לאחרונה התחדשתי (סוף סוף
משום שהדיוידוי שברשותי לא מספק את הסחורה, וגם כי הגיע הזמן, ברצוני לשפוך את כל הדיסקים של המוזיקה, כמו גם את קבצי התמונות והוידאו, לכונן/ים המחובר/ים (איכשהו) לסטרימר...
הסטרימר ישב לצד הרסיבר בסלון ויחובר אליו (HDMI). המחשבים והראוטר (bd 6204wg) בחדר העבודה הסמוך וכבר קדחתי חור בתחתית הקיר שדרכו עובר כבל רשת אשר ממתין לסטרימר - וזה עוד לפני שבכלל יש לי מושג מה בדיוק אני צריך כדי לעשות את הדברים הבאים:
אפשרי לשלוט בכונן/ים הנ"ל (להעתיק, למחוק, לנגן קבצים מחיקתם וכיו"ב) מחדר העבודה?
אפשרי מהסלון (באמצעות הסטרימר) לשלוט בכונן/ים הנ"ל, וגם בתיקיות המשותפות ברשת של יתר המחשבים?
חשבתי לחבר לסטרימר כונן פנימי (SATA), לקובצי הוידאו, וכונן חיצוני (USB) לקובצי האודיו. האם זו הדרך הנכונה והיעילה לחבר גם מבחינת מהירות הניגון, על מנת שהסטרימר יגמגם כמה שפחות, וגם על מנת שתתאפשר לי שליטה כמפורט לעיל.
האם צריך שגם הכונן החיצוני יחובר בכבל רשת לראוטר ו/או לאחד המחשבים?
יש המלצות או הצעות על חיבור בדרך אחרת? או פתרון אחר, למשל כונן חיצוני או פנימי בלבד? חיבור מסוג אחר?
אני מעונין לרכוש סטרימר עם קירור פסיבי, וראיתי של-HDX1000 ול-EGREATM31B יש כזה, וגם זכרון גבוה יותר ביחס לסטרימרים אחרים (512mb ram/256mb flash), מה שלהבנתי עשוי לתת תוצאות טובות יותר בכל הנוגע לweb services וכיו"ב. האם סטרימרים אלה טובים ויתאימו לי?
אגב, ברוב הביקורות של הסטרימרים, בסיכום היתרונות, זיו כתב "ניגון תכני Blu-ray עתירי ביטים או קבצי mkv בהצלחה מעל רשת מקומית", אך בביקורת של HDX1000 הושמטו קבצי mkv - בכוונת מכוון? אם כן, מה המשמעות?
תודה מראש, אדם