מה זה הכבל הזה ולמה הוא מיועד?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
זה כבל SCART לקומפוזיט שיכול לשמש כ- INPUT או כ- OUTPUT. אם אתה משתמש ב- SCART כ- Output, אז אתה צריך להשתמש בכבלים שכתוב עליהם input כדי להכניס אותם למכשיר שמחברים אליו את הקומפוזיט ואם אתה משתמש ב- SCART כ- INPUT, אז אתה מחבר את הקומפוזיט שכתוב עליהם output למכשיר ממנו אתה מוציא את האות.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
ברור ש- Scart ל- scart בהנחה שכל ה- 21 חוטים שלו מולחמים. כמובן צריך לחבר למקור ומוצא תומכי RGB כדי להפיק ממנו את האיכות המקסימלית, אחרת הוא לא שונה מקומפוזיט.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
תלוי מה אתה מעביר דרך ה-SCART. אם תעביר דרכו אות קומפוזיט, לא תראה שום הבדל משמעותי באיכות... אם תעביר RGB דרך ה-SCART אז ההבדל הוא משמעותי מאד בהשוואה לקומפוזיט.roeelo כתב:אז מה באיכות גבוהה יותר:
SCART ל- SCART או הכבל הזה?...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
חיברתי ל- DVD ולטלוויזיה SCART לשתי היציאות המיודעות, והגדרתי ב- DVD שיהיה RGB.איינשטיין כתב:תלוי מה אתה מעביר דרך ה-SCART. אם תעביר דרכו אות קומפוזיט, לא תראה שום הבדל משמעותי באיכות... אם תעביר RGB דרך ה-SCART אז ההבדל הוא משמעותי מאד בהשוואה לקומפוזיט.roeelo כתב:אז מה באיכות גבוהה יותר:
SCART ל- SCART או הכבל הזה?......
זה אמור להספיק, נכון?
למה שלא תחבר את ה DVD בקומפוננט?roeelo כתב:חיברתי ל- DVD ולטלוויזיה SCART לשתי היציאות המיודעות, והגדרתי ב- DVD שיהיה RGB.איינשטיין כתב:תלוי מה אתה מעביר דרך ה-SCART. אם תעביר דרכו אות קומפוזיט, לא תראה שום הבדל משמעותי באיכות... אם תעביר RGB דרך ה-SCART אז ההבדל הוא משמעותי מאד בהשוואה לקומפוזיט.roeelo כתב:אז מה באיכות גבוהה יותר:
זה אמור להספיק, נכון?...
אם יש לך יציאת SCART ב DVD שמעבירה RGB והגדרת ב DVD את ה VIDEO OUTPUT על RGB , אתה אמור לראות תמונה טובה בטלביזיה.roeelo כתב:חיברתי ל- DVD ולטלוויזיה SCART לשתי היציאות המיודעות, והגדרתי ב- DVD שיהיה RGB.איינשטיין כתב:תלוי מה אתה מעביר דרך ה-SCART. אם תעביר דרכו אות קומפוזיט, לא תראה שום הבדל משמעותי באיכות... אם תעביר RGB דרך ה-SCART אז ההבדל הוא משמעותי מאד בהשוואה לקומפוזיט.roeelo כתב:אז מה באיכות גבוהה יותר:
זה אמור להספיק, נכון?...
אגב, גם בטלביזיה/מסך צריך לוודא שהכניסה מוגדרת על RGB .
ארז
לפי הסברים שקראתי בפורום ה RGB עדיף על פני הקומפוננט.guy11 כתב:למה שלא תחבר את ה DVD בקומפוננט?roeelo כתב:חיברתי ל- DVD ולטלוויזיה SCART לשתי היציאות המיודעות, והגדרתי ב- DVD שיהיה RGB.איינשטיין כתב:תלוי מה אתה מעביר דרך ה-SCART. אם תעביר דרכו אות קומפוזיט, לא תראה שום הבדל משמעותי באיכות... אם תעביר RGB דרך ה-SCART אז ההבדל הוא משמעותי מאד בהשוואה לקומפוזיט.roeelo כתב:אז מה באיכות גבוהה יותר:
זה אמור להספיק, נכון?......
יש על זה לא מעט חומר.
ארז
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ההבדל בין RGB ל Component הוא זעיר עד אפסילון וממש לא שווה לך להתעמק בו אם יש לך אפשרות לחבר את הציוד של ב Component בלי להוציא כסף נוסף על כל מיני כבלים איזוטריים.
ב Component מייצגים את הצבע האדום והכחול כהיסט מערוץ הנושא את המידע לגבי הבהירות של התמונה ואת הצבע הירוק מחשבים מסך הערוצים. בחרו בשיטה זו בארה"ב כי היא דורשת הרבה פחות רוחב פס משליחת כל ערוץ צבע בנפרד וגם בגלל שממילא העין האנושית לא רגישה לכל הצבעים באותה מידה. אני אישית לא פגשתי אף אחד שבעין בלתי מזויינת מסוגל להבדיל בין שתי השיטות.
בנוסף, הביטוי של חיבור Scart to Scart לא אומר כלום ובוודאי שאינו מצביע על איכות כלשהי של התמונה. אני מניח שהתכוונת לכך שברגע שתתחבר ב SCART תקבל RGB אבל זה ממש לא מחוייב המציאות.
ב Component מייצגים את הצבע האדום והכחול כהיסט מערוץ הנושא את המידע לגבי הבהירות של התמונה ואת הצבע הירוק מחשבים מסך הערוצים. בחרו בשיטה זו בארה"ב כי היא דורשת הרבה פחות רוחב פס משליחת כל ערוץ צבע בנפרד וגם בגלל שממילא העין האנושית לא רגישה לכל הצבעים באותה מידה. אני אישית לא פגשתי אף אחד שבעין בלתי מזויינת מסוגל להבדיל בין שתי השיטות.
בנוסף, הביטוי של חיבור Scart to Scart לא אומר כלום ובוודאי שאינו מצביע על איכות כלשהי של התמונה. אני מניח שהתכוונת לכך שברגע שתתחבר ב SCART תקבל RGB אבל זה ממש לא מחוייב המציאות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה כבר הרבה פחות חשוב ממה שהיה בעבר כי בהכרח זה מעביר את האודיו לאותו התקן שגם מציג ווידאו. אני קצת מתקשה להאמין שמישהו ישקיע לא מעט כסף וזמן בחיבור מסך רחב לממיר כדי להשיג את איכות הווידאו הטובה ביותר שיש ואחר כך יהיה מוכן להתפשר ולשמוע דרך שתי צנצנות האשל המותקנת במסך ושנקראות רמקולים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.