התייאשתי מה-6500, מישהו יכול בבקשה להמליץ על סטרימר אחר?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #41 

bariko כתב:תודה אריה,
אז רגע בהגדרות המצב כרגע זה על 1080p , אז במידה ואחבר בקומפוננט, האם לשנות ל- 1080i?
אגב, לגבי מה שאמרת קודם בקשר ליחידת ה HDMI תקולה בטלוויזיה- זה לא נראה כל כך הגיוני כי אני מחבר את המדיה סנטר גם כן ב- HDMI, ושם התמונה לא נעלמת.
אז נכון שבמחשב יש בעיה אחרת של ריסטרטים שמטרידה אותי כבר המון זמן, אבל אני לא סבור שיש לכך קשר ליחידת ה HDMI בטלוויזיה, כי הרי המחשב הוא זה שמוציא סיגנל למסך ולא ההפך.

zeev1001
זה נכון מה שאריה אומר.
כרגע אין לי כוונה למכור את המכשיר, אבל אם זה ימשיך לעשות לי בעיות, מכירה יכולה להיות אופציה ריאלית, אלא שאז כבר לא בטוח שאתה עוד תהיה מעוניין :lol:

Sam22
כן, מדובר בלא מעט כסף, אבל לא הייתי מתלונן אם הייתי מרגיש שקיבלתי את התמורה המלאה לכך.
אתה יודע, אני קורא את הביקורות באתר על הסטרימר הזה וסטרימרים אחרים, מפרקים אותם שם לגורמים, ומפרטים את כל מה שהם מסוגלים לעשות.
ומה אני בסך הכול מצפה? ריבונו של עולם, לראות סרט מהתחלה ועד הסוף, בלי שהתמונה תעלם, ובלי הפרעות וקרטועים. ואת הדבר הבסיסי ביותר הזה, אני לא מצליח להפיק מהמכשיר!
והאבסורד הוא שדווקא הנגן "הצנוע" של WD (למרות שגם הוא לא נקי מבעיות), שנמצא אצל החברה שלי, כן נותן את הדבר הבסיסי הזה, ובצורה שבהחלט מעוררת כבוד...
...
כפי שכתבתי, המעבר לקומפוננט הוא לצורך בדיקה בלבד וכן אתה חייב לשנות ל 1080i.
שרגא, אם ה WD מספק אותך אתה מוזמן להחזיר את ה TVIX, אני אסגור את זה עם ישראל, או לחלופין למכור את המכשיר לחבר אחר באתר שבמקרה זה ימשיך ליהנות מאחריות מלאה.
אני יכול לציין שהמכשירים הללו נמכרים למעלה משנה ואחרי המעבר לVER A
נדיר מאד שמכשיר סתם כך מתקלקל, לעתים נדירות יש להחליף כבל SATA פנימי או לאפס את המכשיר בצורה מעט אלימה,כיבוי מתח בזמן העלאת גרסה ואז שיחזור באמצעות USB KEY לא מומלץ לבצע לבד!!!
להזכירך שהמכשיר תומך ב HDMI1.3 ובכל זאת מדובר בפרוטוקול דו כיווני ולעתים יש מכשירי טלויזיה שיש להם באג ואז הפתרון הוא חיבור בקומפוננט.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #42 

תודה אריה.
ההצעה שלך בהחלט הוגנת. אני אמשיך בבירורים, ונראה מה יהיה הלאה. הכוונה שלי היא להמשיך להחזיק במכשיר, אבל זאת בתנאי שיתברר שהוא תקין לגמרי.

בכל אופן, אמש ניסיתי לחבר את המכשיר למסך בשני חיבורים במקביל- גם HDMI וגם קומפוננט.
את VIDEO PORT הגדרתי למצב של COMPONENT/DVI
בהגדרה של VIDEO OUT MODE, אם אני מגדיר למצב של 720p, התפריט מתחיל לרצד ולקפוץ. אם אני מגדיר למצב 1080i, התפריט אמנם מוצג כשורה, אבל כאשר אני מריץ סרט, אין בכלל תמונה.
לכן רק במצב של 480p/576p, יש תמונה גם ב-HDMI וגם בקומפוננט. וזה היה חשוב לי לצורך הבדיקה, כדי שאם דרך חיבור ה-HDMI התמונה לפתע תעלם במהלך הסרט (כפי שהיה בפעמים קודמות), אז אוכל לעבור למצב הקומפוננט, ולבדוק אם גם שם נעלמה התמונה...

בסרט הראשון שבדקתי יש 4 רצועות סאונד. שני העיקריות (DTS) פשוט לא עובדות. שני רצועות ה-AC3 מתפקדות, אבל שם ניתן לשמוע הערות של הבמאי/מפיק.
במחשב, כל רצועות האודיו פועלות כהלכה.
אני מעלה כאן את נתוני הקובץ, אם זה יעזור:

תמונה

הסרט השני שבדקתי, פעל כהלכה מתחילתו ועד לסיומו.
אשמח אם תוכלו להעלות מסקנות לגבי מה שתיארתי עד עתה, ואיך להמשיך הלאה בבירור, כדי לבדוק מהו הגורם לבעיות. האם זה המכשיר עצמו, האם מכשיר הטלוויזיה, החיבורים, או השד יודע מה....

תודה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #43 

אריה,
כל הכבוד על השרות!!!
(Y) (Y)
העם דורש..... כל מיני דברים

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #44 

bariko כתב:תודה אריה.
ההצעה שלך בהחלט הוגנת. אני אמשיך בבירורים, ונראה מה יהיה הלאה. הכוונה שלי היא להמשיך להחזיק במכשיר, אבל זאת בתנאי שיתברר שהוא תקין לגמרי.

בכל אופן, אמש ניסיתי לחבר את המכשיר למסך בשני חיבורים במקביל- גם HDMI וגם קומפוננט.
את VIDEO PORT הגדרתי למצב של COMPONENT/DVI
בהגדרה של VIDEO OUT MODE, אם אני מגדיר למצב של 720p, התפריט מתחיל לרצד ולקפוץ. אם אני מגדיר למצב 1080i, התפריט אמנם מוצג כשורה, אבל כאשר אני מריץ סרט, אין בכלל תמונה.
לכן רק במצב של 480p/576p, יש תמונה גם ב-HDMI וגם בקומפוננט. וזה היה חשוב לי לצורך הבדיקה, כדי שאם דרך חיבור ה-HDMI התמונה לפתע תעלם במהלך הסרט (כפי שהיה בפעמים קודמות), אז אוכל לעבור למצב הקומפוננט, ולבדוק אם גם שם נעלמה התמונה...

בסרט הראשון שבדקתי יש 4 רצועות סאונד. שני העיקריות (DTS) פשוט לא עובדות. שני רצועות ה-AC3 מתפקדות, אבל שם ניתן לשמוע הערות של הבמאי/מפיק.
במחשב, כל רצועות האודיו פועלות כהלכה.
אני מעלה כאן את נתוני הקובץ, אם זה יעזור:

תמונה

הסרט השני שבדקתי, פעל כהלכה מתחילתו ועד לסיומו.
אשמח אם תוכלו להעלות מסקנות לגבי מה שתיארתי עד עתה, ואיך להמשיך הלאה בבירור, כדי לבדוק מהו הגורם לבעיות. האם זה המכשיר עצמו, האם מכשיר הטלוויזיה, החיבורים, או השד יודע מה....

תודה
...
משהו פה לא תקין בעליל, אני כמעט בטוח שמשהו לא תקין במקלט הטלוויזיה שלך באיזה דגם מדובר מי היצרן?
אני מציע לחבר אך ורק בקומפוננט, אין שום סיבה שכל מכשיר טלויזיה שנמכר פה ב4 שנים אחרונות לא יצליח להציג קומפוננט ב 1080I,אלא אם כן זה מקלט שנמכר לשוק האמריקאי ואז יש לעבוד NTSC בלבד ( ב HDMI 60HZ).
לגבי הקובץ אני פעם ראשונה נתקל ב MKV של 27GB!!!
רוב הקבצים הם בד"כ בין 4.4 ל 11 GB.
זה שהמחשב מנגן לא אומר שהקובץ לגמרי תקין, TVIX בסופו של דבר היא מכונת ניגון שמתמודדת עם רוב סוגי המדיה אבל בהחלט לא כולם.
אני מציע לך להוריד גרסה נוספת בגדלים לעיל.
אגב ניסית לנגן את הקובץ ב WD ?
כמו כן בגרסה 1.252 לא תוכל לנגן DTS MASTER האם המגבר שלך תומך בשיטה זו?

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #45 

מכשיר הטלוויזיה שברשותי זה
Sharp LC 42 XD 1 E
תוצרת יפן.

לא אכפת לי לצפות במספר סרטים דרך קומפוננט, אבל רק לצורך בדיקה, כפי שציינת קודם.
אני לא מוכן לוותר על האופציה של ה-HDMI
האם יש אפשרות לסדר את ההגדרות כך שאוכל לקבל 1080i דרך קומפוננט?
אגב, כשציינתי קודם שצפיתי בסרט שלם ללא תקלות דרך ה-HDMI, (במקביל לקומפוננט), האם זה לא מעיד על כך שיחידת ה-HDMI בטלוויזיה תקינה? או שניתן להגיד שזה תקין רק כאשר הוא מקבל 1080p?
ומה בקשר למחשב המדיה סנטר שגם הוא מחובר דרך ה-HDMI?

לא , לא ניסיתי לנגן את הקובץ ב-WD. הנגן נמצא אצל חברה שלי, ואני כרגע חולה ולא יוצא מהבית.
כן כבר מצאתי גרסה אחרת של הסרט. האמת שלא הייתי כל כך לחוץ בגלל הקובץ הזה, כי בקבצי MKV אחרים שניסיתי, הסאונד פעל היטב.
פשוט עניין אותי לדעת למה אין סאונד.
הרסיבר שלי הוא DENON 2308 והמכשיר עדיין תחת גרסה 1.3.74

אז מה כדאי לי לעשות עכשיו? האם להמשיך לצפות בעוד כמה סרטים דרך קומפוננט, או לחזור שוב לחיבור הראשוני דרך HDMI ו-1080p?
הבעיה שב-HDMI 1080p, במידה והתמונה תעלם, לא תהיה לי אפשרות לעבור לקומפוננט ולבדוק מה קורה שם.
במילים אחרות, לא אוכל לדעת האם הבעיה נובעת מהסטרימר או ממכשיר הטלוויזיה...

Sam באמת כל הכבוד לאריה, אני מאוד מעריך את הסבלנות שלו, ואת מידת נכונותו לעזור.
נכון שהנושא גם מעניין אותו מבחינה אישית מקצועית, אבל הוא בהחלט ראוי לכל השבחים!!!

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #46 

ok הרסיבר שלך אמור לעבוד עם כל MKV סטנדרטי, אין לך תמיכה ב DTS-MASTER
וב DOLBY TRUE-HD
http://www.denon.co.uk/site/popup/index ... dN%5B0%5D=
לגבי הטלוויזיה המכשיר שברשותך לפי ראלקו אינו תומך ב 1080P אלא ב 1080I בלבד :מבולבל:
http://www.ralco.co.il/default.asp?cati ... 8812776FA9}
בספר המשתמש אין התייחסות לנושא.
http://www.tradenet.sharp.co.uk/files/C ... D1E145.pdf

האם חיברת את ה TVIX HDMI דרך הרסיבר ?

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #47 

טוב אם אין תמיכה ברסיבר בפורמטים האלה, אז אין פלא שלא היה סאונד.
חבל, כי רכשתי את הרסיבר לא מזמן, ולא העליתי על הדעת שלא תהיה לו תמיכה בפורמטים החדשים.

האם אתה בטוח לגבי הנתונים האלה של ראלקו?, כי אם זה נכון, אז הטלוויזיה הזו היא בכלל לא FHD, וזה כבר ממש לא יתכן, כי בכל האתרים בחו"ל רשום Full High Definition LCD TV
גם קשה לי להאמין שאין לטלוויזיה תמיכה ב- 1080p, אבל אם זה באמת נכון, אז מה אני אמור לשים בהגדרות, כאשר ארצה שוב לצפות בסרטים בצורה האופטימאלית ביותר, דרך ה- HDMI?
אגב, האם יתכן שחוסר התמיכה ב-1080p לכאורה, הוא הסיבה להיעלמויות התמונה שמתרחשות במהלך הצפייה בסרטים? אבל במקרה כזה תמונה לא הייתה צריכה להופיע בכלל, הלא כך?
ה- TVIX מחובר לטלוויזיה ישירות ב-HDMI (כאשר לזה הוספתי כעת גם את חיבור הקומפוננט לצורך בדיקה), ולרסיבר באמצעות כבל קואקסלי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #48 

bariko
1080 הוא FULL גם אם הוא לא P אלא רק I
העם דורש..... כל מיני דברים

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #49 

אני לא בטוח לגבי שום נתון כי בספר זה לא מצוין בכל מקרה מומלץ לנסות לעבוד ב 1080I
וכמו שאמר SAM22 זה עדיין FULL HD אבל דורש מהטלוויזיה לבצע המרה פנימית נוספת.
האם גם ניסית להחליף את כבל ה HDMI, האם ניסית לעבור דרך הרסיבר?
בכל מקרה מומלץ לעבוד ברזולוציה קבועה ולא ב AUTOEDID.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #50 

בסדר sam אבל שים לב מה רשום בנתונים של ראלקו:

רזולוציה 3.15 מיליון פיקסלים Wide XGA 1366x768

אריה,
אני משתמש בכבל ה-HDMI שסופק יחד עם המכשיר. לפי מה שקראתי בפורומים, הדעה הרווחת היא שכאשר מדובר במידע דיגיטלי, או שזה עובד, או שזה לא עובד.

מה ייתן לי אם אחבר את הסטרימר ישירות לרסיבר ב-HDMI? הרי אחר כך אני יוצא מהרסיבר עם כבל HDMI לטלוויזיה, ואז אם אותה יחידת HDMI במסך אכן תקולה (כפי שאתה חושד), הרי ששוב אנחנו לא עוקפים את היחידה הזו.
כן ידוע לי שמומלץ לעבוד ברזולוציה קבועה, את זה הוסבר לי עוד בהתחלה

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #51 

bariko
לעתים המעבר דרך רסיבר או ממתג כלשהו,במקרה שלך הרסיבר תומך ב HDMI 1.3
יכול לפתור בעיות פרוטוקול ולעתים זה גם יכול להרוס.

זה נכון שהכבל שמגיע עם ה TVIX הוא בד"כ מספק,אבל כבר נתקלתי בכבלים לא תקינים שפעם עבדו ופעם הראו אדום עם נקודות.
בכל מקרה זה יאפשר לך לנגן חומר שהוא BDLPCM עד 7.1 ערוצי PCM .דרך הרסיבר שלך.
בהנחה כמובן שתקנפג את הרסיבר לעבוד עם כניסת HDMI ל AUDIO.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #52 

bariko כתב:בסדר sam אבל שים לב מה רשום בנתונים של ראלקו:

...
מה שאתה רושם הוא לא FULL
לא רואה טעם להעביר 1080 לכניסה כזו

אם לשם אתה מעביר...

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #53 

sam22 כתב:
bariko כתב:בסדר sam אבל שים לב מה רשום בנתונים של ראלקו:

...
מה שאתה רושם הוא לא FULL
לא רואה טעם להעביר 1080 לכניסה כזו

אם לשם אתה מעביר...
...
בספר רשום FULLHD 1920X1080

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #54 

לגבי העובדה שאולי הטלוויזיה לא תומכת ב-1080P, זה עוד איכשהו יכול להיות, אבל אין מצב שהרזולוציה היא פחות מ- 1920X1080

אריה, אם אני מחבר את הסטרימר ישירות לרסיבר, זה בעצם נותן לו שהוא יעשה את הפענוח ל- 1080p?
האמת שאני לא כל כך יודע איך לקנפג את הרסיבר לעבוד עם כניסת HDMI ל AUDIO.
כשקניתי את הרסיבר, עשו אצלי את כל ההגדרות, ומאז אני לא נוגע בזה.

בכל אופן, אתמול צפיתי בסרט נוסף מההתחלה ועד הסוף ,באותה קונפיגורציה כמו שעשיתי קודם (חיבור במקביל גם דרך HDMI וגם דרך קומפוננט), וגם הפעם לא היו הפרעות במהלך הניגון.
אלא מה, נאלצתי לשים רזולוציה נמוכה 480p/576p
כל ניסיון להעלות ל- 1080i לא מצליח. פשוט אין תמונה! אז למה זה קורה? מה, יכול להיות שגם הקומפוננט במכשיר הטלוויזיה הזה דפוק???

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #55 

אריה,
חשבתי על עוד משהו, שאולי יוכל לעזור לפתור את הפלונטר:
במידה ואזמין מהוט ממיר HD, אחבר אותו לטלוויזיה לכניסת ה-HDMI והשידורים יופיעו חלק ללא הפרעות, לא קרטועים, ובלי שהתמונה תעלם- האם מבחינתך זה יהווה סוג של הוכחה שאין שום בעיה עם הטלוויזיה שלי?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #56 

bariko כתב:אריה,
חשבתי על עוד משהו, שאולי יוכל לעזור לפתור את הפלונטר:
במידה ואזמין מהוט ממיר HD, אחבר אותו לטלוויזיה לכניסת ה-HDMI והשידורים יופיעו חלק ללא הפרעות, לא קרטועים, ובלי שהתמונה תעלם- האם מבחינתך זה יהווה סוג של הוכחה שאין שום בעיה עם הטלוויזיה שלי?
...
למיטב הבנתי HOT משדרים כמו YES ב 1080I.
סתם שאלה טיפשית, איך בדיוק חיברת את ה TVIX בקומפוננט עם 3 כבלים אדום כחול ירוק
או עם כבל אחר, בספר עמוד 12 מצויין שיש להשתמש בכבל VGA לקומפוננט?
יתכן שחיברת עם קומפוזיט? :מבולבל:

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #57 

לא, זה לא קומפוזיט
אבל אני אגיד לך, בטלוויזיה הזו , עד כמה שזה ישמע מפתיע- אין בדיוק כניסת קומפוננט סטנדרטית. יש כניסה שרשום לצידה- ANALOGUE RGB (PC/COMPONENT)
כלומר אני זקוק למתאם. בתכל'ס מה-TIVX שלך יוצא כבל אדום כחול ירוק, וזה מתחבר למתאם RGB ומשם לטלוויזיה
בכל מקרה מעתה אני מתכוון "לעלות פאזה" בבדיקה שלי , ע"י כך שאחזיר את ההגדרה של VIDEO PORT למצב של HDMI ,ואת VIDEO OUT MODE למצב של 1080i
אגב, האם עקרונית קיים הבדל גדול באיכות התמונה בין 1080i לבין 1080p?
כלומר אם זה באמת נכון שהטלוויזיה שלי לא תומכת ב- 1080p , האם אני מפסיד הרבה?
(בלי שום קשר אני מתכוון לשדרג את הטלוויזיה, ואפילו פתחתי אשכול בקשר לכך: )
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=807414

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #58 

יש הבדל באיכות אבל ההבדל תלוי גם באיך הטלוויזיה שלך מתמודדת עם המרה פנימית מ 1080I ל1080P.
אני הייתי מנסה בכל מקרה לפנות אל השירות של ראלקו ולברר מולם אם יש עדכון תוכנה לטלוויזיה או להזמין אותם לבדיקה אם הטלוויזיה באחריות.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 27/04/2009 15:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #59 

לא כל כך הבנתי למה צריכה להתבצע המרה פנימית מ 1080i ל-1080p
כוונתך שזה קורה כאשר מדובר בסרט שהוא 1080p , ובהגדרות של הסטרימר שמתי על 1080i ?
ומה קורה לגבי סרט שהוא 720p?
תודה על ההמלצות, אבל אני לא מתקרב יותר לפלזמה, בגלל הנושא של הצריבה. אולי בדורות החדשים הבעיה הזו פחות משמעותית, אבל אצלי הרבה פעמים קורה שתמונה נשארת סטטית למשך זמן רב, ואני לא רוצה כל הזמן להיות בלחץ, בגלל האפשרות שהמסך יחטוף צריבה או לא...

לטלוויזיה הזו של שארפ יש 10 שנים אחריות על המסך ושנה אחת מלאה על כל המכשיר. השנה הזו כבר עברה (הם שלחו לי הצעה לעשות ביטוח), כך שיכול להיות שהם יגידו לי שכל הנושא הזה כבר לא נמצא במסגרת של האחריות.
בכלל, אני לא כל כך סומך על אנשי השירות של ראלקו. אני זוכר שעוד בהתחלה הזמנתי את השירות, כדי שיכוונו את המכשיר.
לפי ההתרשמות שקיבלתי מהמקצועיות של הטכנאי, נראה לי שהם יותר מבינים במקררים ומכונות כביסה, מאשר בטלוויזיות...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”