שאלה על כיול רסיבר Yamaha RX-V663
-
mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
בוקר טוב לכולם,
לאחר תקופה שבה לא הצלחתי להרגיש את הסראונד בסרטים במערכת שברשותי, הצלחתי למצוא ולתקן חלק מהכיוונונים השגויים של ה-RC.
הבעייה שעדיין לא נפתרה היא שהרמקולים הימניים (הקדמי והאחורי) חלשים משמעותית מהשמאליים. הסיבה היא כנראה שאין קיר בצד ההוא (הסלון פתוח למטבח).
נסיתי לתקן את המצב ע"י הגברה של שני הרמקולים הללו.
האם זה הפתרון הטוב ביותר או שיש אפשרויות נוספות שאני לא מכיר?
תודה,
שי
לאחר תקופה שבה לא הצלחתי להרגיש את הסראונד בסרטים במערכת שברשותי, הצלחתי למצוא ולתקן חלק מהכיוונונים השגויים של ה-RC.
הבעייה שעדיין לא נפתרה היא שהרמקולים הימניים (הקדמי והאחורי) חלשים משמעותית מהשמאליים. הסיבה היא כנראה שאין קיר בצד ההוא (הסלון פתוח למטבח).
נסיתי לתקן את המצב ע"י הגברה של שני הרמקולים הללו.
האם זה הפתרון הטוב ביותר או שיש אפשרויות נוספות שאני לא מכיר?
תודה,
שי
בסה"כ אתה צריך להגיע לרמה שאתה מרוצה ממה שאתה שומע ואם כשאתה מגביר את הקדמיים מרצה אותך, הגעת לפתרון.
באילו רמקולים מדובר?
באילו רמקולים מדובר?
-
mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
הבעייה היא ברמקולים הימניים - גם הקדמי וגם האחורי. הקדמי השמאלי בסדר גמור כי קיר חצי מטר ממנו.Nba כתב:בסה"כ אתה צריך להגיע לרמה שאתה מרוצה ממה שאתה שומע ואם כשאתה מגביר את הקדמיים מרצה אותך, הגעת לפתרון.
באילו רמקולים מדובר?...
הקדמיים שלי הם Wharfedale diamond 9.5
האחוריים Wharfedale valdus 200
גם הסנטר הוא Valdus 200.
תחליף בין הרמקולים לראות האם ישנה בעיה, למרות שלדעתי הRC עשה זאת..
אם אתה לא מרוצה מתוצאות הRC, תשנה אותם באופן ידני .
אם אתה לא מרוצה מתוצאות הRC, תשנה אותם באופן ידני .
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
אני בטוח שקיימת כזו דרך. תבדוק בשלט אם אין לך כפתור שנקרא YAPO או משהו כזה. בפיוניר יש כפתור של ה כיול שלהם שבו ניתן לבחור באחד מהכיולים שנעשו, וגם ללא כיול.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- צלילים-ירוקים
- עוסק בתחום

- תגובות: 239
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
זה נכון רק לרסיברים בסיסיים. רסיברים מסדרות בינוניות וגבוהות הכיול מטפל בהרבה מעבר לעוצמת הרמקול ולכן שאר ההגדרות שלא שונו נשמרות.עופרפולק כתב:המיקרופון והבדיקה דרכו מתבטלת ברגע שאתה מכוון אם השלט ידני את עוצמת הרמקולים...
לגבי RC:
רוב ה RC שבשוק סבירים אם מבוצעים לפי הספר- למקם את המיקרופון בנקודת ההאזנה העיקרית ובגובה האוזניים (רסיברים מתקדמים מאפשרים ביצוע ממוצע בין מספר נקודות). לסגור חלונות, וילונות, בהתאם למצב שיהיה בעת ההאזנה היום יומית, לעשות שקט בבית, לא להסתיר בגופך את המיקרופון (לעוף מהסלון זה הכי טוב).
הדעה שלי היא ש RC גם אם בוצע נכון הוא רק נקודת פתיחה טובה, סבירה לאוזן הלא מיומנת, כמעט אף פעם לא מושלמת לאוזן הביקורתית ודורשת FINE TUNING.