שאלה בנושא חרקים
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
נראה לי לוויתן .

- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ללויתן אין משושים מקדימה. זה כנראה סוג של תנין
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא זה לא נדל זה נראה משהו מאותה משפחה אבל עוד לא ראיתי כזה דבר. יכול להיות שזה "יבוא" מארץ אחרת.איינשטיין כתב:נדל ?
http://www.juk.co.il/?CategoryID=244&ArticleID=257...
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
אה. זה בוודאי דגיג כסף - דנבזיף.
חרק לא מזיק שניזון בעיקר מנייר ומוצריו. כדאי שתבדוק את הספרים שלך ו/או עטיפות תקליטים אם יש לך, אלבומים וכדומה. שם הם נמצאים בדר"כ. תבדוק אם הניירות לא אכולים.
אין יותר מדי מה לדאוג. הוא לא מזיק.
אני מניח שקצת פליט באיזורים אלה יעזור, וכמובן ניקיון.
חרק לא מזיק שניזון בעיקר מנייר ומוצריו. כדאי שתבדוק את הספרים שלך ו/או עטיפות תקליטים אם יש לך, אלבומים וכדומה. שם הם נמצאים בדר"כ. תבדוק אם הניירות לא אכולים.
אין יותר מדי מה לדאוג. הוא לא מזיק.
אני מניח שקצת פליט באיזורים אלה יעזור, וכמובן ניקיון.
- רונן
- חבר מכור קשה

איכס !!!!!!!!!!!!!!!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
זה איכס?!רונן כתב:איכס !!!!!!!!!!!!!!!...
ראית פעם ערצב?
תריץ חיפוש בגוגל...
אני ראיתי אחד כזה פעם ראשונה כשהוא נחת לי על הפרצוף בזמן מארב בשבוע שדאות - ואסור היה לי לזוז... 30 דק' המניאק הזה ישב לי צמוד לאף
ערצב הגינהuriler כתב:זה איכס?!רונן כתב:איכס !!!!!!!!!!!!!!!...
ראית פעם ערצב?
תריץ חיפוש בגוגל...
אני ראיתי אחד כזה פעם ראשונה כשהוא נחת לי על הפרצוף בזמן מארב בשבוע שדאות - ואסור היה לי לזוז... 30 דק' המניאק הזה ישב לי צמוד לאף...
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: פרוקי רגליים
מחלקה: חרקים
סדרה: חגבאים
משפחה: ערצביים
סוג: ערצב
שם מדעי
Gryllotalpa gryllotalpa
ערצב הגינה (שם מדעי: Gryllotalpa gryllotalpa) הוא חרק ממשפחת הערצביים המהווים חלק מסדרת חגבאים. בערבית נקרא "כלב מים".
אורך גוף הבוגר 40 - 66 מ"מ. צבעו חום, ראשו קטן, עיניו קטנות ומנוונות בחלקן. החזה הקדמי גלילי, הרגליים הקדמיות מיועדות לחפירה ומצוידות בשוקיים ובפיסות רחבות, הנושאות דורבנות לחפירה.
ערצב הגינה ניזון מהחי ומהצומח. הוא מזיק מאוד לחקלאות, בייחוד לגידולים כגון: תפוחי אדמה, תות שדה, בצלים ועוד. הערצב פוגע בעיקר בשורשים של שתילי מטע וירקות על ידי כרסום צוואר השורש.
מין זה מיטיב להלך על הקרקע, לחפור, לעוף ולשחות. הוא שוכן בקרבת מקווי מים או באדמה לחה. הוא מעדיף קומפוסט או אדמה עשירה בחומר אורגני. בקרקע שלא הושקתה הוא חופר לעומק של 30 ס"מ ואף יותר. בלילות הוא נמשך אל אור החשמל בבתים. הזכרים מחזרים אחרי הנקבות תוך כדי השמעת קולות צרצור. כעבור שבוע עד עשרה ימים אחרי הטלת הביצים הן בוקעות וכעבור 4 - 5 חודשים נשלמת ההתפתחות ומופיעים הבוגרים.
למה אנחנו צריכים לעשות עבורך את העבודה
- רונן
- חבר מכור קשה

אני מבקש שלא יעלו תמונה של המושג שציינתuriler כתב:זה איכס?!רונן כתב:איכס !!!!!!!!!!!!!!!...
ראית פעם ערצב?
תריץ חיפוש בגוגל...
אני ראיתי אחד כזה פעם ראשונה כשהוא נחת לי על הפרצוף בזמן מארב בשבוע שדאות - ואסור היה לי לזוז... 30 דק' המניאק הזה ישב לי צמוד לאף...