כמה מילים טובות על xbmc

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bh86 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לפני כשנה וחצי קניתי HTPC חדש. זה התחיל עם vista media center ועד מהרה עברתי ל-media portal אשר טומנת בחובה מגוון רחב יותר של אפשרויות ומגוון העיצובים שלה מפתה. כבר שנה וחצי אני עם media portal ואף פעם לא היה לי רגע שקט, בעיקר בגלל חוסר יציבות, איטיות וכל דבר דורש הרבה התעסקות.
לפני כשבוע עברתי ל-xbmc, אני חייב להגיד שמעולם לא היו חיי יפים יותר!
דבר ראשון, התוכנה יציבה מאוד. לא קרה לי שהתוכנה קרסה או אפילו הראתה סימני תשישות. בנוסף, הכל כל כך פשוט, נגיש וקל להגדרה. הממשק פועל כמו קסם וכדי להגדיר הגדרות מתקדמות אין צורך לצאת מהתוכנה. הורדת תקצירי סרטים כבר לא פעולה כל כך מייגעת.
להתעסק עם הבעיות והתקלות של מדיה פורטל הפך להיות דבר שבשגרה.
אני כותב את מה שאני כותב לא רק על מנת לשתף אתכם בשמחתי שתסכוליי הסתיימו (בתקווה), אלא להמליץ לכל אלה שעדיין לא ניסו את xbmc - לנסות.
(Y)

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

קודם כל אני מסכים עם רוב הדברים שאמרת,
בתור משתמש ותיק ב XBMC (כמה שנים על ה XBOX) אכן התוכנה בין הכי נוחות וטובות שקיימות היום
אבל
המעבר לWINDOWS לא עשה לה טוב (גרסת לינוקס הרבה יותר טובה)
ונוצר מצב בו המון משתמשים, אשר להם אין מחשב ממפרטים 2 ו 3 (אני למשל, עם מעבד AMD4850) שלא מצליחים להפעיל סרטים בצורה חלקה, וכל הזמן יש איבוד של פריימיים ותקיעות, הסיבה לכך היא הקודקים הקלוקלים של XBMC.
עד שלא תהיה שם אפשרות לבחור קודקים/שהקודקים הנוכחיים יהיו חכמים יותר, אני לא מפעיל אותה בכלל.

לגבי מדיה פורטל, בגלל שהתוכנה בנוייה בקוד פתוח וכל כך קל להבין איך לקנפג ולשנות קבצים, נוצר מצב בו המון אנשים נגררים להתעסקות יתר (ראה מקרה itzik_vip :) ) ולאחר כמה זמין מתחילות קריסות ותקלות שונות ומשונות שאכן כמו שאמרת גורמות לאי שקט.
מי שמתקין את מדיה פורטל ואחרי זה לא מתעסק איתה יותר מידי, יהנה לא פחות מאשר שימוש ב XBMC.

בסופו של יום כל אחד מוצא את התוכנה שאיתה הכי נוח לו, ובדכ זה גם בהתאם לרמת המשתמש. (משתמש מתקדם יעדיף תוכנות סבוכות יותר, בעוד שמשתמש בור יעדיף תוכנות "הקלק ונגן")

shmil_y
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אני עוד לא הצלחתי לגרום לשלט MCE לעבוד כמו שצריך עם XBMC (למשל הכפתור שאמור לחזור תפריט אחורה לא עובד) ככה שעדיין התוכנה הזאת בעייתית מבחינתי, חוצמזה שאין לה PVR.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

XBMC מבחינתי היא הזדמנות שהתפספסה עוד יותר בגדול מה VMC. לדעתי יש ל XBMC ממשק משתמש מהטובים בחבורה אבל, כפי ש staticx ציין, הקודקים שלה לא מספיק טובים והיציבות שלה תחת Vista לא משהו משהו...יש הצלחות מרשימות אבל יש לא מעט מקרים של מחשבים שבה היא נתקעת בלי סוף.

כדאי תמיד לנסות כי זה יכול לתת חוויה מאוד טובה אם אתה נופל על מקרה של התקנה חלקה ויציבה ויש לך מעבד מספיק חזק כדי לחפות על מגרעות הקודקים של המערכת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

psike
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 546
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #5 

אני עוד לא הצלחתי לגרום לשלט MCE לעבוד כמו שצריך עם XBMC (למשל הכפתור שאמור לחזור תפריט אחורה לא עובד)
...
ישנה תוכנה בשם EVENTGHOST שמאפשרת להגדיר את השלט כמו שצריך וגם לXBMC.
תנסה אותה. http://xbmc.org/forum/showthread.php?t= ... EventGhost

dedy88
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

ה- תוכנה !!!

שליחה #6 

גם אני ניסיתי את כל התוכנות..
והמסקנה לפחות עבורי היא שזאת התכונה הכי יפה, הכי פשוטה, והכי טובה..

ושאר התכונות לא מתאימות לאנשים כמונו..חובבי HTPC..
מהסיבה הפשוטה, שאנחנו אוהבים לשחק במחשב כל הזמן.. :lol:

האחרונה שניסיתי היתה מדיה פורטל...עייפתי.
חזרתי ל XBMC , הגדרתי הכל ויותר לא נוגע..
גם לא מוריד SVN...!! נאדה !!

מעניין כמה זמן אחזיק מעמד... :)

itzik_vip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #7 

איך גורמים לשלט של IMON לעבוד כמו שצריך עם XBMC ?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”