הבדלים בין איכות ל 720P ל 1080P
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
האם העין יכולה לשים לב? כן. אבל תלוי במרחק הצפייה וגודל המסך. אם אתה רואה ממרחק של 4 מטר במסך של 34 אינצ' אז לא תשים לב להבדל בין 720 ל 1080. ככל שמתקרבים וגודל המסך עולה כך שמים לב להבדל.
במה מתבטאים ההבדלים? בעומק הצבעים ואיכות התמונה.
לא יודע איפה ראית לגבי שחרור סרטים ב 720. כל סרט בלו רי משדר HD מלא שזה 1080. אם אתה מדבר על הורדת סרטים מאתרי הורדות אז זה לא בדיוק "סרטים שמשוחררים" אלה ריפים של בלו ריי.
במה מתבטאים ההבדלים? בעומק הצבעים ואיכות התמונה.
לא יודע איפה ראית לגבי שחרור סרטים ב 720. כל סרט בלו רי משדר HD מלא שזה 1080. אם אתה מדבר על הורדת סרטים מאתרי הורדות אז זה לא בדיוק "סרטים שמשוחררים" אלה ריפים של בלו ריי.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
ב 1080 יש פי שניים רזולוציה בפועל (רוחב הסרט זהה בגלל שהרזולוציה הטמפורלית גבוהה פי 2, דבר שהורגת למשל בשידורים בארה"ב של damages).
ההבדל הוא לא שמיים וארץ. בוודאי לא כמו ההבדל בין 720p מול sdtv.
ההבדל מתבטא בעיקק בחדות ותלת מימדיות של התמונה ותחושה ראלית יותר של התוכן.
חשוב גם לציין שחוץ מרזולוציה, רוחב הפס חשוב לא פחות. ראיתי כבר תכני 720p שהפילו אותי מול תכני 1080p בינוניים שבקלות היו מטעים כל אחד. לכן חייבים שהתוכן ישולב לפחות בקצב סביר בכדי שהרזולוציה תמומש.
חשוב גם לציין שחוץ מרזולוציה, רוחב הפס חשוב לא פחות. ראיתי כבר תכני 720p שהפילו אותי מול תכני 1080p בינוניים שבקלות היו מטעים כל אחד. לכן חייבים שהתוכן ישולב לפחות בקצב סביר בכדי שהרזולוציה תמומש.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
720P VS 1080P הבדלי איכות
עשיתי ניסוי פשוט...לראות אם ההבדלים מוחשיים:
הקרנתי סרט ב1080P וסרט זהה לחלוטין ב-720P (דרך HDX1000).
יש לציין שהמסך הוא "LCD FULL HD 52 ומרחק הצפייה הוא 4 מטר.
ובכן....לא הצלחתי לראות שום שינוי ואפילו קטן עפ"י נתונים אלו.
אולי אם הייתי מתקרב ל-2.5-3 מטר הייתי מבחין בשונוי אבל לא ניסיתי מכוון שזה לא רלוונטי עבורי....
הקרנתי סרט ב1080P וסרט זהה לחלוטין ב-720P (דרך HDX1000).
יש לציין שהמסך הוא "LCD FULL HD 52 ומרחק הצפייה הוא 4 מטר.
ובכן....לא הצלחתי לראות שום שינוי ואפילו קטן עפ"י נתונים אלו.
אולי אם הייתי מתקרב ל-2.5-3 מטר הייתי מבחין בשונוי אבל לא ניסיתי מכוון שזה לא רלוונטי עבורי....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני זוכר הדגמה של 1080i מול 720P ביס HD - הסידרה גיבורים
ב-3 שניות שמת לב להבדל...
צריך שהחומר יהיה מתאים לבדיקה - לא כל חומר מתאים
אפשר לנסות למשל עם סרטים מצויירים חדשים - שהאיכות שם מטורפת - ואז יש סיכוי טוב לשים לב להבדל
אפשר לנסות למשל עם סרטים מצויירים חדשים - שהאיכות שם מטורפת - ואז יש סיכוי טוב לשים לב להבדל
אני הורדתי לא מזמן אחד הפרקים של גיבורים ב 1080i וב 720P כדי לערוך השוואה וכמו שאתה אומר, מייד רואים הבדל. אני מקווה שיהיו בקרוב מקורות זמינים של סדרות ב 1080p.lawpower כתב:אני זוכר הדגמה של 1080i מול 720P ביס HD - הסידרה גיבורים
אפשר לנסות למשל עם סרטים מצויירים חדשים - שהאיכות שם מטורפת - ואז יש סיכוי טוב לשים לב להבדל...
- kleinimrod
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 20 פעמים
סתם ידע כללי, איכות 720P יותר טובה מ-1080I. לידיעתכם.GaliaL כתב:אני הורדתי לא מזמן אחד הפרקים של גיבורים ב 1080i וב 720P כדי לערוך השוואה וכמו שאתה אומר, מייד רואים הבדל. אני מקווה שיהיו בקרוב מקורות זמינים של סדרות ב 1080p.lawpower כתב:אני זוכר הדגמה של 1080i מול 720P ביס HD - הסידרה גיבורים
אפשר לנסות למשל עם סרטים מצויירים חדשים - שהאיכות שם מטורפת - ואז יש סיכוי טוב לשים לב להבדל......
הסבר:
איך בא לידי ביטוי רוחב הפס כאשר מחפשים סרטים / סדרות להורדה??oferlaor כתב:ב 1080 יש פי שניים רזולוציה בפועל (רוחב הסרט זהה בגלל שהרזולוציה הטמפורלית גבוהה פי 2, דבר שהורגת למשל בשידורים בארה"ב של damages).
חשוב גם לציין שחוץ מרזולוציה, רוחב הפס חשוב לא פחות. ראיתי כבר תכני 720p שהפילו אותי מול תכני 1080p בינוניים שבקלות היו מטעים כל אחד. לכן חייבים שהתוכן ישולב לפחות בקצב סביר בכדי שהרזולוציה תמומש....
האם ניתן לדעת לפי כודל הקובץ / הסוג שלו כמה איכותי הוא יהיה?
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
זו התשובה המוחצת שחיפשתי מזמן - 720P עדיף על 1080Ikleinimrod כתב:סתם ידע כללי, איכות 720P יותר טובה מ-1080I. לידיעתכם.GaliaL כתב:אני הורדתי לא מזמן אחד הפרקים של גיבורים ב 1080i וב 720P כדי לערוך השוואה וכמו שאתה אומר, מייד רואים הבדל. אני מקווה שיהיו בקרוב מקורות זמינים של סדרות ב 1080p.lawpower כתב:אני זוכר הדגמה של 1080i מול 720P ביס HD - הסידרה גיבורים
אפשר לנסות למשל עם סרטים מצויירים חדשים - שהאיכות שם מטורפת - ואז יש סיכוי טוב לשים לב להבדל......
הסבר:
...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מעבר למה שנאמר לך, בד"כ אפשר לדעת באמת לפי גודל הסרט/סידרהקוביס כתב: איך בא לידי ביטוי רוחב הפס כאשר מחפשים סרטים / סדרות להורדה??
האם ניתן לדעת לפי כודל הקובץ / הסוג שלו כמה איכותי הוא יהיה?...
באיכות בסיסית סידרה כמו גיבורים שוקלת משהו כמו 1.2 לפרק
אחים לנשק - שזה פרקים באיכות גבוהה - אפשר גם 4GB בערך לכל פרק.
סרטים 1080P בערך 10GB רגיל ועד גם 30-50GB לבלוריי מלא.
בסרטון הוא לא דיבר על משהו שהוא די חשוב. על צג 1080p, מה יהיה יותר טוב, 1080i או 720p?
ל1080i יהיה את הלכלוך של האינטרלייסד וחצי מהפריים רייט. ל720p לעומת זאת יהיו סימני מתיחה של מעבד התמונה.
לי אמרו שבדברים שצריך פריים רייט גבוה כמו ספורט, 720 זה יותר טוב. לסרטים שבין כה וכה רואים ב25-24 פריימים, 1080i יתן איכות יותר טובה.
זה לא באמת נכון, והתועלת של 720p תמיד עדיפה?
ל1080i יהיה את הלכלוך של האינטרלייסד וחצי מהפריים רייט. ל720p לעומת זאת יהיו סימני מתיחה של מעבד התמונה.
לי אמרו שבדברים שצריך פריים רייט גבוה כמו ספורט, 720 זה יותר טוב. לסרטים שבין כה וכה רואים ב25-24 פריימים, 1080i יתן איכות יותר טובה.
זה לא באמת נכון, והתועלת של 720p תמיד עדיפה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אם אני מבין נכון - גם את הוידאו - הכל תלוי בכמות התנועה - נשים את עניין הביטרייט בצד.
סרט עם הרבה תנועה - עדיף שיהיה P - כי אחרת נסבול מהרבה בעיות ב i ן (ניסיון לרשום "עין" בצורה מצחיקה) , ד"א - כמה מכם שמים לב להבדל בין i ל P תוך כדי צפייה?
בסרט איטי יחסית/תמונות נוף ודברים שלא זזים יותר מידיי מהר - עדיף דווקא ה1080i על ה-1080p - כי העיקר זה שיש רזולוציה גבוהה - יותר פרטים בתמונה, וכמעט ולא נבחין בבעיות כביכול שהi ייצר לנו.
סרט עם הרבה תנועה - עדיף שיהיה P - כי אחרת נסבול מהרבה בעיות ב i ן (ניסיון לרשום "עין" בצורה מצחיקה) , ד"א - כמה מכם שמים לב להבדל בין i ל P תוך כדי צפייה?
בסרט איטי יחסית/תמונות נוף ודברים שלא זזים יותר מידיי מהר - עדיף דווקא ה1080i על ה-1080p - כי העיקר זה שיש רזולוציה גבוהה - יותר פרטים בתמונה, וכמעט ולא נבחין בבעיות כביכול שהi ייצר לנו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
הוידאו הזה מתחיל כמעט נכון ואז כבר ממש מתחיל להגיד שטויות לקראת האמצע. העיקר שהוחדרו מושקע, חבל שלא השקיעו יותר במחקר ופחות במיקרופון של הקריין.
1080i זה ממש ממש לא 540p.
ההבדל הוא שלא ניתן לעשות deinterlacing ל 540p. ל 1080i כן אפשר.
בפעולה הזו הרזולוציה משתנה בין 540 במקרה של bob (המקרה הגרוע ביותר) ל 1080p. מכיוון שהרזולוציה של המקור תמיד 1080p, זה אומר שמרבית הזמן אנחנו קרובים יותר ל 1080 שורות.
ל 720p לעולם אין על המסך יותר מ 720 שורות, אך ל 1080i יש בד״כ 1080 שורות או טיפה פחות. מצד שני ל 720p יש כפליי. תמונות באותו זמן ולכן מרגיש זורם יותר.
המדד החשוב מבחינת איכות זה בעצם קצב הנתונים שלרוב מורגש יותר מאשר רזולוציה.
1080i זה ממש ממש לא 540p.
ההבדל הוא שלא ניתן לעשות deinterlacing ל 540p. ל 1080i כן אפשר.
בפעולה הזו הרזולוציה משתנה בין 540 במקרה של bob (המקרה הגרוע ביותר) ל 1080p. מכיוון שהרזולוציה של המקור תמיד 1080p, זה אומר שמרבית הזמן אנחנו קרובים יותר ל 1080 שורות.
ל 720p לעולם אין על המסך יותר מ 720 שורות, אך ל 1080i יש בד״כ 1080 שורות או טיפה פחות. מצד שני ל 720p יש כפליי. תמונות באותו זמן ולכן מרגיש זורם יותר.
המדד החשוב מבחינת איכות זה בעצם קצב הנתונים שלרוב מורגש יותר מאשר רזולוציה.