המון זמן לא הייתי פה (למען האמת בפורום הספציפי הזה כמעט ומעולם)
כעת הגיע זמן לרכוש לי ולקרובים שני מסכים ואני מנסה להיכנס לעובי הקורה
לחקור, לבדוק להבין.
מה קורה היום בתחום המסכים, מי נגד מי מה ובכלל.
להלן פירוט ראשוני ביותר של שימושי ודרישות שניהם
שימושי ודרישות הראשון:
1. 37" - מפאת החלטה לשים על השידה שגודלה 1 מטר (לא מעוניינים לתלות על הקיר)
לרוב, צפיה באור יום (כרגע סובלת ה- CRT מהשתקפויות עזות מהמרפסת) או בחדר מואר – לכן הבנתי שעדיף LCD מסוג המתאים לחדר מואר.
2. צפיה ב- SD (ב-YES), אולי מעט בסרטי DVD מספריות
לכן נראה שאין סיבה לרזולוציה גבוהה מ- HD READY
3. עדיפות מסוימת למסך שאינו מכוער במיוחד שלא לומר עדין.
שימושי ודרישות השני
1. מסך לחדר עבודה, מרחק צפייה יותר קטן וגם השידה שעליו יהיה מונח יחסית קטנה (לא ניתן לתלות על הקיר) מתלבטת בין גדלים של 26"- 32"
2. צפייה בשעות מעורבות, במקרים רבים בחושך. למרב ידיעתי בגדלים אלו מסכי פלזמה מעטים ביותר (אם קיימים) ולכן יהיה מדובר על LCD
3. צפייה ׁSD (ב-YES) ובסרטים שונים מהמחשב. בין היתר HD
לא יודעת אם בגודל הזה קיימים בכלל מסכי FULL HD, ומצד שני בהנחה שלא קונים מסך כל שנתיים-שלוש, היה ויש רבים כאלה, האם כדאי ללכת על HD READY בלבד או לחשוב על FULL HD. אשמח להסבר ועזרה בנושא וכן להמלצות לשני הסוגים.
4. עדיפות למסך המעוצב בקו עדין ולא בומבסטי ומכוער
בשני המסכים
1. תקציב- טרם הוגדר סופית, כנראה שלא יעבור את אזור ה- 5000 ש"ח ואף פחות. מנסה לברר לשם התחלה על דגמים ומחירים שונים) כמובן מהפירמות הטובות ובשום אופן לא "מוצר מדבקה" מסך טוב שייתן יחס תמורה טוב לכסף. כמובן שעל המסך הקטן לעלות פחות מהגדול יותר.
2. רמקולים - חשוב שיהיו בשני המסכים. היות ומערכות הסטריאו הקיימות אינן איכותיות ואין כוונה להחליפן בקרוב.
3. חשוב מאוד שיהיה מסך איכותי ועם "אבא" גם מבחינת יצרן וגם מבחינת נותן השירות היה ויש צורך בדבר כאשר פרמטר חשוב שיישקל בקניה הוא המחיר מול הנתונים, היחס, השירות, ומשך והיקף האחריות.
4. ההייתי שמחה להמלצות למסכים המובילים בתקציבים וברמות שונות (במגבלות שצויינו). אודה למומחים באם יומרו לי בערך על איזו רמה מדובר תוך הסבר (או לינקים לנתונים אמיתים לכך)
5. הייתי שמחה גם להמלצות באילו מותגים (וסדרות) עדיף להתמקד ומיאלו רצוי להתרחק
אשמח גם לאזהרות מפני חנויות יקרות במיוחד או בעלות שירות ששומר נפשו ירחק.
ותודה מראש לכולכם