הרקוויאם של וורדי
-
ds
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 570
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 6 פעמים
שנים יש לי את הרקוויאם בביצוע של אבדו עם התזמורת והמקהלה של האופרה של לסקלה ממילנו. הזמרים גם הם מהגדולים ביותר, גירוב, דומינגו ואחרות. בטח בגלל המנצח האיטלקי, בית האופרה, המבצעים (דומינגו), שהוא גדול באופרה קצת פחות בסוגים אחרים, וכמובן וורדי עצמו, הביצוע נישמע מאוד אופראי יש תחושה שאתה שומע אופרה טובה, אבל עדיין אופרה.
לאחרונה קניתי את הרקוויאם הפעם בביצוע של גו'ליני עם התזמורת ומקהלת פילהרמוניה האנגלית וגם הפעם משתתפים זמרים מהגדולים ביותר גדה, גיארוב, לודוויג ושוורצקופ, אבל הפעם הביצוע שונה לחלוטין, הוא לא אופראי הוא טעון, מסעיר ובעיקר מרגש, מה שלא היה בביצוע של אבדו. כאשר מגיעים לסוף הרקוויאם ישנה תחושה כאילו הסתיים מרוץ מרתון והמבצעים והמאזים מסיימים בחוסר נשימה מוחלט. נידמה לי שוורדי היה מעדיף עשרות מונים את הביצוע של גו'ליני למרות שהוא מלחין של אופרות. ניקולאי גדה בביצוע הזה הוא אולי לא במיטבו, ניקולאי גיארוב עדיין לא בשל לחלוטין (כפי שהוא בבצוע של אבדו) אבל עדיין שר בצורה יוצאת מהכלל, לודוויג ושוורצקופ הן בשיאן ללא שום תחרות.
למרות שהיצירה הוקלטה במחצית הראשונה של שנות השישים במאה הקודמת ההקלטה נפלאה אין איבוד בשמיעה של שום כלי, אין תחושה של מיסוך כלים הכל במקומו בחדות ובהירות, מנמוך (ויש) עד לגבוהים ובעיקר החצצוצרות.
בקיצור ביצוע נפלא.
לאחרונה קניתי את הרקוויאם הפעם בביצוע של גו'ליני עם התזמורת ומקהלת פילהרמוניה האנגלית וגם הפעם משתתפים זמרים מהגדולים ביותר גדה, גיארוב, לודוויג ושוורצקופ, אבל הפעם הביצוע שונה לחלוטין, הוא לא אופראי הוא טעון, מסעיר ובעיקר מרגש, מה שלא היה בביצוע של אבדו. כאשר מגיעים לסוף הרקוויאם ישנה תחושה כאילו הסתיים מרוץ מרתון והמבצעים והמאזים מסיימים בחוסר נשימה מוחלט. נידמה לי שוורדי היה מעדיף עשרות מונים את הביצוע של גו'ליני למרות שהוא מלחין של אופרות. ניקולאי גדה בביצוע הזה הוא אולי לא במיטבו, ניקולאי גיארוב עדיין לא בשל לחלוטין (כפי שהוא בבצוע של אבדו) אבל עדיין שר בצורה יוצאת מהכלל, לודוויג ושוורצקופ הן בשיאן ללא שום תחרות.
למרות שהיצירה הוקלטה במחצית הראשונה של שנות השישים במאה הקודמת ההקלטה נפלאה אין איבוד בשמיעה של שום כלי, אין תחושה של מיסוך כלים הכל במקומו בחדות ובהירות, מנמוך (ויש) עד לגבוהים ובעיקר החצצוצרות.
בקיצור ביצוע נפלא.
גם אני מעריך מאוד את היצירה עם ג'וליני. ההקלטה היא של אי אם אי. הביצוע נחשב שנים רבות כאמת מידה לורדי. גם ההקלטה המאוחרת של אבדו, בהופעה חייה מרשימה מאוד...
במקרה, (או שלא...
) יצא לי לשמוע ולראות בקונצרט חי, גם את אבדו וגם את ג'וליני ברקוויאם של וורדי. שני הקונצרטים היו ענקים...
.
במקרה, (או שלא...
.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לי יש כרגע רק את הביצוע של טוסקניני ב-RCA Gold.
ברור שאיכות ההקלטה בביצועים היותר מאוחרים יותר טובה, אבל מבחינת הביצוע עצמו באמת שאין תלונות
ברור שאיכות ההקלטה בביצועים היותר מאוחרים יותר טובה, אבל מבחינת הביצוע עצמו באמת שאין תלונות
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
-
ds
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 570
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 6 פעמים
אכן הביצוע של גו'ליני נחשב תמיד לאחד הגדולים ביותר, אבל מכל מיני סיבות, בעיקר עצלות, לא השגתי אותו. ששמעתי אותו לאחרונה פשוט היתה הפתעה ענקית עד כמה הביצוע נכון יותר מהביצוע של אבדו.
דרך אגב, אם אני לא טועה ביוני יופיע בראנבויים בפארק בביצוע של הרקוויאם הזה עם התזמורת והמקהלה של לסקלה לא הוזכרו הסולנים. אני בטוח שרמקול יגיע
דרך אגב, אם אני לא טועה ביוני יופיע בראנבויים בפארק בביצוע של הרקוויאם הזה עם התזמורת והמקהלה של לסקלה לא הוזכרו הסולנים. אני בטוח שרמקול יגיע
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3698117,00.html
אני מרוחק כמה אלפי ק"מ ממקום האירוע, אז לא בטוח שאהיה נוכח....
בובו, וגם יהודה,
כדאי לשמוע גם את האבדו האחרון (נדמה לי שיש לאבדו איזה ארבע הקלטות של הרקוויאם...) הוא עם הברלינאים ויצא גם בדי וי די...
(הייתי באולם כשהקליטו....
)
יש מלן הקלטות מעולות של היצירה... גם מוטי והיקוקס ופריקסי... ועוד מלן מה78 גם עם בנימינו גיליי וכו'
אבל אין כמו הופעה חיה... אין....
.
אני מרוחק כמה אלפי ק"מ ממקום האירוע, אז לא בטוח שאהיה נוכח....
בובו, וגם יהודה,
כדאי לשמוע גם את האבדו האחרון (נדמה לי שיש לאבדו איזה ארבע הקלטות של הרקוויאם...) הוא עם הברלינאים ויצא גם בדי וי די...
(הייתי באולם כשהקליטו....
יש מלן הקלטות מעולות של היצירה... גם מוטי והיקוקס ופריקסי... ועוד מלן מה78 גם עם בנימינו גיליי וכו'
אבל אין כמו הופעה חיה... אין....
.