סאב נשמע חלש מדי
-
mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
שלשום השלמתי את הסט שלי ע"י סאבוופר Paradigm PDR 10 (תמונות ופירוט יגיעו בערב).
אתמול, חיברתי וכיילתי אותו (בעזרתו האדיבה של uriler) ולהפתעתי הוא נשמע הרבה יותר חלש מאשר בסטריאו סטאר.
בחנות (כאשר הוא הושמע עם אותו רסיבר כמו שיש לי - Yamaha RX-V663) על עוצמה של שני שליש הוא הרעיד חצי חנות. אצלי בבית לעומת זאת שומעים אותו אבל הרבה יותר חלש.
החדר בחנות היה יותר קטן מהסלון שלי.
תודה לעוזרים,
שי
אתמול, חיברתי וכיילתי אותו (בעזרתו האדיבה של uriler) ולהפתעתי הוא נשמע הרבה יותר חלש מאשר בסטריאו סטאר.
בחנות (כאשר הוא הושמע עם אותו רסיבר כמו שיש לי - Yamaha RX-V663) על עוצמה של שני שליש הוא הרעיד חצי חנות. אצלי בבית לעומת זאת שומעים אותו אבל הרבה יותר חלש.
החדר בחנות היה יותר קטן מהסלון שלי.
תודה לעוזרים,
שי
איזה חיבורים עשית לו?
עשית כיול?
פרט והסבר.....
על כמה DB הוא מוגדר?
עשית כיול?
פרט והסבר.....
על כמה DB הוא מוגדר?
-
mta194
- חבר ותיק

הסאב מחובר בכבל RCA מכניסת ה-Right שלו ליציאת ה-Pra Amp ברסיבר.
בצעתי את הכיול האוטומטי של הרסיבר YPAO.
לא הבנתי את השאלה - על כמה DB הוא מוגדר?
אם הוא מחובר ליציאת הקדם מגבר אז ההגברה נעשית רק בסאב עצמו, לא?
בצעתי את הכיול האוטומטי של הרסיבר YPAO.
לא הבנתי את השאלה - על כמה DB הוא מוגדר?
אם הוא מחובר ליציאת הקדם מגבר אז ההגברה נעשית רק בסאב עצמו, לא?
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
הכיול האוטומטי (של הסאב) ברסיברים של ימאהה הוא על הפנים.
אתה רוצה כיוון אוטומטי,תעשה כיוון אוטומטי,ואחרי שעשית כן,לך להגדרות של הסאב,תגביל אותו על תדר 60HZ ותגביר אותו עד הסוף במגבר .
בסאב עצמו,תכוון אותו ידנית חצי עוצמה,תדר הכי נמוך וברסיוור שים אותו על המכסימום ווליום לסאב.
ועכשיו תגיד אם הוא לא מרעיד לך את החדר.
ה PDR10 הוא סאב מעולה, הכיוונים שלך לא נכונים (לגבי הסאב).
אתה רוצה כיוון אוטומטי,תעשה כיוון אוטומטי,ואחרי שעשית כן,לך להגדרות של הסאב,תגביל אותו על תדר 60HZ ותגביר אותו עד הסוף במגבר .
בסאב עצמו,תכוון אותו ידנית חצי עוצמה,תדר הכי נמוך וברסיוור שים אותו על המכסימום ווליום לסאב.
ועכשיו תגיד אם הוא לא מרעיד לך את החדר.
ה PDR10 הוא סאב מעולה, הכיוונים שלך לא נכונים (לגבי הסאב).
נערך לאחרונה על ידי moshem74 ב 19/04/2009 17:25, נערך 5 פעמים בסך הכל.
נראה לי שחיברת אותו לפרה הלא נכון.....
בדוק אם הפרה ברסיוור שאליו חיברת את הסאב
כתוב שהוא מיועד לסאב!
בדוק אם הפרה ברסיוור שאליו חיברת את הסאב
כתוב שהוא מיועד לסאב!
מעבר לDB
בדוק אם יש צורך להכנס למניואל(דרך מסך אם יש)
ולהגביה את ערוץ הסאב עד לרמת עיוות
ואז הנמך אותו טיפה
ולחץ ENTER
בדוק אם יש צורך להכנס למניואל(דרך מסך אם יש)
ולהגביה את ערוץ הסאב עד לרמת עיוות
ואז הנמך אותו טיפה
ולחץ ENTER
ליציאת הפרה (ברסיבר) של הסאבוופר יש "ווליום" משלה, יכול להיות שהוא נמוך מדי. דבר נוסף,
תשתמש במפצל RCA ככה שהרסיבר יהיה מחובר לשתי הכניסות בסאב.
תשתמש במפצל RCA ככה שהרסיבר יהיה מחובר לשתי הכניסות בסאב.
-
mta194
- חבר ותיק

האם יש כבל RCA עם שני חיבורים בצד אחד או שאני צריך לקנות מפצל Y נוסף?HazooM כתב:ליציאת הפרה (ברסיבר) של הסאבוופר יש "ווליום" משלה, יכול להיות שהוא נמוך מדי. דבר נוסף,
תשתמש במפצל RCA ככה שהרסיבר יהיה מחובר לשתי הכניסות בסאב....
ותודה רבה לכולם על העזרה (אני אבדוק את הנושא כשאני אגיע הביתה בערב).
-
mta194
- חבר ותיק

הרמקולים הקדמיים שלי הם Wharfedale Diamond 9.5, למיטב ידיעתי הם נחשבים גדולים.directse כתב:תבדוק איך מוגדרים הרמקולים הקדמיים, ותשנה אותם לבדיקה לSMALL ותבדוק איך הם עכשיו
אישית אני יודע שאתה שומע בחנויות (ברובם) אז מוגדרים הרמקולים הקדמיים כSMALL....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כן, אבל אם תגדיר אותם כקטנים הסאב יתבלטmta194 כתב:הרמקולים הקדמיים שלי הם Wharfedale Diamond 9.5, למיטב ידיעתי הם נחשבים גדולים.directse כתב:תבדוק איך מוגדרים הרמקולים הקדמיים, ותשנה אותם לבדיקה לSMALL ותבדוק איך הם עכשיו
אישית אני יודע שאתה שומע בחנויות (ברובם) אז מוגדרים הרמקולים הקדמיים כSMALL.......
אני לא מכיר את הרסיבר 663 אבל מהכרות עם רסיברים קודמים של ימהה אני יודע שיש להם אופציה שאתה יכול להגדיר את הקדמיים שלך כגדולים וגם להגדיר שהתדרים הנמוכים (מתדר החיתוך ומטה) יועברו גם לקדמיים וגם לסאב.uriler כתב:כן, אבל אם תגדיר אותם כקטנים הסאב יתבלטmta194 כתב:הרמקולים הקדמיים שלי הם Wharfedale Diamond 9.5, למיטב ידיעתי הם נחשבים גדולים.directse כתב:תבדוק איך מוגדרים הרמקולים הקדמיים, ותשנה אותם לבדיקה לSMALL ותבדוק איך הם עכשיו
אישית אני יודע שאתה שומע בחנויות (ברובם) אז מוגדרים הרמקולים הקדמיים כSMALL..........
אין צורך להגדיר את הקדמיים כרמקולים קטנים על מנת להנות מהסאב.
ארז
-
mta194
- חבר ותיק

הגדרתי שה-LFE והבאס ייצאו רק מהסאב.ארז_וחני כתב:אני לא מכיר את הרסיבר 663 אבל מהכרות עם רסיברים קודמים של ימאהה אני יודע שיש להם אופציה שאתה יכול להגדיר את הקדמיים שלך כגדולים וגם להגדיר שהתדרים הנמוכים (מתדר החיתוך ומטה) יועברו גם לקדמיים וגם לסאב.uriler כתב:כן, אבל אם תגדיר אותם כקטנים הסאב יתבלטmta194 כתב:הרמקולים הקדמיים שלי הם Wharfedale Diamond 9.5, למיטב ידיעתי הם נחשבים גדולים.directse כתב:תבדוק איך מוגדרים הרמקולים הקדמיים, ותשנה אותם לבדיקה לSMALL ותבדוק איך הם עכשיו
אישית אני יודע שאתה שומע בחנויות (ברובם) אז מוגדרים הרמקולים הקדמיים כSMALL..........
ארז...
יש גם כזה וגם כזהmta194 כתב:האם יש כבל RCA עם שני חיבורים בצד אחד או שאני צריך לקנות מפצל Y נוסף?HazooM כתב:ליציאת הפרה (ברסיבר) של הסאבוופר יש "ווליום" משלה, יכול להיות שהוא נמוך מדי. דבר נוסף,
תשתמש במפצל RCA ככה שהרסיבר יהיה מחובר לשתי הכניסות בסאב....
ותודה רבה לכולם על העזרה (אני אבדוק את הנושא כשאני אגיע הביתה בערב)....
אם הגדרת שה LFE יצא רק מהסאב והקדמיים שלך מוגדרים כגדולים המשמעות היא שהסאב יקבל רק את התחום הנמוך מתדר החיתוך שמיועד לסנטר ולאחוריים בלבד.mta194 כתב:הגדרתי שה-LFE והבאס ייצאו רק מהסאב.ארז_וחני כתב:אני לא מכיר את הרסיבר 663 אבל מהכרות עם רסיברים קודמים של ימאהה אני יודע שיש להם אופציה שאתה יכול להגדיר את הקדמיים שלך כגדולים וגם להגדיר שהתדרים הנמוכים (מתדר החיתוך ומטה) יועברו גם לקדמיים וגם לסאב.uriler כתב:כן, אבל אם תגדיר אותם כקטנים הסאב יתבלטmta194 כתב:הרמקולים הקדמיים שלי הם Wharfedale Diamond 9.5, למיטב ידיעתי הם נחשבים גדולים.directse כתב:תבדוק איך מוגדרים הרמקולים הקדמיים, ותשנה אותם לבדיקה לSMALL ותבדוק איך הם עכשיו
ארז......
היות והגדרת את הקדמיים כגדולים, הרסיבר מניח שהם full range ויכולים לטפל גם בתחום הנמוך שמיועד אליהם.
יש לך שתי אפשרויות:
- להגדיר את הקדמיים שלך כקטנים
או
- להגדיר את התחום הנמוך מתדר החיתוך גם לסאב וגם לקדמיים.
נסה ותחליט.
ארז