מחשב סלוני
שלום,
רציתי את המלצתכם לרכישת המכשיר המתאים יותר לסלון הבית בתקציב של בערך 2000-3000 ש"ח,יש לי גם אפשרות להביא מארה"ב במקרה הצורך.
הצרכים בסלון הבית הם:
-מכשיר עם כונן אחד או שניים שיידע לנגן סרטי HD/Blue ray ,DVD,CD מקוריים
-מכשיר עם כניסות USB אליו אוכל לחבר את ה-Hard Disk החיצוני.
-מכשיר שיידע לנגן את מרבית ה-DVD וה-CD הצרובים.
-אפשרות לכניסת אינטרנט,תקשורת אלחוטית (מומלץ)
בנוסף פרט חשוב לציון כי אין ברשותי ממיר של YES או HOT ואני צופה ב-TV דרך קבל אנטנה המתחבר למכשיר DVD\VHS (די ישן שלא מנגן את כל הפורמטים)שממנו אני מתחבר ל- (SCALLER (VP414 ואז נכנס בחיבור COMPONENET ל- "LCD 40 אמריקאית של סוני רק NTSC ולא PAL.
לכן אני יחזור לדרישות המכשיר:
האם יש אפשרות שהמכשיר יידע לקבל חיבור אנטנה שבתוכו אני ייבצע סריקה לערוצים 1,2,10 בקיצור מבחינת צפייה ב-TV יחליף לי את ה- הקיים DVD ,האם כרטיס TV עם TUNER PAL/NTSC יפתור את בעיית הצפיה.
עלתה בראשי המחשבה לקנות DVD שינגן HD אבל הייתי מעדיף מכשיר מתקדם יותר עם אפשרויות נוספות.
תודה
רציתי את המלצתכם לרכישת המכשיר המתאים יותר לסלון הבית בתקציב של בערך 2000-3000 ש"ח,יש לי גם אפשרות להביא מארה"ב במקרה הצורך.
הצרכים בסלון הבית הם:
-מכשיר עם כונן אחד או שניים שיידע לנגן סרטי HD/Blue ray ,DVD,CD מקוריים
-מכשיר עם כניסות USB אליו אוכל לחבר את ה-Hard Disk החיצוני.
-מכשיר שיידע לנגן את מרבית ה-DVD וה-CD הצרובים.
-אפשרות לכניסת אינטרנט,תקשורת אלחוטית (מומלץ)
בנוסף פרט חשוב לציון כי אין ברשותי ממיר של YES או HOT ואני צופה ב-TV דרך קבל אנטנה המתחבר למכשיר DVD\VHS (די ישן שלא מנגן את כל הפורמטים)שממנו אני מתחבר ל- (SCALLER (VP414 ואז נכנס בחיבור COMPONENET ל- "LCD 40 אמריקאית של סוני רק NTSC ולא PAL.
לכן אני יחזור לדרישות המכשיר:
האם יש אפשרות שהמכשיר יידע לקבל חיבור אנטנה שבתוכו אני ייבצע סריקה לערוצים 1,2,10 בקיצור מבחינת צפייה ב-TV יחליף לי את ה- הקיים DVD ,האם כרטיס TV עם TUNER PAL/NTSC יפתור את בעיית הצפיה.
עלתה בראשי המחשבה לקנות DVD שינגן HD אבל הייתי מעדיף מכשיר מתקדם יותר עם אפשרויות נוספות.
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מפרטים 2 ו-3 בשרשור המפרטים המומלצים בראש הפורום יכולים להתאים לך, כאשר אם אתה מעוניין לנגן דיסקים מקוריים של בלו ריי, קנה במקום כונן DVD כונן בלו ריי (יש פירוט בסוף השרשור של קורא בלבד וצורב מלא, ב-"תוספות ופינוקים").
בהנחה שאתה מעוניין להשתמש בזה בישראל, ההמלצה שלי היא לקנות הכל בארץ, בשביל שתהיה לך אחריות מקומית.
בכל מקרה, את כרטיס הטלוויזיה קנה *רק* בארץ אם אתה מעוניין בטיונר של PAL.
בהנחה שאתה מעוניין להשתמש בזה בישראל, ההמלצה שלי היא לקנות הכל בארץ, בשביל שתהיה לך אחריות מקומית.
בכל מקרה, את כרטיס הטלוויזיה קנה *רק* בארץ אם אתה מעוניין בטיונר של PAL.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על התגובה,
אתה מתכוון למפרטים: "מפרט מספר 2: זול אבל חזק ושקט","מפרט מספר 3: "אני רוצה רק אינטל!"
דבר שני לגבי כרטיס הטלוויזיה,האם הוא יחליף לי את ה- DVD שמשמש לי ל"זפזופ בין הערוצים" ,וגם האם יש TUNER שימיר לי את שיטת השידור במקרה הזה.
על איזה טיונר מדברים?,איזה יציאות יש לו?
תודה
אתה מתכוון למפרטים: "מפרט מספר 2: זול אבל חזק ושקט","מפרט מספר 3: "אני רוצה רק אינטל!"
דבר שני לגבי כרטיס הטלוויזיה,האם הוא יחליף לי את ה- DVD שמשמש לי ל"זפזופ בין הערוצים" ,וגם האם יש TUNER שימיר לי את שיטת השידור במקרה הזה.
על איזה טיונר מדברים?,איזה יציאות יש לו?
תודה
נערך לאחרונה על ידי EYMAr ב 15/04/2009 19:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כמובן. ה-PVR150 שנמכר בארץ כולל טיונר עם כניסת RF המתאים לשידור בארץ, ולא רק כניסות Composite ו-S-Video.
אגב, ערוץ 10 לא משודר אנלוגית דרך אנטנות רגילות בארץ. רק ערוצים 1 ו-2.
כדי לקלוט ערוץ 10 צריך להתקין צלחת לקליטת שידורי הלוויין עמוס, או לחכות כמה חודשים עד שיחלו השידורים הדיגיטליים הקרקעיים (DVB-T) שיכללו גם את ערוץ 10, אבל אז צריך גם כרטיס מתאים. ככל הנראה, Hauppauge HVR-1700 יתאים אבל עד שהשידורים יחלו בפועל לא ניתן לקבוע בודאות שזה מתאים.
אגב, ערוץ 10 לא משודר אנלוגית דרך אנטנות רגילות בארץ. רק ערוצים 1 ו-2.
כדי לקלוט ערוץ 10 צריך להתקין צלחת לקליטת שידורי הלוויין עמוס, או לחכות כמה חודשים עד שיחלו השידורים הדיגיטליים הקרקעיים (DVB-T) שיכללו גם את ערוץ 10, אבל אז צריך גם כרטיס מתאים. ככל הנראה, Hauppauge HVR-1700 יתאים אבל עד שהשידורים יחלו בפועל לא ניתן לקבוע בודאות שזה מתאים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

את ה"שידור" לטלוויזיה לא מבצע כרטיס הטלוויזיה, אלא כרטיס המסך. וכאן אין שום בעייה של PAL או NTSC. החיבור המומלץ, אגב, הוא HDMI או VGA.
ה-DVB-T שיש לך במסך לא יעבוד לך בארץ, כי הולכים לשדר פה ב-H.264 ולא ב-MPEG2. בגלל זה גם אי הודאות לגבי כרטיס מתאים למחשב לכשיתחילו השידורים.
ה-DVB-T שיש לך במסך לא יעבוד לך בארץ, כי הולכים לשדר פה ב-H.264 ולא ב-MPEG2. בגלל זה גם אי הודאות לגבי כרטיס מתאים למחשב לכשיתחילו השידורים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תוכל לבחור ולצפות בערוצים בעזרת התוכנה בה תבחר לעבוד עם כרטיס הטלוויזיה במחשב.
שוב - בחיבור מחשב למסך LCD ב-HDMI או VGA, אין חשיבות ל-PAL או NTSC. כל כרטיס מסך יעשה את העבודה גם עם מסכים שנקנו בארה"ב וגם עם כאלה שנקנו בארץ.
שוב - בחיבור מחשב למסך LCD ב-HDMI או VGA, אין חשיבות ל-PAL או NTSC. כל כרטיס מסך יעשה את העבודה גם עם מסכים שנקנו בארה"ב וגם עם כאלה שנקנו בארץ.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מדיה סנטר זה שם של תוכנה, זה לא מחשב.
דגם לכרטיס טלוויזיה (הכולל טיונר) - PVR150MCE או HVR-1700 של Hauppauge.
כרטיס מסך - כל אלה שמוזכרים בשרשור המפרטים המומלצים (כולל אלה שמובנים לוח אם כמובן).
דגם לכרטיס טלוויזיה (הכולל טיונר) - PVR150MCE או HVR-1700 של Hauppauge.
כרטיס מסך - כל אלה שמוזכרים בשרשור המפרטים המומלצים (כולל אלה שמובנים לוח אם כמובן).
תודה רבה על העזרה ,
שאלה לגבי התוכנה של כרטיס הטלוויזיה לבחירת הערוצים לצפייה,התוכנה נרכשת בתוך כרטיס הטלוויזיה או בנפרד וגם איזה מומלצת.
בקשר לרזולוציות,האם יש כרטיסי המסך היודעים לעשות UPSCALING,ואיזה מהם מומלץ
תודה
שאלה לגבי התוכנה של כרטיס הטלוויזיה לבחירת הערוצים לצפייה,התוכנה נרכשת בתוך כרטיס הטלוויזיה או בנפרד וגם איזה מומלצת.
בקשר לרזולוציות,האם יש כרטיסי המסך היודעים לעשות UPSCALING,ואיזה מהם מומלץ
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש תוכנה חביבה למדי שמגיעה עם הכרטיס.
חוץ מזה, יש כמובן את המדיה סנטר של מיקרוסופט שמגיע כבר מותקן בתוך ויסטה Ultimate או Home Premium ותוכנות טובות יותר אחרות כמו SageTV ו-GBPVR.
כרטיסי המסך בד"כ לא עושים Upscaling, מי שעושה בד"כ את ה-Upscaling זה המעבד במחשב.
חוץ מזה, יש כמובן את המדיה סנטר של מיקרוסופט שמגיע כבר מותקן בתוך ויסטה Ultimate או Home Premium ותוכנות טובות יותר אחרות כמו SageTV ו-GBPVR.
כרטיסי המסך בד"כ לא עושים Upscaling, מי שעושה בד"כ את ה-Upscaling זה המעבד במחשב.