לאחרונה סוף סוף הצלחתי למצוא מקום שבו מציגים את הסמסונג A650 מול הפיליפס 7403 במקביל (שקם אלקטריק בדיזינגוף סנטר. חבל רק שהיו מחירים לא אטרקטיביים ויעוץ שלמען האמת לא כל כך אהבתי). לידן הוצגו גם הפיליפס 5603 ועוד דגם של LG ששכחתי, אבל לא כל כך התעניינתי בו במילא.
מסתבר שאהבתי הרבה יותר את הסמסונג A650. הצבעים המלאכותיים (אולי מידי) והחיים שלה נראו לי הרבה יותר טוב ברוב התוכניות שבדקתי בהשוואה לפיליפס.
עוד משהו מעניין ששמתי לב אליו הוא delay לא קטן ב7403 של הפיליפס: בערך רבע עד חצי שניה של איחור בהצגת התמונה בהשוואה לשלושת הטלוויזיות האחרות. אני מניח שזה נובע ממנגנון ה100HZ, אבל בסמסונג המקבילה לא ראיתי שום דיליי לעומת ה5603 והטלוויזיה של LG שלא נותנות 100HZ.
מצד שני, גם לא הצלחתי לראות הבדלים גדולים בהחלקת התמונה של ה100HZ אפילו בסרט היפראקטיבי כמו Cloverfield שצולם במצלמה כאילו ביתית והוקרן בHD דרך ממיר של יס, אז אני לא רואה פה את היתרון הגדול של תכונה כזו.
ראיתי גם הפרעות מוזרות גם בטלוויזיוה של סמסונג וגם של LG, מעין פסים אורכיים לא ברורים, אבל אני מניח שזה היה רק בגלל ששתי הטלוויזיות הללו ישבו על המדף התחתון בצמוד לתיבה שפיצלה את השידור ולקבוצה של מספר שנאים בסמוך לשקעים של החשמל. מוזר לי שלא נותנים לדבר כזה יותר תשומת לב בחנות.
עכשיו, כשהחלטתי לרדת סופית מהפיליפס ולהנעל על הסמסונג, שמתי לב שיש בעצם מספר דגמים ששווה לבחון ולשאול עליהם:
A650
A656
A610
A550
תמיד חשבתי שההבדל בין A650 לבין A550 הוא ה100HZ בלבד, אבל עכשיו אני מבין שזה למעשה ההבדל בין הA610 ובין הA650. לכן רציתי לשאול איזה עוד הבדלים יש בין הA650 לA550? אולי בכלל כדאי לי לשקול A550 אם מבחינתי ה100HZ לא מהווה כזה פקטור חשוב?
בנוסף, רציתי לדעת מה בכלל ההבדל בין הA650 לבין הA656? חיבורים, או משהו מעבר לזה? אני מניח שהיבוא הרשמי הוא לA650 בלבד, אבל האם לא עדיף ללכת על הA656 במידה וניתן לרכוש אותה במחיר נמוך משמעותית?
בנוסף, אם למישהו יש המלצות למקומות לקנות בהם או הצעות מחיר - אני מאד אשמח לשמוע (כאן או בהודעה פרטית, איך שתעדיפו. אני פשוט לא יודע מה הנהלים כאן בפורום). התקרה שלי היא בכל מקרה 9000 ש"ח כי כבר יש לי הצעת מחיר כזו (לA650). תודה לכל העוזרים