פלסמה סמסונג A450 42 אינטש
הזמנתי פלסמה זו לסלון. אנו מעט חוששים מההשתקפות של הפלסמות לעומת ה- LCD.
(סלון לא מואר כמעט אבל הזיויות יוצרות השתקפות עצמים שבסלון בשעות האור החזקות).
אשמח לקבל דיעה לגבי כדאיות החלפת העסקה ל- LCD במקום פלסמה (האם באמת ההבדל בהשתקפות משמעותי ביניהן)?
מה דעתכם על הדגם? (הוזמן בא.ל.מ במבצע של פסח).
אשמח לקבל דיעה לגבי כדאיות החלפת העסקה ל- LCD במקום פלסמה (האם באמת ההבדל בהשתקפות משמעותי ביניהן)?
מה דעתכם על הדגם? (הוזמן בא.ל.מ במבצע של פסח).
ההבדל בין פלזמה סמסונג ל LCD בנושא ההשתקפות הוא תהומי, הפלזמה של סמסונג משקפת ממש כמו מראה ואילו מסכי ה LCD מפזרים את האור כך שההשתקפות כמעט ולא נראית.guyac כתב:הזמנתי פלסמה זו לסלון. אנו מעט חוששים מההשתקפות של הפלסמות לעומת ה- LCD.
מה דעתכם על הדגם? (הוזמן בא.ל.מ במבצע של פסח)....
פלזמה עדיפה בהרבה על LCD ולכן הייתי ממליץ לך להחליף את המסך לפנסוניק PV8\80 שהן מתמודדות יותר טוב עם ההשתקפות, ואם אין לך מקור אור חזק ממול המסך אתה לא תרגיש כמעט בהשתקפות, בצורה שמתקרבת ל LCD.
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
השתקפויות ועוד
גם אצלנו בבית ישנה פלזמה הקרובה מאד למרפסת הסלון
אם האור ממש ממש מפריע אפשר להוריד קצת את התריס והעניין נגמר
אם יורשה לי להוסיף לך עוד משהו: תנסה לבדוק איזו מבין המסכים מבצע מתיחה חכמה יותר טוב,וכמובן תדווח לנו על כך
אם האור ממש ממש מפריע אפשר להוריד קצת את התריס והעניין נגמר
אם יורשה לי להוסיף לך עוד משהו: תנסה לבדוק איזו מבין המסכים מבצע מתיחה חכמה יותר טוב,וכמובן תדווח לנו על כך
ההבדל בין פלזמה סמסונג ל LCD בנושא ההשתקפות הוא תהומי, הפלזמה של סמסונג משקפת ממש כמו מראה ואילו מסכי ה LCD מפזרים את האור כך שההשתקפות כמעט ולא נראית.
פלזמה עדיפה בהרבה על LCD ולכן הייתי ממליץ לך להחליף את המסך לפנסוניק PV8\80 שהן מתמודדות יותר טוב עם ההשתקפות, ואם אין לך מקור אור חזק ממול המסך אתה לא תרגיש כמעט בהשתקפות, בצורה שמתקרבת ל LCD.
תודה.
לגבי ההבדל התהומי - הכוונה במצב דלוק, נכון? כאשר היא כבויה זה ממש כמו ראי אבל זה פחות מפריע. יש איזה שהוא מדד להשתקפות - במצב דולק? למה בסמסונג יש יותר השתקפות מאשר בפנסוניק (לדבריך).
אם פנסוניק אזי מה עדיף ה- PV8 או ה- PV80 ? תודה מראש.
תודה.
לגבי ההבדל התהומי - הכוונה במצב דלוק, נכון? כאשר היא כבויה זה ממש כמו ראי אבל זה פחות מפריע. יש איזה שהוא מדד להשתקפות - במצב דולק? למה בסמסונג יש יותר השתקפות מאשר בפנסוניק (לדבריך).
אם פנסוניק אזי מה עדיף ה- PV8 או ה- PV80 ? תודה מראש.
מה שמדהים בפורום הזה שכל הזמן יש בעלי ענין כאלו ואחרים שתמיד ימליצו לאותו כוון
יש את בעלי הענין שימליצו על סמסונג לא חשוב מה תהיה השאלה וכאלה שימליצו על פנסוניק לא חשוב מה תהיה השאלה
חבל שהפורום הזה כבר לא ממש אוביקטיבי כמו שהוא אמור להיות
יש את בעלי הענין שימליצו על סמסונג לא חשוב מה תהיה השאלה וכאלה שימליצו על פנסוניק לא חשוב מה תהיה השאלה
חבל שהפורום הזה כבר לא ממש אוביקטיבי כמו שהוא אמור להיות
אני חייב לציין שאני מסכים על אלון40, גם ב PV80/8 ו"אפילו" ב PY800 שלי יש השתקפויות ממקור אור מרוכז/חזק -אולי טיפה יותר טוב מבסמסונג 450, אבל עדיין מפריע לי, במיוחד בערבים (שצריך להפעיל קצת תאורה) או בשעות ספציפיות בהם האור מהחלונות הוא מאוד חזק.
אז אולי ה PV80 יותר טובה מהסמסונג 450, אבל בכל זאת כמה שיפור יכול להיות בנושא ההשתקפויות, לפחות בדור הנוכחי?
roei_s, אני ממש לא רוצה לפתוח מולך חזית משום שאני מעריך את דעתך ואת העזרה שאתה נותן (גם לי עזרת) - אבל, בכל מקום אתה ממליץ על ה PV80 וכמעט לא משנה מה הייתה השאלה... זה קצת חבל משום שזה נראה קצת בעייתי.
אני מסכים אתך שהפנסוניק נחשבים למאוד טובים בפלזמות והדגמים של 2008 נמצאו ליותר טובים מאלה של כל חברה אחרת מלבד פיוניר, אבל בכל זאת בכל זה מתחיל להראות מוטה (לפחות למי שנמצא הרבה בפורום).
אולי יש כבר, אבל מלבד ביקורות של אתרים שונים - בנושא ההשתקפויות בPV80 למול ה A450, אם יש אפשרות לעשות השוואה מצולמת שתראה אחת ולתמיד את ההבדל בהשתקפויות - אז זה יכול לעזור מאוד במקרים כאלה להראות שהמלצה לא מוטה.
קרוקס44, לפי מה שאני יודע ל A450 ול PV80 אין מתיחה חכמה (כמו למשל בסוני) וזה ממש חבל... מה שכן ל PV80 מצב JUST שלפי הבנתי אין ב450 (יש מצבים אחרים כמו WIDE ZOOM).
guyac, אם אתה מחליף אז ה PV80, תעשה חיפוש בפורום על ההבדלים.
אז אולי ה PV80 יותר טובה מהסמסונג 450, אבל בכל זאת כמה שיפור יכול להיות בנושא ההשתקפויות, לפחות בדור הנוכחי?
roei_s, אני ממש לא רוצה לפתוח מולך חזית משום שאני מעריך את דעתך ואת העזרה שאתה נותן (גם לי עזרת) - אבל, בכל מקום אתה ממליץ על ה PV80 וכמעט לא משנה מה הייתה השאלה... זה קצת חבל משום שזה נראה קצת בעייתי.
אני מסכים אתך שהפנסוניק נחשבים למאוד טובים בפלזמות והדגמים של 2008 נמצאו ליותר טובים מאלה של כל חברה אחרת מלבד פיוניר, אבל בכל זאת בכל זה מתחיל להראות מוטה (לפחות למי שנמצא הרבה בפורום).
אולי יש כבר, אבל מלבד ביקורות של אתרים שונים - בנושא ההשתקפויות בPV80 למול ה A450, אם יש אפשרות לעשות השוואה מצולמת שתראה אחת ולתמיד את ההבדל בהשתקפויות - אז זה יכול לעזור מאוד במקרים כאלה להראות שהמלצה לא מוטה.
קרוקס44, לפי מה שאני יודע ל A450 ול PV80 אין מתיחה חכמה (כמו למשל בסוני) וזה ממש חבל... מה שכן ל PV80 מצב JUST שלפי הבנתי אין ב450 (יש מצבים אחרים כמו WIDE ZOOM).
guyac, אם אתה מחליף אז ה PV80, תעשה חיפוש בפורום על ההבדלים.
אז ככה, אני אנסה לענות לשניכם יחד, אני מקווה שאני זוכר את כל השאלות.noamre כתב:אני חייב לציין שאני מסכים על אלון40, גם ב PV80/8 ו"אפילו" ב PY800 שלי יש השתקפויות ממקור אור מרוכז/חזק -אולי טיפה יותר טוב מבסמסונג 450, אבל עדיין מפריע לי, במיוחד בערבים (שצריך להפעיל קצת תאורה) או בשעות ספציפיות בהם האור מהחלונות הוא מאוד חזק.
guyac, אם אתה מחליף אז ה PV80, תעשה חיפוש בפורום על ההבדלים....
בנוגע למצב כבוי או פתוח, גם במצב כבוי יש פחות השתקפות בפנסוניק, אבל זה פחות משנה, מה שחשוב זה במצב דלוק ובמצב הזה יש פחות השתקפות בפנסוניק.
בנוגע למדידות, את נושא השחור, דיוק בצבעים וכו' ניתן לבדוק ובדקו, ובו לפלזמה של פנסוניק יש יתרון על הפלזמה של סמסונג, אבל נושא כמו השתקפות קשה למדוד בצורה כמותית, זה משהו שניתן לדעת מחוות דעת מקצועיות של אנשים בחנויות מקצועיות, או של אנשים מהתחום, או של אנשים בעלי המסך וכמובן בצפיה בשני המסכים יחד במקום מואר יחסית, אני כבר הבאתי פה בעבר מס' חנויות שאני ראיתי שבהן ניתן לראות בודאות שיש פחות השתקפות בפנסוניק, בחנויות מתמחות קשה לראות את זה כי לרוב הן חשוכות בתצוגה, בחנויות שאני הזכרתי ניתן לראות זאת בבירור (מחסני חשמל רעננה, ביג בוקס רעננה), אלו שתיים שיצא לי לחשוב עליהן כרגע, כשזה מתווסף להצהרות של כמה מחברי הפורום שהחליטו לרכוש את הפנסוניק בעיקר בגלל נושא ההשתקפות וההצהרות של כל החנויות המקצועיות אז כניראה שהאמת נמצאת בכך שבפנסוניק יש פחות השתקפות.
בנוגע למתיחה החכמה, אני חושב שזה משהו שפחות עסקנו פה, אבל לפנסוניק כן יש מתיחה חכמה, מצב JUST, בעוד לסמסונג אין, שזה לדעתי פרמטר מאוד חשוב בבחירת מסך, לא יצא כ"כ להדגיש אותו כי לרוב אנו, כמו בהרבה מקומות אחרים, מתייחסים להבדל הכי גדול בין המסכים נושא השחורים , נושא הפירוט, ונושא הדיוק בבצעים, שבהם יש יתרון לפנסוניק.
בפן האישי, לי אין פלזמה פנסוניק, אני חיפשתי מסך, הייתי פחות מעורה בתחום, והלכתי על LCD כמו העדר, רכשתי דווקא LCD יחסית מוצלח, טושיבה C3500PG, שהיתה תקופה בפורום שהיתה מאוד פופולרית, אני לא אשכח שכשרכשתי את המסך (מחסני חשמל), הייתי ליד הקופה, איפה שהמחסנאי מעמיס את המסך לאוטו, הסתכלתי הצצה אחרונה לקיר המסכים, שהוא די מרוחק שם, ואז נפל לי האסימון הראשון, היתה שם פלזמה של LG PG200, לא איזה פלזמה משובחת של פנסוניק או פיוניר, פלסמה עממית מאוד ו"רגילה" כמו הסמסונג, העומק היה כ"כ הרבה יותר טוב, התמונה היתה כ"כ הרבה יותר טובה מכל מה שהיה ליד, פשוט הפרספקטיבה של המרחק, של הראיה הכוללת, נתנה לי להבין.
כמובן שהמסך כבר היה בדרכו לאוטו, הרגשתי שכבר מאוחר מדי, אני מוכרח לציין שהסיבה העיקרית שרכשתי LCD זו היתה בעיית ההשתקפות, ואני זוכר שהגעתי לארמגדון וסטריאו סטאר, אמרתי להן שאני מפחד מפלזמה בגלל ההשתקפות, אז הם אמרו לי קח פנסוניק או פיוניר, רק שם נושא ההשתקפות פחות משמעותי, במילים האלה, והמליצו על הפנסוניק PV70 שהיתה מעל התקציב שלי ולכן לא רכשתי אותה (גם מאוד לא אהבתי את המראה החיצוני שלה, אבל זו לא היתה הסיבה העיקרית).
בכל אופן המסך הגיע הביתה, התמונה יפה, יש חדות, אין השתקפות, אבל הופ, מכבים את האור, מה קורה? איפה החדות? איפה השחור? התמונה מתה, אין בה חיים, אני משנה ל BLACK STRETCH, יש שיפור מסוים, אבל אז הפירוט נעלם, מה עשיתי? טוב לא נורא ממשיכים, אולי ככה זה בכל המסכים, ואז יורו 2008, רואים פצצה, אני מרוצה, אבל אז חוזרים לשידורי כדורגל רגילים, ליגה ספרדית, ליגת האלופות, משחק של בית"ר ירושלים נגד קראקוב ניראה כמו עיסה של צבעים מרוחים, רע, רע מאוד, פה התחילה להגיע ההבנה הסופית שטעיתי.
פה ושם, הזמן עבר, אני כבר הבנתי שטעיתי אבל בסדר, יחסית ל LCD המסך הזה לא רע, בא יום וחברה שלי רצתה לקנות מסך, אני כבר אמרתי לה, שמעי רק פלזמה, "אבל פלזמה זו טכנולוגיה ישנה" , כולם קונים LCD, היינו בכמה חנויות לא מתמחות, הן כמובן אומרות רק LCD, "תיראה כמה LCD יש וכמה פלזמות", אני המשכתי להתעקש על LCD, כשהגענו כבר לחנויות המתמחות, המליצו לה רק על פלזמה, כל הזמן אמרו לה רק פנסוניק, שעדיף להוסיף את התוספת הזו, היא הסתייגה, לא היה לה מספיק כסף, אז התחלנו לחשוב לכיוון של סמסונג ואל ג'י, אמרנו שבשבילה זה מספיק, למרות שאני מוכרח לציין שהיא הבינה שהחברה בחנויות המתמחות צודקים ובאמת הפנסוניק טובה יותר, אז הגענו ליריד של יורוקום בבניין שלהם ברמת גן, ראינו עד כמה השחור בפנסוניק טוב, עד כמה הצבעים אמיתיים והפירוט טוב, והיא רכשה את ה PV8 ב 5000 ש"ח, הנחה של 1000 ומשהו שקל לאותה תקופה.
המסך הגיע, וכל פעם שראינו אצלה הבנתי כמה זה נכון שפלזמה עדיפה, וכמה זה נכון שהפנסוניק הכי מומלצת.
אני איש ריאלי, אני לא אוהב לזרוק סיסמאות, אני אוהב הוכחות, העיניים שלי לא הספיקו בכדי שאני אחליט שהפנסוניק טובה יותר, חיפשתי ומצאתי חיזוקים לכך, באתרי הביקורת המקצועית הפנסוניק לוקחת בגדול, ה PV8 מקבלת שם ציונים שטובים יותר מכל הפלזמות מלבד פיוניר, וטובים יותר מסכי LCD שעולים בערך 8K וגם למעלה מכך, ובאתר המסכם את כל אתרי הביקורת הפנסוניק PV80 קיבלה את התואר של הפלזמה 42 HDR הטובה ביותר.
אתרי הביקורת כמובן מלווים במדידות של השחורים, דיוק הצבעים וכו', ומבחינתי אין על המדידה המדעית.
כל זה מתווסף להמלצות החד משמעיות בחנויות המקצועיות על הפנסוניק, וכל זה מתווסף לרובו המוחלט של חברי הפורום, כך שיש לנו מנצחת ברורה.
בנוגע להבדל בין ה 8 ל 80 , כמו שאמרו מבינים גדולים ממני יש יתרון ל 80 בכך שבחדר חשוך היא יכולה להגיע לשחור טוב יותר, אבל אני מוכרח לציין שבמדידות שעשו ל PV8 אומרים שהיא מציגה שחור מעולה, כך שאני לא יודע כמה זה משמעותי והאם זה שווה את תוספת המחיר, יש לציין גם של 80 יש מסגרת מבריקה שזה הרבה מאוד פעמים מהווה חיסרון כי הוא משקף.
אני מקווה שעניתי על השאלות, וכולי תקווה שגם לי תהיה פלזמה פנסוניק בקרוב, שבת שלום