שאלה - משמעות הנתונים היבשים של דרייבר
שלום,
למי שעדיין לא מכיר אותי ואת השגעונות שלי, אני מתעניין בעיקר בסטריאו היי-אנד לרכב (בעיקר..) ובד"כ מבצע את כל העבודה בעצמי (מכאן DIY)
השאלה שלי היא מה אני יכול באמת ללמוד על דרייבר, אם בכלל, מתוך הנתונים היבשים (ללא גרף היענות) בכל הנוגע לאיך הוא יישמע לכשיורכב: פתוח/סגור ?, ווקאלי ? טווח תדרים ? צריך תיבה ? יורד נמוך ? מהיר ?
הנה דוגמא לנתונים של דרייבר 6.5" שאני שוקל כשדרוג:
Fs: 35 Hz
Qms: 2.8
Qes: 0.48
Qts: 0.41
Vas: 23 liters
Re: 3.50 Ohms
Le: .005 mH
BL: 6.13
Mms: 23 grams
Sd: 140 cm^2
Cms: 0.5 mm/N
XMAX: 13mm
XMECH: 15mm
Depth: 3 1/2"
Pwr Handling: 150WRMS
Single 4 Ohm Voice Coil
מה ניתן ללמוד עליו מתוך הנתונים ?
המון תודה.
למי שעדיין לא מכיר אותי ואת השגעונות שלי, אני מתעניין בעיקר בסטריאו היי-אנד לרכב (בעיקר..) ובד"כ מבצע את כל העבודה בעצמי (מכאן DIY)
השאלה שלי היא מה אני יכול באמת ללמוד על דרייבר, אם בכלל, מתוך הנתונים היבשים (ללא גרף היענות) בכל הנוגע לאיך הוא יישמע לכשיורכב: פתוח/סגור ?, ווקאלי ? טווח תדרים ? צריך תיבה ? יורד נמוך ? מהיר ?
הנה דוגמא לנתונים של דרייבר 6.5" שאני שוקל כשדרוג:
Fs: 35 Hz
Qms: 2.8
Qes: 0.48
Qts: 0.41
Vas: 23 liters
Re: 3.50 Ohms
Le: .005 mH
BL: 6.13
Mms: 23 grams
Sd: 140 cm^2
Cms: 0.5 mm/N
XMAX: 13mm
XMECH: 15mm
Depth: 3 1/2"
Pwr Handling: 150WRMS
Single 4 Ohm Voice Coil
מה ניתן ללמוד עליו מתוך הנתונים ?
המון תודה.
כמעט כלום (גם לאור העובדה שמה שהיצרן מפרסם ומה שקורה במציאות לא תמיד קרובים).
אבל אם אתה מתעקש אז בגדול -
FS נמוך מאפשר לדרייבר לרדת מעט נמוך יותר ללא EQ.
QTS מעל ל 0.5 מעיד על דרייבר שיותר מיועד לתיבה סגורה/IB מאשר פורטד.
VAS ו QTS נותנים מעט אינדיקציה לגבי גודל התיבה והנצילות (יחסית).
LE - בעל ערך נמוך מרמז על דרייבר שמסוגל להפיק תדרים גבוהים יותר. יש שמייחסים לזה גם
יתרונות בכל הקשור "לפידליטי". בדר"כ בסאבים המספר יהיה גבוה יותר מאשר נניח מידים.
SD - שטח ממברנה (הרבה יצרנים בתחום האודיו לרכב "מחפפים" בנתון הזה).
XMAX - מהלך סליל "לינארי". יותר גבוה מאפשר לוופר להפיק יותר SPL בתדר נתון (עוזר בנמוכים).
XMECH - מהלך סליל מקסימלי מבחינה מכאנית.
RMS - חסר משמעות לגמרי במונחי יום יום (רלוונטי אולי למתחרי SPL בחו"ל).
OHM - העכבה של הסליל. לרוב באודיו לרכב זה יהיה 4. די סטנדרטי.
אבל אם אתה מתעקש אז בגדול -
FS נמוך מאפשר לדרייבר לרדת מעט נמוך יותר ללא EQ.
QTS מעל ל 0.5 מעיד על דרייבר שיותר מיועד לתיבה סגורה/IB מאשר פורטד.
VAS ו QTS נותנים מעט אינדיקציה לגבי גודל התיבה והנצילות (יחסית).
LE - בעל ערך נמוך מרמז על דרייבר שמסוגל להפיק תדרים גבוהים יותר. יש שמייחסים לזה גם
יתרונות בכל הקשור "לפידליטי". בדר"כ בסאבים המספר יהיה גבוה יותר מאשר נניח מידים.
SD - שטח ממברנה (הרבה יצרנים בתחום האודיו לרכב "מחפפים" בנתון הזה).
XMAX - מהלך סליל "לינארי". יותר גבוה מאפשר לוופר להפיק יותר SPL בתדר נתון (עוזר בנמוכים).
XMECH - מהלך סליל מקסימלי מבחינה מכאנית.
RMS - חסר משמעות לגמרי במונחי יום יום (רלוונטי אולי למתחרי SPL בחו"ל).
OHM - העכבה של הסליל. לרוב באודיו לרכב זה יהיה 4. די סטנדרטי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46412
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5082 פעמים
nimmer,
שים לב כי יש המון תוכנות DIY לבניית תיבות עבור רמקולים. לאחר הזנת הערכים שרשמת ומספר שאלות לגבי המבנה, הן עוזרות בבניית תיבה מתאימה.
שים לב כי יש המון תוכנות DIY לבניית תיבות עבור רמקולים. לאחר הזנת הערכים שרשמת ומספר שאלות לגבי המבנה, הן עוזרות בבניית תיבה מתאימה.
המיד-וופר הזה אמור לעבוד בנפח הדלת (כאשר הדלת אטומה עם חומר איטום DYNAMAT)
דבר נוסף, הדרייבר משתמש במגנט ניאודיום (צר וארוך יותר יחסית למגנטים סטנדרטיים..)
האם זה אומר משהו על המהירות של הדרייבר ? הוא אמור להיות מהיר בכדי לעמוד "בקצב" של הפלאנריים..
שוב, המון תודה.
דבר נוסף, הדרייבר משתמש במגנט ניאודיום (צר וארוך יותר יחסית למגנטים סטנדרטיים..)
האם זה אומר משהו על המהירות של הדרייבר ? הוא אמור להיות מהיר בכדי לעמוד "בקצב" של הפלאנריים..
שוב, המון תודה.
לא. מגנט הניאו פשוט מייצר שדה מגנטי חזק יותר (לגודל שלו) יחסית למגנט פריט רגיל. זה טוב
לאודיו לרכב מכיון שזה חוסך בגודל/נפח ומשקל, אבל אין שום השפעה על ביצועי או "מהירות" הדרייבר.
לאודיו לרכב מכיון שזה חוסך בגודל/נפח ומשקל, אבל אין שום השפעה על ביצועי או "מהירות" הדרייבר.