הכל בגלל אבודים.. (בעיות עם יציאת הS/PDIF)
אני מזמן עברתי מחיבור בין המחשב למערכת לDVD תומך DIVX (כמו כולם).
עכשיו, אחרי התמכרות ל"אבודים", החלטתי לתת לסידרה את הכבוד המגיע לה ולצפות בפרקים שמקודדים עם AC3 ובאיכות HD.
לצערי הXoro שלי (כמו רוב הנגנים) לא תומך ברזולוציה של HD אז אני נאלץ לחבר במקומו את המחשב למקרן ובשביל הAC3, לחבר את יציאת הSPDIF למגבר.
כבר הייתי פעם בסיפור הזה של השימוש ביציאה המקוללת אבל הפעם נשברתי.
ניסיתי הכל כדי לקבל איזשהו אות במגבר מהמחשב אבל לשווא.. שום דבר לא עובד.
אני די בטוח שזו בעיית תוכנה כי את הכבל והיציאה במגבר כבר בדקתי.
אלה הדברים שניסיתי:
לשחק באופציות המצומצמות של הכרטיס קול (AC'97 , מובנה בלוח אם).
לשחק באופציות של AC3Filter גם בגרסה 1.01 ואח'כ בגרסה 0.70B שפעם עבדה.
להשתמש בתוכנות שונות לצפייה בסרטים ולשחק באופציות שלהן (micro dvd player, BS player, MV2 player, window media player)
משתמשי SPDIF, אשמח לשמוע בדיוק באיזה הגדרות/תוכנות אתם משתמשים כי יש כ'כ הרבה צירופים להגדרות של התוכנות ואני בטוח שיש כמה שלא בדקתי.
אשמח לשמוע גם על דרך לבדוק רק את תקינות הSPDIF במחשב , אולי היא לא מוציאה כלום ואני סתם שובר את הראש..?
תודה.
עכשיו, אחרי התמכרות ל"אבודים", החלטתי לתת לסידרה את הכבוד המגיע לה ולצפות בפרקים שמקודדים עם AC3 ובאיכות HD.
לצערי הXoro שלי (כמו רוב הנגנים) לא תומך ברזולוציה של HD אז אני נאלץ לחבר במקומו את המחשב למקרן ובשביל הAC3, לחבר את יציאת הSPDIF למגבר.
כבר הייתי פעם בסיפור הזה של השימוש ביציאה המקוללת אבל הפעם נשברתי.
ניסיתי הכל כדי לקבל איזשהו אות במגבר מהמחשב אבל לשווא.. שום דבר לא עובד.
אני די בטוח שזו בעיית תוכנה כי את הכבל והיציאה במגבר כבר בדקתי.
אלה הדברים שניסיתי:
לשחק באופציות המצומצמות של הכרטיס קול (AC'97 , מובנה בלוח אם).
לשחק באופציות של AC3Filter גם בגרסה 1.01 ואח'כ בגרסה 0.70B שפעם עבדה.
להשתמש בתוכנות שונות לצפייה בסרטים ולשחק באופציות שלהן (micro dvd player, BS player, MV2 player, window media player)
משתמשי SPDIF, אשמח לשמוע בדיוק באיזה הגדרות/תוכנות אתם משתמשים כי יש כ'כ הרבה צירופים להגדרות של התוכנות ואני בטוח שיש כמה שלא בדקתי.
אשמח לשמוע גם על דרך לבדוק רק את תקינות הSPDIF במחשב , אולי היא לא מוציאה כלום ואני סתם שובר את הראש..?
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כן. זה מפתיע או שאתה שואל כדי להבין למה זה לא עובד?
במחשב הראשון הייתי צריך לקנות כרטיס קול 5.1 של קריאטיב ולהסתבך עם הכנת כבל מיני-מונו לRCA (אין לי מושג מה השם המקצועי) ובמחשב הזה כבר ביקשתי שיוסיפו יציאה כזאת (RCA) ללוח אם.
במחשב הראשון הייתי צריך לקנות כרטיס קול 5.1 של קריאטיב ולהסתבך עם הכנת כבל מיני-מונו לRCA (אין לי מושג מה השם המקצועי) ובמחשב הזה כבר ביקשתי שיוסיפו יציאה כזאת (RCA) ללוח אם.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
יש לי לוח אם עם צ'יפ של creative שנותן אות רק באחת היציאות כל פעם - או דיגיטלית (spdif) או אנלוגית - אולי זה המצב גם אצלך, בשביל לשנות את היציאה צריך להגיע להגדרות של creative - דרך ה control panel -> sound -> hardware
לא. הכרטיס שלי הוא לא של קריאטיב, או לפחות לא שאני יודע.
עבדתי לפי המדריך, הגדרתי הכל ועדיין אין סאונד.
כשאני טוען קובץ עם AC3 ואח'כ בתפריטים בוחר Filters - Ac3filter כדי לראות מה הוא עושה בreal time אני מקבל את אותו מסך כמו במדריך. נראה שזה מקודד (או מעביר?) את הAC3 אבל עדיין אין קול במגבר.
עבדתי לפי המדריך, הגדרתי הכל ועדיין אין סאונד.
כשאני טוען קובץ עם AC3 ואח'כ בתפריטים בוחר Filters - Ac3filter כדי לראות מה הוא עושה בreal time אני מקבל את אותו מסך כמו במדריך. נראה שזה מקודד (או מעביר?) את הAC3 אבל עדיין אין קול במגבר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כנראה שהמגבר שלך מכוון לקבל אות מהכניסה האנלוגית, לא מהכניסה האופטית לאותו SOURCE, בדוק ב manual איך משנים את זה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

OmriS
אולי פיספסתי משהו מההסברים שלך, אבל הייתי מציע ראשית דבר לבודד את הבעיה.
אחרי שחיברת את המחשב למגבר וערכת את כל הכיוונים הנחוצים במגבר, שים את המכשיר ה DVD ליד המחשב, תנתק את הכבל שמחובר ליציאת ה SPDIF במחשב ותתקע אותו ביציאה הדיגיטלית של ה DVD.
תריץ סרט ב DVD ותבדוק אם שומעים משהו במגבר.
אם לא שומעים, יש לחפש בעיה במגבר (חיבורים הגדרות וכו').
אם שומעים, סימן שהמגבר מכוון ופועל היטב ויש להמשיך ולבדוק את המחשב. זה לא אומר שהמחשב לא מוציא כלום, יתכן שהעוצמה שלו נמוכה מדיי.
מבדיקה שעשינו (עקב שרשור אחר שנפתח ע"י EYALYA), מצאנו שהמחשב מוציא ביציאת ה SPDIF מתח נמוך בחצי ממה שמוציא ה DVD (אבל עדיין בתקן). EYALYA עבד עם כבל ארוך וזה הנחית לו במקצת את האות והמגבר לא פיענח כלום. הפיתרון אצלו היה שתכננו ובנינו מגבר להגביר את אות ה SPDIF והוספנו אותו ביציאה מהמחשב.
אני מקוה שזה לא המצב אצלך ושכבר פתרת את הבעיה.
בקיצור, תעדכן.
אולי פיספסתי משהו מההסברים שלך, אבל הייתי מציע ראשית דבר לבודד את הבעיה.
אחרי שחיברת את המחשב למגבר וערכת את כל הכיוונים הנחוצים במגבר, שים את המכשיר ה DVD ליד המחשב, תנתק את הכבל שמחובר ליציאת ה SPDIF במחשב ותתקע אותו ביציאה הדיגיטלית של ה DVD.
תריץ סרט ב DVD ותבדוק אם שומעים משהו במגבר.
אם לא שומעים, יש לחפש בעיה במגבר (חיבורים הגדרות וכו').
אם שומעים, סימן שהמגבר מכוון ופועל היטב ויש להמשיך ולבדוק את המחשב. זה לא אומר שהמחשב לא מוציא כלום, יתכן שהעוצמה שלו נמוכה מדיי.
מבדיקה שעשינו (עקב שרשור אחר שנפתח ע"י EYALYA), מצאנו שהמחשב מוציא ביציאת ה SPDIF מתח נמוך בחצי ממה שמוציא ה DVD (אבל עדיין בתקן). EYALYA עבד עם כבל ארוך וזה הנחית לו במקצת את האות והמגבר לא פיענח כלום. הפיתרון אצלו היה שתכננו ובנינו מגבר להגביר את אות ה SPDIF והוספנו אותו ביציאה מהמחשב.
אני מקוה שזה לא המצב אצלך ושכבר פתרת את הבעיה.
בקיצור, תעדכן.
מוטי
motico,
עדיין לא פתרתי את הבעיה, בדיוק התכוונתי לצלם את היציאות ולהעלות לשרשור.
אני חשבתי בדיוק כמוך בעניין בידוד הבעיה ועשיתי את הבדיקה עם הDVD.
הDVD חובר למגבר בדיוק באותו אופן שבו המחשב אמור להיות מחובר ועם אותו כבל (10 מטר, RCA זול) וזה עבד.
עכשיו כשאתה אומר שמנסיון אולי אורך הכבל מהווה בעיה ספציפית בחיבור עם מחשב אני מקווה שזו באמת הבעיה.
היום אני אנסה לחבר שוב את המחשב למגבר עם כבל קצר ונקווה לטוב!
עדיין לא פתרתי את הבעיה, בדיוק התכוונתי לצלם את היציאות ולהעלות לשרשור.
אני חשבתי בדיוק כמוך בעניין בידוד הבעיה ועשיתי את הבדיקה עם הDVD.
הDVD חובר למגבר בדיוק באותו אופן שבו המחשב אמור להיות מחובר ועם אותו כבל (10 מטר, RCA זול) וזה עבד.
עכשיו כשאתה אומר שמנסיון אולי אורך הכבל מהווה בעיה ספציפית בחיבור עם מחשב אני מקווה שזו באמת הבעיה.
היום אני אנסה לחבר שוב את המחשב למגבר עם כבל קצר ונקווה לטוב!
OmriS
רעיון מצויין להביא את המגבר למחשב.
אורך הכבל הבעיתי שבגללו בנינו מגבר היה כ- 25 מטר.
למרות ש SPDIF עובד בעכבות מתואמות של 75 אוהם, ירידה קטנה בעוצמת האות הדיגיטלי בצד המגבר, גרמה למגבר להתעלם לחלוטין מהאות שמגיע אליו.
אם אתה באותו מצב, האמת, אני לא יודע מה יותר מעצבן, להוסיף מגבר או לתקן את המחשב
רעיון מצויין להביא את המגבר למחשב.
אורך הכבל הבעיתי שבגללו בנינו מגבר היה כ- 25 מטר.
למרות ש SPDIF עובד בעכבות מתואמות של 75 אוהם, ירידה קטנה בעוצמת האות הדיגיטלי בצד המגבר, גרמה למגבר להתעלם לחלוטין מהאות שמגיע אליו.
אם אתה באותו מצב, האמת, אני לא יודע מה יותר מעצבן, להוסיף מגבר או לתקן את המחשב
מוטי
לקח קצת זמן ובסוף עשיתי את הניסוי עם כבל RCA קצר, למעשה שני כבלים קצרים שונים, רק כדי להיות בטוח.
וזה עדיין לא עובד..! ממש מעצבן.
באמת שניסיתי להפעיל ולכבות כל אופציה בAC3Filter (הישן והחדש), בהגדרות של הכרטיס קול, ובנגני מדיה השונים.
למרות הכל, אני עדיין חושב שמדובר בבעיית תוכנה ולא חומרה.
אני ממש לא רוצה לפרמט את המחשב ולהתקין windows מחדש רק כדי שזה יפעל (או שלא..).
עוד רעיונות?
וזה עדיין לא עובד..! ממש מעצבן.
באמת שניסיתי להפעיל ולכבות כל אופציה בAC3Filter (הישן והחדש), בהגדרות של הכרטיס קול, ובנגני מדיה השונים.
למרות הכל, אני עדיין חושב שמדובר בבעיית תוכנה ולא חומרה.
אני ממש לא רוצה לפרמט את המחשב ולהתקין windows מחדש רק כדי שזה יפעל (או שלא..).
עוד רעיונות?
OmriS,
הייתי מציע שתבדוק את הוראות ההפעלה של לוח האם (מאחר וה SPDIF שלך מקורו בלוח האם). והייתי אפילו שוקל לבדוק תקלה בלוח האם...
דבר נוסף - יצא לך לבדוק נגון של סרט DVD מקורי במחשב בעזרת תוכנה כגון POWERDVD שתומכת ב AC3 ?
הייתי מציע שתבדוק את הוראות ההפעלה של לוח האם (מאחר וה SPDIF שלך מקורו בלוח האם). והייתי אפילו שוקל לבדוק תקלה בלוח האם...
דבר נוסף - יצא לך לבדוק נגון של סרט DVD מקורי במחשב בעזרת תוכנה כגון POWERDVD שתומכת ב AC3 ?
OmriS
לפני כשנה גם אני הייתי במצב שלא יצא כלום ב SPDIF. הורדתי תוכנות שמע, התקנתי אחרות, התקנתי שוב את הראשונות, ניסיתי כל מיני דברים בקיצור בסוף זה עבד.
אני מצטער אבל אני ממש לא זוכר מה בדיוק עזר לפתרון הבעיה, אבל בסוף זה נפתר. מה שאני כן זוכר שזה רק בעזרת תכנה.
לפני כשנה גם אני הייתי במצב שלא יצא כלום ב SPDIF. הורדתי תוכנות שמע, התקנתי אחרות, התקנתי שוב את הראשונות, ניסיתי כל מיני דברים בקיצור בסוף זה עבד.
אני מצטער אבל אני ממש לא זוכר מה בדיוק עזר לפתרון הבעיה, אבל בסוף זה נפתר. מה שאני כן זוכר שזה רק בעזרת תכנה.
מוטי