השדרוגים האחרונים (רסיבר, מסך וגם דירה) לא השאירו לי בררה וכדי להשלים את החוויה רכשתי היום סאב של QUAD סדרה L וצירפתי אותו לקדמיים, סנטר וסראונד מאותו סדרה ויש לי כמה שאלות כלליות.
בכל החיפושים שעשיתי בפורום תמיד הפנתם את השואל למאמר- "סאב-וופר - מיקום וכיוון" שהוא מאמר מעולה אבל אין בו את התשובות שאני מחפש.
1. לגבי הפאזה הבנתי שזה לצורך תאום תנועת הממברנה של הסאב בסנכרון עם
עם הוופרים בשאר הרמקולים, אבל יש רק שתי אופציות לבחירה שהם 0 ו- 180, מה ההבדל בניהם ואיך ניתן לסנכרן עם שתי אופציות בלבד? מה ההמלצה?
2. תחום התדרים נע בין 35 ל 85 ויש גם אפשרות ל- OFF, מה בעצם קורה כשבוחרים ב OFF?
3. מהם ההגדרות שצריך לקבוע בסאב וברסיבר כאשר עושים RC עם רסיבר ימאהה 3900?
כמה שאלות על סאב
kfirkb כתב:השדרוגים האחרונים (רסיבר, מסך וגם דירה) לא השאירו לי בררה וכדי להשלים את החוויה רכשתי היום סאב של QUAD סדרה L וצירפתי אותו לקדמיים, סנטר וסראונד מאותו סדרה ויש לי כמה שאלות כלליות.
בכל החיפושים שעשיתי בפורום תמיד הפנתם את השואל למאמר- "סאב-וופר - מיקום וכיוון" שהוא מאמר מעולה אבל אין בו את התשובות שאני מחפש.
1. לגבי הפאזה הבנתי שזה לצורך תאום תנועת הממברנה של הסאב בסנכרון עם
עם הוופרים בשאר הרמקולים, אבל יש רק שתי אופציות לבחירה שהם 0 ו- 180, מה ההבדל בניהם ואיך ניתן לסנכרן עם שתי אופציות בלבד? מה ההמלצה?
2. תחום התדרים נע בין 35 ל 85 ויש גם אפשרות ל- OFF, מה בעצם קורה כשבוחרים ב OFF?
3. מהם ההגדרות שצריך לקבוע בסאב וברסיבר כאשר עושים RC עם רסיבר ימאהה 3900?[/quot
לגבי הפאזה-
אם הסאב עומד (או יושב..)במקביל לקדמיים אז אתה צריך להשאיר אותה על 0 מעלות
במידה והוא מולם לדוגמא -אז יש צורך לבדוק אותו עם 180 מעלות
2-OFF זה כבוי אך לא זה העניין
בדוק מה טווח התדרים של הקדמיים שלך(לדוגמא עד 40 HZ )
אז הקבל את טווח התדרים של הסאב שלך אליהם(45HZ )ומטה!
כנל גם תדר החיתוך הרסיוור
3-כנל לגבי ההגדרות
4-לאחר הכיול שחק עם ההגדרות כמו קדמיים קטנים או את הסאב הגדר כפלוס(יעבוד בכל מצב)לפי ראות אוזניך
...
לפי הכלל של התאמת התדר לרמקולים הגדרתי את טווח התדרים של הסאב למינימום שהוא 35HZ כי לפי מפרט הרמקולים הקדמיים שלי (QUAD 22L) הם מסוגלים לרדת עד 30HZ כך שיש חפיפה ש 5HZ, אבל ב 45HZ או אפילו 55HZ שומעים יותר טוב ולכן עדיין לא החלטתי מה לעשות.
האם צריך להגדיר את זה גם לרסיבר כדי שהוא ישדר לקדמיים תדר של עד 30 HZ? כי אם כן אז לא מצאתי אפשרות כזו ברסיבר.
לגבי הפאזה אני רוצה להבין אם הבנתי, במידה והסאב יושב בקו אחד עם הרמקולים אז היא צריכה להיות על 0, מה אם הוא יושב בזוית של 90 מעלות?
האם צריך להגדיר את זה גם לרסיבר כדי שהוא ישדר לקדמיים תדר של עד 30 HZ? כי אם כן אז לא מצאתי אפשרות כזו ברסיבר.
לגבי הפאזה אני רוצה להבין אם הבנתי, במידה והסאב יושב בקו אחד עם הרמקולים אז היא צריכה להיות על 0, מה אם הוא יושב בזוית של 90 מעלות?
kfirkb כתב:לפי הכלל של התאמת התדר לרמקולים הגדרתי את טווח התדרים של הסאב למינימום שהוא 35HZ כי לפי מפרט הרמקולים הקדמיים שלי (QUAD 22L) הם מסוגלים לרדת עד 30HZ כך שיש חפיפה ש 5HZ, אבל ב 45HZ או אפילו 55HZ שומעים יותר טוב ולכן עדיין לא החלטתי מה לעשות.
לגבי הפאזה אני רוצה להבין אם הבנתי, במידה והסאב יושב בקו אחד עם הרמקולים אז היא צריכה להיות על 0, מה אם הוא יושב בזוית של 90 מעלות?[/quote
קודם אם אתה מעדיף את הסאונד של הסאב יותר
הגדר אותו עוד יותר שינגוס מהקדמיים
כלומר אפילו 50HZ
לגבי הרסיוור-בדוק את דרגות החיתוך שלו שהוא מציע
50-80-100-120-150-180
דוגמא אתה יכול להגדיר אותו לחתוך לסאב יותר לכיוון ה50
ואם אתה רוצה יותר אפילו 80
רק אל תשכח את כפתןר ההרצים שבסאב
לכוון אותו בהתאם
כלומר לא לכוון נגיד 100 שלא תשמע כפול באסים...
לגבי הסאב אם 90 מעלות
הייתי ממליץ להשאיר אותו על 0 מעלות
אך שוב-מוסיקה זה לא מתמטיקה
נסה בעצמך
את כל האופציות.....