udi13 כתב:
למה המחשב צריך להיות מחובר למערכת באופן קבוע?
האם לא ניתן להגיע לתוצאה הרצויה בעזרת התוכנה ולאחר מכן להשתמש במערכת בלעדיה?
...
חדר האזנה שלא טופל אקוסטית מבליט/מחליש צלילים בתדירויות אחדות, כאשר התופעה תלויה גם במקום בו נמצאים בחדר. טיפול אקוסטי אקטיבי מהווה הגברה/דיכוי של תדירויות (לפעמים גם מופעים) כדי לקזז את השינויים שהחדר מכניס לסאונד. שינויים אלה שמורים בחומרה (אם משתמשים ב-hardware) או בתוכנה – לכן מערכת RC (או – תוכנה ייעודית במחשב) חייבת להיות פעילה כל הזמן בהאזנה.
udi13 כתב:
למה המחשב צריך להיות מחובר למערכת באופן קבוע?
האם לא ניתן להגיע לתוצאה הרצויה בעזרת התוכנה ולאחר מכן להשתמש במערכת בלעדיה?
...
חדר האזנה שלא טופל אקוסטית מבליט/מחליש צלילים בתדירויות אחדות, כאשר התופעה תלויה גם במקום בו נמצאים בחדר. טיפול אקוסטי אקטיבי מהווה הגברה/דיכוי של תדירויות (לפעמים גם מופעים) כדי לקזז את השינויים שהחדר מכניס לסאונד. שינויים אלה שמורים בחומרה (אם משתמשים ב-hardware) או בתוכנה – לכן מערכת RC (או – תוכנה ייעודית במחשב) חייבת להיות פעילה כל הזמן בהאזנה.
...
מתנצל אבל אני עדין לא מבין, בהוראות ההפעלה של Room EQ Wizard קיבלתי את הרושם וההבנה שיש לבצע את הכיול בעזרת המקרופון באופן חד פעמי על לקבלת התוצאה הרצויה.
ברור לי שאפשרויות התיקון ללא מכשיר כמו ה-Behringer הם מוגבלות יותר (הזזת הרמקולים חיתוך תדרים וכו') אבל ממש לא הבנתי כי אני אמור להשאיר את המערכת מוחברת למחשב, הרי הבדיקה עצמה מתבצעת רמקול רמקול ולאו דווקא 2 הרמקולים ביחד (עם אפשרות לתוספת של כיוון הסאב) תקן אותי במידה ואני טועה (קצת חדש בכל נושא ה-RC)
ברגע שאת התיקון, שהוא בעצם שינוי מלאכותי של עוצמות התדרים, עושה המחשב אז מרגע זה הוא אמור להיות המקור שלך. אז או שכל מה שמנוגן יעבור דרכו כמו שתעשה עם הברינג'ר או שכל מה שמנוגן ינבע ממנו בכל מקרה הוא צריך להיות תמיד עובד יחד עם המערכת כדי שהתיקון, Room Correction, שעשיתה יהיה פעיל.
למה ש-gover כתב, אני יכול רק להוסיף שיתכן שיש כאן בלבול בין בדיקה לבין כיול עצמו. אחרי הבדיקה, אפשר לכבות את המחשב – כי שום שינוי לא הוכנס למערכת, רק התקבלו הממצאים. כיבוי המחשב אחרי הכיול - פירושו של דבר, הוצאת RC מהמערכת.
התוכנה עליה אתה מדבר מבצעת מדידות עבור מערכת standalone RC ואינה מהווה RC בפני עצמה. כאן, הבנתי, שאלו על תוכנות שהן כן עושות טיפול אקוסטי אקטיבי – שימוש בתוכנות אלה מחייב חיבור של כל המקורות למחשב (או ניגון מתוך המחשב) והרצת תוכנה RC (אחרי הכיול) בכל האזנה.
התוכנה עליה אתה מדבר מבצעת מדידות עבור מערכת standalone RC ואינה מהווה RC בפני עצמה. כאן, הבנתי, שאלו על תוכנות שהן כן עושות טיפול אקוסטי אקטיבי – שימוש בתוכנות אלה מחייב חיבור של כל המקורות למחשב (או ניגון מתוך המחשב) והרצת תוכנה RC (אחרי הכיול) בכל האזנה.
...
אם כך, זה ממש לא נשמע לי רעיון טוב במיוחד לשלב מחשב
אם אתה לא משתמש או מתכוון להשתמש במחשב כמקור עיקרי אז אולי זה לא מתאים. אבל אם זה גם ככה המצב אצלך (שימוש במחשב כמקור עיקרי), כמו אצל מספר הולך וגדל של אודיופילים, אז זה עוד אלמנט שיכול (אולי) לשפר לך את חווית האזנה למוזיקה.
כנראה (שגם) אני לא הבנתי איך אמורה לעבוד התוכנה, הרי לרוב מי שמשתמש במחשב כמקור
עושה זאת דרך היציאה הדיגיטאלית שלו (קואוקסיאלית או אפטית) בכדי לעקוף את הפרה של כרטיס הכל.
אבל מה שלא ברור לי זה הדיאגרמות שבליניקים המצורפים, שלא עולים בקנה אחד עם שילוב
קבוע של התוכנה בזמן הניגון. הרי זה לא הגיוני שהמיקרופון יהיה מחובר באופן תמידי.