צעדים ראשונים לבניית הPVR

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tuvalo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29

שליחה

אז אחרי קריאה ממושכת בפורום, ו"כן" "לא" "אולי פשוט ניקח yes max?" ושאר התלבטויות התחלתי בשעה טובה לבנות את הPVR שלי.

הרעיון הוא להשתמש במחשב שלי (בחדר עבודה, משמש להכל) כמקליט ולהעביר את השידור בסטרימר או אקסטנדר לטלוויזיה בסלון.

אתמול התקנתי כרטיס לכידה שהשגתי עם ציפ saa7130 של פיליפס. הוא אמנם ישן, אבל עובד. כרגע הוא מחובר דרך scart to composite ואיכות התמונה... ככה. לא משהו. אני מתכוון לקנות כבל scart to svideo בתקווה לקבל תמונה טובה יותר.
המעבר לsvideo באמת מייצר שיפור משמעותי בתמונה?
בpvr-150 תהיה תמונה איכותית יותר? (באותו חיבור svideo).
כרגע אני חושב להישאר עם הכרטיס הישן, כי לא אכפת לי מקידוד בחומרה (המעבד די חזק e8400 core 2) ונראה לי שעדיף לחכות עם זה ליום שבו נעבור לHD ונקנה כבר כרטיס לכידה מתאים (כרגע לא מתוכנן, אבל עם הזמן גם זה יגיע).

התוכנה: מאחר והמחשב הוא XP ואין מצב לעבור למשהו אחר כי אני צריך גם לעבוד איתו (אז לא VMC או MythTV), וחשוב לי יכולות PVR טובות, וכי המדריך של אתי כאן ממש מוצלח - בחרתי בSageTV. וזה למרות שxbmc כל כך יפה שבא לבכות... אבל PVR זה כל הקטע. gbpvr ספרטני מידי לטעמי, וMediaPortal - האמת, לא הצלחתי להתקין ולייצר משהו נורמלי איתו (יכול להיות שהייתי צריך להתמיד קצת יותר).

השלב הבא: שליטה על הממיר דרך SageTV. חשבתי על הערכת שלט + IR של מיקרוסופט (בהנחה שאני נשאר עם הכרטיס לכידה הישן ואני לא צריך pvr-150). אני אשמח לשמוע מאנשים שזה באמת עובד להם טוב בXP עם SageTV, לפני שאני קונה. מאחר ואני לא באמת צריך שלט, הייתי מעדיף רק IR blaster שמתחבר ישירות למחשב, אבל אלה שמצאתי usb-uirt וactisys יותר יקרים מהערכה של מיקרוסופט.

ובקשר לscart to Svideo - כל כבל אמור לעשות את העבודה או שאתם חושבים שעדיף כבל איכותי? (ומה זה איכותי - של איזה חברות? כי המחירים נעים בין 20 ל400 ש"ח).

זהו, אני ממשיך בעבודה, ואשמח לשמוע את דעתכם, כי יש דברים שיודעים רק מניסיון.

בשלב הרחוק - הזרמת המדיה לסלון, או באמצעות SageTV HD Theater או אם אני אמצא מחשב יפה, קטן, עם אלחוט וללא מאוורר שיסחוב 720p (מישהו מכיר?)

חזור אל “תוכנה - KODI”