ירדתי מפיליפס. מתלבט בין דגמי הסמסונג 46" - A650, A656,

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

לפני כמה זמן התחלתי לעשות שופינג לטלוויזיה, וכמעט רכשתי את הפיליפס 7603 (עד שגיליתי שהתמיכה בחיבור מחשב בעייתית, ולא ברור אם היא 1080p או 1080i). אחרי האלמינציה הזו נשארו לי ה7403 מול דגמי סמסונג.

לאחרונה סוף סוף הצלחתי למצוא מקום שבו מציגים את הסמסונג A650 מול הפיליפס 7403 במקביל (שקם אלקטריק בדיזינגוף סנטר. חבל רק שהיו מחירים לא אטרקטיביים ויעוץ שלמען האמת לא כל כך אהבתי). לידן הוצגו גם הפיליפס 5603 ועוד דגם של LG ששכחתי, אבל לא כל כך התעניינתי בו במילא.

מסתבר שאהבתי הרבה יותר את הסמסונג A650. הצבעים המלאכותיים (אולי מידי) והחיים שלה נראו לי הרבה יותר טוב ברוב התוכניות שבדקתי בהשוואה לפיליפס.
עוד משהו מעניין ששמתי לב אליו הוא delay לא קטן ב7403 של הפיליפס: בערך רבע עד חצי שניה של איחור בהצגת התמונה בהשוואה לשלושת הטלוויזיות האחרות. אני מניח שזה נובע ממנגנון ה100HZ, אבל בסמסונג המקבילה לא ראיתי שום דיליי לעומת ה5603 והטלוויזיה של LG שלא נותנות 100HZ.
מצד שני, גם לא הצלחתי לראות הבדלים גדולים בהחלקת התמונה של ה100HZ אפילו בסרט היפראקטיבי כמו Cloverfield שצולם במצלמה כאילו ביתית והוקרן בHD דרך ממיר של יס, אז אני לא רואה פה את היתרון הגדול של תכונה כזו.
ראיתי גם הפרעות מוזרות גם בטלוויזיוה של סמסונג וגם של LG, מעין פסים אורכיים לא ברורים, אבל אני מניח שזה היה רק בגלל ששתי הטלוויזיות הללו ישבו על המדף התחתון בצמוד לתיבה שפיצלה את השידור ולקבוצה של מספר שנאים בסמוך לשקעים של החשמל. מוזר לי שלא נותנים לדבר כזה יותר תשומת לב בחנות.

עכשיו, כשהחלטתי לרדת סופית מהפיליפס ולהנעל על הסמסונג, שמתי לב שיש בעצם מספר דגמים ששווה לבחון ולשאול עליהם:
A650
A656
A610
A550

תמיד חשבתי שההבדל בין A650 לבין A550 הוא ה100HZ בלבד, אבל עכשיו אני מבין שזה למעשה ההבדל בין הA610 ובין הA650. לכן רציתי לשאול איזה עוד הבדלים יש בין הA650 לA550? אולי בכלל כדאי לי לשקול A550 אם מבחינתי ה100HZ לא מהווה כזה פקטור חשוב?

בנוסף, רציתי לדעת מה בכלל ההבדל בין הA650 לבין הA656? חיבורים, או משהו מעבר לזה? אני מניח שהיבוא הרשמי הוא לA650 בלבד, אבל האם לא עדיף ללכת על הA656 במידה וניתן לרכוש אותה במחיר נמוך משמעותית?

בנוסף, אם למישהו יש המלצות למקומות לקנות בהם או הצעות מחיר - אני מאד אשמח לשמוע (כאן או בהודעה פרטית, איך שתעדיפו. אני פשוט לא יודע מה הנהלים כאן בפורום). התקרה שלי היא בכל מקרה 9000 ש"ח כי כבר יש לי הצעת מחיר כזו (לA650). תודה לכל העוזרים (Y)

JohnnyBoy33
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

Re: ירדתי מפיליפס. מתלבט בין דגמי הסמסונג 46" - A650, A

שליחה #2 

gulmer כתב:לפני כמה זמן התחלתי לעשות שופינג לטלוויזיה, וכמעט רכשתי את הפיליפס 7603 (עד שגיליתי שהתמיכה בחיבור מחשב בעייתית, ולא ברור אם היא 1080p או 1080i). אחרי האלמינציה הזו נשארו לי ה7403 מול דגמי סמסונג.

לאחרונה סוף סוף הצלחתי למצוא מקום שבו מציגים את הסמסונג A650 מול הפיליפס 7403 במקביל (שקם אלקטריק בדיזינגוף סנטר. חבל רק שהיו מחירים לא אטרקטיביים ויעוץ שלמען האמת לא כל כך אהבתי). לידן הוצגו גם הפיליפס 5603 ועוד דגם של LG ששכחתי, אבל לא כל כך התעניינתי בו במילא.

מסתבר שאהבתי הרבה יותר את הסמסונג A650. הצבעים המלאכותיים (אולי מידי) והחיים שלה נראו לי הרבה יותר טוב ברוב התוכניות שבדקתי בהשוואה לפיליפס.
עוד משהו מעניין ששמתי לב אליו הוא delay לא קטן ב7403 של הפיליפס: בערך רבע עד חצי שניה של איחור בהצגת התמונה בהשוואה לשלושת הטלוויזיות האחרות. אני מניח שזה נובע ממנגנון ה100HZ, אבל בסמסונג המקבילה לא ראיתי שום דיליי לעומת ה5603 והטלוויזיה של LG שלא נותנות 100HZ.
מצד שני, גם לא הצלחתי לראות הבדלים גדולים בהחלקת התמונה של ה100HZ אפילו בסרט היפראקטיבי כמו Cloverfield שצולם במצלמה כאילו ביתית והוקרן בHD דרך ממיר של יס, אז אני לא רואה פה את היתרון הגדול של תכונה כזו.
ראיתי גם הפרעות מוזרות גם בטלוויזיוה של סמסונג וגם של LG, מעין פסים אורכיים לא ברורים, אבל אני מניח שזה היה רק בגלל ששתי הטלוויזיות הללו ישבו על המדף התחתון בצמוד לתיבה שפיצלה את השידור ולקבוצה של מספר שנאים בסמוך לשקעים של החשמל. מוזר לי שלא נותנים לדבר כזה יותר תשומת לב בחנות.

עכשיו, כשהחלטתי לרדת סופית מהפיליפס ולהנעל על הסמסונג, שמתי לב שיש בעצם מספר דגמים ששווה לבחון ולשאול עליהם:
A650
A656
A610
A550

תמיד חשבתי שההבדל בין A650 לבין A550 הוא ה100HZ בלבד, אבל עכשיו אני מבין שזה למעשה ההבדל בין הA610 ובין הA650. לכן רציתי לשאול איזה עוד הבדלים יש בין הA650 לA550? אולי בכלל כדאי לי לשקול A550 אם מבחינתי ה100HZ לא מהווה כזה פקטור חשוב?

בנוסף, רציתי לדעת מה בכלל ההבדל בין הA650 לבין הA656? חיבורים, או משהו מעבר לזה? אני מניח שהיבוא הרשמי הוא לA650 בלבד, אבל האם לא עדיף ללכת על הA656 במידה וניתן לרכוש אותה במחיר נמוך משמעותית?

בנוסף, אם למישהו יש המלצות למקומות לקנות בהם או הצעות מחיר - אני מאד אשמח לשמוע (כאן או בהודעה פרטית, איך שתעדיפו. אני פשוט לא יודע מה הנהלים כאן בפורום). התקרה שלי היא בכל מקרה 9000 ש"ח כי כבר יש לי הצעת מחיר כזו (לA650). תודה לכל העוזרים (Y)
...
אני אשאיר את הבעת חוות הדעת לאנשים שיש להם את ה-550,656 וכו' - אני רק אומר לך שהיום ניתן למצוא את הטלוויזיה הנ"ל - A650 בגודל 40" באיזור ה-7,300 ש"ח.
לכן שים לב לא לקנות במחיר גבוה משמעותית מהשוק..

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה, אבל אני התכוונתי למסכי ה-46" שקצת יותר יקרים (למעט הA550 אני מניח).

מישהו פה יודע אילו עוד הבדלים יש בין הדגמים? בעיקר בין הA656 לA650? ובמידה וניתן להשיג A656 ביבוא מקביל ובמחיר נמוך יותר של בערך 1000 ש"ח מהA650 ביבוא רשמי, האם זה כדאי?

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4 

מה שבטוח ש A650 הוא ליגת על לעומת A550.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #5 

ה656 הוא ייבוא מקביל, יש לו כמה יתרונות ברמת החיבורים על ה650, אבל לגבי אחריות - אני הולך על ה650. שני המסכים מעולים.
לגבי ה550 - אם המסך מיועד לpure HD, סבבה - אם לא, רד ממנו.
Vocare Ad Regnum

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

ב-656 יש חיבורי סקארט מלא, משמעותי מאד בשידורי SD לממיר רגיל

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 517
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

גם ב650 יש סקארט..

שליחה #7 

ההבדל שלו מול ה550 הוא לא רק ב 100hz, יש לו זמן תגובה יותר קצר, ניגודיות יותר גבוה...ויותר מכל יכולת טובה יותר בשידורי sd רגילים, מה גם שיש לו פאנל מבריק שמוסיף לחדות של התמונה..

אני ממליץ בחום...אל תקנה את הפרללי זו תהיה טעות גדולה.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

האם גם ה A656 יש בו בעיית ההשתקפות כמו ה A650 ?

חלק מהעניין זה להתרחק מהבעייה זו..

mishoo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

למיטב ידיעתי, ה - A656 היא המקבילה האירופאית ל A650 שמופצת באסיה ובאמריקה. ההבדל היחידי ביניהן הוא של- 656 יש כניסות SCART זה הכל.

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

ישראל ב650 אין סקארט,וזה מניסיון [המסך נמצא פה מולי :X}
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

ההבדלים בין השתיים

שליחה #11 

amitgba כתב:ישראל ב650 אין סקארט,וזה מניסיון [המסך נמצא פה מולי :X}
...
תיקון קטן: ב650 שמיובאות מאירופה (ע"ע ייבוא מקביל) יש כניסת סקארט... אבל אם מדברים על אחריות מהיבואן הרשמי אז שכח מסקארט.
לפי מה שבדקתי עכשיו אין ביניהן הפרש, מלבד הסקארט וכניסת RS232, אבל אני מצרף את הקישורים בכל מקרה:
A656
http://www.samsung.com/uk/consumer/deta ... television&
type=television&subtype=tftlcd&model_cd=LE40A656A1FXXU&fullspec=F
A650
http://www.miniline.com/Samsung/Index.a ... 129&Page=1

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

תודה רבה Tandberg.

כמו שאני מבין את זה כרגע - ההבדל הוא בין A650 עם אחריות יבואן רשמי שתעלה בערך 9000-9500, לבין A656 עם אחריות יבואן מקביל, אבל אולי זולה ב-1000 ש"ח ומכילה גם חיבור Scart (שכרגע אני לא צריך. אולי בעתיד אם נחבר ממיר SD).

למישהו יש ניסיון עם יבואנים מקבילים של סמסונג? כי הבנתי שיש יותר מיבואן מקביל אחד.
בנוסף, האם המבצע של טלוויזיות 26" למי שקונה דרך היבואן הרשמי עדיין בתוקף? זה אמור להיות עד סוף החודש, לא?

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אפילו אם עדיין קיים המבצע נסה קודם להתמקח על מכשיר בודד.

לפעמים המחיר של שני מכשירים יחד יותר יקר מסכום המחירים של שני מכשירים כל אחד לחוד.

אני אישית קיבלתי מחיר בזמנו על מכשיר בודד שהיה זול מאשר עסקת השניים.

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

להתווכח על מכשיר בודד זה טוב ויפה, אבל השאלה היא האם בכלל מקבלים היום את המסך הקטן? ראיתי בסוף השבוע פרסום בעיתון (שלצערי זרקתי), אבל אני לא יודע האם בהזמנה בפועל אני צריך לדרוש את המסך השני מהחנות או מהיבואן (כי אם זה מהחנות אני באמת ארצה להוריד אותו ולקזז קצת מעלות המסך).

איזה מחיר קיבלת בזמנו על המכשיר?

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אני מדבר על 37 אינטש שזה היה לפני חצי שנה כך שזה לא רלוונטי.

היום המחיר של A650 יורד ויורד וקראתי שאנשים מוציאים אותו בסביבות ה 9000 פלוס מינוס.

לא יודע אם התכוונו ליוד שלום או סמליין אבל שניהם לא רחוקים מהמחיר הזה.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

את ה650 תמצא עכשיו בHI FI בלי שום מבצע ב7300 ש"ח, אחריות של סמליין (נדמה לי).
לגבי אחריות של ייבוא פרללי - יש מלא שרשורים בנושא - אני לא חסיד גדול כי אני פחדן ואני מעדיף שמות מאחורי האחריות. זה לא אומר שהיבואנים המקבילים גרועים או לא אמינים, זה פחד מושרשר, הוא מתודלק מכל מיני סיפורים על יבואנים שתקעו אנשים מסכנים שחשבו שקנו מציאה. מצד שני הפורום הזה חשף אותי לסיפורים על יבואנים מקבילים שלא חסכו בשירות.
אם ההפרש לא רציני אתה יכול בשקט ללכת על ה650 אחריות סמליין שלוש שנים. לא מעט בדקו את האחריות שלהם והיא טובה (יש שרשורים בנושא).
לגבי המבצע - החנויות קונות את המסכים בזוגות (Traklin יכול לאשר) ולא משתלם להן למכור בנפרד או לחלץ מסך אחד מהעיסקה ולתת עבורו הנחה, אלא אם כן יש להן מה לעשות איתו, לכן לדעתי זה לא יהיה הכיוון. מחיר מסך בודד מספיק נמוך.
Vocare Ad Regnum

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

תודה TANDBERG. רק שאת ה-7300 שלוקחים בHi-Fi זה על הדגם של ה-40 אינץ, את ה-46" הם מוכרים בקצת יותר מן הסתם (9500, ומשום מה הם ממש עכשיו עברו פתאום ליבוא מקביל של י.שלום - נדמה לי שעד שלשום הדגם היה באחריון של סמליין).

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

gulmer, תעשה סקר שוק - תנער חלק מהחנויות שנראה ללך שאפשר - הם ספקים לכל דבר וככאלו הם ניתנים ללחיצה.
בכל אופן - על הדגם ננעלת או שיש עוד חששות ?
Vocare Ad Regnum

gulmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

לא, לא. על הדגם די ננעלתי :)
עכשיו זה רק עניין של שיקולי מחיר ואחריות.
תודה רבה (Y)

orjerby
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

מה לא טוב בחיבור המחשב ל-7603?
מאיפה אתה יודע את זה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”