יש לי HTPC בן שנתיים בערך. יש לוח אם של GIGABYTE עם HDMI מובנה, ומעבד Athlon XP 4600 עם ליבה כפולה, 2GB זכרון. המצב נכון לעכשיו הוא שאני עדיין לא חיברתי רסיבר, ולכן המחשב צריך לפענח גם וידאו וגם אודיו (להמיר אותו לסטריאו רגיל). כרגע, אי אפשר ממש לצפות בתכני 1080P כי הוא מקרטע. השאלה היא כפולה בעצם:
1. ברגע שאני אכניס רסיבר, ואגיד למחשב להוציא את הסטרים של האודיו AS IS, בלי לפענח ולהשאיר את זה לרסיבר, זה יקל עליו?
2. ואם לא, האם יש כרטיס מסך שאני אוכל להוסיף שיפתור לי את הבעיה? לא ממש מתחשק לי להחליף מעבד/לוח (אלא אם כן פשוט איזה גרסת ATHLON יותר חזקה תסגור את הפינה).
תודה
שיפור ביצועים לHTPC ישן
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1. זה יקל עליו במעט. פענוח Dolby Digital או DTS למה מהווה היום מעמסה כבדה. רוב כוח העיבוד מושקע בפענוח ווידאו כי H.264 דורש משאבי מחשוב גדולים.
2.יש כרטיסי מסך אבל לפני שקופצים ורוכשים כדאי גם לדעת שזה לא ממש פתרון מושלם. הפענוח דרך הכרטיס עובד רק לגבי מקורות שקודדו לפרופיל 4.1 של H.264 (מה שמצוין כתואם DXVA), אפשרויות העיבוד הרבה יותר מוגבלות מפענוח בתוכנה - מה שיכול לפגוע בהצגת כתוביות למשל.
כך שלפני כן אולי כדאי לעשות סדר בעדיפויות שלך. קודם כל, האם אתה באמת זקוק לקידודים ב 1080p או שאתה יכול להסתפק ב 720p. ההבדלים לא תמיד משמעותיים ואם אין לך מסך עם 1080 שורות או שאתה יושב קצת רחוק לא בטוח בכלל שתרגיש בהבדל.
שנית, האם שקלת פתרון של שיפור הביצועים בתוכנה? מפענח ה CoreAVC אמנם בתשלום (כמה עשרות שקלים, לא ממש ביג דיל) אבל הוא עושה עבודה מצויינת והוא מהווה פתרון מהיר מאוד למי שלא רוצה ללכת לכיוון של פענוח בכרטיס המסך.
2.יש כרטיסי מסך אבל לפני שקופצים ורוכשים כדאי גם לדעת שזה לא ממש פתרון מושלם. הפענוח דרך הכרטיס עובד רק לגבי מקורות שקודדו לפרופיל 4.1 של H.264 (מה שמצוין כתואם DXVA), אפשרויות העיבוד הרבה יותר מוגבלות מפענוח בתוכנה - מה שיכול לפגוע בהצגת כתוביות למשל.
כך שלפני כן אולי כדאי לעשות סדר בעדיפויות שלך. קודם כל, האם אתה באמת זקוק לקידודים ב 1080p או שאתה יכול להסתפק ב 720p. ההבדלים לא תמיד משמעותיים ואם אין לך מסך עם 1080 שורות או שאתה יושב קצת רחוק לא בטוח בכלל שתרגיש בהבדל.
שנית, האם שקלת פתרון של שיפור הביצועים בתוכנה? מפענח ה CoreAVC אמנם בתשלום (כמה עשרות שקלים, לא ממש ביג דיל) אבל הוא עושה עבודה מצויינת והוא מהווה פתרון מהיר מאוד למי שלא רוצה ללכת לכיוון של פענוח בכרטיס המסך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אני דווקא משתמש גם ב1080P. אז כרגע העדיפות שלי היא לחכות שאחבר את הרסיבר, ואפסיק לפענח את האודיו במחשב. במידה וזה לא ישפר, אני אעבור לתכנה הזו ( או בינתיים אפילו. נעשה לה חיפוש). לגבי שיפור הביצועים - מעבר למעבד Athlon 5200 יתן משהו?