פלגין לאודיופילים בשביל מדיה פורטל

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
staticx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #1 

היי

נתקלתי בפלגין הזה שעושה עבודה מרשימה בכל הקשור לטיפול בשמיעת המוזיקה, עם כל מיני אפשרויות השמעה (סטריאו ל 5.1 וכו) כמו כן VST של WINAMP , עיבוד ASIO ועוד המון מאפיינים שיכולים לשלוט באיכות השמע של השירים.

להורדה
http://forum.team-mediaportal.com/asio- ... gin-54880/

itzik_vip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

איפה שמים את הפלגין?

staticx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

לא שמים, אלא מורידים ומתקינים, זו ערכת התקנה של פלגין, סיומת MPI.
אחרי זה אתה תראה אותו באיזור הפלגינים של הגדרות התוכנה ותוכל להגדיר את הסאונד איך שבא לך.

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

איך זה משפר את איכות הצליל יחסית ל ASIO הרגיל שמגיע עם התוכנה? לא ברור לי למה אבל בגרסה 1.01 נראה לי ששומעים יותר טוב מאשר ב 1.0RC3 שהיה לי קודם וגם שם היה מותקן ASIO.
כל יום לומדים משהו חדש

staticx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

הרמקולים שלי דיי דרעק אז קשה לי לדעת...
אולי המשתמש "טלוש" יוכל לתת חוות דעת משלו על זה...

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

טלוש, יתן... חחח
צריך לעדכן את המערכת למצב האופטימלי עם ההגדרות המעודכנות ואז אדווח.

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

האם הפלאגאין מאפשר המרת אודיו דיגיטאלי ממדיה מסויימת לאנאלוגי? למשל בסרט שמקודד ב 5.1, להוציא אודיו אנאלוגי לרמקולים ימיו ושמאל?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

hrox כתב:האם הפלאגאין מאפשר המרת אודיו דיגיטאלי ממדיה מסויימת לאנאלוגי? למשל בסרט שמקודד ב 5.1, להוציא אודיו אנאלוגי לרמקולים ימיו ושמאל?
...
את הדברים האלו מגדירים בהגדרות כרטיס הקול של המחשב וב-SETTING המתאים של כל תוכנה. תראה איזה אפשרויות יש לך הקשורות ל-DIRECT SOUND OUTPUT. ככל הנראה יהיה לך SPEAKERS וגם DIGITAL OUT, תבחר ב-SPEAKERS.

staticx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

הפלגין מאפשר לך לקחת איזה מקור סאונד שאתה רוצה ולקבוע איזה פלט לקבל

למשל סטריאו ל 5.1 וההיפך

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

תודה טל,
מה שאני צריך זה גם וגם. כלומר שאוכל לשמוע סרט שמקודד באודיו דיגיטאלי גם דרך הרמקולים של הטלויזיה בלי צורך להדליק את המגבר... (אבל גם דרך המגבר אם אני רוצה!). מיטב נסיונותיי בעניין לא צלחו. אני מניח שמה שאתה מציע יעבוד, אבל לא ייתן לי את שתי האופציות בו זמנית.
יש לי כרטיס קול של REALTEK OB. האם זוהי מגבלת חומרה?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אני לא יודע איך אתה מתחבר לרסיבר אבל יש אופציה שיכולה לעזור במקרה שלך. לא ניסיתי.
ברמת העיקרון כרטיסי קול ONBOARD יכולים להזרים STREAM אחד בלבד. יש דרכים לעקוף את זה אבל זה בא על חשבון NOISE פנימי של הכרטיס. אתה תחליט עד כמה זה משנה בשבילך.

בהגדרות של הכרטיס קול שלך, מצד ימין למעלה יש לינק ל- "DEVICE ADVANCED SETTINGS". שם בשורה הראשונה צריכה להיות אפשרות לבחור MAKE FRONT AND REAR....SIMULTANIOUSLY. ברמת העיקרון מדובר על הזרמת מקורות שונים אבל יכול להיות שניתן להגדיר את העניין כך שזה יעבוד גם על מקור זהה.
לפי קונפיגורציה זו, אתה מתחבר לרסיבר דרך האופטי, נניח, ולטלוויזיה דרך ה-PL בפאנל הקדמי של המארז.

תעדכן אם זה עבד, או מה חסר בתהליך.

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

טלוש כתב:
בהגדרות של הכרטיס קול שלך, מצד ימין למעלה יש לינק ל- "DEVICE ADVANCED SETTINGS". שם בשורה הראשונה צריכה להיות אפשרות לבחור MAKE FRONT AND REAR....SIMULTANIOUSLY. ברמת העיקרון מדובר על הזרמת מקורות שונים אבל יכול להיות שניתן להגדיר את העניין כך שזה יעבוד גם על מקור זהה.
לפי קונפיגורציה זו, אתה מתחבר לרסיבר דרך האופטי, נניח, ולטלוויזיה דרך ה-PL בפאנל הקדמי של המארז.

תעדכן אם זה עבד, או מה חסר בתהליך.
...
לא מוצא דבר כזה. איפה בדיוק?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

קליק כפול על הלוגו של כרטיס הקול "ליד השעון" ובחירת DEVICE ADVANCED SETTINGS. שם לבחור את האופציה השנייה בחלק העליון.

pargit
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים

שליחה #14 

מה זה ASIO?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_Stream_Input/Output

יש מספר שיטות כיום להשיג את התוצאה.
1. ASIO
2. KERNEL STREAMING
3. WASAPI

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

עדכון:

בהתקנה של המדיה פורטל לא קיימים SVNים מכיוון שיצאה גרסת 1.0.1...

בפלאגין ניתן לבחור בכרטיס קול תואם ASIO ואחד סטנדרטי. על מנת ליצור תאימות יש להתקין תוכנה בשם ASIO4ALL, ולהגדירה בפלאגין. ביינתיים אני לא מצליח לעשות כך שהתוכנה תעבוד עם היציאה האופטית שלי ולא דרך HDMI.

מה שכן, יש אפשרות להגדיר עבודה עם FOOBAR שידועה כהתוכנה הכי איכותית לניגון מוזיקה. ניתן לשמוע הבדל בהפרדת הצלילים בהפעלת ה-PLUGIN. אמנם, מדיה פורטל בכל זאת עושה התערבות ועושה אמפליפיקציה של הסאונד ולכן, כן יש הבדל בין ניגון נקי ב-FOOBAR לבין הניגון ע"י שילובו ב-MEDIA PORTAL.

אופציה נוספת היא להשתמש ב- Otachan's ASIO plugin עם וינאמפ. לאחר מכן להגדיר את WINAMP כ-ACTIVE ב-PLUGINS.

אהה... האצת חומרה לא עובדת עם FFDSHOW.. אבל זה כבר לא קשור לפוסט הזה....... לדעתי MPC עושה עבודה טובה יותר בתחום הסאונד מאשר MP אבל אני עדיין מחפש דרך לשלב את הקודקים הפנימיים שלה ל- X264 לתוך מדיה פורטל.

מסכנה:
יש למצוא דרך להגדיר את התוכנה המדוברת עם היציאה האופטית של כרטיס רשת תומך AZALIA של REALTEK.
ישנם פתרונות נוספים לסאונד אודיופילי דרך מדיה פורטל.
ברוב המקרים תהייה מגבלה ל-16BIT למרות הגדרות/מקור שונה לכרטיסי רשת לא מקצועיים.

staticx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

טל ימקצוען...
עכשיו אני צריך מילון "טלוש" לאזרח בשביל להבין מה רשמת (Y)

עכשיו ברצינות, אתה ממליץ לנתב את הפלגין שיעבור דרך ASIO4ALL?

למה אתה לא מצליח להגדיר עבודה רק דרך SPDIF? למה פשוט לא לבחור את זה כדיפולט בכרטיסי הקול בויסטה , או אולי פשוט לעשות DISABLE ליציאת הסאונד של HDMI?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

חחח... בקרוב בחנות ליד ביתך...
במידה והדרייבר המקורי של הכרטיס קול לא תומך ב-ASIO, ניתן להשתמש ב-ASIO4ALL בין השאר זה משפר את ה-LATENCY של הכרטיס.

הבעיה היא להעביר את הסאונד שיוצא מ-ASIO4ALL ליציאה האופטית משום מה הוא עושה FORCE ל-HDMI OUT.
כך או אחרת, במידה ומשתמשים בתוסף (נגן) של FOOBAR והוא עובד בצורה תקינה, הוא מצמצם טיפה את ה-LATENCY ומאפשר עבודה יעילה יותר עם התוכנה. הבעיה היא בהתערבות של התוכנה בסאונד שיוצא ממנה גם אם מדובר ב-ASIO שזה כבר "לא בסדר" כי BITSTREAMING צריך להיות BITSTREAMING ללא צורך בהגברת אותות כלשהם.

עד שאני לא מצליח להגדיר את כל הדברים שציינתי בצורה האופטימלית ואולי מוצא דרך לבטל את התערבות התוכנה בסאונד אני נשאר עם MPC (עם המקודדים שלו) ועם FOOBAR המעביר את הסאונד בעזרת WASAPI (שזה בעצם ASIO מובנה בתוך VISTA).

Nzep1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #19 

רציתי להגיד תודה לחברה פה על כל המידע.
קיבלתי לפני כמה ימים מחשב עגלה dell מנווון p4 2.8 עם חצי גיגה DDR2 ספק כח של 250W... והחלטתי להפוך אותו למדיה סנטר. למזלי הלוח אם הכיל כניסה של pci ex כך שתכננתי רכישה של ati HD 4350  וזזיכרון בכדי לאפשר הרצת 1080 אם כי הייתי קצת סקפטי עד כמה הכרטיס יאפשר את זה.

פירמטתי מחדש את המחשב התקנתי XP , את כל הקודקים לפי הסטיקים - וניגשתי להתקנת המדיה פורטל. עם כוונה להתקנה בעברית - בכדי לשמש את הזאטוטות שבבית. לא יודע לאן הייתי מגיע בלי המדריכים שכאן - אבל שם שעה ופה שעה - לקח לי כמה ימים וביום חמישי זה ניגן 720P בלי אף שידרוג אבל עם 60% CPU לערך. 1080 קירטע - לא בסינכרון ...

אז הבוקר רכשתי 2GB זיכרונות ו asus 4350 -כשהמחשבה הייתה שאם זה לא יעבוד נבסס על זה מחשב קצת יותר חדיש.
התקנתי את החומרה. (כל המוניטורים הראו שלכרטיס המסך יש 1GB זיכרון ולא MB512 - זה יתכן? זה בכלל משנה?)

ונדהמתי שריצת 1080p רצה כמו חמאה עם 10% CPU ומטה ! מדהים ! (':idea:')
אבל בלי כתוביות....האצת החומרה לא עבדה עם כתוביות.
פה קצת טעיתי והתחלתי להתקין את מה שצריך בכדי ישהיה לי נגן עם האצה גרפית וכתוביות - והתקנתי את ה BSPLAYER וה PDVD והצלחתי לנגן סרט עם כתוביות (לא משהו הכתוביות בקונסטלציה הזאת...) אבל למדיה הפורטל זה לא עבד - קיבלתי הודעות שהוא לא מצליח לנגן.
נפל לי האסימון שכנראה טעיתי - הסרתי את התוכנות האלו - והתאפסתי עם המקודדים של ה MPC-HC והמשכתי עם המדריך - ולבסוף (הדבר האחרון שעשיתי היה דווקא להוריד את ה EVR (מוזר לא?!) ואז זה ניגן יופי עם כתוביות דרך הפורטל- אבל על המחשב בחיבור D-SUB.

הגיע השלב להביא את ההר (HTPC) למוחמד - TOSHIBA HD ready 32 אינץ שהבנות משחקות ב PS2 ורואות טלביזיה בחדר משחקים - כלומר חיבור ישיר Hdmi למסך בלי מגבר.
כמובן שבתחילה לא היה קול - גם על זה מצאתי הדרכה - התקנת מקודדים של הכרטיס - קצת משחקים עם הקונפיגורציות ויש קול.
מברוק - דבר אחרון שנשאר הוא הסאונד ב DTS - הסאונד נשמע רע - כאילו מקוטע בתדירות גבוהה - לפי מה שקראתי לפני כמה דקות יכול להיות כי סימנתי dts downmix אין לי כח לבדוק. עכשיו...מאמין שזאת הבעיה...

בקיצור עם קצת עבודה - ולא הרבה כסף - אפשר להפוך את המכונה הישנה ל HTPC כמו שאומרים פה - זה בטח לא יעבור את מחסום ההנהלה בסלון...(אבל אולי בשביל זה יש את פורום המודינג ה hwzone שיכניס את המחשב הישן לתוך איזה קופסת DVD שהלך לעולמו).

תודה מיוחדת לאיתי הגורו ('(Y)')

'(b)'

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #20 

תודה על הסיפור ועל המחמאות. תמיד נחמד לשמוע שהמדריכים פה חוסכים למשתמשים יזע ודמעות. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”