יש לי מחשב ישן שאני חושב להחליף , אז חשבתי להעביר את הלוח אם המעבד והזיכרון לHTPC שלי , היום הHTPC מתבסס על P4 2.66 מואץ ל2.8.
פרטי המחשב :
לוח אם INTEL D946GIZ
מעבד INTEL CURE2DUE 6300
2GB זכרון 667MHZ
כרטיס מסך 1300PRO ATI 512MB 128BIT
בבדיקה שעשיתי המחשב מחזיק מעמד בכל תכני הHD בקלות
הבעיות שלי :
הלוח אם מאכזב ברמות ואין לו יציאה אופטית למגבר
הכרטיס מסך מרעיש מאד
חשבתי להעביר את הכרטיס מסך למחשב החדש ולקנות ATI3650 ללא מאוורר ל HTPC או להחליף מאורר ל1300PRO
חשבתי לקנות כרטיס קול עם יציאה אופטית אבל לא מצאתי אחד בזול (המחירים מתקרבים למחירים של לוח אם חדש עם יציאה אופטית)
2 שאלות:
1. ראיתי שיש על הלוח אם HD Audio Link header האם אפשר להוציא מזה חיבור אופטי למגבר ? , אם לא איזה כרטיס קול מומלץ במחיר זול.
2. איך כרטיסי המסך ללא מאוורר סטייל הכרטיס הנ"ל http://www.skypc.co.il/sg_product~32612~8~0.htm
[/url] ? יחזיק מעמד במשחקים לילד (ברמה של ה ATI 1300PRO)
עזרה בהסבה של מחשב ישן לHTPC
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדרך כלל HD Audio Link נמצא בלוחות אם שיש להם גם AC97 וגם HD Audio. ה Header מיועד לחיבור לוח האם לפנל הקידמי של המארז והוא לא בהכרח תומך ב S/PDIF. דרך אגב, אתה יכול להפעיל רק אחד משתי מערכות האודיו ואם אתה עכשיו על AC97 אז ה header לא משמש לכלום.
אתה צודק שקשה היום למצוא כרטיסי קול זולים התומכים ביציאה S/PDIF. הכללת אודיו על לוחות אם פשוט חיסלה את פלח השוק.
אתה צודק שקשה היום למצוא כרטיסי קול זולים התומכים ביציאה S/PDIF. הכללת אודיו על לוחות אם פשוט חיסלה את פלח השוק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מה זה AC97 ? אם אני צריך רק יציאה דיגיטלית ועדיף אופטית ?Catskinner כתב:בדרך כלל HD Audio Link נמצא בלוחות אם שיש להם גם AC97 וגם HD Audio. ה Header מיועד לחיבור לוח האם לפנל הקידמי של המארז והוא לא בהכרח תומך ב S/PDIF. דרך אגב, אתה יכול להפעיל רק אחד משתי מערכות האודיו ואם אתה עכשיו על AC97 אז ה header לא משמש לכלום.
אתה צודק שקשה היום למצוא כרטיסי קול זולים התומכים ביציאה S/PDIF. הכללת אודיו על לוחות אם פשוט חיסלה את פלח השוק....
יש 2 קונקטורים על הלוח אם
1. A Front panel audio header
2. High Definition Audio Link header
לינק לפרטים נוספים על הלוח אם :
http://download.intel.com/support/mothe ... 2502us.pdf
מצאתי עוד אופציה זולה את הכרטיס הנ"ל :
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... atCode=360
Catskinner תודה על העזרה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוב הלוחות של Intel תומכים בשני תקנים של אודיו למחשבים. התקן הראשון והישן יותר נקרא AC97 ואילו התקן החדש יותר נקרא High Definition Audio. במקרה של הלוח שלך היציאות של הלוח מאחורה הן בוודאות כמעט גמורה מחוברות ל AC97.
שתי מערכות האודיו אינן יכולות להיות פעילות בו זמנית, ההסבר קצת ארוך אבל מיותר לחלוטין במקרה שלך כי מקריאת ה PDF אני רואה שבשני המיקרים אתה לא תקבל יציאת S/PDIF כדי לחבר אותו למגבר באופן דיגיטלי .
האפשרויות העומדות בפניך הן כדלקמן:
1. לקבל ש"זה מה יש" ולהתרגל. אתה עדיין יכול לחבר את המחשב למגבר, אבל רק בחיבור סטיריאו. האודיו לא ישמע מי יודע מה אבל עדיין טוב יותר מכל מה שתקבל מחיבור זוג רמקולי מחשב קטנים.
2. לא לקבל "זה מה יש" ולסרב להתרגל. כאן אתה כבר תצטרך להשקיע קצת כסף ויש לך שתי בררות:
(א) לרכוש כרטיס אודיו נוסף, שהמחיר שלו יכול לנוע מ 100 ועד 500 ש"ח (זה סדר הגודל של המחירים, אל תתפוס אותי על המילה)
(ב) לרכוש כרטיס אודיו חיצוני המתחבר ב USB שעלותו בדרך כלל סביב 300-500 ש"ח
מובן שאתה לא חייב לקנות חדש, יש הרבה מציאות מיד שניה ואולי כדאי גם להציץ בלוחות פה באתר.
שתי מערכות האודיו אינן יכולות להיות פעילות בו זמנית, ההסבר קצת ארוך אבל מיותר לחלוטין במקרה שלך כי מקריאת ה PDF אני רואה שבשני המיקרים אתה לא תקבל יציאת S/PDIF כדי לחבר אותו למגבר באופן דיגיטלי .
האפשרויות העומדות בפניך הן כדלקמן:
1. לקבל ש"זה מה יש" ולהתרגל. אתה עדיין יכול לחבר את המחשב למגבר, אבל רק בחיבור סטיריאו. האודיו לא ישמע מי יודע מה אבל עדיין טוב יותר מכל מה שתקבל מחיבור זוג רמקולי מחשב קטנים.
2. לא לקבל "זה מה יש" ולסרב להתרגל. כאן אתה כבר תצטרך להשקיע קצת כסף ויש לך שתי בררות:
(א) לרכוש כרטיס אודיו נוסף, שהמחיר שלו יכול לנוע מ 100 ועד 500 ש"ח (זה סדר הגודל של המחירים, אל תתפוס אותי על המילה)
(ב) לרכוש כרטיס אודיו חיצוני המתחבר ב USB שעלותו בדרך כלל סביב 300-500 ש"ח
מובן שאתה לא חייב לקנות חדש, יש הרבה מציאות מיד שניה ואולי כדאי גם להציץ בלוחות פה באתר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.