A650 SAMSUNG - יש הבדל בכניסות 1,2,3,4 מבחינת NR?
-
JohnnyBoy33
-
- חבר פעיל

- תגובות: 64
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אהלן, קיבלתי לאחרונה מסך A650 בגודל 40".
אני מעוניין לחבר אליו את ה-HTPC. קראתי את החוברת המצורפת ולא כתוב לאיזו כניסה יש לחבר את כבל ה-HDMI (יש לי כרטיס מסך עם יציאת HDMI) בכדי לקבל NR.
לפי מה שחברים אמרו, כדאי להשתמש בכניסה 2 כי היא תומכת ב-NR. מה גם שכניסה 2 נמצאת באותה שורה של כניסות כמו חיבור ה-VGA (אם אני לא טועה), מה שאמור להיות סימן לכניסה שתומכת ב-NR.
1. האם רק כניסה 2 תומכת באמת ב-NR?
2. אם אני מחבר את ה-HDMI לכניסה אחרת (לדוגמא 3), איך זה ישפיע על התצוגה של המחשב? זה לא יתמוך ב-NR?
תודה חבר'ה,
חג שמח!
אני מעוניין לחבר אליו את ה-HTPC. קראתי את החוברת המצורפת ולא כתוב לאיזו כניסה יש לחבר את כבל ה-HDMI (יש לי כרטיס מסך עם יציאת HDMI) בכדי לקבל NR.
לפי מה שחברים אמרו, כדאי להשתמש בכניסה 2 כי היא תומכת ב-NR. מה גם שכניסה 2 נמצאת באותה שורה של כניסות כמו חיבור ה-VGA (אם אני לא טועה), מה שאמור להיות סימן לכניסה שתומכת ב-NR.
1. האם רק כניסה 2 תומכת באמת ב-NR?
2. אם אני מחבר את ה-HDMI לכניסה אחרת (לדוגמא 3), איך זה ישפיע על התצוגה של המחשב? זה לא יתמוך ב-NR?
תודה חבר'ה,
חג שמח!
-
JohnnyBoy33
-
- חבר פעיל

אוקי, אבל השאלה היותר חשובה מבחינתי היא מה יקרה אם אני אחבר ל-HDMI3 או לכניסה אחרת?איינשטיין כתב:אכן חבר את המחשב לכניסה HDMI2.
אם תקרא ב-User Manual תראה שזה כתוב שם "שחור על גבי עיתון"...
האם הכניסות האחרות לא יתמכו כלל ב-NR, ולכן אני לא אראה טוב את ה-HTPC?
סתם לצורך הדוגמא, נניח ואני "חייב" לחבר את המסך ל-HDMI3, מה יהיו ההשלכות מבחינת ה-HTPC?
-
JohnnyBoy33
-
- חבר פעיל

האם למישהו יש מושג מה יקרה אם אני אחבר HTPC לכניסה אחרת חוץ מ-2? מבחינת NR ותצוגה?
פשוט המסך שקיבלתי עושה הפרעות בצבע אדום אם מחברים את הרסיבר (ודרכו ה-HTPC) לכניסה 2. בכניסות אחרות אין שום בעייה. אבל ספציפית בכניסה 2 יש הפרעות עדינות, שחוזרות והולכות.
לכן זאת הסיבה שאני שואל, אם אני אחבר את הרסיבר לכניסה אחרת, האם היא לא תתמוך ב-NR?
כלומר, או לחבר ל-כניסה 2 או לא לחבר בכלל?
פשוט המסך שקיבלתי עושה הפרעות בצבע אדום אם מחברים את הרסיבר (ודרכו ה-HTPC) לכניסה 2. בכניסות אחרות אין שום בעייה. אבל ספציפית בכניסה 2 יש הפרעות עדינות, שחוזרות והולכות.
לכן זאת הסיבה שאני שואל, אם אני אחבר את הרסיבר לכניסה אחרת, האם היא לא תתמוך ב-NR?
כלומר, או לחבר ל-כניסה 2 או לא לחבר בכלל?
-
JohnnyBoy33
-
- חבר פעיל

תודה על התשובה דבר ראשון,איינשטיין כתב:חבר את ה-HTPC ישירות ל-HDMI2. אין שום סיבה לחברו דרך רסיבר.
את הרסיבר חבר לכניסת HDMI אחרת......
אבל מדוע שאני אחבר את ה-HTPC לכניסה 2 ואת הרסיבר לכניסה אחרת? אני רוצה להעביר מה-HTPC ישר לרסיבר גם קול וגם תמונה עם HDMI.
אם אני אחבר את ה-HTPC למסך לא דרך רסיבר, אני אצטרך לחבר אותו ב-S/PDIF לרסיבר... מה שסתם מסרבל את העניינים.
לא עדיף לחבר את הממיר + HTPC לרסיבר, ואז ישירות למסך?
נכון ששמעתי מכמה אנשים שיש בעיות עם האות כניסה ומדי פעם צריך לאטקב את היציאה של ה-HTPC אם מחליפים בין הממיר / HTPC הרבה, אבל במידה ואין בעיות כאלו, לא עדיף לנתב הכל דרך הרסיבר?
ובנוגע לשאלה המקורית, בכלליות, מה יקרה אם אני אחבר את הרסיבר (ודרכו ה-HTPC) לכניסה בטלוויזיה שאינה תומכת ב-NR, כמו כניסה 3? מה יקרה במצב כזה לתצוגה של ה-HTPC? זה יהיה בסדר, או שחייבים לחלוטין רק כניסה שתומכת ב-NR מבחינת HTPC / סרטי HD?
תודה ענקית על העזרה!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
זו הדרך שאני ממליץ. ככה זה גם אצלי ואין לי שום בעיה עם זה.JohnnyBoy33 כתב: אם אני אחבר את ה-HTPC למסך לא דרך רסיבר, אני אצטרך לחבר אותו ב-S/PDIF לרסיבר......
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
JohnnyBoy33
-
- חבר פעיל

אף אחד לא יודע מה יקרה אם אני אחבר את ה-HTPC לכניסה שלא תומכת ב-Native Rate במסך אלא לכניסה אחרת?