צריך יעוץ לגבי קניית מערכת
שלום רב,
אני חדש בתחום הזה ועדיין חלק מהמונחים הטכניים לא ממש ברורים לי.
ברצוני לרכוש מערכת שתשמש למוזיקה וקצת קולנוע ביתי כאשר בשלב הראשון מאילוצי תקציב אני כנראה אלך רק על זוג רמקולים אחד.
בכל אופן חשבתי על הסט הבא:
מגבר Harman Kardon AVR235
רמקולים Polk Audio RTi4 או monitor 30
DVD Pioneer 383
המערכת אמורה לעמוד בסלון בגודל בינוני ומיועדת לשימוש משולב של מוזיקה וסרטים.
אני יודע שלא יהיה לי סראונד עם 2 רמקולים אולם השיקול שלי הוא שרמקולים יותר פשוט להוסיף מאשר להחליף מגבר.
אשמח לקבל התייחסות לגבי כל מוצר בנפרד וגם לגבי שילוב שלהם.
תודה מראש.
אני חדש בתחום הזה ועדיין חלק מהמונחים הטכניים לא ממש ברורים לי.
ברצוני לרכוש מערכת שתשמש למוזיקה וקצת קולנוע ביתי כאשר בשלב הראשון מאילוצי תקציב אני כנראה אלך רק על זוג רמקולים אחד.
בכל אופן חשבתי על הסט הבא:
מגבר Harman Kardon AVR235
רמקולים Polk Audio RTi4 או monitor 30
DVD Pioneer 383
המערכת אמורה לעמוד בסלון בגודל בינוני ומיועדת לשימוש משולב של מוזיקה וסרטים.
אני יודע שלא יהיה לי סראונד עם 2 רמקולים אולם השיקול שלי הוא שרמקולים יותר פשוט להוסיף מאשר להחליף מגבר.
אשמח לקבל התייחסות לגבי כל מוצר בנפרד וגם לגבי שילוב שלהם.
תודה מראש.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
שילוב שנראה לדעתי בסדר גמור
אם איני טועה ה- 383, יכול לסמלץ לך בינתיים מצב סוראונד וירטואלי עם שני רמקולים.
אני לא מכיר את הרסיבר, אבל לדעתי בימים אלה אחד השיקולים בבחירת רסיבר חייב להיות היכולת לבצע איזה שהוא תיקון השוואת עוצמה לרמקולים, כמו ה- RC של דנון או ה- MCCA של פיוניר.
אז נכון שלדנון 3806 הוא כנראה מעל היכולת שלך, אבל כדאי להשקיע באחד במחיר דומה שמסוגל לטפל לפחות ב5 תדרים, אחזור לאחר בדיקה ברשת.
בתור השדרוג הבא אני מציע סאב וופר
אני לא מכיר את הרסיבר, אבל לדעתי בימים אלה אחד השיקולים בבחירת רסיבר חייב להיות היכולת לבצע איזה שהוא תיקון השוואת עוצמה לרמקולים, כמו ה- RC של דנון או ה- MCCA של פיוניר.
אז נכון שלדנון 3806 הוא כנראה מעל היכולת שלך, אבל כדאי להשקיע באחד במחיר דומה שמסוגל לטפל לפחות ב5 תדרים, אחזור לאחר בדיקה ברשת.
בתור השדרוג הבא אני מציע סאב וופר
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לא הצלחתי להבהיר מה זה ה- EZ-SET
של ההרמן קרדון.
בסדרי גודל דומה של מחיר תמצא את פיוניר VSX814, שלפחות מצהיר על תיקון אקוסטי ברמה של אקוולייזר 5 דרגות.
גם לדנון תמצא משהו דומה.
בסדרי גודל דומה של מחיר תמצא את פיוניר VSX814, שלפחות מצהיר על תיקון אקוסטי ברמה של אקוולייזר 5 דרגות.
גם לדנון תמצא משהו דומה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קניית רסיבר ק"ב בשלב הזה לא בטוח שזה המעשה הכי הגיוני.
נכון שקל להוסיף רמקולים, אולם תלוי מתי אתה מתכנן לעשות את זה.
אם מדובר על חודשים ספורים, אז בסדר, אולם אם מדובר על שנה +, אז חבל על הכסף.
כל רסיבר שתקנה היום יהיה שווה בערך חצי בעוד שנה, כלומר, אתה קונה משהו עם פחת אדיר ולא מנצל אותו - לדעתי זה חבל.
עדיף לקנות מגבר סטריאו יד שניה, אשר לא יאבד הרבה מערכו בתקופה הזו (אם בכלל) וכשתרצה להתרחב לק"ב, תוכל להוסיף רסיבר או להחליפו לרסיבר מבלי לאבד כמעט כסף במהלך הזה.
נכון שקל להוסיף רמקולים, אולם תלוי מתי אתה מתכנן לעשות את זה.
אם מדובר על חודשים ספורים, אז בסדר, אולם אם מדובר על שנה +, אז חבל על הכסף.
כל רסיבר שתקנה היום יהיה שווה בערך חצי בעוד שנה, כלומר, אתה קונה משהו עם פחת אדיר ולא מנצל אותו - לדעתי זה חבל.
עדיף לקנות מגבר סטריאו יד שניה, אשר לא יאבד הרבה מערכו בתקופה הזו (אם בכלל) וכשתרצה להתרחב לק"ב, תוכל להוסיף רסיבר או להחליפו לרסיבר מבלי לאבד כמעט כסף במהלך הזה.
תודה על התגובות
לא הבנתי מה ההבדל בין הפיוניר ל-HK .
יש לציין שאני לא איזה אודיופיל רציני - הדרישות לא גבוהות במיוחד.
מסריקה מהירה בזאפ לא ברור לי איזה מגברים מיועדים לסטריאו והאם הם מתאימים גם לקולנוע בלי סראונד.
אין לי הערכה מתי אני אוסיף רמקולים ומאיזה סוג אבל אני רוצה להשתמש במערכת לשתי הצרכים כבר עכשיו.
אשמח לקבל גם התייחסות לגבי הרמקולים.
תודה מראש
יש לציין שאני לא איזה אודיופיל רציני - הדרישות לא גבוהות במיוחד.
מסריקה מהירה בזאפ לא ברור לי איזה מגברים מיועדים לסטריאו והאם הם מתאימים גם לקולנוע בלי סראונד.
אין לי הערכה מתי אני אוסיף רמקולים ומאיזה סוג אבל אני רוצה להשתמש במערכת לשתי הצרכים כבר עכשיו.
אשמח לקבל גם התייחסות לגבי הרמקולים.
תודה מראש
כאשר הרסיבר מזיז שני רמקולים בלבד, אין משמעות להיותך במצב "קולנוע" או "מוזיקה". אותו המידע נשלח ל-2 הרמקולים בסטריאו. לכן, ניתן לרכוש מגבר סטריאו (אשר מגביר 2 ערוצים בלבד) ולרכוש בעתיד רסיבר אשר יתמוך בכל המפענחים העדכניים אשר משתנים משנה לשנה.