הבדל בין VGA ל HD

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
borisg5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, יש לי שאלה, לפי הידוע לי תקן HD מגדיר רזולוציות של 1080 ו 720 בעיקר(לא זוכר מה בדיוק המספרים אבל זה לא מה שחשוב).

כשהייתי משתמש בכרטיסי מסך ישנים שהיו VGA גם אז הייתי מסוגל להגיע לרזולוציות האלה, אז מה בעצם ההבדל בין VGA ל HD אם כך?

אני יודע רק שבכבל VGA אני מעביר רק אנלוגי ובHDMI רק דיגיטלי - ז"א ההבדל היחיד הוא רק בדיגיטלי/ אנלוגי? (שזה לא עושה הבדל כל כך קריטי כמו בין PAL ל HD...

תקנו אותי אם אני טועה במשהו...

זה-הכינוי
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 619
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

אתה צודק.
גם כבל VGA יכול להעביר HD... רק בצורה אנלוגית, כמו שאמרת... (אגב, גם COMPONENT ,שגם הוא אנלוגי,יכול להעביר HD)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אחד היתרונות של HDMI הוא שהוא יכול להעביר גם אודיו, כולל הפורמטים החדשים (הדרך היחידה - לא נתמך ע"י אופטי / coax).
יתרון אחר הוא העובדה שמדובר בדיגיטלי - אין "הפרעות" (לפחות בטווחים הקצרים) - האות עובר או לא עובר, אמין יותר.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

אות HD מוגדר כאות ביחס 16:9 המכיל לפחות 720 שורות (720p). בהמשך נוסף ה-1080p המכיל 1080 שורות.
ניתן בהחלט להעביר אותות HD דרך VGA (וגם דרך HDMI כמובן). VGA יודע גם להעביר רזולוציות גבוהות יותר (הרבה יותר)...

ההבדל העיקרי הוא בין HD לבין SD (כמו PAL/NTSC) המכילים רק 576/480 שורות... אותות SD מופקים למשל ע"י שידורי טלוויזיה, וידאו ו-DVD...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

borisg5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מן הסתם, לא דיברתי על SD (PAL,NTSC וכו' )

בעצם מה שאתם אומרים, שחיבור בין כרטיס מסך למסך/טלוויזיה קרובה - ההבדל הוא מזערי בין אנלוגי / דיגיטלי...
לגבי סאונד, אתה מדבר רק על HDMI 1.3, הHDMI הסטנדרטי לא מעביר סאונד.

ואם כבר אמרת אופטי/COUX, למה לא? הרוחב פס של האופטי הוא "בלתי מוגבל" ושלא נדבר על חסין לרעש

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

borisg5 כתב:בעצם מה שאתה אומר, שחיבור בין כרטיס מסך למסך/טלוויזיה קרובה - ההבדל הוא מזערי בין אנלוגי / דיגיטלי...
לגבי סאונד, אתה מדבר רק על HDMI 1.3, הHDMI הסטנדרטי לא מעביר סאונד.

ואם כבר מרת אופטי/COUX, למה לא? הרוחב פס של האופטי הוא "בלתי מוגבל" ושלא נדבר על חסין לרעש
...
לדעתי אתה טועה...
ה HDMI כן מעביר אודיו, 1.3 מעביר גם את הפורמטים החדשים.
אני חושב שהטבלה פה די מדויקת - http://en.wikipedia.org/wiki/Hdmi#Versions

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

borisg5 תקן HDMI תמיד תמך בהעברת אודיו ורוחב הפס של סיב אופטי (או קואקסיאלי) מוגבל ל 1.5Mbps בחיבור S/PDIF
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

borisg5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

הבנתי,אך יש עוד משהו שאני לא מבין, עד עכשיו במשחקי מחשב יכולנו לשחק ברזולוציות של 1000 ומעלה, אז למה היום פתאום יוצאים משחקי HD? מה ההבדל בין עכשיו לפעם (חוץ מה16:9)?

borisg5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

נ.ב.
לגבי רוחב פס של סיב אופטי, אני לא מכיר את החיבור S/PDIF אבל מבחינת יכולות הרוחב פס של האופטי הוא כמעט בלתי מוגבל, ומדובר על עשרות GBPS, למה לא להשתמש פשוט בחיבור אופטי שונה ולהגדיר תקן חדש? בגלל עלות הכבל/חיבורים?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #10 

בנוגע ל HD:
כל המהומה זה רק בעולם שידורי הטלוויזיה. בעולם המחשב עובדים ברזולוציות הגבוהות מ HD כבר 15 שנים לפחות ולא היינו זקוקים שם לא ל DVI וגם לא HDMI, תודה רבה על לא דבר. אבל מה...לגבי תעשיה שעד לפני 8 שנים שידרה בקושי ב 576 שורות שזורות המעבר ל 1080 שורות נראה כמו קפיצה אדירה.

משחקים זה כבר סיפור קצת שונה. כי המיקוד עבר ממחשבים לקונסולות ושם המעבר מ SD ל HD הוא כן נושא להתרגשות. להבדיל מפעם, היום הרבה משחקים נוצרים תחילה עבור ה PS3 וה XBox לפני גרסאות ה PC.

בנוגע לרוחב פס

הרוחב פס של הסיב האופטי רחוק מלהיות אינסופי וממילא הוא חייב להתאים לתקן ה S/PDIF כך שכושר ההעברה התיאורטי שלו לא ממש חשוב וממילא היו קיימים כבר פתרונות להעבר HD ואודיו גם בלי להיכנס לתסבוכת הנוראית הנקראת HDMI, ראה SDI למשל.

ה HDMI נכפה עלינו משתי סיבות עיקריות:
א. מי שנתן את הטון היו חבר'ה שהגיעו מתקשורת מחשבים ולא A/V והיה להם נוח יותר להשתמש ב DVI למרות שהוא מתאים להעברת A/V פחות או יותר כמו שאני מתאים לנצח על תזמורת.

ב. הדרך שבה הם מכרו את השטות הזו לשאר העולם הייתה בכך שהם הציגו את ה HDMI כפתרון שבו אפשר לכפות הצפנה ושמירת זכויות תוכן - במילים אחרות HDCP - כדי שכל האנשים הרעים היושבים להם בבתים שלהם לא יוכלו חס ושלום לגנוב להם את הסרט בדרך מהנגן אל המסך. אובת הציבור או שיפור איכות התמונה לא היו בכלל שיקולים כאן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

borisg5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

הבנתי, (למרות שאני חולק על דעתך לגבי הרוחב פס של הכבל האופטי - אבל זה לא הנושא פה :wink: )

בכל מקרה, המון תודה לכולם...
סוף שבוע נעים :)

noamre
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #12 

לפי מה שהבנתי מהשירשור
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 646#801646

ההבדל בין VGA/DVI ך HDMI הוא גם בעומק הצבעים אליהם ניתן לקבל על גבי המסך.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”