את חופשת הפסח בילתי בברצלונה העיר הכי יפה בעולם לפי מה שראיתי עד עכשיו:)
בקיצור במהלך החופשה ביחד עם האשה בזארה ואני הסתובבתי בין החנויות עד שלכדה את עיני חנות ענקית בערך 400 מטר משדרות הראמבלס
בקיצור לאחר שניגסתי שם לכל המוכרים את השכל בלי להגזים לפחות 5 מוכרים
יצאתי עם המסקנות הבאות
1] על הקיר תצוגה 50 מטר היו 50 אחוז LCD 37 אינץ 32 30 אחוז וכל וכל שאר הגדלים בשאר
ששאלתי את המוכרים שהסטנדרט בדרך כלל זה 42 אינץ הם ישר גיחכו הסבירו לי יפה תסתכל על הקיר תצוגה ותבין לבד 37 אינץ זה הגדול האופטימלי לרכישת LCD
ובמהלך שהותי שם קרוב לשעה ראיתי לפחות 4 לקוחות יוצאים עם טלויזיות בגדלים הנ"ל
מה שמביא למסקנה שLCD קונים רק 37 לפחות בספרד:)
2] ששאלתי על פלזמות - הם טענו שזה כבר פג תוקף - ואם כבר לקנות רק פיונייר דרך אגב בתצוגה היו 2 דגמי פיונייר וראו בינוני פלוס אני לא נפלתי ביחס למחיר שאתה משלם גם דרך אגב פיונייר עולה הרבה בערך 2500 יורו לדגם האחרון
3] איכות השידור בספרד בברצלונה לפחות מבחינת SD גם במלון וגם בחנות שביקשתי שיעבירו למקור של SD היה גרוע ביותר ולכל הבכיינים שבוכים על איכות השידור ישראל במקום יחסית טוב
הדגמים הבולטים באותה חנות היו SAMSUNG SONY PHILIPS ו SAHRP ו LG
ששאלתי עם יש להם LCD של טושיבה הם גילגלו עיניים ושאלו אם באתי לקנות לפטופ או מסך טלויזיה:)
4] המחירים בארץ הם שחיטה - ראיתי כמה דגמים מקבילים לארץ למשל 37 אינץ 7603 של פיליפס ב900 יורו עם מיקוח [ לא שאלתי על אחריות]
טלויזיה סמסונג 40 אינץ מקביל ל650 עלתה שם 1200 יורו בערך בלי מיקוח
עוד דבר שנורא עניין אותי זה עד כמה חשוב ה100 הרץ במשחקי ספורט - רוב המוכרים שדיברתי איתם בניגוד לאנשי המכירות בארץ לא כל כך התלהבו מהדבר הזה ולא ציינו את זה בכלל שניסו למכור לי בניגוד לארץ שכל מוקיון דוחף לך את זה כאילו שאם ה100 הרץ הזה תחושב שאתה צופה בIMAX
במשחקי כדורגל .
.
מסקנות: על פי חברינו הספרדים
כל מי שרוצה לקנות טלויזיה וחלק ניכר מהצפיה שלו זה מקור SD שיקח 37-32 אינץ
פלאזמות- חברינו בברצלונה כנראה לא שמעו על זה לפחות לא בחנויות שאני ביקרתי
בארץ רואים יותר טוב מברצלונה
טלויזיות של חברות סיניות וחברות מדבקה לא ראיתי בכלל בחנות .