איכות תמונה ירודה ב-PVR150
שלום וחג שמח!
לאחרונה הבחנתי כי איכות התמונה שאני מקבל כאשר אני צופה בשידורי T.V הם באיחות ירודה מאוד ,לעומת זה כאשר אני מחבר את הכבל ישירות בין המחשב למקרן האיכות היא טובה.
בצפיה של קובץ כל שהוא מהמחשב האיכות טובה מאוד.
מישהוא יודעה מה הבעיה?
מישהוא יכול לעזור לי כיצד להגדיר את כרטיס ה T.V PVR150כך שאיכות התמונה שאני מקבל תהיה האיכותית ביותר.
לאחרונה הבחנתי כי איכות התמונה שאני מקבל כאשר אני צופה בשידורי T.V הם באיחות ירודה מאוד ,לעומת זה כאשר אני מחבר את הכבל ישירות בין המחשב למקרן האיכות היא טובה.
בצפיה של קובץ כל שהוא מהמחשב האיכות טובה מאוד.
מישהוא יודעה מה הבעיה?
מישהוא יכול לעזור לי כיצד להגדיר את כרטיס ה T.V PVR150כך שאיכות התמונה שאני מקבל תהיה האיכותית ביותר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
נסה את ה-Hauppauge Tweak Tool. יש לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום, באגף VMC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
גם אצלי אותה בעיה וניסיתי דרך הלינק, התמונה השתפרה אבל עדיין לא מספק יש מריחות כאילו הצבע של הפנים של האנשים נמרח בכל הזזת ראש.pixies כתב:נסה את ה-Hauppauge Tweak Tool. יש לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום, באגף VMC....
יש עוד משהו שאפשר לעשות? גם זה בעיה שאין אפשרות לכוון ולראות מה קורה אם התמונה עם ה Tweak Tool אני מכוון שומר ואז רואה איך יצא, לא נוח בכלל. יש שיטה אחרת? אין לי בעיה שהאיכות תהיה קצת פחות טובה מהחיבור הישיר אבל שלא תהיה גרועה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה לגבי הקלטות מתוזמנות (לא שידור חי)? איך האיכות בצפייה בהקלטות שעשיתם עם המדיה סנטר (כמובן אחרי ששמתם את ה-Recording Quality על Best)?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אצלי יש כרטיס טלוויזיה של AverMedia, ואצל אבא שלי יש PVR150 והוא לא התלונן על האיכות, אז לא הפעלתי אצלו Tweak Tool.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש תוכנות אחרות, כמו SageTV (לא חינמית, אבל אפשר לנסות ל-21 יום) ו-GBPVR החינמית, בהן ניתן לבחור ביטרייט הרבה יותר גבוה ואז האיכות הרבה יותר טובה.
לא מתאים. אני מעדיך להשאר עם ה VMC בנתיים. אבל אני שם לב שאנשים לא מתלוננים כל כך על האיכות עם ה PVR 150
אז חשבתי שאולי אני לא מצליח להגיע לתוצאה הכי טובה. אין תצורת הגדרות דרך ה Tweak Tool שתביא לצואה הרבה יותר טובה מעכשיו או מהדיפולט?
אז חשבתי שאולי אני לא מצליח להגיע לתוצאה הכי טובה. אין תצורת הגדרות דרך ה Tweak Tool שתביא לצואה הרבה יותר טובה מעכשיו או מהדיפולט?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא חושב שב-VMC אפשר לשנות את המקודד של MPEG2. הוא מובנה שם די חזק ואי אפשר לשנות אותו.
מה שכן, בשביל צפייה בהקלטות אפשר באמת לנסות להשתמש ב-PDVD8 (לא ניסיתי בעצמי).
מה שכן, בשביל צפייה בהקלטות אפשר באמת לנסות להשתמש ב-PDVD8 (לא ניסיתי בעצמי).
אני לא יודע לגביי VMC אבל בMCE2005 אפשר יש TOOL כזה שמראה לך באיזה מקודד הMCE משתמש ואתה יכול להחליף..pixies כתב:לא חושב שב-VMC אפשר לשנות את המקודד של MPEG2. הוא מובנה שם די חזק ואי אפשר לשנות אותו.
מה שכן, בשביל צפייה בהקלטות אפשר באמת לנסות להשתמש ב-PDVD8 (לא ניסיתי בעצמי)....
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
דרך אגב , לאחרונה אני משתמש במדיה פורטל בתור PVR וגם שם בPOWERDVD8 בתור מקודד וגם רואים טוב מאוד.
אז לסיכום מה ממולץ לעשות? לי יש ויסטה ואין לי מקודד מסויים. לא התקנתי את תוכנת הWINTV שמגיעה עם הכרטיס כי הויסטה זיהה את הכרטיס אוטומטי. אם אני מתקין את הדיסק שבא אם הכרטיס אני יראה יותר טוב? או שזה לא קשור. PDVD8 יעזור? או התוכנה עצמה של ה WINTV. איך זה עובד? אני ממש מבולבל
אני צופה בויסטה ניסיתי הכול איכות תמונה גרוע !
התמונה קטנה יחסית ,צבעים חורים,תחושה של צפיה עם פילטר.
שאני צופה טלויזיה אני מעדיף חבור ישיר למקרן תמונה איכותית פי כמה מונים.
אם יש פיתרון אני ישמח לשמוע.
המקרן חדש וזו לא בעיה של נורה.
בקיצור כרטיס PVR 150 לא מספק איכות.
התמונה קטנה יחסית ,צבעים חורים,תחושה של צפיה עם פילטר.
שאני צופה טלויזיה אני מעדיף חבור ישיר למקרן תמונה איכותית פי כמה מונים.
אם יש פיתרון אני ישמח לשמוע.
המקרן חדש וזו לא בעיה של נורה.
בקיצור כרטיס PVR 150 לא מספק איכות.
עשה נסיון הקלטה בתוכנה המגיעה עם הכרטיס (או תוכנה אחרת) ושנה את ה-BITRATE למקסימום.
צפה לאחר מכן בקובץ ישירות עם נגן כלשהו - למשל PDVD8.
רק אז ניתן לבחון את האיכות האמיתית של ההקלטה.
ה-VMC מאפשר BITRATE נמוך יחסית בהקלטה...
אורן.
צפה לאחר מכן בקובץ ישירות עם נגן כלשהו - למשל PDVD8.
רק אז ניתן לבחון את האיכות האמיתית של ההקלטה.
ה-VMC מאפשר BITRATE נמוך יחסית בהקלטה...
אורן.
ומה עם איכות השידור בשידור הישיר? לא בהקלטה. כנראה שיש הבדלים אצל כולם בין החיבור הישיר לחיבור דרך המחשב וכנראה לא לכולם מציק אם יש ירידה באיכות השידור. האמת אם הייתי יודע שזה מה שאני מקבל מהכרטיס הזה (pvr-150) לא נראה לי שהייתי קונה אותו. באסה 
כמובן שיש ירידה באיכות היות ויש שתי המרות נוספות לאות הוידאו...
כמובן שיש כאלו שהירידה באיכות מפריעה להם...
מה שאני טוען:
1. ניתן להגיע לאיכות טובה מאד עד כדי כך שקשה מאד להבחין בירידת האיכות.
2. היתרונות בצפייה דרך המחשב (עצירה, חזרה אחורה, הקלטות מראש ועוד ועוד "שוות" (לפחות מבחינתי) את הירידה המינורית באיכות.
3. אין פה שחור ולבן - קונפיגורציות שונות יתנו תוצאות שונות. תוכנות שונות יתנו תוצאות שונות ואיכות שונה. פילטרים שונים יתנו תוצאות שונות וכמובן שאמצעי התצוגה משפיע המון על התמונה הסופית.
4. יש המון פרמטרים ומשתנים ב"משוואה" הזו ולדעתי כדאי להשקיע את הזמן ולנסות עד שמגיעים לתצואה האופטימלית לסיטואציה ספציפית.
מקווה שלא תתייאש...
אורן.
כמובן שיש כאלו שהירידה באיכות מפריעה להם...
מה שאני טוען:
1. ניתן להגיע לאיכות טובה מאד עד כדי כך שקשה מאד להבחין בירידת האיכות.
2. היתרונות בצפייה דרך המחשב (עצירה, חזרה אחורה, הקלטות מראש ועוד ועוד "שוות" (לפחות מבחינתי) את הירידה המינורית באיכות.
3. אין פה שחור ולבן - קונפיגורציות שונות יתנו תוצאות שונות. תוכנות שונות יתנו תוצאות שונות ואיכות שונה. פילטרים שונים יתנו תוצאות שונות וכמובן שאמצעי התצוגה משפיע המון על התמונה הסופית.
4. יש המון פרמטרים ומשתנים ב"משוואה" הזו ולדעתי כדאי להשקיע את הזמן ולנסות עד שמגיעים לתצואה האופטימלית לסיטואציה ספציפית.
מקווה שלא תתייאש...
אורן.
אני מרים ידיים !
את הכרטיס הזה אני הולך להסיר ולהעביר אותו למחשב בחדר ילדים .
בסלון אני רוצה כרטיס שמסוגל לתת תוצאות טובות.
בקרוב אני נוסע לארה"ב וחושב לקנות משהוא יותר איכותי עם כניסת HDMI .
יש לך המלצות לכרטיס טוב?
את הכרטיס הזה אני הולך להסיר ולהעביר אותו למחשב בחדר ילדים .
בסלון אני רוצה כרטיס שמסוגל לתת תוצאות טובות.
בקרוב אני נוסע לארה"ב וחושב לקנות משהוא יותר איכותי עם כניסת HDMI .
יש לך המלצות לכרטיס טוב?