עזרה בבחירת סטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
AAdam פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
לאחרונה התחדשתי (סוף סוף :wink: ) בפלזמה, רסיבר (rx-v663) ורמקולים טובים... (תמונות מצורפות), ואפשר להתחיל ליהנות כמו שצריך מהמדיה שברשותי. תודתי למרטין על הסבלנות והסיוע (Y)
משום שהדיוידוי שברשותי לא מספק את הסחורה, וגם כי הגיע הזמן, ברצוני לשפוך את כל הדיסקים של המוזיקה, כמו גם את קבצי התמונות והוידאו, לכונן/ים המחובר/ים (איכשהו) לסטרימר...
הסטרימר ישב לצד הרסיבר בסלון ויחובר אליו (HDMI). המחשבים והראוטר (bd 6204wg) בחדר העבודה הסמוך וכבר קדחתי חור בתחתית הקיר שדרכו עובר כבל רשת אשר ממתין לסטרימר - וזה עוד לפני שבכלל יש לי מושג מה בדיוק אני צריך כדי לעשות את הדברים הבאים:
אפשרי לשלוט בכונן/ים הנ"ל (להעתיק, למחוק, לנגן קבצים מחיקתם וכיו"ב) מחדר העבודה?
אפשרי מהסלון (באמצעות הסטרימר) לשלוט בכונן/ים הנ"ל, וגם בתיקיות המשותפות ברשת של יתר המחשבים?
חשבתי לחבר לסטרימר כונן פנימי (SATA), לקובצי הוידאו, וכונן חיצוני (USB) לקובצי האודיו. האם זו הדרך הנכונה והיעילה לחבר גם מבחינת מהירות הניגון, על מנת שהסטרימר יגמגם כמה שפחות, וגם על מנת שתתאפשר לי שליטה כמפורט לעיל.
האם צריך שגם הכונן החיצוני יחובר בכבל רשת לראוטר ו/או לאחד המחשבים?
יש המלצות או הצעות על חיבור בדרך אחרת? או פתרון אחר, למשל כונן חיצוני או פנימי בלבד? חיבור מסוג אחר?
אני מעונין לרכוש סטרימר עם קירור פסיבי, וראיתי של-HDX1000 ול-EGREATM31B יש כזה, וגם זכרון גבוה יותר ביחס לסטרימרים אחרים (512mb ram/256mb flash), מה שלהבנתי עשוי לתת תוצאות טובות יותר בכל הנוגע לweb services וכיו"ב. האם סטרימרים אלה טובים ויתאימו לי?
אגב, ברוב הביקורות של הסטרימרים, בסיכום היתרונות, זיו כתב "ניגון תכני Blu-ray עתירי ביטים או קבצי mkv בהצלחה מעל רשת מקומית", אך בביקורת של HDX1000 הושמטו קבצי mkv - בכוונת מכוון? אם כן, מה המשמעות?
תודה מראש, אדם
pv80, rx-v663, קדמיים וסנטר של פרדיים וסאב של וורפידל sw150
 pv80, rx-v663, קדמיים וסנטר של פרדיים וסאב של וורפידל sw150
סראונד של וורפידל
 סראונד של וורפידל

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תתחדש...יופי של תמונות.
עכשיו לתכלס:
אני חושב על חיבור בצורה שונה...לא צריך כונן בתוך הסטרימר וכונן בחוץ לאודיו וכו'...
מה שאני מציע לך זה להשאיר את כונני ה data שלך בחדר העבודה מחוברים למחשבים שלך.
אם תרצה להשקיע תוכל לבנות לעצמך איזה NAS חינמי נחמד (ניתן בעזרת freeNAS) ולשאוב ברשת משם את כל הנתונים.
בכל מקרה גם אם כל ה data מחובר למחשבים תוכל פשוט להעביר כבל רשת, הייתי הולך על CAT7 על מנת למנוע גמגומים בין "השרת" לבין הסטרימר ופשוט להתחיל להזרים נתונים.
לגבי השמטת ה mkv בכתבה..תתעלם אין לזה משמעות. אתה יכול ללכת על כל סטרימר מסוג NMT...הממשק שלהם די נוח (Popcorn a-110 או HDX 1000 או עוד ועוד...) או לעומת זאת ללכת על מדשיר יותר איכותי לעניות דעתי :Dvico Tvix6500 ..פשוט מכשיר עם 0 תקלות.
בכל אחד מהמכשירים תקבל בדיוק את מה שבקשת אם בתצורת החיבור שהצעתי לך או בתצורת חיבור אחרת שתבחר.
שים לב שמערכת הקרור של popcorn או כמעט כל מכשיר NMT אחר ירודה מאשר ה TVIX שבנוי לתפארת (שלא תחשוב שאני מנסה לעזור ליבואן פה...פשוט הוא באמת מכשיר מצוין)

מקווה שעשיתי קצת סדר ולא בלבלתי אותך יותר :wink:

דרך אגב זה לא ה PV80 42" שם בתמונה...?

AAdam פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

חן חן על המחמאה ועל התשובה :)
(אכן pv80 42")
סלח לי על הבורות, אם תוכל בקצרה לומר לי מה זה nas (אני מניח שאתה מתכוון לסוג של storage) - זה מתחבר גם למחשב/ים וגם לסטרימר? כיצד מתחבר למחשב/לסטרימר? בכבל רשת או אחרת? דורש מחשב חזק או שהוא עצמאי בשטח?
אדם

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

יופי של פלזמה.
אצלי בסלון גם כן :D
NAS זה קיצור ל network attached storage...בקיצור שרת אחסון ברשת. מחשב פנטיום 3 עם 256 מגה זכרון יעשה את העבודה בקלילות (כמובן עם כמות דיסקים נחמדה... :mrgreen: )
המחשב הזה מקבל כתובת IP מהראוטר שלך וקיים stand alone ברשת כך שכל המחשבים ברשת כולל הסטרימר שגם יקבל כתובת משלו יוכלו לראות ולהשתמש במידע אותו הוא מאחסן.

מדריך קצר לבניית NAS משלך:
http://www.howtoforge.com/network_attac ... th_freenas

שוב...אתה לא חייב, אתה יכול פשוט לחבר כבל רשת מהמחשב שלך לסטרימר כך שהסטרימר יזהה את כונני השיתוף שלך במחשב ותוכל להתחיל להנות (הכי מהיר...ה NAS מקל על החיים כאשר מתחילים להאגר לך כמויות עצומות של סרטים, סדרות, מוזיקה...אתה יודע איך זה)

ישנם גם NAS מוכנים (יקרים מידי לטעמי), תוכל לחפש קצת בפורום, יש המון כתבות על זה.

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

freeNAS בהחלט מחייה מתים (מחשבים מתים :D ) אין צורך בידע ברשתות יותר מדי. אצלי עובד שבועות בלי כיבוי או איתחול מומלץ ביותר.
לגבי הסטרימר למרות שיש לי HDX1000 ואני מרוצה ממנו מאוד היום הייתי הולך על הTVIX רק בגלל שמהזרימים מבוססי NMT בסוף הדרך ואמורים להיות מוחלפים בזמן הקרוב. כך שיכול להיות שהם יוזנחו קצת למרות שאחרי המעבר דגם הקודם התמיכה בדגם הישן יותר עדיין טובה (למעשה זהה לדגם החדש)
גיא

AAdam פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

geblig
תודה רבה על הרעיון... היום קראתי קצת על הארכיטקטורה וכו', נשמע אחלה ונראה לי שבקרוב מאוד (אחרי שאקרא עוד קצת) אתחיל לפעול בכיוון...

גיא
גם geblig ועוד רבים ממליצים על הTVIX, אבל, ותקן אותי אם אני טועה, גם מכשיר זה מבוסס NMT...
אגב, למה אתה סבור שסטרימרים מבוססי NMT בסוף הדרך? אמורים להיות מוחלפים ב...?

מה דעתכם על המכשיר הבא (להבנתי המדובר בכחול לבן של ממש)? חוץ מזה שלא תומך ב-UPnP (ולכן גם לא תומך בכל ה-web services, אם אני מבין נכון), נראה אחלה של מכשיר...
http://www.hantzundpartner.com/hdi/dune_base_e.html

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #7 

בקשר לNAS, אם אין לך כוח להתחיל להתעסק עם כל ההגדרות קיימים שרתים שלא עולים הרבה כמו:
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... &CatCode=8

כמובן שתצטרך לשדרג את הארד דיסק עבור כל תכני HD.

לי אישית אין ניסיון עם שרתים כאלה, האם למישהו יש ניסיון איתם? איך הם עבור הזרמת תכני MKV 1080P ממתג ישירות לסטרימר?

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

AAdam כתב:geblig
תודה רבה על הרעיון... היום קראתי קצת על הארכיטקטורה וכו', נשמע אחלה ונראה לי שבקרוב מאוד (אחרי שאקרא עוד קצת) אתחיל לפעול בכיוון...

גיא
גם geblig ועוד רבים ממליצים על הTVIX, אבל, ותקן אותי אם אני טועה, גם מכשיר זה מבוסס NMT...
אגב, למה אתה סבור שסטרימרים מבוססי NMT בסוף הדרך? אמורים להיות מוחלפים ב...?

מה דעתכם על המכשיר הבא (להבנתי המדובר בכחול לבן של ממש)? חוץ מזה שלא תומך ב-UPnP (ולכן גם לא תומך בכל ה-web services, אם אני מבין נכון), נראה אחלה של מכשיר...
http://www.hantzundpartner.com/hdi/dune_base_e.html
...
Tvix לא מבוסס NMT.
ד"אהיתה כתבה של עפר על ה dune כנס:
http://www.hometheater.co.il/article014 ... E-BD-PRIME

G_E_M_S
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #9 

geblig כתב: בכל מקרה גם אם כל ה data מחובר למחשבים תוכל פשוט להעביר כבל רשת, הייתי הולך על CAT7 על מנת למנוע גמגומים בין "השרת" לבין הסטרימר ופשוט להתחיל להזרים נתונים.
...
באחד השרשורים ראיתי את זיו ממליץ על CAT6 שגם זה יותר מידי וגם יקר יותר.
בשביל רשת 1G לא צריך יותר מכבל CAT5e שזה אגב התקן היעודי לרשתות אלו. CAT6 הינו תקן שמיועד לרשתות 10G ויקר בהרבה מהתקן CAT5e.

ואיני בכלל רוצה להכנס לתקן CAT7 שיקר פי כמה וכמה ויעודו שונה לגמרי...

נ.ב אני יודע שזה קצת לא בנושא אבל פשוט לא יכולתי להמשיך ולראות את ההמלצות המצחיקות האלו.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46372
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #10 

G_E_M_S,
הפרשי המחיר בין CAT5E ל CAT6 זניחים כאשר רוכשים גליל של 100M.

G_E_M_S
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

ziv_r כתב:G_E_M_S,
הפרשי המחיר בין CAT5E ל CAT6 זניחים כאשר רוכשים גליל של 100M.
...
ומי יחבר את המחברים???
יש תקן מאוד מאוד קפדני לגבי המחברים בתקן CAT6, מה זה זווה אם אתה עושה אותם לבד???

ציוד לבדיקת קווי רשת\מחברי רשת בתקן הזה עולה מעל ל1000 דולר למכשירם הפשוטים...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

רכיבים שמבצעים Bandwidth Testing בתקן זה עולים סכום כזה, אך ציוד שבסך הכל בודק כי הסיגנל תקין הרבה פחות. בנוסף, רוב החנויות יסכימו להשאיל כזה ציוד תמורת תשלום סימלי.
בל נשכח כי השימוש בציוד בדיקה שכזה ממש איננו חובה.

G_E_M_S
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

ziv_r כתב:רכיבים שמבצעים Bandwidth Testing בתקן זה עולים סכום כזה, אך ציוד שבסך הכל בודק כי הסיגנל תקין הרבה פחות. בנוסף, רוב החנויות יסכימו להשאיל כזה ציוד תמורת תשלום סימלי.
...
זה שהסיגנל עובר זה רחוק מלומר שהכבל עכשיו בתקן CAT6, מה עם קיבוליות והשראות? מה עם מדידת רעש? וכ"ו וכ"ו...
ziv_r כתב: בל נשכח כי השימוש בציוד בדיקה שכזה ממש איננו חובה.
...
נכון, ולכן שימוש בתקן CAT6 רחוק מלהיות חובה ואף המלצה. פשוט ביזבוז!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

כאשר ההבדל לגליל של 100M עומד על 35 ש"ח, זה ממש no-brainer.
אלו התוצאות מגיגול ראשון:
http://www.cableuniverse.co.uk/catalog/ ... -100M-Roll
http://www.cableuniverse.co.uk/catalog/ ... Cable-Roll
ההפרש למחירים של הסופיות עומד על סכום זהה.

TangoMan
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 0

שליחה #15 

G_E_M_S כתב:
geblig כתב: בכל מקרה גם אם כל ה data מחובר למחשבים תוכל פשוט להעביר כבל רשת, הייתי הולך על CAT7 על מנת למנוע גמגומים בין "השרת" לבין הסטרימר ופשוט להתחיל להזרים נתונים.
...
באחד השרשורים ראיתי את זיו ממליץ על CAT6 שגם זה יותר מידי וגם יקר יותר.
בשביל רשת 1G לא צריך יותר מכבל CAT5e שזה אגב התקן היעודי לרשתות אלו. CAT6 הינו תקן שמיועד לרשתות 10G ויקר בהרבה מהתקן CAT5e.

ואיני בכלל רוצה להכנס לתקן CAT7 שיקר פי כמה וכמה ויעודו שונה לגמרי...

נ.ב אני יודע שזה קצת לא בנושא אבל פשוט לא יכולתי להמשיך ולראות את ההמלצות המצחיקות האלו.
...
כבל CAT6 לא מיועד ל- 10G... (כבל CAT6A כן תומך)
כל מי שמתעסק בזה קצת יודע שבכלל האפשרות להריץ 10G על קווי נחושת מוגבלת למרחקים קצרים מאוד... ומשתמשים בעיקר בסיבים...
בסופו של דבר הכבל האיכותי יותר שמתאים לרשתות 1G הוא כבל CAT6 הוא עדיף למרחקים ארוכים (איזור ה-100 מטרים). אם לא מדובר על התקנה מקצועית ומרחקים ארוכים, אפשר בהחלט להסתפק ב-CAT5E שתומך בדרישות של 1G (כבל CAT6 עובר את הדרישות). לגבי הכנה לעתיד ל-10G... תשכחו מכבלים למרחקים גדולים מ-10 מטר העולם עובר לסיבים...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”