שאלה לגבי רמקולים של wharfedale

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
nirp1981 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב אני מחפש לקנות רמקולים קדמיים מיד 2 של wharfedale . ראיתי 3 דגמים שמתאימים לתקציב שלי. VALDUS 400 , ATLANTIC 200,S-900
אין לי איך לשמוע אותם ולכן אין לי ממש מקום להשוואה כי הם לא בחנות.
בכל מקרה אני רוצה שהם ישמשו כרמקולים קדמיים לשמיעה של מוסיקה וסרטים. יש לי מגבר של הרמן קרדון דגם AVR130.
אשמח לקבל חוות דעת איזה מבין שלושתם ייתן את התמורה הטובה ביותר. אני לא מחפש לשמוע בווליום גבוה מאוד אך מעוניין לקבל צליל יפה ומדוייק.
כמו כן איך ומה ניתן לבדוק כאשר קונים רמקול מיד 2?
תודה רבה
ניר

almo81
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לא יכול להתיחס לרמקולים האחרים שאתה בודק, אבל לי יש VALDUS 400.

שתי דברים.

1. הדגם הזה הוא ותיק (את שלי קניתי ב-1997!). - ייתכן והשרידות שלו בשוק היא הוכחה לזה שהוא מוצלח .

2. לטעמי הרמקולים נהדרים - בחרתי אותם בזמנו במקרה.- באתי לחנות לראות יחידות אחרות ובחרתי את הרמקולים האלה כיון שהם היו הרבה יותר טובים מכל דבר אחר שהיה בחנות אז, בכל דרגת מחיר ולא הצטערתי. השימוש היה ונשאר בעיקר מוזיקה (קלסית). במשך 12 שנה לא נתקלתי בבעיות מיוחדות - כולל חומר שנחשב "קשה לשחזור" . לרמקול יש נוכחות ובאס עמוק ומדויק (לא עמום) - הוא לא מזייף ולא נחלש בקטעים עם בסים נמוכים מאד. ולא "חורק" בצלילים גבוהים.

אחרי 12 שנה יש סימני התיישנות על העץ - במיוחד בחלק שעומד על הרצפה (המקור בלחות משטיפות רצפה אולי).

באופן כללי, לדעתי, רמקולים הם ענין של טעם יותר מכל דבר אחר - תקשיב לרמקולים שאתה בודק (עם מוזיקה שאתה מכיר): אם אתה אוהב, קח אותם הביתה. . כל השאר שטויות.

rick090
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

nirp1981, שלום!
גם לי יש את ה-VALDUS 400 והם באמת רמקולים טובים. יש להם צליל חם ובאס עמוק כמו שאמר קודמי. אם אתה משיג אותם יד שניה במחיר טוב (פחות מאלף שקל) אז כדאי.
אגב, הרמקולים האלו (וכל הרמקולים של וורפידל) נחשבים לרמקולים סגורים, הכוונה שהצליל שלהם סגור לעומת פולק למשל שהצלילים שלהם פתוחים (כאילו הוספת טרייבל). תוודא שאתה אוהב את סוג הסאונד שלהם.
יש אותם בתצוגה במחסני חשמל. אתה יכול ללכת ולהתרשם לפני שאתה קונה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”