מצליח להעביר תכני HD ע"ג SMB - לשם מה אם כך צריך NFS??

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793

שליחה

סוףסוף,בעזרת כמה חברים פה נפתרתי מתוכנת MYIHOME ועברתי להשתמש בהגדרת SMB פשוטה,
להפתעתי הרבה עדיין,לא נתקלתי בשום גמגום או בעיה בהעברת תוכן גם כשמדובר ב 1080P עם ביט רייט גבוה יחסית.
נדמה לי שהבדלי המהירויות ביניהם הם 33 מגה לטובת SMB לעומת 40 לטובת NFS .
את האחרון אגב,גם אם אני עושה שמיניות באויר,אני לא מצליח להפעיל!!
כאמור לעיל,מהן בכל זאת היתרונות של NFS מול SMB והאם זה הגיוני שהכל עובד חלק בשיתוף SMB?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

למה שלא יהיה הגיוני?

עקרונית smb פחות יעיל להזרמה מ nfs או upnp או http

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46461

שליחה

amit145,
גם אני הייתי שמח להפטר מה-MyiHome, אך לפעמים הוא פשוט הכרחי. תנסה להריץ את Elephants Dream עם שיתוף SMB ותראה כיצד אתה חוזר מהר מאוד ל MyiHome. בנוסף, לפעמים שרת התוכן שלי עמוס במשימות ורק שיתוף HTTP מצליח להזרים תכנים כבדים ללא בעיה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

amit145, אני חושב שאני בין היחידים שהיו מוכנים להשקיע יומיים בתזמון העברת קובץ של 12GB דרך רשת במספר פרוטוקולים, תמורות RAID בכתיבה ובקריאה בין מחשב ל NAS ביתי. אתה יכול לקרוא את הממצאים כאן: http://www.hometheater.co.il/p4.article ... IB-NAS4220

השורה התחתונה היא שהעברה ב NFS עמדה על 105.1Mbps בעוד שאותו מחשב העביר ב SAMBA רק 69.9Mbs, כלומר ב 30% פחות כך שללא ספק הוא פרוטוקול מועדף להעברות כבדות. יש לי גם רושם ש SAMBA מאבד גובה מהר יותר מ NFS כשהוא נאלץ להתמודד עם מספר גדול יותר של requests בשניה, בעיקר אם הם באים ממקורות שונים, אבל קשה כאן לנטרל את השפעות מערכת ההפעלה וגם המדגם שלי לא מספיק רחב כדי להגיע למסקנה אמיתית.

הזרמות זה כבר סיפור אחר, ברוב המקרים קצב ההעברה מספק בשני המקרים (למעט חריגים כפי שזיו ציין) כדי להבטיח הזרמה חלקה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”