נראה שהמצרים שוב הפתיעו אותנו...
אני בזמן האחרון מנסה לקלוט שידורי DVB-T ולהפתעתי הרבה במקום לקלוט את שידורי הניסיון של הרשות השנייה אני קולט את שידורי הטלוויזיה המצרית
אני קולט כרגע באפיק 27 UHF ארבעה ערוצים
השידורים הם ב MPEG2 ב SD מסך 4:3 ללא EPG וככל הנראה במונו?
הערוצים הם:
Nile Drama
Nile Life
Nile Cinema
Nile Comedy
אני קולט באמצעות המקלט הפנימי של ה 428 פיוניר שלי המחוברת לאנטנה על הגג וכן אני יודע שאת השידורים של הרשות השנייה אני אולי יוכל לקלוט אבל לא לצפות אין תמיכה ב H.264 בפיוניר.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 20/04/2009 20:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.
כנראה שלפי הזיכיון השידורים אמורים להקלט עד הרצועה.בכל מקרה זה מתחיל לתת קשת רחבה של ערוצים של מדינות שכנות,חברת הלווין העלימה את הערוץ המצרי וזה פתרון לא רע למעריצי פאריד אל אטרש
לפעמים לדוגמה שודר CSI.
בכל מקרה הקליטה בעייתית ומדובר בערוצים ברמה לא הכי גבוהה מבחינת תוכן.
את אותם ערוצים ונוספים ניתן לקלוט באמצעות צלחת של 80 ס"מ באמצעות הלוויין NILESAT.
היי עופר, היית בכנס של הרשות השנייה, נכון? מה הסיבה שהולכים לשדר ב-MPEG 4? אני הבנתי שהשיטה נותנת אפשרות לדחוס יותר ערוצים, אבל גם ככה מתכוונים לשדר 4-5 ערוצים. באנגליה מסתדרים מצויין עם 50 ערוצים ב-MPEG2.
פשוט זה לא יתפוס ככה, זה לא יעבוד בטלוויזיות ולא במקליטים, כל בית יהיה חייב 3-4 ממירים ואז זה כבר לא ממש חינם...
מדברים רק על ערוץ אנלוגי אחד, כך שזה מגביל מאוד מבחינת רוחב הסרט ללא H264.
הבעיה הקשה יותר היא הבחירה בפורמטי אודיו איזוטריים. שם כבר זה נעשה בגלל שתומסון שמקימים את המערכת מעוניינים שזה יהיה כמה שיותר תפור למקלטים שלהם...
...
חבל,זה לא אטרקטיבי. רק 3 ערוצים (ערוץ הכנסת לא מעניין) וזה גם סיפור יקר יחסית. ממיר לכל טלוויזיה בבית... אם זה היה עובד בכל טלוויזיה מתאימה ובמכשירים מקליטים זה היה ממש טוב.
זה לא הולך להיות סיפור הצלחה לדעתי אבל מקווה שאתבדה.
הבעיה הקשה יותר היא הבחירה בפורמטי אודיו איזוטריים. שם כבר זה נעשה בגלל שתומסון שמקימים את המערכת מעוניינים שזה יהיה כמה שיותר תפור למקלטים שלהם...
...
חבל,זה לא אטרקטיבי. רק 3 ערוצים (ערוץ הכנסת לא מעניין) וזה גם סיפור יקר יחסית. ממיר לכל טלוויזיה בבית... אם זה היה עובד בכל טלוויזיה מתאימה ובמכשירים מקליטים זה היה ממש טוב.
...
תיקון קל:
ישדרו 5 ערוצים ערוץ 10 11 22 33 ו99 והבטיחו גם EPG בעברית.
אסף - למי שלא מעוניין לשלם באופן קבוע לחברות הלווין והכבלים ולקבל עדיין איכות גבוהה - מדובר בפתרון מצוין.
בטח גם ימכרו את זה בתשלומים ואז המחיר כבר לא יהיה נורא.
nimrodg כתב:הCSI מדובבים אותו או רק מתרגמים? מעניין אם גם ברגע שיהיה מונדיאל או אולימפידיה, האם הם ישדרו את המשחקים. אז יהיה שווה לקלוט את הערוצים הללו.
אני לא מחשיב את ערוץ הכנסת, הוא לא מעניין. וגם לא את 33, שמשדר רוב הזמן בערבית. הערוץ הזה הוא בזבוז ענק של כספי ציבור.
איתי, זה פתרון סביר. חבל שבגלל הלובי של הכבלים לא נקבל יותר ערוצים כמו במדינות אחרות. אני מקווה שזה יעבוד בכל טלוויזיה או מכשיר מקליט עם טיונר, אז באמת אפשר לקרוא לזה שידור חופשי של הערוצים החופשיים. לשלם על 4 ממירים לבית, זה לא ממש חינם...
נמרוד אתה לא תראה מונדיאל בערוצים האלה, המונדיאל שייך ל-ART
...
...
תיקון קל:
...
...
תיקון קל:
...
האם יש כבר הכרזה רשמית מתי השידורים מתחילים ?
...
דיברו על שידורי ניסיון אחרי פסח ושידורים מלאים סביב יולי אוגוסט השנה.
החוק קובע שידורים בתאריך 9 במאי. כמובן שהם לא יעמדו בזה ולכן בחוק ההסדרים מעבירים תיקון לחוק שהשידורים יתחילו ב1 באוגוסט. נחיה ונראה. מוזר לי שהם כל כך מוטרדים ממה אומר החוק. הרשות השניה היתה אמורה לפרוש רדיו דיגיטלי לא יאוחר משנת 2006. בשנת 2009 משרד התקשורת פרסם מכרז שאי אפשר לעמוד בתנאיו ואיש לא ניגש. מקווה שהשר החדש ינער את המשרד.
nimrodg כתב:מעניין אותי לדעת האם קיים ממיר שיוכל לקלוט גם שידורים מצריים וגם שידורים ישראליים למרות הבדל בשידורים [מצרים=MPEG2 ישראל=MPEG4]?
האם קיים כזה ממיר?
...
כל ממיר שיקלוט שידורי ישראל אמור תאורטית לקלוט שידורי מצרים.
drixie כתב:החוק קובע שידורים בתאריך 9 במאי. כמובן שהם לא יעמדו בזה ולכן בחוק ההסדרים מעבירים תיקון לחוק שהשידורים יתחילו ב1 באוגוסט. נחיה ונראה. מוזר לי שהם כל כך מוטרדים ממה אומר החוק. הרשות השניה היתה אמורה לפרוש רדיו דיגיטלי לא יאוחר משנת 2006. בשנת 2009 משרד התקשורת פרסם מכרז שאי אפשר לעמוד בתנאיו ואיש לא ניגש. מקווה שהשר החדש ינער את המשרד.
...
זה קצת מוזר, כי לפי מסמכי מכרז שיש באתר של רשות השניה רק היום (3.05.2009) אור להסגר המכרז. אז איך יהיו שידורים ב-9.05 אני ממש לא יודע...