שימוש ב- DAC של כרטיס קול לעומת DAC במגבר?
שלום, שלום.
שאלה קונצפטואלית לגבי מערכת בה המקור הוא מחשב (בעיקר קבצי אודיו באיכות CD - כלומר FLAC ו- APE תוך שימוש ב- EAC):
מה היתרונות/חסרונות/דעתכם על שימוש בכרטיס אודיו איכותי (כגון ה- EMU0404 ואחרים) וחיבורו אנלוגית למגבר סטיראו (כלומר שימוש ב- DAC של כרטיס הקול) לעומת העברת המידע באופן דיגיטאלי (שימוש במוצא אופטי על לוח האם או אחר) למגבר סטיראו שכולל כניסה דיגיטאלית (כלומר שימוש בסופו של דבר ב- DAC של המגבר).
אני פשוט בשלבי 'לימוד' של הנושא בדרכי לקנות מערכת חדשה... המקור יהיה מחשב בטוח (אני כבר רגיל לחלוטין לנוחות של זה), אבל אני רוצה לשמוע דעות על שני הגישות האלו.
תודה, תודה.
שאלה קונצפטואלית לגבי מערכת בה המקור הוא מחשב (בעיקר קבצי אודיו באיכות CD - כלומר FLAC ו- APE תוך שימוש ב- EAC):
מה היתרונות/חסרונות/דעתכם על שימוש בכרטיס אודיו איכותי (כגון ה- EMU0404 ואחרים) וחיבורו אנלוגית למגבר סטיראו (כלומר שימוש ב- DAC של כרטיס הקול) לעומת העברת המידע באופן דיגיטאלי (שימוש במוצא אופטי על לוח האם או אחר) למגבר סטיראו שכולל כניסה דיגיטאלית (כלומר שימוש בסופו של דבר ב- DAC של המגבר).
אני פשוט בשלבי 'לימוד' של הנושא בדרכי לקנות מערכת חדשה... המקור יהיה מחשב בטוח (אני כבר רגיל לחלוטין לנוחות של זה), אבל אני רוצה לשמוע דעות על שני הגישות האלו.
תודה, תודה.
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
איזה מגבר/רסיבר יש לך? רשמת מגבר סטריאו אך אלה בדר"כ לא מקבלים כניסות דיגיטליות.
זה לא עניין של דעות על שני הגישות. זה אפילו לא גישות. זה מאוד תלוי בין היתר ב-DAC של הרסיבר לעומת ה-DAC של כרטיס הקול.
חבר במקביל ותשאיר בצורה שנשמעת הכי טוב.
זה לא עניין של דעות על שני הגישות. זה אפילו לא גישות. זה מאוד תלוי בין היתר ב-DAC של הרסיבר לעומת ה-DAC של כרטיס הקול.
חבר במקביל ותשאיר בצורה שנשמעת הכי טוב.
Good advise $5, me shut up $10
- AssafAviv
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 936
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
זה מאוד תלוי בין היתר ב-DAC של הרסיבר לעומת ה-DAC של כרטיס הקול, אבל!!!!
כשאתה משתמש בDAC של הכרטיס קול, הוא יוצא כבר לאחר הגברה מסויימת לרסיבר שלך, ואז גם הרסיבר שלך מגביר את מה שהוא מקבל בחיבור האנלוגי, ומכאן נובע - 2 הגברות אחת על השניה - מה שיוצר - יותר רעשים!
אז אם יש לך רסיבר שמכבד את עצמו עם DAC טוב ואיכותי הייתי ממליץ לך לחבר ישירות לרסיבר בצורה דיגיטלית...כמה שפחות תהליכים והגברות לפני היציאה לרמקולים ככה הסאונד מופחת מרעשים.. בהצלחה
כשאתה משתמש בDAC של הכרטיס קול, הוא יוצא כבר לאחר הגברה מסויימת לרסיבר שלך, ואז גם הרסיבר שלך מגביר את מה שהוא מקבל בחיבור האנלוגי, ומכאן נובע - 2 הגברות אחת על השניה - מה שיוצר - יותר רעשים!
אז אם יש לך רסיבר שמכבד את עצמו עם DAC טוב ואיכותי הייתי ממליץ לך לחבר ישירות לרסיבר בצורה דיגיטלית...כמה שפחות תהליכים והגברות לפני היציאה לרמקולים ככה הסאונד מופחת מרעשים.. בהצלחה
כרגע יש לי מערכת בת 20 שנה של technics/cerwinvega שהלכה לעולמה... אני מחפש לקנות חדשה, ככה שאין לי שום מגבר כרגע...
אתה אומר שאין מגבר סטיראו עם כניסה אופטית? כשאני אומר מגבר סטיראו אני מתכוון למגבר 2 ערוצים מסוג כלשהו... כי אם כך אז כנראה שלא הבנתי את כל העניין. באיזה מגברים כן יש כניסה אופטית?
ולגבי ההגברה בכרטיס הקול - זה מאוד תלוי בכרטיס הקול וב-setup במחשב. עם כרטיס קול איכותי ושימוש ב- foobar מקונפג היטב אז היצאיה תהיה לא מוגברת כלל... הבעיה שיש מגבלות טכניות על DAC שיושב על כרטיס קול שמגביל את הביצועים שלו.
אתה אומר שאין מגבר סטיראו עם כניסה אופטית? כשאני אומר מגבר סטיראו אני מתכוון למגבר 2 ערוצים מסוג כלשהו... כי אם כך אז כנראה שלא הבנתי את כל העניין. באיזה מגברים כן יש כניסה אופטית?
ולגבי ההגברה בכרטיס הקול - זה מאוד תלוי בכרטיס הקול וב-setup במחשב. עם כרטיס קול איכותי ושימוש ב- foobar מקונפג היטב אז היצאיה תהיה לא מוגברת כלל... הבעיה שיש מגבלות טכניות על DAC שיושב על כרטיס קול שמגביל את הביצועים שלו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
combina22,
לא חייבת להיות "הגברה" בכרטיס קול (אפשר להשתמש ביציאות LINE OUT שלו) וגם אם כן, לא חייב שהן תוסיפנה רעשים.
renei_ee,
כניסות דיגיטליות יש בד"כ ברסיברים רב ערוציים לקולנוע ביתי.
ההבדל הוא מי עושה את ההמרה הזו יותר טוב. אין חוקים ולכן כל מקרה לגופו. לא ניתן לנחש מה יהיה יותר טוב.
זה תלוי בתקציב שיש לך, כי ברמות הנמוכות לא בטוח שיהיה יתרון לקניית כרטיס קול איכותי ומגבר סטריאו פשוט מול רסיבר ק"ב בתקציב של שניהם וחיבור יציאה דיגיטלית מהמחשב.
לא חייבת להיות "הגברה" בכרטיס קול (אפשר להשתמש ביציאות LINE OUT שלו) וגם אם כן, לא חייב שהן תוסיפנה רעשים.
renei_ee,
כניסות דיגיטליות יש בד"כ ברסיברים רב ערוציים לקולנוע ביתי.
ההבדל הוא מי עושה את ההמרה הזו יותר טוב. אין חוקים ולכן כל מקרה לגופו. לא ניתן לנחש מה יהיה יותר טוב.
זה תלוי בתקציב שיש לך, כי ברמות הנמוכות לא בטוח שיהיה יתרון לקניית כרטיס קול איכותי ומגבר סטריאו פשוט מול רסיבר ק"ב בתקציב של שניהם וחיבור יציאה דיגיטלית מהמחשב.
בימים האחרונים ישבתי כבר כמה שעות בקריאה על נושא המערכת כי אני מעדיף לגשת לבדיקות שמיעה בחנויות עם איזה ידע מוקדם, אבל ממה שקראתי עד עכשיו אני נמצא תחת הרושם (אולי מוטעה?) שרסיבר ק"ב זה הרבה פחות טוב למוזיקה מאשר מגבר סטיראו ייעודי... ובכל מקרה אני מתכוון להשתמש בזה רק למוזיקה.
השאלה היא האם שילוב של כרטיס קול בינוני כגון emu0404 ומגבר בינוני כגון nad c352 או אחר יהיה יותר טוב / פחות טוב מאשר שימוש ביציאה אופטית מלוח האם לרסיבר קולנוע ביתי באותו סדר גודל כספי כמו הנ"ל (שזה בערך 3500-4000 ש"ח). ואני מתכוון מבחינת מוזיקה בלבד, כלומר שימוש ב-2 ערוצים (וכמובן שאין מצב לבדוק הבדל כזה בחנות...).
אגב, אין שום מגבר סטיראו שכולל כניסה דיגיטאלית ו- DAC פנימי?
השאלה היא האם שילוב של כרטיס קול בינוני כגון emu0404 ומגבר בינוני כגון nad c352 או אחר יהיה יותר טוב / פחות טוב מאשר שימוש ביציאה אופטית מלוח האם לרסיבר קולנוע ביתי באותו סדר גודל כספי כמו הנ"ל (שזה בערך 3500-4000 ש"ח). ואני מתכוון מבחינת מוזיקה בלבד, כלומר שימוש ב-2 ערוצים (וכמובן שאין מצב לבדוק הבדל כזה בחנות...).
אגב, אין שום מגבר סטיראו שכולל כניסה דיגיטאלית ו- DAC פנימי?
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
מנסיוני,
כבעליו המאושר של נגן CD מעולה (ARCAM) וכרטיס קול טוב אך לא "אודיופילי" (AUDIGY2), אני יכול לספר לך ששניהם מחוברים למגבר סטריאו נטול DAC פנימי, ואם כי הנגן נשמע יותר טוב מכרטיס הקול, הפער בינהם הוא בפירוש לא של שמיים וארץ, אם כי הוא שמיע. לדעתי פער שלא מצדיק את ההוצאה על נגן CD חדש. אולי ביד שניה. הפער יותר בדקויות מאשר ניתן לשמיעה מייד עם החלפת המקור.
כמו כן, לאוזניי, שניהם טובים יותר מהמפענח הפנימי של הרסיבר שלי (לא דרכו אני מאזין למוזיקה, אבל בדקתי).
ובכל אופן, אם מוזיקה היא מטרתך, אל תקנה רסיבר ק"ב. קנה מגבר אינטגרייטד 2 ערוצים או כנ"ל המחולקים לקדם + כוח.
כמו כן, לאוזניי, שניהם טובים יותר מהמפענח הפנימי של הרסיבר שלי (לא דרכו אני מאזין למוזיקה, אבל בדקתי).
ובכל אופן, אם מוזיקה היא מטרתך, אל תקנה רסיבר ק"ב. קנה מגבר אינטגרייטד 2 ערוצים או כנ"ל המחולקים לקדם + כוח.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא מכיר מגברי סטריאו עם כניסה דיגיטלית, הביקוש של זה הוא פשוט אפסי.
כמו שאמרתי, ה"חוקים" האלה שרסיבר פחות טוב ממוסיקה לא חקוקים בסלע וחייבים לשקול כל מקרה לגופו.
אני טוען דווקא שתקציבים הנמוכים, לא בטוח שלמגבר סטריאו יהיה יתרון על רסיבר, משום שלרסיבר יש ביקוש הרבה יותר גבוה ולכן אתה מקבל יותר באותו מחיר ולאו דווקא על חשבון התפשרות באיכות.
כמו שאמרתי, ה"חוקים" האלה שרסיבר פחות טוב ממוסיקה לא חקוקים בסלע וחייבים לשקול כל מקרה לגופו.
אני טוען דווקא שתקציבים הנמוכים, לא בטוח שלמגבר סטריאו יהיה יתרון על רסיבר, משום שלרסיבר יש ביקוש הרבה יותר גבוה ולכן אתה מקבל יותר באותו מחיר ולאו דווקא על חשבון התפשרות באיכות.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הבנתי. אבל הבעיה האמיתית שלא ניתן לעשות השוואה בין רסיבר לבין מגבר סטריאו+כרטיס קול בחנויות. נראה לי שאני בינתיים התעמק באופציה של מגבר סטיראו + כרטיס קול איכותי.
למישהו יש המלצה אחרת לכרטיס קול פרט ל- EMU0404 למוזיקה בלבד (לא סרטים ולא משחקים)?
אגב, תודה על האינפו'.
למישהו יש המלצה אחרת לכרטיס קול פרט ל- EMU0404 למוזיקה בלבד (לא סרטים ולא משחקים)?
אגב, תודה על האינפו'.
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
הוא מחפש כרטיס דווקא עם יציאות אנלוגיות.combina22 כתב:כן לי ... CREATIVE DIGITAL MUSIC
קטן חיצוני
USB
עולה 250 שקל בערך... עם יציאה אופטית ... קומפקטי ויעיל...
הוא עובד עם מגבר סטריאו ולא עם רסיבר.
התכוונתי לכרטיס יותר טוב מה- EMU0404. ברוב הפורומים יש קונצנזוס שהכרטיס הזה יותר טוב למוזיקה מכל הכרטיסים של Creative, על אחת כמה וכמה יחסית למחיר שלו.
בכל אופן ממה שקראתי בפורומים של Head-Fi ה-EMU זה כנראה הכי טוב שניתן להשיג במחיר שפוי. עולה 100 דולר (להזמין לארץ יעלה משהו כמו 600-650 ש"ח כולל...).
בכל אופן ממה שקראתי בפורומים של Head-Fi ה-EMU זה כנראה הכי טוב שניתן להשיג במחיר שפוי. עולה 100 דולר (להזמין לארץ יעלה משהו כמו 600-650 ש"ח כולל...).
בימים אלו אני בתהליך בחינת כדאיות של רכישת כרטיס ה - X-Mystique של Bluegears.
היתרון הגדול שלו הוא באפשרות החלפת ה - DAC ים שלו בממירים דיגיטלים אנלוגיים איכותיים יותר
כגון דגמי (BurrBrown(TI הידועים לטובה . הכרטיס עצמו אינו מפורסם ככרטיס HIGHEND אך בעזרת
השדרוג הזול הזה ניתן להעלות אותו לסדרי גודל אחרים.
אגב חברת M-AUDIO שמייצרת כרטיסי קול לאולפנים ( והיה לי הכבוד לעבוד איתם ) לא פעם
השתמשו ברכיבי חברת CMEDIA ( החברה שמייצרת את המעבד של Mystique ) בכרטיסים
ממותגים מתוצרתה עם בקורות נהלבות בכל העולם. ( וכמובן תג מחיר מרקיע שחקים !!! )
כרגיל קישור מצורף
http://www.bluegears.com/xmystique.html
היתרון הגדול שלו הוא באפשרות החלפת ה - DAC ים שלו בממירים דיגיטלים אנלוגיים איכותיים יותר
כגון דגמי (BurrBrown(TI הידועים לטובה . הכרטיס עצמו אינו מפורסם ככרטיס HIGHEND אך בעזרת
השדרוג הזול הזה ניתן להעלות אותו לסדרי גודל אחרים.
אגב חברת M-AUDIO שמייצרת כרטיסי קול לאולפנים ( והיה לי הכבוד לעבוד איתם ) לא פעם
השתמשו ברכיבי חברת CMEDIA ( החברה שמייצרת את המעבד של Mystique ) בכרטיסים
ממותגים מתוצרתה עם בקורות נהלבות בכל העולם. ( וכמובן תג מחיר מרקיע שחקים !!! )
כרגיל קישור מצורף
http://www.bluegears.com/xmystique.html