נקודות זזות על המסך, בבקשה תעזרו לי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
orjerby פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.

קניתי לפני חצי שנה LCD 42 אינצ', ונראה לי שהיה את זה גם ביום הראשון שקניתי אותה.
אני לא בטוח אם זאת בעיה או שזה אמור להיות ככה, אבל יש על המסך נקודות זזות.
בדקתי כל מיני מצבים כדי לראות מה קורה, והנה כל מה שגיליתי... אני ישמח אם תעזרו לי.
אפשר לראות אותם בעיקר כשהתאורה בסרט חשוכה. כאשר מואר, עדיין אפשר לראות אותם אבל לא עד כדי כך בולט כמו בתאורה החשוכה.
שמתי לב שבערוצי ה-HD של הסרטים(בהם יש הרבה תזוזה) כמעט כל הזמן זה בולט, אבל בערוצי ה-HD של נשיונל גיאוגרפיק(שבהם התמונה בקושי זזה) צריך יותר להתאמץ כדי לראות אותם.
בהגדרות של הטלויזיה יש אפשרות של PIXEL PLUS שהוא כרגע על OFF. ברגע שאני שם אותו על ON אז כל הנקודות האלו לא זזות, אבל ברגע שהתמונה זזה אז יש הרגשה כאילו כל הנקודות של רוב המסך נמרחות.
הנקודות הזזות האלו נמצאות על כל המסך, אז לא נראה לי שזה פיקסל שרוף.
עריכה:
יש סרטים שזה ממש בולט ויש סרטים שבכלל לא רואים את זה...מוזר, משהו יודע אולי אם מה שמשודר ב-HOT HD זה 720P או 1080P או שזה משתנה?
זה בולט בסרטי HD, נראה לי בגלל שהאיכות טובה עד ששמים לב לפרטים הקטנים.

בבקשה תנסו לעזור לי, אני כבר נואש, חיפשתי בכל מקום ולא מצאתי הרבה אנשים שיש להם את זה! :עצוב:

תודה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

אתה מחובר במקרה עם כבל HDMI?
מדובר בנקודות לבנות?
תנסה עם HDMI אחר.
או תחליף את הצדדים של הHDMI יש מצב שהוא כיווני.

orjerby פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אני מתחבר עם HDMI.
מדובר בנקודות בצבע של הרקע...הצבע שלהם הוא כמעט כמו הצבע שצריך להיות, קשה להסביר את זה.
למשל, הכתוביות בסרט בצבע לבן והם נמצאים על גבי מסך כחול בוהק(תחתית הים) אז פיקסל אחד לאחר סוף הכתוביות הוא בצבע כחול פחות בוהק. ואז פיקסל לאחר מכן הוא כחול יותר בוהק, ככה איזה 3 פיקסלים עד שמגיעים לצבע המקורי.
הכתוביות זה רק דוגמא למה שקורה בכל מקום עם הבדל גדול בצבעים.
באותה התכנית של הים, כאשר הם יוצאים מתחתית הים ומצלמים את הים עצמו לא רואים הרבה נקודות זזות(בכתוביות עדיין רואים) אבל אם מסתכלים ממש מקרוב אז אפשר לראות בשמיים ובפנים של הדמויות את הנקודות. זה הכל עניין של איזה סרט משודר... אולי זה הסרט עצמו, אני לא יודע.
החלפתי עכשיו כבל HDMI, קשה מאוד להחליט אם יש שינויי. לדעתי יש שינויי קטן לטובה אבל אני לא בטוח.

מחר אני יבדוק יותר לעומק את החיבורים של ה-HDMI כי כרגע נגמרו הסרטי HD, ואני אגיב פה...
עריכה:
החלפתי בין שתי חיבורי HDMI בחלק חשוך, ונראה לי שיש שינויי לטובה...ה-HDMI ששמתי זה בצבע זהב...אם אני יקנה כבל יותר יקר, נראה לך יהיה עוד שיפור?
בכל מקרה אני יבדוק יותר לעומק מחר.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

איזה אורך הכבל?
בדר"כ באורכים קצרים - אין בעייה. רק באורכים היותר גדולים - לאיכות יש משמעות - בסביבות 7.5 מ' צפונה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”