בעיית באס בחדר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בחדר שלי יש רמקולים גדולים יחסית של 18 ליטר שבניתי לבד מאלנטים של מורל .
הבעיה היא שלמרות שהרמקול ( שמשודך למגבר פיוניר A400 משנות ה 90' ) בקלות מסוגל להפיק 50 הרץ וקצת פחות החדר שלי לא מסתדר עם זה.

החדר יחסית ריק והקירות חשופים , 2 קירות הן בטון ו 2 אחרות הן מגבס כנראה בגלל שזה ממ"ד .

הבאס בחדר כל עוד אני מגביר קצת הוא הזוי והכל רועד , הבאס בא אליי באיחורים מגעילים ביותר והדרך הכי טובה שאני יכול להמחיש זאת היא כמו "פיצוץ" BOOMY BASS ... שאני מרגיש שבא מכל החדר .. אי אפשר להקשיב כך למוזיקה ואני לא יודע מה הפתרון , אפשר לעשות משהו מבחינה אקוסטית או שפשוט הרמקולים לא מתאימים לחדר ואני צריך לחפש מוניטורים פאסיביים ?

גודל החדר הוא 2.8 מטר על 3.4 מטר , הרמקולים תלויים על הקיר באמצע הגובה .

אני רוצה לציין שאם אני מעלה באיקוולייזר לדוגמא את תדר 55 הרץ , אני שומע הד מטורף של הבאס כשאני נמצא ליד קיר במיוחד בפינות . באמצע החדר זה כמעט ולא נשמע כלל ...

מלכישמואל
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

שלום
מהתיאור שלך הבעייה הראשונה הינה אקוסטית טהורה של תדר הרזוננס
בכדי לטפל בתדר הרזוננס ישנם דברים בסייסיים שצריך להכניס לחדר
כגון כורסא שטיח עציץ וכו ,ואחר כך מומלץ ,מלכודות הבסים שניתן על
ידי משחק מיקום עוד לטפל ,ואחר כך מיקום הארגז יחסית לחדר
בקיצור זה על קצה המזלג
בברכה
מלכי שמואל
WWW.MALKI-ELECTRONICS.COM
נ.ב תוכל לקבל צילום אקוסטי של החדר לפני השינויי ואחרי השינויי
שתראה איך התקדמת

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239

שליחה #3 

האם בדקת את הרמקולים בחדר אחר?
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

לא בדקתי אותם בחדר אחר אבל הניסוי שלי של לבנות מוניטורים פאסיביים איכותיים במחיר זול לא עבד טוב כל כך ורמקולים בתיבות ענקיות לרכב לא עובדים טוב כמו מוניטורים אולפניים אמיתיים כנראה :roll:

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

ממ"ד זו חיה בעייתית מאד - מעט מאד אנרגייה אקוסטית "נשרפת" בקירות, כיוון שהם אינם רועדים כמו קירות בלוקים (ולכן גם לא מעבירים רעש החוצה). מנסיוני בממ"ד כזה יש 2 דרכים להתמודד איתו: רמקולים בתיבה סגורה, או רמקולים Ported תוך שימוש ב- Room Correction. אתה מוזמן לשמוע את שתי האופציות ולהיווכח מה עדיף.
לנסות מלכודות באסים בחדר כזה זה קצת כמו כוסות רוח עקב המידות שיידרשו לקבלת מלכודות אפקטיויות. בלי קשר לבאס, אני כן ממליץ על שימוש בשטיח עבה מאד וספוגים של סונקס בנקודות הדהוד ראשונות וכן בקיר שבין הרמקולים - אלה יעזרו להורדת ההדהוד במיד הגבוה, שגם הוא מטרד בפני עצמו.

jonessy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 116
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #6 

בכדי לטפל בתדר הרזוננס ישנם דברים בסייסיים שצריך להכניס לחדר
כגון כורסא שטיח עציץ וכו
...
תדרי הרזוננס של חדר נמצאים בתחום הנמוך ומכך, שטיח ועציץ לא יעשו כלום פרט לשיפור ההרגשה בעיקר מטעמים פסיכולוגיים.

שטיח, שהוא חומר פורוזי, דק מדי בכדי להגיב לתדרים אלה והם עוברים דרכו בצורה שקופה כמעט לחלוטין.

עציץ, הוא "מכשול" אקוסטי זניח, ותדרים אלה עוקפים אותו בלי להרגיש.

בעיות בתחום המודאלי של החדר (=התחום בוא שולטים תדרי הרזוננס) פותרים או באמצעות בליעה פורוזית רחבת פס (כמו מתקני צמר\ספוג עבים מאוד) או באמצעות מלכודות מכויילות במידה ויש את היכולת והידע.

שטיחים, עציצים, וילונות, כיסאות, מפות שולחן ושאר בליעה קלה, טובים בעיקר להפחתת ההדהוד בתחום התדר הגבוה, ובמקרים רבים של חדרים מבוקרים (קרי, לא סלון רב-תכליתי אלא חדר ייעודי) גורמים ליותר נזק מתועלת.

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

נשמע מסובך מדיי ...
מה זה ROOM CORRECTION ואיך אני עושה את זה :)

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239

שליחה #8 

בלי להעליב, כל מה שהוצע כאן הוא כוסות רוח למת.
הבעיות נשמעות כל כך קשות והמסקנה המתבקשת היא שהרמקולים שבנית DIY לא הכי מוצלחים בלשון המעטה. וחבל על הזמן עם כל הטיפולים היקרים לחדר.

שים אותם בחדר "רגיל" סלון או חדר מרוהט ותבדוק, חלק מהבעיות הקשורות לממד יעלמו אך הבעיה הגדולה תשאר.
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
קיבל תודות: 20 פעמים

חיזוי אקוסטי

שליחה #9 

בהנחה שהנתונים החלקיים שסיפקת קרובים לאמת ובמידה והממ"ד הממוצע גובהו 2.50 מטרים, היענות החדר בלי כל קשר לרמקולים מצורפת מטה. ניתוח פשוט מראה כי יש בעיה חמורה ב62Hz, 52Hz ובכל האיזור שבין 100-130Hz. אנחנו מדברים על הדגשה חמורה של עד 20dB בתחומים הללו. החיתוכים העמוקים גם הם אינם מבשרים טובות. תיאורטית אנחנו שואפים למתן עד כמה שאפשר את השיאים למעלה וגם למטה (בשפה עממית ופשוטה...).
אין נתונים על סוג האיקוולייזר שהשתתף בניסוי, בין אם הוא 2/3 או 1/3 או 1/12 אוקטבה כירורגי, אולם סביר להניח ש"הניסוי" עם הEQ הגרפי אינו מדגיש רק 55 הרץ אלא שתי אוקטבות למעלה ולפחות אחת למטה כך שתדרים בין 20-150Hz הושפעו בניסוי המעבדתי הנ"ל...
טיפול בתחום 50Hz בחדר קטן מאד אינו אפשרי מעשית ולרוב אינו מתבקש מסיבות שונות שלא זה המקום לפרטן. טיפול בתחום התדרים 100Hz ומעלה מעשי ואפשרי. המילה "טיפולים יקרים" אינה רלוונטית משום שטיפול אקוסטי בסיסי אינו יקר מחלקי המערכת, מהכבלים וממרכיבים אחרים בעוד שתרומתה של אקוסטיקה נכונה ומאוזנת להנאה שלמה מהמערכת היא קריטית וחשובה.

מצורף גרף חיזוי היענות החדר:
http://s2.largeimagehost.com/img/untilt ... n.jpg.html
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #10 

במקרה שלי התדרים הבעייתיים הם 42HZ ו-65HZ, גובה תקרה 270. כאמור יש שני פתרונות שעבדו: רמקולים עם תיבה סגורה (דגם מסויים) או RC (של DEQX במקרה הזה)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”