לפני יותר משנה, כתחליף למכשיר וידאו טייפ, רכשתי מכשיר DVD צורב ביתי טושיבה מודל DR265.
המכשיר הנ"ל צורב על מדיות DVD-R ו DVD-RW. אני ברוב המקרים משתמש במדיות DVD-RW.
כבר בהתחלה המכשיר סרב לצרוב מדיות מכל החברות אבל הנחתי שככה בנוי המכשיר והגבלתי את עצמי להשתמש במדיות ממספר מצומצם של פירמות "נבחרות". ככל שהזמן עבר, רשימת המדיות שהמכשיר הסכים לצרוב הלכה וקטנה עד למצב שכיום המכשיר מסכים לצרוב רק על 2 דיסקים מסוימים. המעניין הוא שהמכשיר כיום מסרב לצרוב גם דגמים שלפני כחצי שנה היו כשרים מבחינתו.
כבר אין לי אחריות על המכשיר וברור שזו טעות שלי על שהייתי שאנן ולא העברתי את המכשיר לתיקון בזמן.
מה שהצית אותי בנושא זה היה השכן שלי. הוא קנה דגם זהה לשלי וכבר אחרי 3 חודשים המכשיר שלו החל לגלות סימני עייפות בצריבה.
מכאן הנחתי שכנראה זאת לא תקלה נקודתית ואולי זאת בעיה יותר רחבה בסידרה מסוימת במכשיר זה.
אז מה עושים? פניתי כמובן לחברת ניו-פאן שהם היבואנים של ציוד טושיבה.
חזרו אליי, הבטיחו לבדוק, לא בדקו, חזרתי שוב, לא ענו, פניתי שוב וזאת התוצאה מהשיחה האחרונה:
ניו-פאן: שני מכשירים עם אותה תופעה זה לא אומר שהתקלה כללית.
אני: נכון, אבל מבחינתי זה 2 מתוך 2 ואולי זה כן בעיה כללית. אולי לא בכל המכשירים זה מתגלה אבל בחלקם כן.
ניו-פאן: אתה צריך להביא את המכשיר לתיקון ולשלם על התיקון. אחריות על התיקון רק 3 חדשים.
אני: אבל מה הטעם לתקן אם זאת תקלה שחוזרת על עצמה. אם זאת תקלה שמופיעה רק אחרי חצי שנה, מה אז?
ניו-פאן: אם התקלה חוזרת אז תביא שוב את המכשיר לתיקון, בתשלום.
אני: ואם אני אבדוק ואמצא שפרט לשני המכשירים שאני מכיר יש עוד מכשירים שהתגלתה בהם הבעיה הנ"ל, האם תתקנו בחינם או לפחות אקבל אחריות על התיקון מעבר ל 3 חדשים?
את הפוסט הזה כתבתי רק בגלל משפט התשובה שקיבלתי מנציגת חברת ניו-פאן (העונה לשם אהובית). אני מצטט:
"אפילו אם תוכיח שכל המכשירים עם אותה בעיה זה לא יעזור"
וזאת תפיסת העולם בשרות חברת ניו-פאן