מבקש עזרה בבניית מפרט ל HTPC.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #1 

well, בהתחלה בניתי על סטרימר, חיכיתי לפופקורן החדש, אבל וואלה, אחרי חישוב עלויות משלוח + מכס + כאב ראש שאם חס וחלילה קורה משהו למכשיר (אחריות בחו"ל), החלטתי שעדיף ללכת על HTPC וסלאמתק, בלי כאבי ראש מיותרים (מספיק יש לי XBOX360 :lol: ).

הHTPC מיועד בעיקר לצפייה ב1080P H264....

התקציב שלי הוא בערך 2500 ש"ח, מארז בחרתי ב Antec NSK2480, אז זה אומר שהלוח-אם חייב להיות Micro ATX.

מעבד (חוויתי פעם אחת יותר מדיי מעבדי AMD עצלנים) : Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 1066FSB 3MB

לוח-אם: Gigabyte GA-EG41MF-S2H Intel® G41 + ICH7 Chipset LGA 775 Retail
אפשרות ב' ללוח אם:
Gigabyte GA-E7AUM-DS2H וכמובן שאני לא אקנה את הכרטיס מסך הנוסף במידה ואקח את הלוח הזה, השאלה היא האם ה GF9400 המובנה יחזיק 1080P....

כ.מסך (יודע שיש מובנה על הלוח-אם, אבל מעוניין להשתמש ב CUDA):
Gainward 9500GT 512MB GDDR2 SilentFX Passive HDMI

זכרון (הבדל של 100 שקל בין 2 ג'יגה ל4, אז הלכתי על 4, שיהיה):
G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 BLACK EDITION

כל זה יוצא 1,800, דיסק קשיח כבר קניתי (WD 1TB סדרה ירוקה) + מארז ב600 שקל פחות או יותר.

מה דעתכם? אשמח להצעות לשיפור.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

נראה בסה"כ דומה מאוד למפרט מספר 3 בשרשור המפרטים המומלצים, ללא כרטיס המסך הנוסף.
אין שום בעייה לעבוד עם CUDA ולפענח H.264 בחומרה עם המובנה 9400 של אנוידיה. כרטיס המסך הנוסף מיותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

AmirGol
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אני מבין קטן מאוד, אבל:

קח בחשבון שה- NSK2480 מגיע רק בצבע כסוף וללא דלת לכונן שתסתיר אותו. נראה אותך מוצא כונן אופטי בצבע מתאים... התוצאה די מכוערת:
http://blog-imgs-31.fc2.com/x/6/8/x68000/DSCF9585.jpg

עם האצת חומרה (לא זוכר איך nVidia קוראים לזה ב- Windows, ה- 9400 מנגן 1080p עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. למיטב ידיעתי גם CUDA הוא נותן לך, כך שכנראה שתוכל לוותר על כרטיס המסך הנוסף.

בנוגע לקירור למעבד, מאחר שהמארז נמוך, רוב גופי הקירור לא יכנסו. אני לקחתי את ה- Scythe Mini Ninja שנכנס בול.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

AmirGol כתב:אני מבין קטן מאוד, אבל:

קח בחשבון שה- NSK2480 מגיע רק בצבע כסוף וללא דלת לכונן שתסתיר אותו. נראה אותך מוצא כונן אופטי בצבע מתאים... התוצאה די מכוערת:
http://blog-imgs-31.fc2.com/x/6/8/x68000/DSCF9585.jpg

עם האצת חומרה (לא זוכר איך nVidia קוראים לזה ב- Windows, ה- 9400 מנגן 1080p עם יד אחת קשורה מאחורי הגב. למיטב ידיעתי גם CUDA הוא נותן לך, כך שכנראה שתוכל לוותר על כרטיס המסך הנוסף.

בנוגע לקירור למעבד, מאחר שהמארז נמוך, רוב גופי הקירור לא יכנסו. אני לקחתי את ה- Scythe Mini Ninja שנכנס בול.
...
באמת חשבתי על הקטע עם הכונן דיסקים ;O אמא שלי תתן לי בעיטה בראש אם זה ייצא ככה.... אני אעשה חיפושים אחר כונן כסוף... אחרת אקח את ה-NZXT DUET שלו יש פאנל נסגר שמסתיר את הכוננים... והוא גם תומך ב ATX אז כל המשחק ישתנה... מה דעתך?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

כונן שחור נראה יפה מאוד במארז הזה, כי הגוף שלו (מאחורי הפאנל) שחור וזה משלים יפה את הניגוד בצבע.
לגבי מאוורר למעבד - ה-ThermalTake Golden Orb II נמוך (יש עודף גובה מספיק במארז ליניקת אוויר), שקט ומומלץ מאוד למארז הזה.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

pixies כתב:כונן שחור נראה יפה מאוד במארז הזה, כי הגוף שלו (מאחורי הפאנל) שחור וזה משלים יפה את הניגוד בצבע.
לגבי מאוורר למעבד - ה-ThermalTake Golden Orb II נמוך (יש עודף גובה מספיק במארז ליניקת אוויר), שקט ומומלץ מאוד למארז הזה.
...
האם חובה מאוורר למעבד? הרי קיים מאוורר (אני מזמין BOX) שבא עם המעבד...
פשוט אני רוצה שזה יהיה כמה שיותר שקט, כרגע יש לי מחשב שהוא עושה רעש כמו בית חרושת.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

המאוורר החלופי שקט בהרבה מהמאוורר שמגיע עם המעבד. אם אתה מעוניין ב-HTPC שקט אז מומלץ מאוד לקחת מאוורר איכותי יותר.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

pixies כתב:המאוורר החלופי שקט בהרבה מהמאוורר שמגיע עם המעבד. אם אתה מעוניין ב-HTPC שקט אז מומלץ מאוד לקחת מאוורר איכותי יותר.
...
תודה לך,
האם לא עדיף לי לקחת את האופציה הראשונה? (לוח-אם נחות יותר + כרטיס מסך נפרד)

אמא שלי לא ממש אהבה את המארז בגלל הצבע השחור שלו (ANTEC), לכן אשקול גם את NZXT Duet

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

שאלה נוספת חבר'ה - מה דעתכם על Logitech Dinovo Mini בשביל מקלדת לכל המערכת הזו?

אביא אותה מחו"ל ב500 שקל כולל משלוח.
Utopia

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

אם רוצים לחסוך קצת כסף, אפשר ללכת על הלוח הנחות יותר. המעבד E7400 מספיק חזק בשביל להתמודד עם כל תכני ה-HD, ואז אין ממש צורך בפענוח חומרה, שאין אותו ל-G41.
לגבי המארז החלופי, אני לא כל כך מכיר אותו.
המקלדת חביבה מאוד, אבל היא פרט שולי במערכת. עדיף לדעתי לקנות מקלדת אלחוטית פשוטה, ובשביל שליטה "שוטפת" על המערכת (שיטוט בתפריטים, Play, Pause וכו) עדיף לקנות ערכת אינפרה אדום (שלט ומקלט). אפשר לקנות אותה בנפרד (כ-150 ש"ח) או לקבל אותה כחלק מ-Bundle הכולל כרטיס טלוויזיה להקלטות כמו ה-Hauppauge PVR 150 MCE.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

pixies כתב:אם רוצים לחסוך קצת כסף, אפשר ללכת על הלוח הנחות יותר. המעבד E7400 מספיק חזק בשביל להתמודד עם כל תכני ה-HD, ואז אין ממש צורך בפענוח חומרה, שאין אותו ל-G41.
לגבי המארז החלופי, אני לא כל כך מכיר אותו.
המקלדת חביבה מאוד, אבל היא פרט שולי במערכת. עדיף לדעתי לקנות מקלדת אלחוטית פשוטה, ובשביל שליטה "שוטפת" על המערכת (שיטוט בתפריטים, Play, Pause וכו) עדיף לקנות ערכת אינפרה אדום (שלט ומקלט). אפשר לקנות אותה בנפרד (כ-150 ש"ח) או לקבל אותה כחלק מ-Bundle הכולל כרטיס טלוויזיה להקלטות כמו ה-Hauppauge PVR 150 MCE.
...
האמת היא שרציתי ללכת על הלוח אם הנחות יותר ע"מ שישאר יותר כסף ואקנה גם כרטיס מסך חיצוני (9500GT שפירטתי למעלה) - האם זהו פתרון עדיף על לוח האם היקר יותר עם הכרטיס 9400 מובנה?

לגבי המקלדת, אני אכן קונה אותה לצורך שליטה שוטפת, יש לי אפשרות גם לקנות שלט מדיה סנטר עם מקלט IR בכ10 דולר (dealextreme.com).
כשעשיתי חיפוש כאן מצאתי מקלדת נוספת - Xgene, הבעיה היא שהעיצוב שלה והגודל שלה בכלל לא לטעמי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

יש לוחות אם זולים לאינטל הכוללים כרטיס מסך. זה פתרון יותר טוב לדעתי מאשר ה-9500.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

pixies כתב:יש לוחות אם זולים לאינטל הכוללים כרטיס מסך. זה פתרון יותר טוב לדעתי מאשר ה-9500.
...
לא הבנת את כוונתי, אני פשוט תוהה עם הכרטיס מסך יוכל להריץ BLU-RAY בלי בעיות (אני יודע שרוב הכוח נופל על המעבד, אבל בכל זאת),

האפשרות של לקנות כרטיס מסך בנפרד עם לוח אם זול יותר, זו לא אפשרות שאני בחרתי בשביל להוזיל את המחיר, להפך, הלוח שאתה ממליץ עליו שעליו יש כרטיס מסך מובנה (9400) הוא עולה פחות מהאפשרות של לוח-אם+כ.מסך, אני שואל בעצם אם לא עדיף לקחת כרטיס מסך שהוא לא מובנה....

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

אין שום בעייה. רוב העומס הוא, כאמור, על המעבד ולא על כרטיס המסך, אלא אם כן מפעילים פענוח בחומרה.
ה-E7400 כמו שציינתי קודם מספיק חזק לזה.
אם אתה שואל אותי, אני הייתי בוחר באופצייה של לוח מובנה עם 9400.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”