HTPC ומעבד ארבע ליבות
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מעבד מרובע ליבות בהחלט יעזור לך ב HTPC בכל הקשור להצגת תוכן HD מבלי להזדקק לסיוע של כרטיס גרפי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה על התגובות, עדיין אין לי HTPC - כרגע במחשב שלי יש לי X9650 שאני לא מרגיש שאני ממש מנצל אותו, כאשר בעצם אף תוכנה שאני עובד עליה לא יודעת להשתמש בכל ארבע הליבות במקביל (מקסימום 2).
הסתכלתי על המפרטים המומלצים, ומדובר בעיקר רק על מעבדים דו ליבתיים - סביר להניח שזה בעיקר בגלל המחיר, אבל השאלה העיקרית היא התוכנות השונות שמשתמשים עבור HTPC ידעו לחלק את העבודה בין ארבעת המעבדים השונים ויקלו על העומס במערכת.
אם באמת יש שיפור ניכר, אני פשוט אקנה מעבד פשוט יותר למחשב ואשים את ארבע ליבות ב HTPC לכשאקנה.
המטרה היא ניצול מקסימלי - שמוש כ PVR, ולהצגת 1080P אם זה MKV או מנגן בלוריי.
הסתכלתי על המפרטים המומלצים, ומדובר בעיקר רק על מעבדים דו ליבתיים - סביר להניח שזה בעיקר בגלל המחיר, אבל השאלה העיקרית היא התוכנות השונות שמשתמשים עבור HTPC ידעו לחלק את העבודה בין ארבעת המעבדים השונים ויקלו על העומס במערכת.
אם באמת יש שיפור ניכר, אני פשוט אקנה מעבד פשוט יותר למחשב ואשים את ארבע ליבות ב HTPC לכשאקנה.
המטרה היא ניצול מקסימלי - שמוש כ PVR, ולהצגת 1080P אם זה MKV או מנגן בלוריי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
החלק ה"כבד" של הפענוח הוא בדרך כלל במקורות שקודדו ב H.264 ולזה דווקא יש מפענחים, כמו CoreAVC שיודעים לנצל ריבוי ליבות.
קידודים אחרים כמו mpeg-2 ל DVD או mpeg4-ASP ל DIVX לא יוצרים עומס של ממש בפענוח עבור כל מעבד שתמצא היום בשוק ולכן הם לא שיקול רלוונטי.
קידודים אחרים כמו mpeg-2 ל DVD או mpeg4-ASP ל DIVX לא יוצרים עומס של ממש בפענוח עבור כל מעבד שתמצא היום בשוק ולכן הם לא שיקול רלוונטי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
להוסיף למה שקלוד אמר - גם FFDShow תומך בריבוי ליבות.
לגבי השאלה האם יש צורך במעבד 4 ליבות - הכל שאלה של שימושים. אני בימים האחרונים בודק סקריפט מסוים שהרצה שלו + פענוח וידאו H264 בתוכנה (מקור BD כמובן) פשוט מאכילים את מעבד ה-4 ליבות שברשותי חצץ.
לגבי השאלה האם יש צורך במעבד 4 ליבות - הכל שאלה של שימושים. אני בימים האחרונים בודק סקריפט מסוים שהרצה שלו + פענוח וידאו H264 בתוכנה (מקור BD כמובן) פשוט מאכילים את מעבד ה-4 ליבות שברשותי חצץ.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.