שאלה לגבי צפיה בטלוויזיה דרך Vista Media Center
היי
יש לי VMC, וחיברתי אותו עכשיו לפלאזמה חדשה שקניתי.
שמתי לב שרואים DIVX ממש יפה ביחס לשידורי TV שאני רואה דרך הממיר של הוט וזה נראה לי בגלל ש-VMC רץ על המסך שלי ברזולוציה גבוהה (1280X768) וזה עושה את שלו.
אז חשבתי על לראות TV דרך המדיה סנטר, כך שאולי בזכות הרזולוציה הגבוהה שה-VMC עובד איתה יראו קצת יותר טוב ממה שעכשיו רואים דרך הממיר (אפילו שה-VMC יוצר דחיסה על TV לפני שהוא מציג אותו).
השאלה שלי - מנסיון של מישהו האם זה נכון ?
וכמו כן, איזה כרטיס מסך ידרש לשם כך ? ואיזה כרטיס TV ?
תודה!
יש לי VMC, וחיברתי אותו עכשיו לפלאזמה חדשה שקניתי.
שמתי לב שרואים DIVX ממש יפה ביחס לשידורי TV שאני רואה דרך הממיר של הוט וזה נראה לי בגלל ש-VMC רץ על המסך שלי ברזולוציה גבוהה (1280X768) וזה עושה את שלו.
אז חשבתי על לראות TV דרך המדיה סנטר, כך שאולי בזכות הרזולוציה הגבוהה שה-VMC עובד איתה יראו קצת יותר טוב ממה שעכשיו רואים דרך הממיר (אפילו שה-VMC יוצר דחיסה על TV לפני שהוא מציג אותו).
השאלה שלי - מנסיון של מישהו האם זה נכון ?
וכמו כן, איזה כרטיס מסך ידרש לשם כך ? ואיזה כרטיס TV ?
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לא. דרך המחשב (ובמיוחד במדיה סנטר שמשתמש בביטרייט נמוך מדי ובקודק לא טוב) תמיד תראה גרוע יותר מאשר בחיבור ישיר מהממיר לטלוויזיה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם הצפייה ב-Live TV מאוד חשובה לכם, פשוט תשתמשו ב-SageTV או ב-MythTV במקום ב-VMC. בתוכנות האלה אפשר להגדיר ביטרייט גבוה ואז האיכות כמעט זהה לצפייה ישירה של ממיר מחובר לטלוויזיה.
אוקיי זה נחמד, אבל השאלה אם לא צריך לזה כרטיס מסך+TV רצחניים ?pixies כתב:אם הצפייה ב-Live TV מאוד חשובה לכם, פשוט תשתמשו ב-SageTV או ב-MythTV במקום ב-VMC. בתוכנות האלה אפשר להגדיר ביטרייט גבוה ואז האיכות כמעט זהה לצפייה ישירה של ממיר מחובר לטלוויזיה....
אם כן אז איזה כרטיסים מומלצים לשימוש הזה ? (משהו שאוכל לבדוק ב-ZAP לגבי מחיר).
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ממש לא. MPEG2 זהו פורמט דחיסה שקל מאוד על המחשבים שקונים היום, ואין צורך בכרטיס טלוויזיה או מסך ספציפיים. אין צורך לקנות חומרה חדשה או מיוחדת.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הסיבה המרכזית שאתה רואה סרטי DIVX טוב יותר משידורי הטלוויזיה היא יותר בגלל שהסרטים דחוסים פחות ובאמצעות דוחס מתוחכם יותר ופחות בגלל הפונקציונליות של המחשב. אני גם לא חושב שתמצא כאן מישהו שיגיד לך שהוא רואה טוב יותר דרך המחשב מאשר בחיבור ישיר של הממיר למסך ב RGB.
מה שאתה מבקש זה בעצם להשתמש במחשב בתור מעבד ווידאו שיוכל לשפר את איכות התמונה ולהעביר את התוצר המשופר למסך. בשביל זה לא חייבים שום מדיה סנטר כי לפני כמה שנים הייתי עושה את זה באמצעות תוכנת DScaler ותוכל לקרוא קצת יותר פרטים באתר שלהם כאן: http://www.dscaler.org/dscaler4.htm
צריך לתאם כאן ציפיות כדי שלא תתאכזב. השימוש במעבדי ווידאו יעודיים לא יכול לכשעצמו לפצות איכות של תמונה המשודרת גרוע במקור. יש בפורום עיבוד "עיבוד תמונה / כיול" כמה שרשורים וקישורים לביקורות של מוצרים פה באתר ותמיד תוכל להתרשם שאת רוב השיפורים מקבלים בעיבוד של מקורות שהם יחסית איכותיים. השיפור בעיבוד מקורות "על הפנים" כמו רוב שידורי הטלוויזיה פה בארץ הוא במסגרת אחוזים שלא תמיד משמעותיים.
מה שאתה מבקש זה בעצם להשתמש במחשב בתור מעבד ווידאו שיוכל לשפר את איכות התמונה ולהעביר את התוצר המשופר למסך. בשביל זה לא חייבים שום מדיה סנטר כי לפני כמה שנים הייתי עושה את זה באמצעות תוכנת DScaler ותוכל לקרוא קצת יותר פרטים באתר שלהם כאן: http://www.dscaler.org/dscaler4.htm
צריך לתאם כאן ציפיות כדי שלא תתאכזב. השימוש במעבדי ווידאו יעודיים לא יכול לכשעצמו לפצות איכות של תמונה המשודרת גרוע במקור. יש בפורום עיבוד "עיבוד תמונה / כיול" כמה שרשורים וקישורים לביקורות של מוצרים פה באתר ותמיד תוכל להתרשם שאת רוב השיפורים מקבלים בעיבוד של מקורות שהם יחסית איכותיים. השיפור בעיבוד מקורות "על הפנים" כמו רוב שידורי הטלוויזיה פה בארץ הוא במסגרת אחוזים שלא תמיד משמעותיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כלומר אין דרך להגיע ל"איכות" של צפיה דרך הממיר - בשימוש במחשב ? אפילו לא עם DSCALER ? ואפילו אם אני צופה דרך המחשב עם רזולוציה משמעותית גבוהה יותר ?Catskinner כתב: צריך לתאם כאן ציפיות כדי שלא תתאכזב. השימוש במעבדי ווידאו יעודיים לא יכול לכשעצמו לפצות איכות של תמונה המשודרת גרוע במקור. יש בפורום עיבוד "עיבוד תמונה / כיול" כמה שרשורים וקישורים לביקורות של מוצרים פה באתר ותמיד תוכל להתרשם שאת רוב השיפורים מקבלים בעיבוד של מקורות שהם יחסית איכותיים. השיפור בעיבוד מקורות "על הפנים" כמו רוב שידורי הטלוויזיה פה בארץ הוא במסגרת אחוזים שלא תמיד משמעותיים....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה הרי יודע שבחיים האמיתיים אין ארוחות בחינם.
השיטה שבו כל עיבוד ווידאו עובד היא באמצעות הפעלת אלגוריטמים העושים אינטרפולציה מהחומר הקיים לתוצר המבוקש. זה בעצם מאוד דומה לזום דיגיטלי במצלמת ווידאו וסובל מאותם חסרונות: ככל שבמקור יש פחות מידע, האלגוריטם יתקשה לבנות תמונה מפורטת יותר.
רוב עיבודי הווידאו עושים עבודה לא רעה בטישטוש Compression Artifacts, חידוד, התאמת צבעים ו deinterlacing אבל לבקש מהם לייצר תמונה איכותית ממקור גרוע זה כבר דרישה גדולה מידי.
השיטה שבו כל עיבוד ווידאו עובד היא באמצעות הפעלת אלגוריטמים העושים אינטרפולציה מהחומר הקיים לתוצר המבוקש. זה בעצם מאוד דומה לזום דיגיטלי במצלמת ווידאו וסובל מאותם חסרונות: ככל שבמקור יש פחות מידע, האלגוריטם יתקשה לבנות תמונה מפורטת יותר.
רוב עיבודי הווידאו עושים עבודה לא רעה בטישטוש Compression Artifacts, חידוד, התאמת צבעים ו deinterlacing אבל לבקש מהם לייצר תמונה איכותית ממקור גרוע זה כבר דרישה גדולה מידי.
שוב - אני לא מבקש מהם ליצור תמונה איכותית, כמובן שאי אפשר ליצר יש מאין.Catskinner כתב:אתה הרי יודע שבחיים האמיתיים אין ארוחות בחינם.
רוב עיבודי הווידאו עושים עבודה לא רעה בטישטוש Compression Artifacts, חידוד, התאמת צבעים ו deinterlacing אבל לבקש מהם לייצר תמונה איכותית ממקור גרוע זה כבר דרישה גדולה מידי....
אני רק מצפה לקבל איכות הזהה לצפיה דרך הממיר, האם יש איזושהי דרך להשיג את זה ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זהה לא, אבל מספיק קרובה כדי שלא תשים לב.
מצויין, אז לסיכום אתה אומר :Catskinner כתב:זהה לא, אבל מספיק קרובה כדי שלא תשים לב....
את זה אפשר להשיג רק ע"י אחד מאלה : DSCALER , mythtv, sagetv ולא VMC (דרך אגב איפה Media Portal ממוקמת בסקאלה) ?
מי הכי טוב מביניהם ? האם הם דורשים קינפוגים עמוקים ?
וכאמור אין צורך לרכוש כרטיס מסך/TV רצחניים ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני לא יכול להמליץ לך על מוצרים שאני לא משתמש בהם ולכן אני לא יכול להשוות עם SageTV או MythTV - שדרך אגב הגורו של Myth הוא החבר Shed ואתה יכול לפנות אליו בהודעה פרטית.
את Dscaler אני מכיר כי השתמשתי בו ב לפני 5-6 שנים ואפשר באמת להגיע לתוצאות מאוד יפות איתו. אבל מה...אני יודע שהתאימות שלו עם Vista לא ממש טובה, אם בכלל.
אחרי Dscaler עברתי כבר למעבד ווידאו חיצוני ייעודי ולדעתי זה הפתרון הטוב ביותר היום למי שרוצה באמת לשפר את איכות התמונה שמתקבלת מנגן DVD או ממיר של הכבלים/יס.
את Dscaler אני מכיר כי השתמשתי בו ב לפני 5-6 שנים ואפשר באמת להגיע לתוצאות מאוד יפות איתו. אבל מה...אני יודע שהתאימות שלו עם Vista לא ממש טובה, אם בכלל.
אחרי Dscaler עברתי כבר למעבד ווידאו חיצוני ייעודי ולדעתי זה הפתרון הטוב ביותר היום למי שרוצה באמת לשפר את איכות התמונה שמתקבלת מנגן DVD או ממיר של הכבלים/יס.