שאלה כללית

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Avimc פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לקראת מעבר דירה צפוי, התחלתי לא מזמן להתעניין על מזרימדיה/HTPC וחרשתי לא מעט את הפורומים פה.

א. אני חייב לציין ולשבח את העוסקים במלאכה פה. יישר כוח.
ב. אני מנסה להבין האם יש איזה שהוא יתרון ברכישת מזרימדיה על רכישת HTPC.
ההנחה שלי היא שאין בעיה של כסף (אני אחיה עם כ-1000 ש"ח הבדל פלוס מינוס במטרה להגיע למחשב טוב ושקט) וכן שאין לי בעיה עם נושאים טכניים כמו הגדרות ומציאת פתרונות ברשת (וזה מנסיון בדברים אחרים).

לאחר ההנחות הללו, אני רואה את ה-HTPC כמוצר האידיאלי לאנשים כמוני שמורידים די הרבה חומר לצפייה מהרשת (המוצר נותן יכולת להתעדכן עם עדכוני קודקים ושליטה מלאה על מה שמותקן על המחשב).

אבל, לפני הקניה אני מבקש את התיחסותכם לאמירות שלי מנסיונם.

תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

קצרה היריעה מלהכיל... האם קראת את המאמר הזה?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1279
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Avimc פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

קראתי ונהנתי לפני שכתבתי את הפוסט.

רק לא הבנתי שם למה כנגד ה-HTPC כתוב שהוא פחות מתאים למי שיש לו פלזמה (במיוחד 42").

אני מסכים עם כל מה שכתוב שם כנגד המזרימדיה ולכן כתבתי שאני רואה את ה-HTPC כמוצר האידיאלי.

אני פשוט אוהב לחפש קונטרה לפני שאני סוגר עניין.

תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

בפלזמות 42" עד לא מזמן היו פיקסלים מלבניים ולא ריבועיים, ואז קשה יותר לעשות התאמה של Aspect Ratio, אבל יש לזה כיום פתרון והמשפט הזה לא רלוונטי יותר.
אם תשאל בפורום הזה, יענו לך שאתה צודק, ו-HTPC עדיף, בגלל מגוון האפשרויות, התוכנות וכו.
אם תשאל בפורום השכן, פורום HDTV ומקורות וידאו, שהוא למעשה פורום המזרימדיות, שם יענו לך שמזרימדיה עדיף, כי הוא קטן יותר, שקט יותר ועם פחות התעסקויות והתקנות.
אז זה הכל עניין של העדפה. :)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

ל HTPC יש בעיה אחת גדולה שקשה מאוד להתמודד איתה - רואים פחות טוב. הסיבה לכך היא שאין לכרטיסי המסך ולמערכת ההפעלה היכולת לעבור On the fly מ 60Hz ל 50Hz ובכך נוצרות חוסרי התאמה ו tearing כשמציגים תוכן PAL ול 24FPS ולכן גם התנועה בהצגת סרטים נראית לפעמים לא טבעית.

אפשר לפתור את זה חלקית עם כמה טריקים, אבל אין סיכוי שטירון יכיר אותם או יידע להפעיל אותם נכון.

למזרימדיה יש בעיה אחת גדולה שקשה להתמודד איתה - אין לו קיום עצמאי בבית. המזרימדיה תמיד יזדקק למחשב נוסף ברקע שיוריד עבורו תכנים, יקליט או יבצע mux או המרה ויזרים אליו או לדיסק הפנימי שלו תכנים.

עכשיו מגיע קטע החשיפה: למרות שאני אחראי קטגוריה של ה HTPC דווקא, ההמלצה שלי למי שחדש בתחום ורק עכשיו חושב על הכנסת מחשב לסלון היא ללכת דווקא על מזרימדיה, אלא אם כן התעסקות במחשבים זה תחביב ויש לאותו אדם גם את הרקע וגם את הנסיון כי אחרת זו יכולה להיות חוויה מאוד מתסכלת. במזרימדיה הכל הרבה יותר פשוט מבחינה זו.

ואני גם לא חושב שבעקבות המלצה זו אני הולך לאבד "לקוחות לפורום שלי", נהפוך הוא. עם האוכל בא התאבון ואם חלק ממשתמשי מזרימי המדיה יחליטו להתקדם הלאה אז הם יבצעו את המהלך לאחר שיהיה להם הרבה יותר ידע והבנה וזה רק יעזור להם לקבל חוויה טובה יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”