תודה לעופר על התשובה מה הכוונה במילים להוריד פסים למעלה או למטה . באמצעות שימוש עם מעבד תמונה
אני עובד עם חיבור DVI ויש לי אפשרות להחליף כרטיס מסך לחיבור HDMI ובמקרן גם לחבר HDMI האים לעשות זאת או להשאר עם חיבור DVI
מה ההבדל בין חיבור DVI ל HDMI1.3 DEEP COLOR
האים יש הבדלי איכות תמונה בין שני החלופות ההנחה כי חיבור משמש אותי רק להעברת סיגנאל תמונה ללא סאונד
תודה שמוליק
נב שאלתי את השאלה אולם לא קיבלתי מענה
כרטיס HDMI לעומת DVI
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אז אם בוידאו בלבד עסקינן (אני מניח שהשאלה מתייחסת ל-HTPC, לא ?):
DVI (עד כמה שאני זוכר לפחות) מיועד להעביר מידע בפורמט RGB.
בכרטיסי מסך לפני כמעט שנה בערך הוצגה האפשרות להחליט איזה פורמט צבעים יעבור על גבי יציאת ה-DVI\HDMI שלהם - RGB או YCbCr, וכן גם התחום (Video Levels או PC Levels).
נעזוב לרגע את נושא התחום ונתמקד בסוג האות - בסופו של יום, מכוון שווינדוס עובד ב-RGB ב-8 ביט, מה שקורה כשאתה בוחר ב-YCBCr זו המרה מ-RGB ל-YCbCr (וזה אחרי שהוידאו הומר כבר מ-YCbCr ל-RGB) ולא קבלת מסלול טבעי של האות כמו שהועבר למדיה אל התצוגה.
המסקנה אם כך היא שמומלץ לעבוד ב-RGB.
במצב כזה לדעתי אין הבדל בחיבור לתצוגה בעזרת DVI או HDMI.
לגבי Deep Color - זה בעצם Gamut מורחב, מעבר לזה של Rec709 שמשמש אותנו כיום בתכני HD. כרגע התוכן מגיע למדיה (וכנראה גם מצולם) ב-Gamut הסטנדרטי.
DVI (עד כמה שאני זוכר לפחות) מיועד להעביר מידע בפורמט RGB.
בכרטיסי מסך לפני כמעט שנה בערך הוצגה האפשרות להחליט איזה פורמט צבעים יעבור על גבי יציאת ה-DVI\HDMI שלהם - RGB או YCbCr, וכן גם התחום (Video Levels או PC Levels).
נעזוב לרגע את נושא התחום ונתמקד בסוג האות - בסופו של יום, מכוון שווינדוס עובד ב-RGB ב-8 ביט, מה שקורה כשאתה בוחר ב-YCBCr זו המרה מ-RGB ל-YCbCr (וזה אחרי שהוידאו הומר כבר מ-YCbCr ל-RGB) ולא קבלת מסלול טבעי של האות כמו שהועבר למדיה אל התצוגה.
המסקנה אם כך היא שמומלץ לעבוד ב-RGB.
במצב כזה לדעתי אין הבדל בחיבור לתצוגה בעזרת DVI או HDMI.
לגבי Deep Color - זה בעצם Gamut מורחב, מעבר לזה של Rec709 שמשמש אותנו כיום בתכני HD. כרגע התוכן מגיע למדיה (וכנראה גם מצולם) ב-Gamut הסטנדרטי.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.