אני קורא לכם לא להשתתף בפארסה הזאת.
שעת כדור הארץ - בולשיט או לא?
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
שנה שעברה כיביתי את האורות בבית, וישבתי שעה כמו מפגר בחושך עם נר. אחרי ההתלהבות המפגרת הזאת אני לא הולך לכבות שוב את האור, יודעים מה? אני הולך להדליק עוד יותר אורות+מכונת כביסה+דוד. הציבור אוכל את הזבל היומרני הזה ויושב בחושך (תרתי משמע), כשהממשלה שלו לא עושה כלום נגד פשעים אקולוגיים בארץ אבל מקדמת את הקרקס הזה. העיקר כיבינו את האור, היה מגניב והכל וראינו בטלויזיה, אז עשינו את שלנו. 
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
למה אתה אומר ככה?אתה יודע שגדולי עולם הגיעו לתובנות נשגבות לאור הנר
אולי אם היית פחות יושב באינטרנט ובכבלים היית פחות מהרהר בבר רפאלי ויותר בחקר מי אני ,מה אני?
אולי אם היית פחות יושב באינטרנט ובכבלים היית פחות מהרהר בבר רפאלי ויותר בחקר מי אני ,מה אני?
אמן מייסר
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
לא צריך הרבה נרות כדי להבין שהספינים שזורקים פה על הציבור כבר מוגזמים, עד שאנשים באמת מאמינים שהאור הזה שהם מכבים זה מה שיעזור. ואל תגידו לי שזה יוצר "מודעות" לסביבה כי זה לא תירוץ מספיק טוב. למשל- אומרים לנו לחסוך במים, אני לגמרי בעד זה, אבל כבר 30 שנה הממשלה פה מעכבת תוכניות התפלת מים, מעודדת יצוא גידול חקלאי שצורך המון מים. פה רק יודעים לקשקש לכל מיקרופון ולעשות קמפיינים של מיליון דולר עם דוגמנית מתקלפת. מספיק, אי אפשר להפיל הכל עלינו.ילדיעפים כתב:למה אתה אומר ככה?אתה יודע שגדולי עולם הגיעו לתובנות נשגבות לאור הנר
אולי אם היית פחות יושב באינטרנט ובכבלים היית פחות מהרהר בבר רפאלי ויותר בחקר מי אני ,מה אני?...
שתמלא גם 10 בריכות מצידי ........
השטיפות מוח האלה בפרסומות על חסכון במים זה הוכח מדעית שלא משפיע כלל על ציבור
שיבנו כבר מתקני התפלת מים לעזאזל !
השטיפות מוח האלה בפרסומות על חסכון במים זה הוכח מדעית שלא משפיע כלל על ציבור
שיבנו כבר מתקני התפלת מים לעזאזל !
נערך לאחרונה על ידי yehudaa ב 21/04/2009 0:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
קודם, שיעלו כבר את מחירי המים.
אין טעם להתפיל מים אם לא יתמחרו אותם נכון (ועם מים מותפלים זה קל לתמחר), אחרת "ישתו" את כל המים המותפלים לפני שנגיד ג'ק רובינסון ולא יפתרו את הבעיה.
כבר עכשיו צריך לתמחר מים כאילו היו מותפלים, עם מחיר זול כמו היום לX קוב הראשונים כדי לא להוסיף נטל על שכבות חלשות על שימוש סביר.
מעניין שאין מחסור במזון במדינה. אם הוא היה עולה כמו מים, הסופרמרקטים היו עם מדפים ריקים.
אין טעם להתפיל מים אם לא יתמחרו אותם נכון (ועם מים מותפלים זה קל לתמחר), אחרת "ישתו" את כל המים המותפלים לפני שנגיד ג'ק רובינסון ולא יפתרו את הבעיה.
כבר עכשיו צריך לתמחר מים כאילו היו מותפלים, עם מחיר זול כמו היום לX קוב הראשונים כדי לא להוסיף נטל על שכבות חלשות על שימוש סביר.
מעניין שאין מחסור במזון במדינה. אם הוא היה עולה כמו מים, הסופרמרקטים היו עם מדפים ריקים.
משה
אם תעלה את המחיר לפי כמויות הצריכה של המים - בדיוק אז תפגע באוכלוסיות החלשות. כך תקבע שרק העשירים יוכלו להנות מאמבטיית קצף והעניים (כמו תמיד) יצטרכו להסתפק במקלחת חפוזה(במים קרים כי הם לא יכולים לשלם את חשבון החשמל).
אגב - אם אני לא טועה תמחור לפי כמויות כבר נהוג היום.
שעת/יום כדוה"א , יום האיידס , יום האשה וכו' הם נסיונות להביא למודעות ולו לרגע נושאים חשובים שלא זוכים דרך קבע להתייחסות בתקשורת. אין על מה להתרגז...
אגב - אם אני לא טועה תמחור לפי כמויות כבר נהוג היום.
שעת/יום כדוה"א , יום האיידס , יום האשה וכו' הם נסיונות להביא למודעות ולו לרגע נושאים חשובים שלא זוכים דרך קבע להתייחסות בתקשורת. אין על מה להתרגז...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
נכון אתה צודק, אבל העלאת המודעות של האזרח היא צעד נכון כל עוד הוא לא הצעד היחיד. הצרכנים והזבזנים הגדולים ביותר של חשמל (ממש כמו המים) לא נמצאים בכלל בבתים הפרטיים אלא בסקטור הציבורי ובתעשיה. אילו לממשלה באמת היה איכפת, היא כבר מזמן הייתה צריכה לאכוף תקני בנייה "ירוקים" על בניית מבני תעשיה ומשרדים ולאפשר פריסה מסיבית, על ידי מתן הטבות למשל, של אמצעי ייצור חשמל אלטרנטיביים כמו טורבינות רוח ופנלים סולריים שיחד עם תכנון משולב שהיה מאפשר ניצול של פליטת חום ממתקנים לצורך חימום מים לתעשיה היה מניב חיסכון משמעותי.
לגבי הצעד הזה פיספס את המטרה לחלוטין. היות ואני רואה שרק האזרח הקטן מתבקש להטות כתף ולחסוך אני רואה בזה קדימון המכין א הציבור להעלאת תעריפי החשמל ולרכך אותו כדי שלא יתמרמר יותר מידי ובקולניות יתרה בהפסקות החשמל הבאות הנגרמות בגלל שהחברת החשמל והממשלה מפגרות בשדרוג תשתית האנרגיה באץ.
לגבי הצעד הזה פיספס את המטרה לחלוטין. היות ואני רואה שרק האזרח הקטן מתבקש להטות כתף ולחסוך אני רואה בזה קדימון המכין א הציבור להעלאת תעריפי החשמל ולרכך אותו כדי שלא יתמרמר יותר מידי ובקולניות יתרה בהפסקות החשמל הבאות הנגרמות בגלל שהחברת החשמל והממשלה מפגרות בשדרוג תשתית האנרגיה באץ.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
amiti,
קודם כל, גם כיום וגם תמיד, השכבות החלשות גם לא יכולות לאכול את הסטייקים שהשכבות החזקות אוכלות.
למה אמבטיית קצף שונה?
הכי טוב אם לא היו בכלל שכבות חלשות ופער חברתי אבל זה עיניין אחר.
בכל מקרה, אפשר לקבוע את המכסה הזולה שתכסה גם אמבטיות, אם אתה רואה את זה כזכות יסוד. באותו אופן צריך לסבסד בשר בקר אם סטייקים זו זכות יסוד.
אמבטיה זו דווקא דוגמא מצוינת לבעייתיות בתמחור המים. לעשות אמבטיה במקום מקלחת קצרה זה בהחלט מותרות. כשהמים זולים אין מה שימנע מאנשים לעשות כן.
יש המון תלונות מוצדקות על בזבוז מים: ייצוא מים במוצרים חקלאיים, נזילות אדירות במערכות עירוניות, אי השקעה באיסוף מי גשם, השקעה במחזור ביתי של מים אפורים, וכו וכו.
אם המים היו יקרים בהרבה במחיר שמבטא את הפקתם, כל הדברים הנ"ל היו נפתרים לבד כי פשוט היה משתלם לפתור אותם.
הניסיון לחסוך במים על ידי תקנות מלאכותיות (מותר להתקלח אבל אסור להשקות את הגינה) לא יצליח.
הנקודה העיקרית היא שגם מתקני התפלה לא יעזרו הרבה אם לא ישלמו את עלותם האמיתית דרך חשבון המים.
קודם כל, גם כיום וגם תמיד, השכבות החלשות גם לא יכולות לאכול את הסטייקים שהשכבות החזקות אוכלות.
למה אמבטיית קצף שונה?
הכי טוב אם לא היו בכלל שכבות חלשות ופער חברתי אבל זה עיניין אחר.
בכל מקרה, אפשר לקבוע את המכסה הזולה שתכסה גם אמבטיות, אם אתה רואה את זה כזכות יסוד. באותו אופן צריך לסבסד בשר בקר אם סטייקים זו זכות יסוד.
אמבטיה זו דווקא דוגמא מצוינת לבעייתיות בתמחור המים. לעשות אמבטיה במקום מקלחת קצרה זה בהחלט מותרות. כשהמים זולים אין מה שימנע מאנשים לעשות כן.
יש המון תלונות מוצדקות על בזבוז מים: ייצוא מים במוצרים חקלאיים, נזילות אדירות במערכות עירוניות, אי השקעה באיסוף מי גשם, השקעה במחזור ביתי של מים אפורים, וכו וכו.
אם המים היו יקרים בהרבה במחיר שמבטא את הפקתם, כל הדברים הנ"ל היו נפתרים לבד כי פשוט היה משתלם לפתור אותם.
הניסיון לחסוך במים על ידי תקנות מלאכותיות (מותר להתקלח אבל אסור להשקות את הגינה) לא יצליח.
הנקודה העיקרית היא שגם מתקני התפלה לא יעזרו הרבה אם לא ישלמו את עלותם האמיתית דרך חשבון המים.
בוודאי, השאלה היא מה המחיר לקוב.אגב - אם אני לא טועה תמחור לפי כמויות כבר נהוג היום....
משה