שלום לכולם,
קניתי מחשב נייד של HP, PAVILION 1160EJ ואני מחבר אותו באמצעות כבל HDMI למסך.
ברגע שאני מחבר אותו הסאונד מפסיק לצאת מיציאת הסאונד ועובר לטלויזיה.
שאלתי היא איך לחבר את המחשב למגבר (MARANTZ) כך שישדר 5.1 כי כשאני מחבר באמצעות PL אני מצליח להוציא אנלוגי ולא דיגיטלי, וכפי שהזכרתי גם בשלב זה כשאני מחבר את כבל ה-HDMI הסאונד מפסיק לצאת מיציאת ה-PL ועובר דרך ה-HDMI ישירות לטלויזיה.
תודה
הוצאת סאונד ממחשב הנייד
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
yossi11, ברור לך רק שמיציאת ה PL שמיועדת לאזניות לא תקבל אף פעם 5.1 כי זו יציאת אודיו דו ערוצי. היות ובמערכת ההפעלה בררת המחדל היא שרק התקן אודיו אחד פעיל בכל רגע נתון אתה חייב להפוך את היציאה האנלוגית להתקן בררת המחדל כי אחרת האודיו ימשיך להיות מנותב ל HDMI.
במקרה שלך יש שני פתרונות אפשריים חהעברת אודיו רב ערוצי למגבר ווידאו למסך.
1. אם המגבר שלך מצוייד בכניסות ויציאות של HDMI: חבר את הנייד למגבר ב HDMI ומהמגבר חבר את המסך.
2. אם המגבר אינו מצוייד בכניסות ויציאות של HDMI: קנה כרטיס קול חיצוני המתחבר למחשב ב USB (עלותמשוערת 300-500 ש"ח) שיתן לך יציאת אודיו S/PDIF אופטית או קואקסיאלית ואותה חבר למגבר.
במקרה שלך יש שני פתרונות אפשריים חהעברת אודיו רב ערוצי למגבר ווידאו למסך.
1. אם המגבר שלך מצוייד בכניסות ויציאות של HDMI: חבר את הנייד למגבר ב HDMI ומהמגבר חבר את המסך.
2. אם המגבר אינו מצוייד בכניסות ויציאות של HDMI: קנה כרטיס קול חיצוני המתחבר למחשב ב USB (עלותמשוערת 300-500 ש"ח) שיתן לך יציאת אודיו S/PDIF אופטית או קואקסיאלית ואותה חבר למגבר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.