמנית, אני חושב) הרעיון די חזק. זה כמעט כמו להרכיב משקפיים כהות כשרואים סרט בפלאזמה ועל ידי כך משפרים את השחורים.
אני מבין שהרעיון שלהם זה לשפר את היחס אות לרעש שנוצר בזמן ההקרנה. האות זה האור מהמקרן והרעש זה האור הסביבתי בחדר. השיפור נעשה בעזרת הקרנה על מסך שחור. טוב לא בדיוק שחור כי שחור בהגדרה לא מחזיר אור בכלל, אבל כנראה שזה אפור כהה. מסך אפור כהה מקטין נאמר 90 אחוז מהאור הסביבתי אבל מקטין גם 90 אחוז מהאור של המקרן, אז לשם כך הגדילו את תאורת המקרן פי 10 ובכך פיצו על החזר האור הנמוך של המסך. יחס הקונטראסט האמיתי בסביבה מוארת השתפר פי 10 לערך.
כמו שכתבת, עכשיו אנחנו צריכים מקרן של 6000 לומן. כמה חשמל זה? איזה גודל של מאוורר צריך? כל כמה זמן נאלץ להחליף נורה במקרן?
מוטי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יש באמת כמה בעיות עקרוניות בגישה הזו, שכן מקרנים כאלה בהירים הם סיפור גדול, יקר ותחליף
לתנור בחורף. לטענת האתר, הם דווקא רוצים להגביל את הרעיון למקרנים יחסית קטנים והם הולכים
לעשות מאמר עוקב עם מקרנים מומלצים למטרה. בכל אופן, כל זה הופך הקרנה בחדר מואר למשהו
סביר לגמרי מבחינת ביצועי תמונה (לפחות בתאוריה).
לתנור בחורף. לטענת האתר, הם דווקא רוצים להגביל את הרעיון למקרנים יחסית קטנים והם הולכים
לעשות מאמר עוקב עם מקרנים מומלצים למטרה. בכל אופן, כל זה הופך הקרנה בחדר מואר למשהו
סביר לגמרי מבחינת ביצועי תמונה (לפחות בתאוריה).