עזרה בבחירת כבל SCART TO SCART
לא נכון איינשטיין. יש הבדל בין כבלים זולים שמגיעים עם המכשיר לכבלים טובים גם במרחק קצר, וזה מנסיון.
יש לי את השניים האלה, נותנים תמונה טובה
http://cgi.ebay.co.uk/JVC-PC-TV-PLAZMA- ... 240%3A1318
http://cgi.ebay.co.uk/Monster-MV1SC-1M- ... 240%3A1318
יש לי את השניים האלה, נותנים תמונה טובה
http://cgi.ebay.co.uk/JVC-PC-TV-PLAZMA- ... 240%3A1318
http://cgi.ebay.co.uk/Monster-MV1SC-1M- ... 240%3A1318
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם אתה באמת מאמין שזה כך אז יש לי יופי של גשר למכור לךasaf23 כתב:אנשים לא היו משלמים כסף סתם אם לא היה הבדל....
- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
ראיתי הרבה פעמיים בעניים את ההבדלים
ללא ספק אפשר להבדיל בין כבל רגיל לכבל איכותי...בעיקר ב21 פינים....שיש לו שטח פנים גדול.
אני בעצמי ראיתי את ההבדל. בכבל הפשוט היו הפרעות. אולי אתה לא רואה טוב או שאצלך זה פחות ניכר לעין.Catskinner כתב:אם אתה באמת מאמין שזה כך אז יש לי יופי של גשר למכור לךasaf23 כתב:אנשים לא היו משלמים כסף סתם אם לא היה הבדל.......
כל הזמן אותו ויכוחasaf23 כתב:אני בעצמי ראיתי את ההבדל. בכבל הפשוט היו הפרעות. אולי אתה לא רואה טוב או שאצלך זה פחות ניכר לעין.Catskinner כתב:אם אתה באמת מאמין שזה כך אז יש לי יופי של גשר למכור לךasaf23 כתב:אנשים לא היו משלמים כסף סתם אם לא היה הבדל..........
יש אנשים שהם לא חדי הבחנה \לא מוכנים להשקיע לקבלת איכות
ויש כאלה שמיד רואים הבדל
אצלי היתה תמונה בינונית עם כבל פשוט וברגע שהחלפתי את הכבל לטוב יותר התמונה השתפרה ללא הכר
נראה לי דפוק להשקיע המסך כמה אלפי שקלים ולחסוך מאתים ש'ח .ולהסתפק בתמונה בינונית
אבל כל אחד והשיקולים שלו
ולגבי האורך מדובר על כבל מונסטר באורך של מטר
אל תחסכו באיכות הכבלים נ ק ו ד ה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אלון40, השקעתי יותר מ"כמה אלפי שקלים" במסך והוא גם לא הפריט המתוחכם ביותר שיש לי. ב 99% מהמקרים הסיבות לתמונה גרועה אינן קשורות בכלל לאיכות הכבל אלא לכך שמעבירים דרכו קומפוזיט - גם כשחושבים שמעבירים אות אחר. בכל הבדיקות שבצעתי עם כבלי SCART, ועברו לי לא מעט תחת היד, לא ראיתי שום הבדל משמעותי בין הכבל בחינם שקיבלתי מיס, לבין כבל SCART ברמה טובה יותר (פיליפס), דרך היצרן שכולם אוהבים בארץ (מונסטר) ועד להעברה של RGBcvs דרך 4 כבלי BNC נפרדים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
Catskinner כתב:אלון40, השקעתי יותר מ"כמה אלפי שקלים" במסך והוא גם לא הפריט המתוחכם ביותר שיש לי. ב 99% מהמקרים הסיבות לתמונה גרועה אינן קשורות בכלל לאיכות הכבל אלא לכך שמעבירים דרכו קומפוזיט - גם כשחושבים שמעבירים אות אחר. בכל הבדיקות שבצעתי עם כבלי SCART, ועברו לי לא מעט תחת היד, לא ראיתי שום הבדל משמעותי בין הכבל בחינם שקיבלתי מיס, לבין כבל SCART ברמה טובה יותר (פיליפס), דרך היצרן שכולם אוהבים בארץ (מונסטר) ועד להעברה של RGBcvs דרך 4 כבלי BNC נפרדים....
תואם את נסיוני...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אני לא יודע איך להסביר את זה אבל...איינשטיין כתב:Catskinner כתב:אלון40, השקעתי יותר מ"כמה אלפי שקלים" במסך והוא גם לא הפריט המתוחכם ביותר שיש לי. ב 99% מהמקרים הסיבות לתמונה גרועה אינן קשורות בכלל לאיכות הכבל אלא לכך שמעבירים דרכו קומפוזיט - גם כשחושבים שמעבירים אות אחר. בכל הבדיקות שבצעתי עם כבלי SCART, ועברו לי לא מעט תחת היד, לא ראיתי שום הבדל משמעותי בין הכבל בחינם שקיבלתי מיס, לבין כבל SCART ברמה טובה יותר (פיליפס), דרך היצרן שכולם אוהבים בארץ (מונסטר) ועד להעברה של RGBcvs דרך 4 כבלי BNC נפרדים....![]()
תואם את נסיוני......
יש לי פלסמה סמסונג שהיתה מחוברת בחיבור קומפוזיט רגיל והיתה תמונה גרועה
הגיע אלי טכנאי של רטפון והראה לי את ההבדל בין חיבור רגיל לSVIDEO הבדל של שמיים וארץ .מאחר שהמחיר היה בשמים וקראתי בפורום שאין הצדקה לקנות כזה כבל יקר .קניתי כבל כזה פשוט ב30 ש'ח ולא ראיתי שום הבדל בין קומפוזיט ל S VIDEO
ואז הלכתי וקניתי כבל כזה ב200 ש'ח +_ ופתאום בוווום איזו תמונה
אותו הדבר אצל חבר עם שרפ .כבל סקארט לסקארט הפך את המשפחה שלו למאושרת וגאה
במסך הLCD שלהם שלפני כן היה עם תמונה מגעילה ומגורענת
וכך גם אצל חבר שלישי
אז נראה לי שזה לא ממש שטויות ואם כולם אומרים את זה כנראה שזה נכון
ולכל מי שיש מסך כלשהו שהוא בתבאס מהתמונה שלו שווה להוציא 200 ש'ח ולהחליף כבל כי יש מצב שזה מה שעושה את ההבדל .ואם לא אז היה שוה לשלם את הכסף ולדעת שיש לך מסך דפוק
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אלון, חבל לי על וויכוח בנושא 200 שקלים. מה שאמרתי מקודם נובע מנסיון ומידע. אני שמחי באשרם של המאושרים אבל הם יכלו לקבל בדיוק את אותה התוצאה עם כבלים שעולים הרבה פחות אבל מחווטים לפי אותו תקן (יש 4 תקנים כאלה ב SCART) כי מה שאתה מתאר זה פשוט מקרה קלאסי של "חיברתי את ה SCART, לא בדקתי כיצד הוא מחווט ועכשיו אני לא יודע כמה כסף להוציא כדי לקבל כבל שמחווט נכון"
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
איכות כבלים
מי שחושב שאין הבדלי איכות בין כבלים של scart אולי ראוי שלא יהיה אחראי קטגוריהCatskinner כתב:אלון, חבל לי על וויכוח בנושא 200 שקלים. מה שאמרתי מקודם נובע מנסיון ומידע. אני שמחי באשרם של המאושרים אבל הם יכלו לקבל בדיוק את אותה התוצאה עם כבלים שעולים הרבה פחות אבל מחווטים לפי אותו תקן (יש 4 תקנים כאלה ב SCART) כי מה שאתה מתאר זה פשוט מקרה קלאסי של "חיברתי את ה SCART, לא בדקתי כיצד הוא מחווט ועכשיו אני לא יודע כמה כסף להוציא כדי לקבל כבל שמחווט נכון"...
כלשהיא באתר זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בוודאי שיש הבדל בין כבלי SCART. יש שמחווטים רק ל RGB ו Composite, יש כאלה שמחווטים גם ל S-Video, יש שמחווטים רק לאודיו ויש שמחווטים רק חד כיווני. אבל מי שחושב שבמרחק של 1.5 - 2 מטר, שהוא המרחק שבו מוכרים את רוב הכבלים, יש הבדל משמעותי בין כבל "איכותי" לסתם כבל - בתנאי ששניהם מחווטים באופן זהה, עדיף שלא יקרא לעצמו מהנדס.