אני כבר מרגיש לא נעים: SAGE או MEEDIO או MCE

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
goodoffer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני כבר מרגיש לא נעים כי זה כבר השרשור השלישי בנושא HTPC אבל נושא שדורש התייחסות שונה מהשרשורים האחרים שפתחתי.

אני מאמין שאני לא היחיד שנאלץ להשתמש ביותר מתוכנה אחת לHTPC
אני אציג את כול אחת מהתוכנות עם היתרונות והחסרונות שיש בה ואם יש למישהו מכם פתרון שיאפשר לי להשתמש בתוכנה אחת ולהנות מכול הצרכים שלי מהHTPC אני אשמח
:D

MEEDIO:
יתרון: תוכנה עם ממשק ידידותי מאוד, מראה טוב, כול נושא המדיה פשוט לתפעול מסודר מאוד, ברור מאוד ובלי באגים בכול פינה
(אני משתמש בה למדיה- סרטים תמונות,MP3)
חיסרון: אני לא מכיר ממש חסרונות אלא מסתמך על הפורום, לפי מה שראיתי באתר של התוכנה הם תומכים בהאופג 150MCE ולא רשום שתומכים בכרטיס 150הרגיל,
לא מדברים עליה בכלל וכולם הולכים לSAGE , אז נעבור לSAGE
SAGE
יתרון: יש בה כנראה המון אפשרויות מבחינת צפיה והקלטה מה TV, נתמכת ע"י
האופג 150 , יש לנו באתר המון חברים שמשתמשים בתוכנה שיכולים לפאר אותה
(אני לא מבין למה) ויכולים לתת תמיכה בכול הקשור לEPG וכול בעיה בתוכנה עצמה.
חיסרון:
תוכנה ממש לא ידידותית יש לה צבע קודר מידיי, לא נוכה לתפעול, לא ברורה,
קשה להגדיר ואם בכלל אפשר, המון באגים, מבולגנת וכולנו רואים כמה שרשורים נפתחים לגבי הSAGE בנושאים של הגדרות באגים ותפעות.
MCE
יתרון: תוכנה ידידותית וממשק מעולה (מבחינת יתרונות היא כמו הMEEDIO.
חסרונות: יש קצת באגים, אין באתר הרבה משתמשים שיכולים לתמוך כי אין הרבה משתמשים+ אין אפשרות לEPG של HOT.

יש לכם פתרון טוב בתוכנה אחת שתיתן ניצול מלא של מה שנדרש מHTPC
בתוכנה אחת נוחה ויעילה?
אוליי נחכה שהVISTA תיכנס לשוק (אוליי נקבל אותה כבודקי איכות)
ואז כולנו נשתמש בתוכנה אחת בלי הרבה בלאגן ושאלות ואז נתמקד בשיפור העבודה ולא בנסיון להפעיל את המערכת.

shy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

כבר המלצתי ואמשיך להמליץ על שימוש ב MEEDIO עבור כל סוגי המדיה ועוד ועוד
ביחד עם SAGE עבור ישומי PVR
תבדוק את זה :
http://www.meedio.com/maid/
חפש שם SAGETV ותמצא
תוסף של MEEDIO לשליטה ב SAGE
אני משתמש בזה וזה נותן מענה יפה

rafid
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1042
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

לגבי MCE;
בודאי שיש EPG לHOT באמצעות TVXB בדיוק באותה מידה שיש אותו לשאר התוכנות
לגבי "באגים" אכן לוקח קצת זמן להגיע למערכת יציבה ועובדת - הרבה פעמים ביגלל חוסר ניסיון בהתקנה. אין לי ניסיון עם תוכנות אחרות אבל אני מניח שגם בהן התקנה לא נכונה גורמת לכל מיני בעיות.

לגבי מיספר מישתמשים- אני לא יודע כמה יש בישראל אבל אין ספק שברמה העולמית אין תחרות למיספר מישתמשי MCE כמו כן למיספר הפורומים אלהם אתה יכול להיכנס ולקבל תמיכה לכל בעיה

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #4 

אני נאלץ לא להסכים לתאור החסרונות של SAGETV:
1. התוכנה היא היציבה ביותר מבין כל תוכנות ה-PVR בשוק כיום. מנסיוני, יכולה לעבוד שבועות וחודשים ללא בעיה ו/או צורך באתחול מחדש. מבין כל התוכנות היא היחידה שנותנת מענה למערכת PVR שעובדת!
2. התוכנה, בתחום ה-PVR, חסרת תחרות כיום. הן מבחינת ניהול אוטומאטי של תוכן/הקלטות ע"י התוכנה והן מבחינת שימוש וניהול ע"י המשתמש.
3. ממשק המשתמש של התוכנה, אולי אינו הכי יפה... אבל ניתן להחליפו - כולל ממשק עיברי מלא מימין לשמאל. כולל תוספות שאותן ניתן להוסיף למערכת בקלות.
4. התוכנה מאפשרת קסטומיזציה מלאה של הממשק כולל הוספת תכונות חדשות (למתקדמים...)
5. בעיות בהתקנה - הבעיות היחידות הן בהגדרת העיברית ובהעלאת ה-EPG למערת בעזרת XMLTV. אני מסכים שאנשים שאין להם מושג בהתקנת תוכנות, העתקת קבצים וקונפיגורציה בסיסית נתקלים בבעיות...בשביל זה יש מדריך באתר ואצלי (לצערי אינו גמור).
אבל אם נשווה את הבעיות או הדרך לקונפיגורציה של MCE...אני לא צריך להמשיך.
6. תוכנה מבולגנת??? לא ברורה??? ראה 3

אני יכול לסכם ולאמר - שוב רק מנסיוני וכמובן ללא השוואה לתוכנות אחרות בהן אני לא מומחה...
כל בני משפחתי "סובלים" את SAGETV כבר מעל 3 שנים. כל הממירים בביתי מחוברים למחשב אחד מרכזי (שרת) SAGETV וצופים דרכו בכל הטלויזיות בבית.
המערכת מבחינתי הגיעה לרמה כזו שאין צורך בניהול שוטף שלי (רק לשינויים ותוספות ו"משחקים")
המערכת עובדת ללא בעיות שבועות וחודשים.
נותנת מענה מושלם מבחינתנו לניהול הטלויזיה והסרטים אצלנו בבית.
והדבר הכי חשוב, ניתן לסמוך עליה בהקלטות התוכניות השונות.

כמובן שישנם עדין מספר באגים בעיברית...אבל כמו שאר הבאגים שטופלו עד היום, בתקווה גם יטופלו.

אני לא מקבל אחוזים מהחברה על כל אחד שקונה אותה - לצערי - אני רק משתף אותכם בנסיוני החיובי מ-SAGETV.

אורן.

goodoffer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

". בעיות בהתקנה - הבעיות היחידות הן בהגדרת העיברית ובהעלאת ה-EPG למערת בעזרת XMLTV. אני מסכים שאנשים שאין להם מושג בהתקנת תוכנות, העתקת קבצים וקונפיגורציה בסיסית נתקלים בבעיות...בשביל זה יש מדריך באתר ואצלי (לצערי אינו גמור)."

בשביל להתקין את התוכנה לא צריך נסיון וידע בהתקנה אבל בשביל לקנפג אותה צריך להיכנס לעולם אחר לגמרי ששונה מתוכנות אחרות.
לא ברור איפה עושים מה ורק לאחר שמחפשים יודעים איך מגדירים (אני לדוגמא עוד לא הבנתי איך משייכים/מגדירים מס' לערוץ מסיום).

העובדה שצריך מדריך בשביל התוכנה הזו והעבודה שיש כול כך הרבה שרשורים על הSAGE מחזקת את הדברים שלי.
אבל אני דווקא רוצה לעבוד עם הSAGE בעקבות היתרונות שהצגת וגם ללמוד כצת יותר זה לא מזיק.

אני מגדיר אותך כמשתמש מתקדם ואפילו הרבה יותר מזה במשפחת SAGE (לאחר חודשים שאני רואה את מה שאתה עושה עם התוכנה)
לא כול אחד יכול להגיע לרמה כזו של היכרות וידע בכול הקשור לSAGE.

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

goodoffer כתב:הם תומכים בהאופג 150MCE ולא רשום שתומכים בכרטיס 150הרגיל,
...
אין הבדל בין 150MCE ו150 "רגיל" מבחינת חומרה. כל העינין הוא באריזה: בגירסת הMCE יש רדיו ואין IR. אבל זה לא מונע מ150 "רגיל" לעבוד עם דרייברים של 150MCE ולהיפך! זה לא צריך להיות שיקולך.

אני אישית הגעתי למסקנה שלעולם לא תמצא משהו שמתאים לך 100%. מטבע הדברים או שמוצר הוא פשוט אבל אז יהיה קשה להתאים אותו לצרכים שלך (כולל מראה ופונקציונליות, או שמוצר הוא אוניברסלי עם המון אופציות, אבל אז יהיה קשה "לקנפג" אותו, ללמוד מיליוני האופציות שלו ולשמור על התאימות בין הגירסות חדשות (מה שמוסיף באגים אין-סופיים).

זה מדהים אותי איך שתי החברות (MEEDIO וSAGE) מפתחות מוצר לא כל-כך מסובך במשך שנים רבות ועדיין לא מצאו איזון בין נוחות ופונקציונליות.

כתוצאה מכך MICROSOFT תהרוס אותן עם הMCE שלה מהסיבה שהיא אלופה בUSER EXPERIENCE ותוכנה אמינה (א"כ כולם שוב ידברו על המונופול) ופה אני ממליץ להשקיע בMEDIA CENTER. אינני אוהב MS וכל הטימטום עם EPG מוצפן וDRM, אבל לצערי לא ראוה אלטרנטיבה לעתיד ניראה לעין.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

התוכנה מגיעה עם ספר המכיל הסברים להכל - החל מהפעלה וכלה בהתקנה וקונפיגורציה - גם הסבר איך משנים מספרי ערוצים מופיע שם... :wink: וזה מאד פשוט ומובנה בתפריטי הקונפיגורציה הרגילים בתוכנה - ללא צורך בעריכת קבצים....

למשתמש מתחיל אין שום צורך בשינוי פרמטרים בקובץ הקונפיגורציה - למעט שני שינויים - אחד לטובת ה-EPG והשני לטובת העברית. הכל נעשה בתפריטים של התוכנה.

נכון, התוכנה לא פשוטה וקשה להבין אותה עד הסוף ללא הספר - אבל זה גם היתרון שבה - שהיא עושה כלכך הרבה...
בקוצור, לכולם RTFM! ואם בכל זאת יש בעיות/שאלות לא להסס לשאול!

אורן.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

digest,
לצערי אני חייב להסכים עם הקביעה שלך בסוף - MICROSOFT אכן תשטלת על השוק - לזה היא מכוונת ואת זה היא תשיג בדרך זו או אחרת.
הממשק של ה-MCE אכן מלוטש כפי שמיקרוסופט יודעת לעשות, אבל כרג לפחות, היא נותנת פחות מ-SAGETV.
אני אהיה הראשון שאעבור ל-MCE אם תתן הכל כמו SAGETV+ אפשרות לעבודה ללא ממירים.

אורן.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”