חברת ניו-פאן, שרות ותגובה מעניינת

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
motico פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #1 

משהו מעניין בקשר לחברת ניו-פאן, לידיעתכם.

לפני יותר משנה, כתחליף למכשיר וידאו טייפ, רכשתי מכשיר DVD צורב ביתי טושיבה מודל DR265.

המכשיר הנ"ל צורב על מדיות DVD-R ו DVD-RW. אני ברוב המקרים משתמש במדיות DVD-RW.

כבר בהתחלה המכשיר סרב לצרוב מדיות מכל החברות אבל הנחתי שככה בנוי המכשיר והגבלתי את עצמי להשתמש במדיות ממספר מצומצם של פירמות "נבחרות". ככל שהזמן עבר, רשימת המדיות שהמכשיר הסכים לצרוב הלכה וקטנה עד למצב שכיום המכשיר מסכים לצרוב רק על 2 דיסקים מסוימים. המעניין הוא שהמכשיר כיום מסרב לצרוב גם דגמים שלפני כחצי שנה היו כשרים מבחינתו.

כבר אין לי אחריות על המכשיר וברור שזו טעות שלי על שהייתי שאנן ולא העברתי את המכשיר לתיקון בזמן.

מה שהצית אותי בנושא זה היה השכן שלי. הוא קנה דגם זהה לשלי וכבר אחרי 3 חודשים המכשיר שלו החל לגלות סימני עייפות בצריבה.
מכאן הנחתי שכנראה זאת לא תקלה נקודתית ואולי זאת בעיה יותר רחבה בסידרה מסוימת במכשיר זה.

אז מה עושים? פניתי כמובן לחברת ניו-פאן שהם היבואנים של ציוד טושיבה.
חזרו אליי, הבטיחו לבדוק, לא בדקו, חזרתי שוב, לא ענו, פניתי שוב וזאת התוצאה מהשיחה האחרונה:

ניו-פאן: שני מכשירים עם אותה תופעה זה לא אומר שהתקלה כללית.
אני: נכון, אבל מבחינתי זה 2 מתוך 2 ואולי זה כן בעיה כללית. אולי לא בכל המכשירים זה מתגלה אבל בחלקם כן.
ניו-פאן: אתה צריך להביא את המכשיר לתיקון ולשלם על התיקון. אחריות על התיקון רק 3 חדשים.
אני: אבל מה הטעם לתקן אם זאת תקלה שחוזרת על עצמה. אם זאת תקלה שמופיעה רק אחרי חצי שנה, מה אז?
ניו-פאן: אם התקלה חוזרת אז תביא שוב את המכשיר לתיקון, בתשלום.
אני: ואם אני אבדוק ואמצא שפרט לשני המכשירים שאני מכיר יש עוד מכשירים שהתגלתה בהם הבעיה הנ"ל, האם תתקנו בחינם או לפחות אקבל אחריות על התיקון מעבר ל 3 חדשים?

את הפוסט הזה כתבתי רק בגלל משפט התשובה שקיבלתי מנציגת חברת ניו-פאן (העונה לשם אהובית). אני מצטט:

"אפילו אם תוכיח שכל המכשירים עם אותה בעיה זה לא יעזור"

וזאת תפיסת העולם בשרות חברת ניו-פאן :עצוב: , עצוב לא?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

במקרה הזה הוא אחד מיני רבים בנושא תודעת השירות בארץ. זה המצב וזה ממש עצוב.
מעטים היבואנים\נותני השירות שבאמת מכבדים את המקצוע שלהם ואת הלקוחות שלהם.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #3 

שלח להם מייל עם הקישור המצורף :

http://www.newpan.co.il/Index.asp?Categ ... icleID=432

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #4 

רונן כתב:שלח להם מייל עם הקישור המצורף :

...
1) רונן - הלינק שבור, לא זמין...
2) להקליט את השיחה, להפיץ פלוס דגם.
3) במקביל - לנסות ליצור קשר עם מישהו מעל שירות לקוחות, שירות לקוחות בד"כ נמדדים על פי מספר מקרים שהם מצליחים לסלק ביום, פחות אחד זה עוד נתון לסטטיסטיקה. בדוק.
אני לא צוחק בנוגע לסוג הדגם - אני לא אתקרב אליו.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #5 

TANDBERG כתב:
רונן כתב:שלח להם מייל עם הקישור המצורף :

...
1) רונן - הלינק שבור, לא זמין...
2) להקליט את השיחה, להפיץ פלוס דגם.
3) במקביל - לנסות ליצור קשר עם מישהו מעל שירות לקוחות, שירות לקוחות בד"כ נמדדים על פי מספר מקרים שהם מצליחים לסלק ביום, פחות אחד זה עוד נתון לסטטיסטיקה. בדוק.
אני לא צוחק בנוגע לסוג הדגם - אני לא אתקרב אליו.
...
לינק לא שבור , מקסימום תעשה Refresh בדפדפן או תכנס לאתר של ניופאן לאמנת השירות
...

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

חבל שעשיתי, ממש לא עומד בקנה מידה אחת השיחה שלך איתם ומה שכתוב שם... אני מקווה שכן תנסה להשיג מישהו בכיר יותר שם, זה ממש לא לעניין רמת השירות הזו.
Vocare Ad Regnum

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #7 

ניופאן כל הזמן מקשקשים על השירות שלהם, וככה הם עונים לך? תענוג של יחס יש במדינה שלנו.

רגע, בעצם מה אני בכלל מתפלא :?

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #8 

רונן

תודה על הלינק. קראתי עכשיו את אמנת השירות של חברת ניו-פאן.
איזו שנינות, ממש יצירה ספרותית. מדהים כמה הלקוח חשוב להם ומדהים עד כמה הם מוכנים לבוא לקראתו. הכל, רק שיצא מרוצה. מעניין מי סופר המדע הבדיוני שכתב את היצירה הזאת :) .

המצחיק הוא שלא אנחנו אלו שצריכים לקרא את מה שכתוב באמנה, מי שבאמת צריך לשנן אותה אלו אנשי השרות שנמצאים בצד השני של הטלפון.

TANDBERG

אם התקלה במכשיר שלי היא לא תקלה סדרתית אז ניו-פאן לא חייבת לי דבר. האחריות על המכשיר פגה ואני לא יכול לבוא אליהם בטענות. אבל אם זאת תקלה רחבת היקף הסיפור הוא שונה.
ייתכן שאתה צודק ובאמת אנשי השרות נמדדים לפי כמות הלקוחות שהם חוסמים אבל מעניין אם מישהו עושה בדיקה כמה לקוחות הם מפסידים כי תמיד אחרי מקרה כזה נשאר משהו בבטן נגד החברה המזלזלת.
אני לא יודע למי לפנות בניו-פאן ואני לא משוכנע שזה מעניין שם מישהו. ברור לי שאני הולך לקנות מכשיר צורב חדש וגם ברור לי אלו חברות פסולות מראש. את השרשור הזה פתחתי בעיקר כדי להדגיש את התגובה של נציגת השרות והפילוסופיה האמיתית של אמנת השרות בחברת ניו-פאן.
למעשה הבחור שאיתו קיימתי שיחה ראשונית (לפני כחודש) היה ענייני והשיחה הסתיימה בזה שהוא הבטיח לפנות לדרגים הגבוהים יותר ואולי יסכימו לבוא לקראתי. הוא לא חזר אלי כי כנראה נפנפו אותו.

אז בינינו, למה שלא ינפנפו גם אותי? סך הכל אני רק הלקוח.
מוטי

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #9 

HazooM

נראה לי שאמרת את משפט המפתח: "מה אני בכלל מתפלא?"

האמת, שביקשתי ואפילו קיבלתי את רשותה של נציגת השרות לחזור ולצטט אותה ואפילו רשמתי את מה שאמרה כשאני חוזר מילה במילה אחרי דבריה.
נראה לך שחלפה במוחה, אפילו למיקרו שנייה, המחשבה שאולי היא לא ניהלה את השיחה כראוי?

אז באמת, מה אני בכלל מתפלא :מבולבל:
מוטי

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4216
נתן תודות: 1658 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #10 

motico החביב אתה חושב להמליץ לכל הרוכשים הפוטנציאלים לרכוש מיבואן מקבילי או להמשיך לשלם 20-30 % יותר ליבואן הראשי?

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #11 

קרט בית הצילום תיקנו לי בחינם מצלמה קנון A95 שהחיישן שלה היתקלקל אחרי 5 שנים וביום שהבאתי אותה הם ישר אמרו לי שמדובר בתקלה סידרתית והם יקבלו אישור מהיצרן וכך היה...
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

motico,
כחברה שנותנת שירות - אם אני יודע בוודאות שיש לי מוצר שיש בו פגם או בלאי מואץ, אבל הפצתי אותו בכמויות. אני פונה לספק שלי ומעדכן אותו. מבקש להגיע לאיזשהו הסכם מקובל על שנינו ומפיץ את אותו הסכם הלאה. לדוגמא: החלפה לדגם חדש בתוספת 50% מערכו (שווה ערך לחמישים אחוזי הנחה). זה שנגמרה לך האחריות זה משהו אחד. אבל התשובה לא מקובלת. היא מאוד מקוממת. זה לא משנה כמה עלה המכשיר, זה משנה שהתפקוד שלו פגום מלכחתחילה ואני די בטוח שהם יודעים את זה.
בנוגע לתאוריה שלי על מוקדי שירות... קיבלתי תשובה מפגרת מחברה מאוד גדולה בחו"ל, דיברתי עם איש הקשר שלי, אירופאי מנומס ומאוד ערמומי שקודם כל טיפל לי בבקשה, אבל בד בבד הסביר לי שהמוקדים שלהם ורוב מוקדי שירות מתוגמלים על מהירות טיפול ולכן לפעמים בלהט הרגע הם מחפשים "לפתור" דברים בצורה מסויימת, שייתכן אף ומנהל המשמרת שלהם לא מודע להם !
פוסט ארוך מצידי, אבל העלית נושא מאוד רגיש לליבי, שמתעלמים ממנו בגסות בחלק מהמקומות ובכך מאפשרים לגופים מסויימים להתנער מאחריות.
Vocare Ad Regnum

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #13 

claudia5

גם אני מעדיף לקנות מיבואן ראשי בעיקר בגלל שיש לו מעבדה משלו ובדרך כלל חלקי חילוף מקוריים. אבל אם הפרש הכסף בקניית המוצר די גדול אז זה כמובן משנה את התמונה.
לדוגמה, לפיונייר יש יבואן מסכים מקבילי והוא מוכר את הציוד שלו יותר זול מהיבואן הרישמי (ר.נ.), אבל אני לא יודע מה מדיניות השרות שלו במקרה של מצב "אפור". כלומר במקרה שהמסך מידי פעם כבה ללא סיבה, האם הוא יחליף לנו את המכשיר או יטרטר אותנו למעבדה בהלוך ושוב כי קשה לאתר תקלה כזאת?
מצד שני האם החברה הראשית כן תחליף?

אם מדובר במקרה של פיונייר אני לא יודע את התשובה כי אין לי מידע לא מחברים מסביבתי ולא מחברי האתר כיצד היבואנים נוהגים במקרה הזה. חוסר ידע יוביל אותי אוטומטית ללכת ליבואן הראשי (שוב תלוי בהפרש הכסף).
לעומת זאת, יש לי משהו חיובי מאד לחברת יניר ואני תמיד אזכור להם שהחליפו מסכי NEC למסכים חדשים לשני אנשים שאני מכיר אפילו שהתקלה היתה רק פיקסל אחד לקוי. במקרה הזה אני ממש לא אחפש יבואן מקבילי לציוד שהם מוכרים.

במקרה הספציפי של ניו-פאן, ברור לי כבר טיב השרות שלהם ולכן יבואן מקבילי יבורך מבחינתי.
למען האמת, גם אני אשמח לשלם פחות על המוצרים שאני קונה :) ולכן אשמח לשמוע בקורות חיוביות מחברי האתר על שרות טוב של יבואן מקבילי זה או אחר. הבעיה שרובנו נמנעים לפנות אליהם ולכן אין מספיק סטטיסטיקה מי הפרללי הבאמת טוב, שאולי יותר טוב אפילו מהיבואן הרשמי.
מוטי

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #14 

TANDBERG

אני שמח שאתה נמצא בחברה שכן מתייחסת לתקלות סדרתיות (Y) .
גם אני הצגתי בפני נציג ניו-פאן הצעה ברוח ההצעה שלך, כלומר להחליף את המכשיר שלי בדגם אחר בתוספת כסף. גם את הרעיון הזה הם דחו.
אני באמת לא יודע אם זאת תקלה סדרתית אבל שני מכשירים שניקנו בהפרש של 10 חודשים ומגלים את אותם סימני תקלה (?), די מחשיד שזה לא מיקרי. מה שקומם אותי זאת התגובה של נציגת החברה שבמילים פשוטות אומרת שגם אם התקלה במכשיר היא סדרתית, חברת ניו-פאן מתנערת מאחריות.
אז יש להם מחלקה שנותנת שרות. שרות רגיל, בוודאי שלא שרות מעולה כמו שאמנת השרות המלוקקת שלהם מנסה להציג.
מוטי

liqnit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #15 

tascam כתב:קרט בית הצילום תיקנו לי בחינם מצלמה קנון A95 שהחיישן שלה היתקלקל אחרי 5 שנים וביום שהבאתי אותה הם ישר אמרו לי שמדובר בתקלה סידרתית והם יקבלו אישור מהיצרן וכך היה...
...
גם לי - למרות שהמצלמה נקנתה מיבואן אחר החליפו לי לחדשה כולל אחריות

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #16 

מוטי - לדעתי פשוט נפלת על איזו נציגה חדשה או חסרת מוטיבציה טוטאלית זה הכל, אין מה להתרגש.
זו הבעייה בארץ - שאין התמחות ברוב העבודות שלמעשה נחשבות זמניות, ואז כל שני וחמישי מגיע/ה מישה/י חדש - שלהגדיל ראש - או בכלל להבין - זה לא הקטע שלו.
תתקשר שוב - ואם אתה לא מסתדר עם מי שעונה - תבקש שהאחראי יתקשר אליך/לדבר איתו.

בהצלחה!

motico פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #17 

אז מסתבר שיש המשך.

פתחתי את ספר המכשיר כדי לראות האם כתוב אילו דיסקים חברת טושיבה ממליצה להשתמש עם הצורב הנ"ל.
לא מצאתי משהו כזה אבל מצאתי את תעודת האחריות של המוצר. להפתעתי בתעודת האחריות כתוב של DVD האחריות שנה ולצורב האחריות 3 שנים. כלומר, אני עדיין באחריות.

לא היססתי ופניתי עם המכשיר לשרות ניו-פאן.
כמו שאתם יכולים לנחש, במחשב היה כתוב שיש לי רק שנה אחריות אבל אחרי שראו את הכתוב בתעודה הסכימו לקבל את המוצר לתיקון. יש לציין שהיחס והאדיבות של דלפק קבלה/מסירה של המכשירים היה מעולה.
המכשיר הגיע למעבדה של ניו-פאן שנמצאת באשדוד. לאחר ימים מספר צלצל אלי הטכנאי שעבד על המכשיר כדי להבין מה הבעיה בדיוק.
הסברתי.
הוא לא מצא בעיה וסיכם איתי שהוא מחזיר את המכשיר.

כשהמכשיר הגיע בחזרה, במקום להחזיר אותו הביתה הבאתי דיסקים שלי (אחד חדש ושניים שכבר עברו צריבה במחשב רגיל) והוכחתי לנוגעים בדבר שהמכשיר לא תקין.
המכשיר חזר אחר כבוד למעבדה ביחד עם שלושת הדיסקים שלי.
אחרי כמה ימים קיבלתי הודעה שהמכשיר באמת לא בסדר אבל אין להם חלקים להחלפה. מכיוון שהם לא מייבאים כבר את המכשירים הללו (ובכלל צורבים של טושיבה) הם לא יכולים להחליף לי את המכשיר או למכור לי אחר. הפיתרון שהציעו, לקבל את הכסף ששילמתי על המכשיר בתלושים של ניו-פאן.
למרות שזה קצת הפריע שבהחזר הכסף אני מחויב לקנות רק בניו-פאן, זה עדיין נראה הרע במיעוטו ולכן הסכמתי.
בסיכומו של דבר קיבלתי השבוע צ'יק שאני יכול לפרוע ככסף ולא כתלושים.

כמו שאתם רואים, ההמשך היה הוגן יותר, עם יחס אישי ובלי ויכוחים מיותרים בדיוק כמו שהייתי מצפה מחברה גדולה.
מה שרק נשאר לא ברור - איך זה שאין להם חלקים לתיקון?
מוטי

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

למיטב ידיעתי הם חייבים להחזיק חלפים למשך תקופה מסויימת. אני לא יודע למשך כמה זמן. גם כסף בחזרה זה טוב מאוד.
Vocare Ad Regnum

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #19 

למיטב ידיעתי, החוק קובע החזקת חלקי חילוף למוצר בר תיקון היא 7 שנים מיום שיווק המוצר האחרון בסדרת הדגם. לכן, מוזר בעיני שהיבואן לא מסוגל לאתר חלפים מחברת טושיבה. יש כאן משהו יותר "עמוק" מסתם חלפים שאינם בנמצא. מבחינתך, עדיף שקיבלת את ההחזר הכספי, כי המכשיר כנראה לא כל כל כך כשיר (בלשון המעטה) ולכן הם מעדיפים לא להביא חלפים ולהתעסק עם תיקונים כל הזמן שאולי לא מחזיקים אפילו 3 חדשים (מה שמחייב אותם לתקן חינם כל הזמן, גם בתום האחריות כתיקון חוזר). לכן החזרת הכסף הוא הרע במיעוטו מבחינתם.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #20 

1. לא כדאי להכליל מקרה ספציפי על כל היבואנים הרשמיים

2. למה אתם כותבים ניו-פאן כששם החברה הוא ניופאן (בלי - באמצע)?

3. לצערי נתקלתי בהמון מקרים כאלה בעיקר בתחום של צורבים. הסיבה האופיינית לבעיה היא בעיות בעדשות הלייזר. זו תופעה נפוצה מאוד לצורבים במחשב אך גם לצורבים STAND ALONE ולצערי סבלתי ממנה בשני צורבים שהיו לי בעבר (אף אחד מהם לא ביבוא של ניופאן) וגם בצורבים של מחשב (עברתי לא מעט יצרנים, זה קורה לרבים מהם).

במרבית המקרים, מדובר בעדשות מחומר פלסטי כלשהו שמתחממות והופכות פחות שקופות. לפעמים אי אטימה לאבק גורמת לחלקיק אבק קטנטן לנחות על העדשה וכאשר היא מתחממת זה גורם לשינוי גוון וכך העדשה הופכת יותר ויותר עכורה ופחות שקופה.

זו בעיה שלא מתרחשת עם עדשות יוקרתיות יותר או במקרה ויש סינון מתאים. לדוגמא, במכשירים מוקדמים של פיליפס, היתה נטיה כזו להתקלקל ואז פשוט היו מחליפים את כל המכלול האופטי ועוברים לעדשה מזכוכית (יקרה יותר, אך עמידה הרבה יותר לבעיות מסוג זה). בדורות מתקדמים יותר, פיליפס חזרו לעדשות פלסטיות אך שיפרו את מנגנון הסינון ובכך הפחיתו בעיות מסוג זה.

4. לגבי האחריות, לדעתי זה ממש בושה וחרפה שמטעים אותך לחשוב שיש לך אחריות קצרה ממה שיש בפועל. מרבית האנשים מאבדים את תעודת האחריות שלהם ובעיני זה בזיון שמספרים לך שיש לך שנה אחריות כשבפועל מנסים להתחמק מטיפול בבעיה.

5. כמו חנן, גם אני זוכר שיש תקנה שיבואן רשמי חייב להחזיק חלפים ל-7 שנים מיום הרכישה. צריך לבדוק את זה מול המועצה לצרכנות.

6. די הגיוני לי שגם כאן, פשוט יקר להם לקחת את המכשיר ולשלוח אותו לתיקון או להזמין את החלף המתאים מטושיבה.

אני רכשתי מכשיר של פיליפס לפני מספר שנים וכשהם היו צריכים לתקן אותו, הם הזמינו חלפים מחו"ל. נכון, זה לקח לא מעט זמן לתקן (יותר משלושה שבועות), אבל אלקטרה בקטע הזה שיחקו אותה ותיקנו בסופו של דבר מכשיר די ישן אפילו שנגמרה האחריות (זה היה בתשלום, אך רק על העבודה בלבד) ושכבר מזמן לא שיווקו את המכשיר בארץ.

השאלה היא כמה הסיפור מרגיז אותך או חשוב לך. אם זה ממש מציק לך, הייתי הולך עד הסוף עם זה. אם בסופו של דבר זה בלבול שכל, הייתי לוקח את התלושים ונותן אותם מתנה למישהו...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”