לא מצליח לגרום ל-MCE 2005 להחליף ערוצים בממיר הוט

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
hatchetman82 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
שם מלא: eternal_baka
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי.

יש לי MCE 2005 וממיר כבלים של הוט (thompson, לא HD).
כמו כן יש לי שלט MCE ו- IR BLASTER שהגיעו עם כרטיס הטלביזיה (wintv-pvr 500)
בשלב הגדרת הממיר אני מתבקש ללחוץ על 0 ואז channel up.

בשלב זה MCE טוען שהוא זיהה בהצלחה את השלט ואני ממשיך בהגדרות.
אני מזין שהחלפת ערוצים נעשית ע"י הקשת 3 ספרות וללא OK ומגיע לשלב הבדיקה.

בשלב זה הוא מצליח להעביר לערוצים שאינם כוללים חזה על ספרות (למשל 012) אבל אם אני מנסה ערוצים שכוללים אותה הספרה פעמיים (008, או 011 או 022 וכו) הממיר קולט רק את ההקשה הראשונה מתוך הרצף - (משמע 008 עובד בסוף, 011 עובר לערוץ 001 בסוף ו-022 ל-002, לאחר מספר שניות שבהן הממיר "מחכה" להקשה שלישית).

כשאני מנסה הגדרה ידנית ("לימוד מלא") של השלט, הוא "נתקע" בכפתור הראשון (אני לוחץ "1", מחזיק, עוזב, והוא מבקש "1" שוב. ניסיתי 40+ פעמים ....) - למיטב הבנתי זה בגלל שהשלט של הממיר משנה את הסיגנל עבור שידורים חוזרים של אותו מקש וה-winzard מחכה לקבל את אותו אות פעמיים רצוף.
אימתתי את ההשערה ע"י להסתיר את העינית של השלט לסירוגין (ללחוץ 1, להחזיק, לעזוב, להסתיר את השלט, להחזיק 1 שוב בלי שהמחשב קולט, לעזוב, לגלות את עינית השלט שוב ולתת למחשב לחיצת 1 שוב) - אבל אפילו שזה איפשר לי "לצלוח" את שלב הלימוד, התוצאות היו זהות לאלו שקיבלתי בזיהוי אוטומטי של השלט (לא מחליף לערוצים עם 2 ספרות זהות)

ניסיתי לחפש באינטרנט והדבר הקרוב ביותר שמצאתי היה הגדרת debounce - אבל למיטב ידיעתי זה משנה את ההתנהגות של שלט ה-MCE עצמו כלפי ה-IR RECEIVER ולא ישפיע על ה-BLASTER.

איך מקנפגים MCE 2005 להעביר ערוצים בממיר thompson כמו שצריך ?

תודה רבה מראש לכל מי שמוכן לנסות לעזור לי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ממירים ישנים וחדשים של טומסון עובדים מעולה עם ה-IR Blaster.
נסה מיקומים שונים של נורית ה-IR Blaster על הפאנל של הממיר. בממירים של טומסון זה בד"כ זה סביב האזור שבו מוצג מספר הערוץ.
כמו כן, תשנה את מהירות שידור הספרות מ-Fast ל-Medium או אפילו Slow (עושים את זה באשף ההגדרות של המדיה סנטר). לך כמובן על הזיהוי הרגיל, לא על לימוד של סיפרה אחרי סיפרה, שזה מיותר עבור הקודים של הממירים של טומסון שידועים היטב למדיה סנטר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

hatchetman82 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

המהירות כבר על SLOW
צירפתי צילום של מיקום העינית שלי. בצילום בדיוק העברתי ערוץ ל-10 ואפשר לראות שהאות נקלט בממיר לפי הנורית הירוקה שבצד שמאל בצילום.
תמונה

כשאני מנסה לעלות ערוץ אחד מיד אחרי זה, זה קורה:
תמונה

הנורית הירוקה בצד הממיר נדלקת כאשר ה-blaster משדר, משמע האות נקלט, אבל הממיר לא מגיב ל-2 או יותר ספרות זהות ברצף - בשידור 011 אחרי 010 (מעבר ערוץ מ10 ל11) הוא מתעלם מה-0 הראשון (כי הסיגנל הקודם הסתיים ב-0) ומה-1 האחרון והתוצאה היא שהממיר מציג --1 ואחרי כמה שניות מחליף ל001

אם הייתי מנסה לעבור מ-10 ל-123 למשל הייתי מצליח.

מצאתי עוד מקרה דומה לשלי כאן http://thegreenbutton.com/forums/permal ... aspx#79535
(2 פוסטים)

אבל לא מצאתי פיתרון. גרסאת מערכת ההפעלה שלי היא העדכנית ביותר (כולל ה-rollup).

עוד רעיונות ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

אני הייתי מנסה לשחק עוד עם המיקום של ה-IR Blaster. נסה לזוז עם ה-IR Blaster לכיוון שמאל. אם אני לא טועה, מקלט האינפרה אדום של הממיר נמצא ליד איפה שיש את כל הנוריות שלידן יש אייקונים של מעטפה וכו, לפעמים כתוב "REMOTE" או שיש סמל כמו של גלי קול.
ייתכן שהשידור אולי חזק מדי וזה גורם לחוסר האמינות, ואז עוד טריק שאנשים ניסו וזה עזר - לנסות לשים נייר דבק שקוף על אזור מקלט האינפרה אדום של הממיר כדי למתן את זה.

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

אוקיי תקשיב, יש לי ממיר כזה ונתקלתי בדיוק באותה בעייה של חזרה על ספרות, זו לא בעייה של מהירות או מיקום , מישהו פעם כתב לי את הפתרון הפתרון הוא קצת טריקי , מקווה שתצליח איתו. (אם לא פשוט תזמין ממיר HD שם הכל עובד וזהו :) )
מה שעושים זה להכשל בכוונה בניסיון זיהוי של השלט, כלומר כשהמדיה סנטר מבקש ממך ללחוץ על אפס לחיצה ארוכה פשוט לוחצים על כפתור של שלט אחר שהמדיה סנטר לא מזהה, זה גורם למדיה סנטר לעבור למצב שבו הוא רוצה ללמוד את כל מקשי הספרות של השלט, הרעיון הוא שכשהוא מנסה ללמוד מספר מסויים אתה אמור ללחוץ על המספר ובמהירות אחריו בצורה רציפה ללחוץ על כפתור בשלט שלא משנה כלום בממיר, לדוגמא אם יש לך את הממיר הנ"ל אז כפתור ה R בשלט של הוט לא עושה כלום, אז אפשר להשתמש בו, אחרי הרבה ניסיון וטעייה לומדים איך לגרום לו לזהות את שני הכפתורים ככפתור אחד.

hatchetman82 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

gelibter, אתה גאון :D

השיטה המלאה כמו שאני ביצעתי אותה למען דורות עתידיים של משתמשים מתוסכלים : הטריק הוא "ללמד" את המדיה סנטר להקיש על 2 מקשים כל פעם, כך שהוא אף פעם לא חוזר על אותו מקש. חשוב שהמקש שנבחר כמקש "***" יהיה מקש ששולט על הממיר (ולא, למשל, כפתור בקרת הווליום, שהשלט של הוט, שהוא סוג של שלט אוניברסלי, מנסה לשדר לטלביזיה).
אפשר לדעת אם מקש מתאים לשמש כמקש "***" לפי איזו מ-3 הנורות בראש השלט נדלקת כשלוחצים עליו - הנורה הרצויה היא הימנית (מסומנת GC).
המקש בו אני בחרתי (אחרי ש-volume up לא עבד ... :-) ) הוא מקש D - הכחול בתחתית השלט מצד ימין.

כל פעם שמתבקשים "ללמד" כפתור, לוחצים על הכפתור הרצוי (למשל "1") לחיצה יחידה וקצרה ומיד לאחריה מחזיקים את מקש ה"***" - לוקח 3-4 נסיונות לכל מקש אבל בסוף עבד לי.

אחרי כל הסיפור הוא מעביר ערוצים די לאט (בערך סיפרה יחידה בשניה ב-FAST), אבל לפחות הוא מסוגל להעביר לכל ערוץ ומכל ערוץ.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

שמח שנפתרה לך הבעייה, ו-gelibter, תודה על העזרה! (Y)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”